Українська > Актуальне

Роздуми над Словом Життя І Кор. 6,9-10

Дата публікації:   2016-12-17
Автор:   ВВП
Боже слово наголошує: «Не обманюйте себе!». Людина радо обмаює себе, не хоче назвати гріх гріхом, ні проти нього боротися, ні від нього відділитися. Суть правдивого покаяння полягає в тому, що людина вирішить радикально протиставитись певній залежності, навіть якщо це таємна залежність і якщо має досвід, що своїми силами не може з неї звільнитися. Але коли витривало бореться і просить Бога про допомогу, Бог врятує її або відразу (наприклад, від алкоголізму), або ще деякий час залишить її боротися з цим гріхом, даючи їй досвід боротьби. Але така людина вже не є алкоголіком, перелюбником і т.д., бо не хоче з цим гріхом внутрішньо ототожнитися. Вона ним переможена лише в даний момент, але далі бореться і не здається. Власне ототожнення з гріхом робить людину алкоголіком, перелюбником, злодієм, ідолопоклонником і т.д.



Без глибокої молитви і відданості Ісусу неможливо вистояти

Дата публікації:   2016-12-17
Автор:   ВВП
Сьогодні масово поширюється Нью Ейдж. Цей дух затягує до свого рабства передусім авторитетних людей – чи це на рівні церковному, чи політичному. Це відбувається через бойове мистецтво, йогу або через інші найрізноманітніші пастки. Без глибокої молитви і без постійної відданості Ісусу через чисту любов, коли намагаємося виконувати першу Божу заповідь: «Люби Бога всім серцем, всією думкою і всією силою!», неможливо вистояти в цій прихованій боротьбі! Поверхневе християнство не має жодних шансів перемогти в боротьбі. Тут дійсно відбувається духовна боротьба, в якій йдеться про безсмертні душі.



Чи собор на Криті був канонічний, чи єретичний? Патріарх Варфоломій погрожує

Дата публікації:   2016-12-17
Автор:   ВВП
Критський собор, ініційований патріархом Варфоломієм, є явно єретичний! Він суперечить і Святому Письму, і Священній Традиції, та веде до автогеноциду Православної Церкви! Т.зв. екуменізм з апостатичним Ватиканом, на чолі якого стоїть архиєретик Франциск, в даний час веде і до синкретизму з поганськими культами та пошани до їхніх демонів (пор. II Ватиканський собор з т.зв. пошаною до поганства).



Ісус в нас, як у в'язниці, а ми на це сліпі

Дата публікації:   2016-12-16
Автор:   ВВП
Ми повинні бачити в ближньому Христа. Ісус є в моєму ближньому, а передусім в братові, який є охрещений, прийняв Христа, щиро хоче Його наслідувати і навіть віддати за Нього життя – а все ж тут є цей бар'єр, духовна в'язниця. Ані мій брат не бачить в собі Христа, ані я не бачу Його в братові. Я навіть не бачу Христа в собі, отож тут є подвійна сліпота. Двоє не бачать. Ісус ясно каже: «Хто їсть Моє Тіло і п’є Мою Кров, перебуває в Мені, а Я в ньому». Я духовно сліпий: не бачу Ісуса в собі і не бачу Його в своєму ближньому.  Ми намагаємося боротися з гріхом і чинити покаяння, отож через благодать Христос перебуває в нас. Але де і як перебуває? Він не є на троні нашого серця, щоб царювати, там сидить наше еґо. Він, як жебрак, є десь в кутку. Ба навіть гірше, Він є прямо у в'язниці. Наше еґо, наш гріх тримає Ісуса у в'язниці, щоб Він не міг в нас жити. 



Що означає зрікатися себе

Дата публікації:   2016-12-15
Автор:   ВВП
Це означає, що зречуся конкретної думки або почуття, яке суперечить Божій волі, яке перешкоджає, щоб Бог міг в мені діяти. Тобто свого свавілля, постійного критикування ближніх і скидання провини на інших... Звичайно ж, ближній винен, але ми цю ситуацію не вирішимо тим, що почнемо від нього. Ми повинні почати від себе.



