Українська > Актуальне

Візит Франциска принесе Білорусії благословення чи прокляття?

Дата публікації:   2016-12-20
Автор:   ВВП
«Папа» планує відвідати Білорусію. Яка мета Франциска? Це знає він і архітектори Нового Світового Порядку. Яка ідеологічна програма Франциска?  Франциску не йдеться про внутрішнє відродження християнства через особисте відношення до Христа. Франциску не йдеться про відновлення християнської Європи. Навпаки, йому йдеться про ліквідацію моральних основ і знищення християнської Європи. Франциск не був і не є справжнім папою, бо на ньому, як на єретику, лежить Божа анатема – прокляття – згідно Гал. 1,8-9. Своєю діяльністю і своїми візитами це Боже прокляття він вносить на ту територію, де його приймають.



Як молитися молитву єдності і сили

Дата публікації:   2016-12-20
Автор:   ВВП
Хто на молитві розсіяний і лише формально пройде цією молитовною моделлю, той має мінімальну заслугу. Хто переживе молитву серцем, має більшу заслугу. Однак найважливіше – молитиcя з вірою, бути зосередженим і бути в єдності з Христом, з Його смертю – тоді діє Божа сила. Ми повинні насамперед вчитися бути в Божій присутності, усвідомлювати, що Бог мене бачить. Йдеться передусім про концентрацію – таким чином я дійсно стаю Ісусовим свідком, свідком того, що Бог робить.



Роздуми над Словом Життя І Кор. 6,9-10

Дата публікації:   2016-12-17
Автор:   ВВП
Боже слово наголошує: «Не обманюйте себе!». Людина радо обмаює себе, не хоче назвати гріх гріхом, ні проти нього боротися, ні від нього відділитися. Суть правдивого покаяння полягає в тому, що людина вирішить радикально протиставитись певній залежності, навіть якщо це таємна залежність і якщо має досвід, що своїми силами не може з неї звільнитися. Але коли витривало бореться і просить Бога про допомогу, Бог врятує її або відразу (наприклад, від алкоголізму), або ще деякий час залишить її боротися з цим гріхом, даючи їй досвід боротьби. Але така людина вже не є алкоголіком, перелюбником і т.д., бо не хоче з цим гріхом внутрішньо ототожнитися. Вона ним переможена лише в даний момент, але далі бореться і не здається. Власне ототожнення з гріхом робить людину алкоголіком, перелюбником, злодієм, ідолопоклонником і т.д.



Без глибокої молитви і відданості Ісусу неможливо вистояти

Дата публікації:   2016-12-17
Автор:   ВВП
Сьогодні масово поширюється Нью Ейдж. Цей дух затягує до свого рабства передусім авторитетних людей – чи це на рівні церковному, чи політичному. Це відбувається через бойове мистецтво, йогу або через інші найрізноманітніші пастки. Без глибокої молитви і без постійної відданості Ісусу через чисту любов, коли намагаємося виконувати першу Божу заповідь: «Люби Бога всім серцем, всією думкою і всією силою!», неможливо вистояти в цій прихованій боротьбі! Поверхневе християнство не має жодних шансів перемогти в боротьбі. Тут дійсно відбувається духовна боротьба, в якій йдеться про безсмертні душі.



Чи собор на Криті був канонічний, чи єретичний? Патріарх Варфоломій погрожує

Дата публікації:   2016-12-17
Автор:   ВВП
Критський собор, ініційований патріархом Варфоломієм, є явно єретичний! Він суперечить і Святому Письму, і Священній Традиції, та веде до автогеноциду Православної Церкви! Т.зв. екуменізм з апостатичним Ватиканом, на чолі якого стоїть архиєретик Франциск, в даний час веде і до синкретизму з поганськими культами та пошани до їхніх демонів (пор. II Ватиканський собор з т.зв. пошаною до поганства).



