Українська > Актуальне

Чи собор на Криті був канонічний, чи єретичний? Патріарх Варфоломій погрожує

Дата публікації:   2016-12-17
Автор:   ВВП
Критський собор, ініційований патріархом Варфоломієм, є явно єретичний! Він суперечить і Святому Письму, і Священній Традиції, та веде до автогеноциду Православної Церкви! Т.зв. екуменізм з апостатичним Ватиканом, на чолі якого стоїть архиєретик Франциск, в даний час веде і до синкретизму з поганськими культами та пошани до їхніх демонів (пор. II Ватиканський собор з т.зв. пошаною до поганства).



Ісус в нас, як у в'язниці, а ми на це сліпі

Дата публікації:   2016-12-16
Автор:   ВВП
Ми повинні бачити в ближньому Христа. Ісус є в моєму ближньому, а передусім в братові, який є охрещений, прийняв Христа, щиро хоче Його наслідувати і навіть віддати за Нього життя – а все ж тут є цей бар'єр, духовна в'язниця. Ані мій брат не бачить в собі Христа, ані я не бачу Його в братові. Я навіть не бачу Христа в собі, отож тут є подвійна сліпота. Двоє не бачать. Ісус ясно каже: «Хто їсть Моє Тіло і п’є Мою Кров, перебуває в Мені, а Я в ньому». Я духовно сліпий: не бачу Ісуса в собі і не бачу Його в своєму ближньому.  Ми намагаємося боротися з гріхом і чинити покаяння, отож через благодать Христос перебуває в нас. Але де і як перебуває? Він не є на троні нашого серця, щоб царювати, там сидить наше еґо. Він, як жебрак, є десь в кутку. Ба навіть гірше, Він є прямо у в'язниці. Наше еґо, наш гріх тримає Ісуса у в'язниці, щоб Він не міг в нас жити. 



Що означає зрікатися себе

Дата публікації:   2016-12-15
Автор:   ВВП
Це означає, що зречуся конкретної думки або почуття, яке суперечить Божій волі, яке перешкоджає, щоб Бог міг в мені діяти. Тобто свого свавілля, постійного критикування ближніх і скидання провини на інших... Звичайно ж, ближній винен, але ми цю ситуацію не вирішимо тим, що почнемо від нього. Ми повинні почати від себе.



Слово Боже є для життя, а не для філософствування

Дата публікації:   2016-12-13
Автор:   ВВП
Ми повинні залишитися вірними Ісусу і Його слову – Євангелію! Це слово є для життя, а не для філософствування! Божим словом треба жити, щоб дні свого життя ми пережили з Христом, щоб Ісус дійсно був серед нас і щоб здійснювалось: коли двоє у чомусь погодяться, то що б не просили, Він дасть їм! Ісус хоче, щоб ми мали цю єдність, а тому кожен повинен йти на хрест, до Христової смерті.  Хай нас наповнить Ісусів мир. Віддаймо Йому всі свої проблеми, щодня приймаймо Його за свого Господа і віддаваймо Йому з довірою те конкретне, що нас обтяжує. Тоді Ісус, який є завжди з нами, буде в силі діяти.  



Найбільш корисна річ – це намагатися постійно бути з Христом

Дата публікації:   2016-12-12
Автор:   ВВП
Модерні психологи, які є під впливом езотерики та інших антихристиянських течій, хочуть вказати заклопотаній людині і християнину, як поводитися, але без Євангелія – це фальшива дорога. Євангеліє є для життя! Слово Боже є для нас, для нашого конкретного життя! З нього маємо черпати світло і силу. Святий Дух є автором Св. Письма, а також Його інтерпретатором. Тільки треба до Нього звертатися. Люди спраглі Бога, але диявол –  бог цього світу, підсуває голодним фальшиві релігії і фальшивого бога. Як потрібно людей, які моляться і намагаються жити Євангелієм та єдністю з Христом в повсякденному житті! Однак коли прийде криза, людина раптом думає, що є безкорисною. Тому найважливіше – намагатися постійно бути з Христом! Тобто не бути лише з собою!



З правдивої єдності виходить життя воскреслого Ісуса

Дата публікації:   2016-12-11
Автор:   ВВП
«Стара людина» має чіткі закономірності, які є дуже делікатними. Найкраще можна їх розпізнати і відмаскувати на собі, але ще інтенсивніше це відбувається, коли двоє або троє дійсно хочуть «стару людину»  дати на хрест, щоб нас стосувалося: «Разом з Ним ми померли, разом з Ним, ми були поховані». А тоді нас буде стосуватися і те, що «разом з Ним ми воскресли».



Коментар ВВП до заклику єпископа Лонгіна з України Румунській Церкві

Дата публікації:   2016-12-10
Автор:   ВВП
Єпископ Лонгін звернувся до Румунської Православної Церкви з закликом: «Зійдіть з безумного шляху екуменізму!». Пересічний католик плутає поняття «екуменізм» з поняттям «єдність». Христос молився: «Щоб усі були одно, як Ти, Отче, в Мені, а Я в Тобі, щоб і вони були в нас об'єднані; щоб світ увірував, що Ти Мене послав» (Ів. 17,21).«Щоб усі були одно» – ця частина вирветься з контексту і навіть пояснюється так, що ми повинні мати єдність з єретиками, без того, щоб вони зреклися єресей.  Деякі екуменісти стверджують, що ми повинні мати єдність і з поганами, які фактично поклоняються демонам. А це модель т.зв. релігії (церкви) Нью Ейдж.На відміну від цього, екуменізм – це великий обман! Ісус ніколи не говорив про екуменізм, але молився за справжню єдність. Візантійський Вселенський Патріархат оцим підтримує заклик єпископа Лонгіна.



Правдивість, яка веде під Ісусів хрест

Дата публікації:   2016-12-09
Автор:   ВВП
Ми повинні бути правдивими, признати свої гріхи, але біль з правди про себе мусить вести нас під Ісусів хрест, де ми визнаємо: «Ісусе, Ти помер за мене, за мої гріхи! Ти любиш мене!». Ми повинні дивитися на Ісуса, розіп'ятого з любові до нас, а не тільки на себе і на свою неміч. Треба бачити всю правду – свій гріх і Боже спасіння. Бог Отець  вирішив мене спасти, віддав свого Сина. Ісус вже помер за мене, і я не хочу, щоб Його Кров текла даремно. Хочу прийняти Його жертву за мене.



Синод УГКЦ проти гендерної ідеології – вибори нового Глави УГКЦ

Дата публікації:   2016-12-09
Автор:   ВВП
Візантійський Вселенський Патріархат (BВП), який в даний час є пророчим голосом волаючого в пустелі, висловлює свою підтримку «Пастирському посланню Синоду УГКЦ стосовно небезпеки гендерної ідеології». ВВП через необхідність внутрішньої обнови УГКЦ та українського суспільства також пропонує вибори нового глави УГКЦ. Теперішній глава УГКЦ, на жаль, не має достатніх передумов для такого важкого завдання, як обнова Церкви. ВВП дякує єпископам УГКЦ за їх актуальне пастирське послання і закликає Конференції єпископів держав Європи та Америки до наслідування.



Хто така «стара людина» в нас?

Дата публікації:   2016-12-07
Автор:   ВВП
Людина думає про себе, як ап. Петро: «Якщо б усі Тебе відреклися, то не я, Господи, не я».  Однак ми зовсім не усвідомлюємо, що в нас є ворог, зрадник і система страху. Для диявола і для брехні одразу знайдуться мученики, але для Христа? Господи, Ти не маєш нікого, хто б ішов за Тобою. Так діє первородний гріх в нас. За Ісусом йти боїмося, а за дияволом – ні. Спокійно йдемо до нещастя – дочасного і вічного. Чому не боїмося гріха? Чому не боїмося пекла?