Українська > Актуальне

В Церкві запанував дух смерті (відео)

Дата публікації:   2016-11-15
Автор:   ВВП
В Церкві запанував дух смерті. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Проголошення анатеми на румунського патріарха Даниїла

Дата публікації:   2016-11-15
Автор:   ВВП
Патріарх Даниїл зловжив авторитетом верховного пастиря румунської Церкви і схвалив вовчий собор на Криті, головною метою якого було і є поступове самознищення Православної Церкви. Цим він зрадив Христа і Церкву. Схвалюючи духа єресі, він сам на себе стягнув Божу анатему згідно Гал. 1,8-9: «Якщо б хтось проповідував інше євангеліє, нехай буде проклятий – виключений!»



«Змагайте до любові, але бажайте гаряче духовних дарів, особливо ж – дару пророцтва» (1 Кор. 14,1)

Дата публікації:   2016-11-14
Автор:   ВВП
«Змагайте до любові». Ми повинні змагати до любові, але до тієї правдивої, не такої, яка по суті є відпадом від Христа і компромісом з духом світу. Тепер всюди в Церкві використовується слово «любов». Але під цим терміном уявляють все, що хочуть: перелюб, зраду, відступництво від Христа. Все це «любов», тільки одного не можна – захищати Ісуса Христа і любити Його чистим серцем. Що таке любов – ця справжня, «агапе»? Ця любов проявляється так, що хоче бути спасенною, і хоче, щоб також ближні осягнули спасіння. Отож, коли переживаю біль, страждання, хрест, або коли мушу говорити правду, яка болить – це все є любов’ю. І навіть якщо повинен комусь завдати спасительного болю, напр. вказати на його єресі. Це все любов, бо я хочу, щоб ближній був спасенний.



«Господи, нехай зійде вогонь з неба!»

Дата публікації:   2016-11-13
Автор:   ВВП
На слово пророка Іллі: «Господи, нехай зійде вогонь з неба», зійшов вогонь і спалив бика на Кармелі. Потім вогонь сходив ще двічі і щоразу спалював 50 воїнів. Але найперше цей вогонь зійшов на нього. Пророк Ілля мав досвід з Божим вогнем. Він вже очистив його душу. Отож цей вогонь має нас очищувати.



Перебування в затверділості аж до смерті закінчується пеклом

Дата публікації:   2016-11-12
Автор:   ВВП
До пекла людина йде тому, що відкидає спасіння в Ісусі Христі, не хоче признати гріх перед собою, своєю совістю і перед Богом. Закриє очі і в цій затверділості залишиться аж до смерті. Коли Бог посилає якісь терпіння і випробування, щоби привести до покаяння, людина відповідає наріканням, бунтом, не хоче схилитися перед Богом і затвердіє. Весь світ може доказувати: «Ти зробила це», але людина перебуває в ірреальності, в брехні. Всі це бачать, але вона, як сліпа, стверджує, що не зробила нічого поганого, що є святою. А таке мислення має і найбільший злочинець.



Дособорний і післясоборний дух (відео)

Дата публікації:   2016-11-11
Автор:   ВВП
Дособорний і післясоборний дух. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Смерті ніхто не уникне

Дата публікації:   2016-11-10
Автор:   ВВП
Бог вклав у нас духа, який подібний до Бога розумом, свобідною волею... В момент смерті людський дух повертається назад до Бога, який його створив, як написано в книзі Екклезіаста (див. Еккл. 12,7). Потім людина йде на Божий суд, де будуть виявлені всі її гріхи і де вона здасть звіт за своє життя. Потім настане ще й воскресіння: одні підуть до вічного життя, а інші – до вічної погибелі, як каже Боже слово. Отож людина ніде не сховається. Тому треба бути готовим до смерті, мати спасительний страх смерті і Божого суду, який має вести нас до правдивого покаяння, живої віри і чуйності, щоб ми використовували час, передусім на молитві.



Слово Патріарха Іллі на празник святого мученика Димитрія

Дата публікації:   2016-11-08
Автор:   ВВП
Святий мученик Димитрій народився в Солуні. Його батьки були таємними християнами. Батько був воєводою в Солуні. Після смерті батька, імператор Максиміян призначив Димитрія старостою в Солуні і наказав йому нищити та переслідувати християнство. Однак замість того Димитрій сміливо визнавав Христа, багатьох приводив до віри в Нього і викорінював поганське багатобожжя. Коли імператор довідався про це, наказав його привести до себе. Димитрій сміливо визнав свою віру в Христа і перед імператором, а тому Максиміян наказав ув’язнити його, а згодом замучити до смерті. Димитрій залишився вірним своєму Господу аж до кінця. Він помер як мученик за Христа.



Пророцьке слово для України

Дата публікації:   2016-11-07
Автор:   ВВП
Шановні представники християнських Церков, єпископи, священики, монахи та інші християни і люди доброї волі! 21 жовтня 2016 р. т.зв. Експертною радою (ЛГБТ) при Верховній Раді України був просунений законопроект про т.зв. цивільне партнерство, тобто про укладання гомосексуальних шлюбів. Сьогодні Бог через нас закликає кожного щирого українця: Не будь байдужий до самогубної програми, яка включає цей законопроект! Ми, єпископи Візантійського Вселенського Патріархату (BВП), до 2015 року перебували в Україні. Ми знаємо український менталітет і любимо український народ. Ми хочемо для нього добра дочасного і вічного! Що тепер повинні робити українці? Проводити маніфестації за порятунок сім'ї! Але з конкретною вимогою – не допустити узаконення т.зв. цивільного партнерства! Нехай результатом кожної маніфестації буде петиція зі збором підписів проти законопроекту про цивільні партнерства, яка буде надіслана Міністерству юстиції, а її копія – Голові Верховної Ради.



Роздуми над Словом Життя Ді. 2,41-42

Дата публікації:   2016-11-06
Автор:   ВВП
«Ті ж, що прийняли його слово, охристились, і того дня до них пристало яких три тисячі душ. Вони постійно перебували в апостольській науці та спільності (койнонія), на ламанні хліба (євхаристія) й молитвах». Це був плід Зіслання Святого Духа і проповіді Петра; тоді зродилася і зростала Церква – жива спільнота. Ми намагаємося сьомого дня, в неділю, коли згадуємо Христове воскресіння і Зіслання Святого Духа, знайти собі час на молитву, на Божественну Літургію і на братню спільноту. Тут ми можемо знову приймати вчення апостолів через Боже слово і підбадьорюватися прикладом святих та мучеників, а також взаємним свідоцтвом віри.