Українська > Актуальне

Слово Патріарха Іллі на неділю Всіх Святих Українського народу

Дата публікації:   2017-07-02
Автор:   ВВП
Сьогодні святкуємо неділю Всіх Святих Українського народу. Ці святі і мученики – це не тільки ті, які відомі нам з далекого минулого, але також є багато героїчних свідчень віри з останнього часу... Тепер в Україні моральний розклад. Перед тим люди були закорінені у Христі, у справжній християнській вірі, а тепер приходить дух антихриста з моральним розкладом, і всі, наче під наркотиками. Ніхто не захищає мораль, яка є основою сім'ї і всього народу, адже розклад моралі призводить до розкладу суспільства і всього іншого. Економіка без моралі та без Бога є нікудишньою, а техніка обернеться на знищення людини і всього народу. Ми святкуємо свято Всіх Святих Українського народу, а ви – українці, ви – Україна. Отож, нехай кожен з вас буде святий. Ісус є той, Хто освячує. Тепер відкрийте Йому своє серце, дайте його Йому через Пресвяту Богородицю, щоб ви були святі як ті, які вже є в Божій славі.



Роздуми над Словом Життя Еф 6,11-12

Дата публікації:   2017-07-01
Автор:   ВВП
Сказано, що ми повинні одягнутися в повну Божу зброю. Отож, не лише в деяку, але зброя має бути повною. І сказано, що ця зброя має бути Божою, а не людською. Чому ми повинні її одягнути? Щоб дати відсіч хитрощам диявольським. А до чого зводить диявол, дух брехні? До того, щоб людина чинила зло під прикриттям добра, або щоб пропагувала брехню з допомогою мозаїки, підступно поскладаної з часткових правд. Отож, потребуємо мати Божу зброю, бо ведемо боротьбу не проти людських ворогів, але проти властей, проти духовних сил і всього, що панує в цьому світі темряви, проти духів злоби в піднебесних просторах. Це духовна боротьба.



Слово життя Еф. 6,11-12 (від 02.07 до 16.07.2017)

Дата публікації:   2017-07-01
Автор:   ВВП
Слово життя Еф. 6,11-12 (від 02.07 до 16.07.2017)



ХРИСТОВЕ ВОСКРЕСІННЯ /ІІІ частина/ Події в п'ятницю ввечері та в суботу ♫ (аудіо)

Дата публікації:   2017-07-01
Автор:   ВВП
ХРИСТОВЕ ВОСКРЕСІННЯ /ІІІ частина/ Події в п'ятницю ввечері та в суботу ♫ (аудіо)



Шукай правду! 27 частина: Не можете служити Богу і мамоні

Дата публікації:   2017-06-21
Автор:   ВВП
Слово мамона означає матеріальну власність і майно, особливо нечесно здобуте на шкоду ближньому. Воно також означає хабар, яким змушують мовчати свідка або суддю. Ісус звертає увагу на демонічну поневолюючу силу мамони: «Ніхто не може двом панам служити: бо або одного зненавидить, а другого буде любити, або триматиметься одного, а того знехтує. Не можете Богові служити і мамоні». Отож, в кінцевому підсумку, віра в значенні довір’я і уповання на мамону виключає віру в Бога. Тому Ісус показує на протиставлення відношення до Бога і відношення до мамони та закликає до особистого вибору між обома. Все тут, на землі, ми залишимо, а крім того, не знаємо ні дня, ні години, коли Бог нас покличе і коли злодій, під назвою смерть, все у нас вкраде. Але якщо ми збирали скарби у небі, вони залишаються навіки. Мудрість полягає в тому, щоб кожного дня рахуватися з кінцем, тобто зі смертю і вічністю.



ЄВХАРИСТІЯ - 4 частина: Св. Причастя і практичні поради

Дата публікації:   2017-06-18
Автор:   ВВП
В момент Св. Причастя, коли ми прийняли Тіло і Кров Ісуса, ми подібні до Божої Матері, яка носила Христа під своїм серцем, народила Його і її з’єднання з Ним не закінчилося. І ми повинні прийняти Христа і перебувати з Ним в найглибшій єдності. Після Святого Причастя, принаймні на короткий час усвідом, Хто є гостем у твоєму серці: Бог упокорився і під видом кусочка хліба та вина приходить до тебе. Ісус є в тобі, а ти – в Ньому. Можеш повторити собі Христове слово: «Хто їсть моє Тіло і п’є мою Кров, той у Мені перебуває, а Я в ньому».



Роздуми над Словом Життя Еф 5,15-16

Дата публікації:   2017-06-18
Автор:   ВВП
Ми повинні вважати, і це кожен з нас. На кого? Самі на себе. І на що? На те як поводимося. А чому? Щоб поводитися не як немудрі, а як мудрі. Отож, що маємо робити? Не марнувати цього часу, бо настали лихі дні. Що означає марнувати час? Це коли клопочемося про марноти, які проминають, і коли не намагаємося в часі зібрати собі духовні скарби, які злодії нам не вкрадуть та іржа не зіпсує.



Слово життя Еф. 5,15-16 (від 18.06 до 02.07.2017)

Дата публікації:   2017-06-18
Автор:   ВВП
Слово життя Еф. 5,15-16 (від 18.06 до 02.07.2017)



ЄВХАРИСТІЯ - 3 частина: Уприсутнення Христової смерті і воскресіння

Дата публікації:   2017-06-17
Автор:   ВВП
Правда воскресіння є частиною Літургії. Це висловлено в анамнезі: «Тому-то й ми, споминаючи цю спасенну заповідь і все, що ради нас сталося: хрест, гріб, триденне воскресіння...». Христова смерть уприсутнена через слова перемінення та епіклезу. Відділення тіла від крові виражає смерть! Протилежністю є поєднання тіла з кров’ю – а це вже життя, нове життя, воскресіння.



ХРИСТОВЕ ВОСКРЕСІННЯ /ІІ частина/ Після похорону ♫ (аудіо)

Дата публікації:   2017-06-17
Автор:   ВВП
ХРИСТОВЕ ВОСКРЕСІННЯ  /ІІ частина/  Після похорону  ♫ (аудіо)