Українська > Актуальне

Житіє і страждання святого священномученика Никона і ста дев’ятдесяти дев’яти учнів його, які з ним постраждали (ІI частина)

Дата публікації:   2014-04-09
Автор:  
Вели їх воїни, як овець на заріз. Утверджував їх на шляху блаженний отець наш Никон, кажучи: «Мужні будьте, брати мої, і безстрашні будьте перед мучителем, ось-бо закінчується шлях наш і відчиняються перед нами двері небесні. Станьмо міцно проти люті катівської за віру Христову, говорімо сміливо перед лицем його, послухаймо голос Доброго Пастиря нашого, який говорить: «Не бійтеся тих, що вбивають тіло, душі ж не можуть вбити». Коли стали святі перед ігемоном на нечестивому судищі, поглянув на них люто кат, почав говорити: «То ви всі звернули на суєтну і безумну надію, куди звабив вас волхв той Никон. Не шануєте богів безсмертних ані їхнім законам не скоряєтеся?» Святі ж, наче єдиними устами, відповідали, кажучи: «Ми є християнами і ніколи не покинемо нашої віри. Надію ж нашу не покладаємо на суєтне, але на Господа Бога, який небо, і землю, і море, і все, що в них, створив. Боги-бо твої є німими і глухими – каміння бездушне, діло рук людських, на них же нехай будуть подібні всі, що покладаються на них».



Бог має 1000 можливостей, як спасти Україну (відео)

Дата публікації:   2014-04-09
Автор:   ВВП
Бог має 1000 можливостей, як спасти Україну. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Житіє і страждання святого священномученика Никона і ста дев’ятдесяти дев’яти учнів його, які з ним постраждали (І частина)

Дата публікації:   2014-04-08
Автор:  
У граді, що називався Неаполіс, у Кампанійському краї, був муж на ім'я Никон: у воїнському чині, гарний на вроду, лицем світлий і хоробрий у битвах, вірою еллін, від батька елліна народжений й ідолопоклонінню навчений. Але мати його була християнкою, вона переконувала його весь час до пізнання Христа, розповідаючи йому про силу хреста Христового, кажучи: «Сину мій любий, якщо трапиться коли потрапити в яку біду, що часто буває на війні, знаменням хресним загороджуйся – й уникнеш рук супротивних. Не лише уникнеш рук їхніх, а й жодної не будеш мати рани, не вразить-бо тебе жодна стріла, ані спис, ані меч, і посеред січі неушкодженим залишишся»...



Правдива мудрість та майбутнє України (відео)

Дата публікації:   2014-04-08
Автор:   ВВП
Правдива мудрість та майбутнє України. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



3 річниця заснування Візантійського Вселенського Патріархату

Дата публікації:   2014-04-05
Автор:   ВВП
5 квітня 2014 р. святкуємо третю річницю заснування Візантійського Вселенського Патріархату.



Ювенальна юстиція в Німеччині забрала 6-річного сина

Дата публікації:   2014-04-04
Автор:   Зі світу
Ювенальна юстиція в Німеччині забрала 6-річного сина



Новий світовий порядок (НСП) і Україна

Дата публікації:   2014-04-02
Автор:  
Відповісти на питання, хто конкретно має реальну владу в цьому Новому світовому порядку, практично неможливо. Знаємо, що на його вершині є сам сатана – князь світу цього. Але ми можемо з певністю сказати, хто не має влади в Новому світопорядку.  Останні події в Україні показують, що реальної державної влади вже не мають моральні політики, які захищають справжні права громадян. Чому так є?



Роздуми над Словом Життя Ів. 8,34-36

Дата публікації:   2014-03-29
Автор:   ВВП
Суть гріха є в зраненій людській природі, у втраті первинної невинності, яку мали перші люди. Ми народжуємося в гріху. Цю інфекцію успадковуємо від першої людини. Тільки Христос може звільнити нас з гріха. Хто залишається в Христі, той не грішить. Якщо в Ньому залишаємося тільки пасивно, то цього не достатньо. В момент випробовування потрібно активно входити до Божої присутності, щоб бути у Христі і Його слові (вірш 31). Важливо, щоб ми своєю волею з’єднувалися з Божою волею, тобто з самим Богом, а тоді в нас діє Його сила. Питання гріха є питанням волі. Наша воля слабка, розум затемнений, тому ми важко пізнаємо правду і легко віримо брехні. А людське серце опановане нестримними пристрастями: гнівом, заздрістю, нечистотою... Коли Ісус визволить нас, будемо по-справжньому вільними.



Первородний гріх і Україна

Дата публікації:   2014-03-27
Автор:  
Парадокс полягає в тому, що першу революцію, не враховуючи бунт ангелів, диявол успішно провів вже в раю. Це історичний факт, а історія повторюється і сьогодні, конкретно тут, в Україні. Людина в раю не послухала Бога, але послухала диявола, а так є і сьогодні. Християни, тобто віруючі, переважно не слухають Господнього голосу, але слухають голос сатанинської синагоги, – а ним  в даний час є запродані ЗМІ (пор. Об. 3,9). Успіх диявола полягав в тому, що він привернув увагу Єви і втягнув її до діалогу. Його спокушання було успішним тому, що йому спершу вдалося відвернути людське обличчя і очі від обличчя Бога, а вуха від Його голосу. Так, як колись обличчя Єви, так і сьогодні диявол звертає обличчя людей до свого образу...



Наступна трагедія в Католицькій Церкві

Дата публікації:   2014-03-22
Автор:  
Канонізація папи-єретика Івана Павла ІІ є найбільшою трагедією для Церкви. За всю історію Католицької Церкви  ще не сталося такого, щоб єретика було проголошено за святого. Своїми словами, жестами, політикою замовчування, Іван Павло ІІ відкрив двері єресям та вніс духа антихриста до Церкви. Плодом цього є масовий відпад католиків від живої і спасительної віри в Ісуса Христа та дехристиянізація християнських народів. На місце справедливих законів, побудованих на Декалозі, християнські держави прийняли антидекалог, який втілює тоталітарну глобальну систему антихриста через запровадження гомосексуалізму і викрадання дітей злочинною ювенальною юстицією.