Українська > Актуальне

Правдивість, яка веде під Ісусів хрест

Дата публікації:   2016-12-09
Автор:   ВВП
Ми повинні бути правдивими, признати свої гріхи, але біль з правди про себе мусить вести нас під Ісусів хрест, де ми визнаємо: «Ісусе, Ти помер за мене, за мої гріхи! Ти любиш мене!». Ми повинні дивитися на Ісуса, розіп'ятого з любові до нас, а не тільки на себе і на свою неміч. Треба бачити всю правду – свій гріх і Боже спасіння. Бог Отець  вирішив мене спасти, віддав свого Сина. Ісус вже помер за мене, і я не хочу, щоб Його Кров текла даремно. Хочу прийняти Його жертву за мене.



Синод УГКЦ проти гендерної ідеології – вибори нового Глави УГКЦ

Дата публікації:   2016-12-09
Автор:   ВВП
Візантійський Вселенський Патріархат (BВП), який в даний час є пророчим голосом волаючого в пустелі, висловлює свою підтримку «Пастирському посланню Синоду УГКЦ стосовно небезпеки гендерної ідеології». ВВП через необхідність внутрішньої обнови УГКЦ та українського суспільства також пропонує вибори нового глави УГКЦ. Теперішній глава УГКЦ, на жаль, не має достатніх передумов для такого важкого завдання, як обнова Церкви. ВВП дякує єпископам УГКЦ за їх актуальне пастирське послання і закликає Конференції єпископів держав Європи та Америки до наслідування.



Хто така «стара людина» в нас?

Дата публікації:   2016-12-07
Автор:   ВВП
Людина думає про себе, як ап. Петро: «Якщо б усі Тебе відреклися, то не я, Господи, не я».  Однак ми зовсім не усвідомлюємо, що в нас є ворог, зрадник і система страху. Для диявола і для брехні одразу знайдуться мученики, але для Христа? Господи, Ти не маєш нікого, хто б ішов за Тобою. Так діє первородний гріх в нас. За Ісусом йти боїмося, а за дияволом – ні. Спокійно йдемо до нещастя – дочасного і вічного. Чому не боїмося гріха? Чому не боїмося пекла?



Ми повинні дати простір Марії, як своїй Матері, щоб вона нас вела

Дата публікації:   2016-12-05
Автор:   ВВП
Марія була серцем ранньої Церкви. Тому і назовні вони були одним серцем, однією душею і мали все спільне. Іван разом з Петром були стовпами Церкви. Однак на духовному рівні вони були ще дітьми. А Марія мала великий духовний досвід, а тому Святий Дух міг так сильно діяти. А так це мало б бути і в нас, в наших спільнотах, щоб ми повністю відкривалися Святому Духу і дозволили себе вести Дівою Марією. Їй, як своїй матері, ми повинні дати простір, щоб вона нас провадила.  



Слово Патріарха Іллі з нагоди свята Введення в храм Пречистої Діви Марії (2015)

Дата публікації:   2016-12-04
Автор:   ВВП
Святкуючи свято Введення в храм Пречистої Діви Марії, пригадуємо, як Марія, ще будучи маленькою дитиною, була введена в храм, щоб бути посвяченою на служіння Богові. Служіння Богу вимагає, щоб ми цілковито віддали Йому до рук своє життя і зрозуміли, що належимо Богу, що Він наш Господь, і що Йому ми повинні кожен день, знову і знову віддавати себе. Ми повинні дати йому свою волю, почуття, думки, страхи, і щодня з’єднувати свої проблеми, турботи і болі з терпінням Ісуса. Потім Він дасть нам силу це зносити у вірі. Це все освячує нас, очищує, а водночас Бог може використати це для духовної місії.