Ісус в нас, як у в'язниці, а ми на це сліпі

Дата публікації:   2016-12-16
Автор:   ВВП
Ми повинні бачити в ближньому Христа. Ісус є в моєму ближньому, а передусім в братові, який є охрещений, прийняв Христа, щиро хоче Його наслідувати і навіть віддати за Нього життя – а все ж тут є цей бар'єр, духовна в'язниця. Ані мій брат не бачить в собі Христа, ані я не бачу Його в братові. Я навіть не бачу Христа в собі, отож тут є подвійна сліпота. Двоє не бачать. Ісус ясно каже: «Хто їсть Моє Тіло і п’є Мою Кров, перебуває в Мені, а Я в ньому». Я духовно сліпий: не бачу Ісуса в собі і не бачу Його в своєму ближньому.  Ми намагаємося боротися з гріхом і чинити покаяння, отож через благодать Христос перебуває в нас. Але де і як перебуває? Він не є на троні нашого серця, щоб царювати, там сидить наше еґо. Він, як жебрак, є десь в кутку. Ба навіть гірше, Він є прямо у в'язниці. Наше еґо, наш гріх тримає Ісуса у в'язниці, щоб Він не міг в нас жити. 



Що означає зрікатися себе

Дата публікації:   2016-12-15
Автор:   ВВП
Це означає, що зречуся конкретної думки або почуття, яке суперечить Божій волі, яке перешкоджає, щоб Бог міг в мені діяти. Тобто свого свавілля, постійного критикування ближніх і скидання провини на інших... Звичайно ж, ближній винен, але ми цю ситуацію не вирішимо тим, що почнемо від нього. Ми повинні почати від себе.



Слово Боже є для життя, а не для філософствування

Дата публікації:   2016-12-13
Автор:   ВВП
Ми повинні залишитися вірними Ісусу і Його слову – Євангелію! Це слово є для життя, а не для філософствування! Божим словом треба жити, щоб дні свого життя ми пережили з Христом, щоб Ісус дійсно був серед нас і щоб здійснювалось: коли двоє у чомусь погодяться, то що б не просили, Він дасть їм! Ісус хоче, щоб ми мали цю єдність, а тому кожен повинен йти на хрест, до Христової смерті.  Хай нас наповнить Ісусів мир. Віддаймо Йому всі свої проблеми, щодня приймаймо Його за свого Господа і віддаваймо Йому з довірою те конкретне, що нас обтяжує. Тоді Ісус, який є завжди з нами, буде в силі діяти.  



Найбільш корисна річ – це намагатися постійно бути з Христом

Дата публікації:   2016-12-12
Автор:   ВВП
Модерні психологи, які є під впливом езотерики та інших антихристиянських течій, хочуть вказати заклопотаній людині і християнину, як поводитися, але без Євангелія – це фальшива дорога. Євангеліє є для життя! Слово Боже є для нас, для нашого конкретного життя! З нього маємо черпати світло і силу. Святий Дух є автором Св. Письма, а також Його інтерпретатором. Тільки треба до Нього звертатися. Люди спраглі Бога, але диявол –  бог цього світу, підсуває голодним фальшиві релігії і фальшивого бога. Як потрібно людей, які моляться і намагаються жити Євангелієм та єдністю з Христом в повсякденному житті! Однак коли прийде криза, людина раптом думає, що є безкорисною. Тому найважливіше – намагатися постійно бути з Христом! Тобто не бути лише з собою!



З правдивої єдності виходить життя воскреслого Ісуса

Дата публікації:   2016-12-11
Автор:   ВВП
«Стара людина» має чіткі закономірності, які є дуже делікатними. Найкраще можна їх розпізнати і відмаскувати на собі, але ще інтенсивніше це відбувається, коли двоє або троє дійсно хочуть «стару людину»  дати на хрест, щоб нас стосувалося: «Разом з Ним ми померли, разом з Ним, ми були поховані». А тоді нас буде стосуватися і те, що «разом з Ним ми воскресли».