Українська > Актуальне

Різдво в Моравському Вифлеємі (відео)

Дата публікації:   2017-01-02
Автор:   ВВП
Різдво в Моравському Вифлеємі



Роздуми над Словом Життя І Кор. 6,19-20

Дата публікації:   2016-12-31
Автор:   ВВП
В сьогоднішній пересексуалізованій добі, коли дух світу настільки отруїв довкілля, що навіть чистий розум та уява маленьких дітей систематично забруднюються і їх прямо змушують ставати рабами нечистоти. Говорити про чистоту – про цю ангельську чесноту – виглядає утопією. Боже слово говорить про три правди: 1) наше тіло є храмом Святого Духа, 2) Дух Божий живе в нас, 3) ми не належимо собі. До цього додає, що за нас був заплачений викуп. Ним є Христова смерть на хресті! Тому своїм тілом ми повинні прославляти Бога. Усвідоммо, що ми є живим храмом Божим, що в нас перебуває Дух Божий і що ми були відкуплені найвищою ціною. Не золотом, не сріблом, але кров’ю нашого Господа Ісуса Христа.



«Жертвування Ісаака»

Дата публікації:   2016-12-28
Автор:   ВВП
Щодня треба тренуватися у зреченні своєї волі в дрібницях, а головне – у готовності, щоб коли людина зрікаючись свого добра, не перебувала в якомусь смутку, зуміла зразу ж з готовністю і з радістю звернути свій  погляд до Господа Ісуса і віддати Йому цю конкретну річ. Саме це «жертвування Ісаака» має свою ціну. «Ісаак» – це те, що людина найбільше тримає і в чому бачить найбільше добро.



Треба робити вчинки, які мають вартість для вічності

Дата публікації:   2016-12-26
Автор:   ВВП
Перш, ніж станеш перед Божим судом, треба зробити все для того, щоб не стояти там з порожніми руками. Ми будемо суджені не тільки за те, що ми робили зло. Ми повинні робити добро – вчинки, які мають вартість для вічності. Ми будемо суджені за те, що повинні були зробити, але не зробили. Кожне добре слово, кожне підбадьорення, кожен крок віри, кожне терпіння, яке ми приймаємо і несемо, кожне висміювання і переслідування за Христа має велику вартість.



Наше велике завдання – зробити свій внесок краплею живої віри

Дата публікації:   2016-12-25
Автор:   ВВП
Воскресіння народу може зробити тільки Бог. Але ми, кожен краплиною своєї віри, маємо до цього причинитися! Це наше велике завдання, яке маємо приймати у вірі. Бог рахується з кожним з нас і з нашою довірою до Нього. Тому ця духовна боротьба за воскресіння потребує людей, які моляться, перебувають в єдності і мають ясне вчення Євангелія, поєднане з Традицією Церкви і святих. У цій боротьбі дійсно треба зайти на глибину. Це означає у вірі жити  Євангелієм.



Дорога до нового життя веде через смерть «старої людини»

Дата публікації:   2016-12-24
Автор:   ВВП
Наш хрест дійсно є найбільшим даром від Бога, він повинен повністю звільнити нас від «старої людини», від найменшої прив’язаності до будь-чого, і сповнити нас думками про основні речі – смерть, небо, пекло і про покиненого, приниженого і розп'ятого Ісуса. Завжди, коли Бог хоче дати нове життя – воскресіння, дорога до цього нового життя веде через смерть «старої людини». Немає іншої дороги, ніж зректися себе, взяти свій хрест і йти за Ісусом, а потім духовно померти собі, гріху і світу! Нехай Бог через різні дрібниці веде нас до смерті з Марією і через Марію.



Пречиста Діва Марія не покине нас

Дата публікації:   2016-12-23
Автор:   ВВП
Сьогодні дійсно є дуже важлива доба. Духовна атмосфера отруєна. Важко розрізняти. На сцену виходять нові і нові демонічні сили, які діють через людей, що мають владу та вплив, і не тільки матеріальний, але й духовний. Це справжнє розп'яття Містичного Тіла Христа, Церкви. В цей час якраз дуже важливо бути в єдності з Ісусом, щоб вистояти і залишитися Йому вірними. А також потрібно співпрацювати з ласками, які дає нам Бог і опосередковує Божа Мати. Ми – її духовні діти. До неї маємо постійно звертати свій погляд. Вона нас не покине.



Слово Патріарха Іллі на празник Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії

Дата публікації:   2016-12-22
Автор:   ВВП
Непорочне Зачаття Діви Марії було провіщено і об’явлено ще в Книзі Буття, коли Бог сказав змію-спокуснику: «Я покладу ворожнечу між тобою і жінкою, між твоїм потомством та її потомством. Воно розчавить тобі голову, а ти будеш намагатися вп’ястися йому в п'яту» (Бут. 3,15). Отож між Пресвятою Богородицею і дияволом покладена вічна ворожнеча. Змій-спокусник постійно буде під ногою Марії і її нога буде наступати на його голову. Бог створив Марію цілком безгрішною, непорочною. Вона від моменту зачаття під серцем своєї матері святої Анни, при своєму народженні і в кожну хвилину свого життя була без гріха. Тому диявол не мав доступу до Пресвятої Богородиці. Марія була охоронена від гріха. Яка радість, що хоча б одна людина була охоронена від влади диявола, і ще більша радість, що саме ту, яка була збережена від первородного гріха, ми можемо називати своєю Матір’ю. Вона нас провадить і захищає в боротьбі проти ворога, який хоче звести нас до погибелі. Непорочна є нашою Матір’ю, тому просімо її: «Випроси і для мене цю ворожнечу та радикальний опір проти гріха і диявола, а також цілковиту залежність від Бога».



Візит Франциска принесе Білорусії благословення чи прокляття?

Дата публікації:   2016-12-20
Автор:   ВВП
«Папа» планує відвідати Білорусію. Яка мета Франциска? Це знає він і архітектори Нового Світового Порядку. Яка ідеологічна програма Франциска?  Франциску не йдеться про внутрішнє відродження християнства через особисте відношення до Христа. Франциску не йдеться про відновлення християнської Європи. Навпаки, йому йдеться про ліквідацію моральних основ і знищення християнської Європи. Франциск не був і не є справжнім папою, бо на ньому, як на єретику, лежить Божа анатема – прокляття – згідно Гал. 1,8-9. Своєю діяльністю і своїми візитами це Боже прокляття він вносить на ту територію, де його приймають.



Як молитися молитву єдності і сили

Дата публікації:   2016-12-20
Автор:   ВВП
Хто на молитві розсіяний і лише формально пройде цією молитовною моделлю, той має мінімальну заслугу. Хто переживе молитву серцем, має більшу заслугу. Однак найважливіше – молитиcя з вірою, бути зосередженим і бути в єдності з Христом, з Його смертю – тоді діє Божа сила. Ми повинні насамперед вчитися бути в Божій присутності, усвідомлювати, що Бог мене бачить. Йдеться передусім про концентрацію – таким чином я дійсно стаю Ісусовим свідком, свідком того, що Бог робить.