Пресвята Богородиця – мати Спасителя (відео)

Дата публікації:   2016-12-04
Автор:   ВВП
Пресвята Богородиця – мати Спасителя. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Роздуми над Словом Життя Ді. 26,18

Дата публікації:   2016-12-03
Автор:   ВВП
Це слово Ісус сказав, коли з'явився апостолу Павлу перед його наверненням на дорозі до Дамаску. Павло їхав туди як найбільший ворог християн – щоб схопити їх, зв’язати і привести до Єрусалиму. Опівдні на дорозі йому з’явився Ісус в яскравому світлі. Павло впав з коня, осліп, і в Дамаск його вже мусіли вести. Під час появи Ісус сказав йому ці слова: «Посилаю тебе відкрити очі євреям і поганам, щоб вони навернулись від темряви до світла і від влади сатани до Бога...». Ісус дав апостолам завдання відкривати людям очі, свідчачи про Нього в Божій силі, щоб навернути їх від темряви до світла. Отож євреї і погани перебували в темряві і конче мусіли навернутися. Вони були під владою сатани і мусіли навернутися до Бога. Мусіли прийняти Христа і вірою в Нього отримати прощення гріхів та спадщину між освяченими. Це завдання має кожен з нас. І ми маємо свідчити про Ісуса, наприклад віч-на-віч якійсь людині, яка хоче чути правду і щиро її шукає. Маємо говорити про те, що Ісус зробив для нас.



Критський Собор не був ні великим, ні святим, ні всеправославним

Дата публікації:   2016-12-03
Автор:   ВВП
Візантійський Вселенський Патріархат (BВП), який є пророчим голосом волаючого в пустелі, закликає керівництво Московського Патріархату Російської Православної Церкви засудити єретичний Собор на Криті. Прикладом хай стане проголошення Синоду Болгарської Православної Церкви від 29.11.2016 р. Болгарський Синод ясно оголошує, що Собор на Криті не був ні великим, ні святим, ні всеправославним. Болгарський Синод водночас підкреслює, що документи, прийняті на Критському Соборі, не узгоджуються з православним церковним вченням, з догмами і канонічною традицією Церкви. Таким чином вони в жодній мірі не є зобов'язуючими для будь-якого православного християнина.



Шукай правду! 22 частина: Окультизм 3 /магнетизм, окультна психологія, радіестезія, лозошукання, висновок/

Дата публікації:   2016-12-03
Автор:   ВВП
Так званий магнетизм пов’язаний з магією і спіритизмом, тому неможна розглядати його ізольовано від інших окультних практик. Магнетизер, несвідомо, приводить своїх клієнтів до контакту з демонськими силами». Ставлення Церкви є завжди негативним, якщо йдеться про якусь форму магії, віщування і спіритизму!   Сучасна психологія поділяється на багато напрямків. Основою всіх є вчення двох «отців сучасної психології» – З. Фройда і К.Ґ. Юнга. Обидва були виховані як християни, але відпали від віри. Бачимо, що сам корінь сучасної психології є отруйний і прогнилий, тому не дивно, що вся сучасна психологія наскрізь просякнута окультизмом і фальшивим містицизмом (передовсім, орієнтальним).  Чувайте, не відкривайтеся!  Усі форми окультизму (від віщування лозою, маятником, ворожіння на руці, магнетизерства, ясновидіння, акупунктури, гіпнозу, гомеопатії аж до т.зв. «таємних сил», які діють в індуїстській чи буддійській релігії) мають одну спільну основу – людина відкривається окультним силам, «духовним енергіям» (демонам).  Тут було названо лише декілька форм, які мають спільний корінь з магією, віщуванням і спіритизмом. Цих форм є багато і вони приховані (т.зв. окультні). Треба знати, що сучасна психологія і психіатрія, яка з неї походить, мають нездорове коріння! Але є і здорова життєва психологія і філософія, що базується на Євангелії Христа! Не достатньо тільки відректися окультних сил, треба, щоб порожнє місце в душі наповнив Дух Христа (Рим. 8,9).



Остерігайтеся фарисейської закваски (відео)

Дата публікації:   2016-12-02
Автор:   ВВП
Остерігайтеся фарисейської закваски. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату