Українська > Актуальне

Слово Патріарха Іллі на свято Преображення Господнього

Дата публікації:   2019-08-19
Автор:   ВВП
Три учні, Петро, Яків та Іван були свідками преображення Ісуса на горі Тавор у Галілеї. Їх осліпило сіяння Ісусового Божества. Для них це був великий досвід. Людина може думати, що якби мала якесь видіння, то віра від цього б ще поглибилась. Але ми бачимо, який вплив мало це видіння на апостолів. Через кілька днів на Оливній горі в Гетсиманії ці троє учні мали молитися з Ісусом і залишитися з Ним в його самотності, але вони спали. Після преображення Ісус говорить апостолам про своє терпіння і воскресіння. Він багато разів говорив їм, що воскресне, але вони практично цьому не вірили – навіть тоді, коли це сталося. Якою сильною є наша порушена природа!



Ортопраксія проти «Амазонії» ‒ частина 1 (+відео)

Дата публікації:   2019-08-18
Автор:   ВВП
Програма Синоду про Амазонію, що просувається псевдопапою Франциском і його співпрацівниками, веде до самознищення Церкви. Йдеться про прийняття духа поганства, пов'язаного з аморальністю і псевдодуховністю, яка приховано поклоняється сатані. Плодом гріха є всі злочини, садизм, сексуальні збочення, вбивства, війни і масові геноциди. Без гріха ці страхітливі плоди не існували б.



Слово Патріарха Іллі на свято Макавейських мучеників

Дата публікації:   2019-08-14
Автор:   ВВП
Дуже гарним прикладом вірності Богу і Його заповідям є сім Макавейських мучеників і їхня мати. Святе Письмо розповідає, як вони один за одним мужньо ішли на смерть. Вони не зрадили Христа, не зрадили Божі закони, бо знали, що їхнє життя в Божих руках. Святе Письмо каже, що жодна волосина не стане чорною або білою, і не впаде без Божої волі. Життя коротке, а вічність перед нами безконечна. Передусім, ми повинні дбати про своє спасіння. А потім і про спасіння наших ближніх. Тому треба, щоб кожен з нас – там, де є, – був свідком віри. Мати Макавейських мучеників зрозуміла, що є найважливішим в житті, і до цього вела також своїх дітей.



IІ Ватиканський Собор був і є єретичним (+відео)

Дата публікації:   2019-08-14
Автор:   ВВП
Ісус каже: «Дерево пізнається по плодах; погане дерево не може приносити добрих плодів» (пор. Мт. 7,18). Внаслідок реалізації документів II Ватиканського Собору, передусім під гаслом «пошана до інших релігій», дійшло до масового поширення поганства в християнських народах. Багато настоятелів почало запрошувати у свої монастирі буддистів та індуїстів. Ця псевдомісія, побудована на синкретизмі ІІ Ватиканського Собору, є бунтом проти Бога. Вона принесла з собою інвазію псевдокультури, за якою є дух наркоманії та сексуальних збочень. По суті йдеться про пошану до демонів і сатани! Аджорнаменто проповідує іншого Ісуса, іншого духа та інше євангеліє (пор. ІІ Кор. 11,4). Ставлення Божого слова до поганства однозначне, воно визначене у Першій Божій Заповіді: «Хай не буде в тебе інших богів, крім Мене… Не падатимеш ниць перед ними!» (пор. Втор. 5,6-9). Протилежністю до цього є документи ІІ Ватиканського Собору.



Слово життя Рим. 7,18-20 (від 11.8. до 25.8.2019)

Дата публікації:   2019-08-10
Автор:   ВВП
«Знаю бо, що не живе в мені, тобто в моїм тілі, добро: бажання бо добро творити є в мені, а добро виконати, то ‒ ні; бо не роблю добра, що його хочу, але чиню зло, якого не хочу. Коли ж я роблю те, чого не хочу, то тоді вже не я його виконую, але гріх, що живе в мені.»



Роздуми над Словом Життя Рим. 7,18-20

Дата публікації:   2019-08-10
Автор:   ВВП
Зло і гріх в нас ‒ це дійсно таємниця, яку не розуміємо повністю розумом, тільки Боже світло може відкрити нам це таїнство беззаконня. Але наше завдання ‒ не копирсатись у гріху, але потрібно остерігатися його! Найважливіше ‒ знати, що з ним маємо робити. В цьому полягає справжня мудрість. Свої гріхи ми повинні віддавати до Божого світла, під хрест. А корінь зла, тобто «стара людина», була розп'ята з Христом, і цю правду треба вірою знову і знову актуалізувати.



Очищення

Дата публікації:   2019-08-10
Автор:   ВВП
Ми, як католики, віримо і приймаємо правду про чистилище: що людина має чистилище або тут на землі, якщо дійсно живе з віри, або мусить пройти очищенням в чистилищі, але якщо збереже основу, якою є Христос. Спасенний буде той, хто рахується зі смертю і живе згідно цього, хто тримається єдиної дороги до спасіння, якою є Ісус, хто призиває Ім’я Господнє «Єгошуа», що означає «Господь є моє спасіння». 



Злоякісна пухлина німецької теології в Церкві (+відео)

Дата публікації:   2019-08-08
Автор:   ВВП
Сучасні німецькі єпископи і теологи, окрім незначних винятків, є єретиками і апостатами. Голова Єпископської конференції кард. Маркс, а також кард. Каспер просувають перехід Церкви до Нью Ейдж. Вони пропагують содомію та програму Синоду про Амазонію, який пов'язаний з прийняттям поганського сатанізму для т.зв. оживлення Церкви і Літургії. В цьому вони мають єдність з псевдопапою Франциском. До того ж, більшість німецьких єпископів просовує ісламізацію Європи. Ці німецькі лжепророки є найбільшим наривом на тілі Католицької Церкви. Вони вже не є ні католиками, ні християнами. Згідно з Гал. 1,8 всі вони виключені з Містичного Тіла Христового, і якщо не покаються, їх чекає вічне засудження. Духовна отрута виходить з Німеччини вже кілька десятиліть і приносить плоди смерті.



Слово Патріарха Іллі на свято пророка Іллі

Дата публікації:   2019-08-02
Автор:   ВВП
Ім'я Ілля означає «Господь є Бог». І можна сказати, що це якраз було програмою і змістом життя цього пророка. Мета і сенс нашого життя ‒ аж до кінця залишитися вірними на Дорозі, якою є Христос. Він також є Правда і Життя. Витриваймо, підбадьорюймо одні одних, щоб ми вистояли до кінця, а потім прийняли вінець вічної слави, який Бог приготував нам. Нехай же і ми ‒ як пророк Ілля, взятий у небо на вогненній колісниці ‒ зійдемо у вогні Божого Духа в обійми Небесного Отця!



Яке наше завдання?

Дата публікації:   2019-07-30
Автор:   ВВП
Наше завдання ‒ спасти свою душу і спасти якомога більше душ. Але маємо спасти хоча б одну душу. Тоді цілу вічність матимемо за це славу і нагороду. Звісно, найперше треба спасти свою душу, але потім намагатися робити місії, коли не можемо словом, то молитвою чи терпінням. Можемо молитися і терпіти. А сьогодні треба таких місіонерів.