Слово Боже є для життя, а не для філософствування

Дата публікації:   2016-12-13
Автор:   ВВП
Ми повинні залишитися вірними Ісусу і Його слову – Євангелію! Це слово є для життя, а не для філософствування! Божим словом треба жити, щоб дні свого життя ми пережили з Христом, щоб Ісус дійсно був серед нас і щоб здійснювалось: коли двоє у чомусь погодяться, то що б не просили, Він дасть їм! Ісус хоче, щоб ми мали цю єдність, а тому кожен повинен йти на хрест, до Христової смерті.  Хай нас наповнить Ісусів мир. Віддаймо Йому всі свої проблеми, щодня приймаймо Його за свого Господа і віддаваймо Йому з довірою те конкретне, що нас обтяжує. Тоді Ісус, який є завжди з нами, буде в силі діяти.  



Найбільш корисна річ – це намагатися постійно бути з Христом

Дата публікації:   2016-12-12
Автор:   ВВП
Модерні психологи, які є під впливом езотерики та інших антихристиянських течій, хочуть вказати заклопотаній людині і християнину, як поводитися, але без Євангелія – це фальшива дорога. Євангеліє є для життя! Слово Боже є для нас, для нашого конкретного життя! З нього маємо черпати світло і силу. Святий Дух є автором Св. Письма, а також Його інтерпретатором. Тільки треба до Нього звертатися. Люди спраглі Бога, але диявол –  бог цього світу, підсуває голодним фальшиві релігії і фальшивого бога. Як потрібно людей, які моляться і намагаються жити Євангелієм та єдністю з Христом в повсякденному житті! Однак коли прийде криза, людина раптом думає, що є безкорисною. Тому найважливіше – намагатися постійно бути з Христом! Тобто не бути лише з собою!



З правдивої єдності виходить життя воскреслого Ісуса

Дата публікації:   2016-12-11
Автор:   ВВП
«Стара людина» має чіткі закономірності, які є дуже делікатними. Найкраще можна їх розпізнати і відмаскувати на собі, але ще інтенсивніше це відбувається, коли двоє або троє дійсно хочуть «стару людину»  дати на хрест, щоб нас стосувалося: «Разом з Ним ми померли, разом з Ним, ми були поховані». А тоді нас буде стосуватися і те, що «разом з Ним ми воскресли».



Коментар ВВП до заклику єпископа Лонгіна з України Румунській Церкві

Дата публікації:   2016-12-10
Автор:   ВВП
Єпископ Лонгін звернувся до Румунської Православної Церкви з закликом: «Зійдіть з безумного шляху екуменізму!». Пересічний католик плутає поняття «екуменізм» з поняттям «єдність». Христос молився: «Щоб усі були одно, як Ти, Отче, в Мені, а Я в Тобі, щоб і вони були в нас об'єднані; щоб світ увірував, що Ти Мене послав» (Ів. 17,21).«Щоб усі були одно» – ця частина вирветься з контексту і навіть пояснюється так, що ми повинні мати єдність з єретиками, без того, щоб вони зреклися єресей.  Деякі екуменісти стверджують, що ми повинні мати єдність і з поганами, які фактично поклоняються демонам. А це модель т.зв. релігії (церкви) Нью Ейдж.На відміну від цього, екуменізм – це великий обман! Ісус ніколи не говорив про екуменізм, але молився за справжню єдність. Візантійський Вселенський Патріархат оцим підтримує заклик єпископа Лонгіна.



Правдивість, яка веде під Ісусів хрест

Дата публікації:   2016-12-09
Автор:   ВВП
Ми повинні бути правдивими, признати свої гріхи, але біль з правди про себе мусить вести нас під Ісусів хрест, де ми визнаємо: «Ісусе, Ти помер за мене, за мої гріхи! Ти любиш мене!». Ми повинні дивитися на Ісуса, розіп'ятого з любові до нас, а не тільки на себе і на свою неміч. Треба бачити всю правду – свій гріх і Боже спасіння. Бог Отець  вирішив мене спасти, віддав свого Сина. Ісус вже помер за мене, і я не хочу, щоб Його Кров текла даремно. Хочу прийняти Його жертву за мене.