Українська > Актуальне

Шукай правду! 15 частина: Міжрелігійний діалог

Дата публікації:   2016-08-26
Автор:   ВВП
В даний час відбувається підготовка до Всеправославного Собору-2016, основним завданням якого має стати просування міжрелігійного діалогу в Православну Церкву за прикладом відступницького Ватикану. Подаємо критичний аналіз т.зв. міжрелігійного діалогу. Сьогодні міжрелігійний діалог не тільки заблокував справжню місію, а й відкрив двері антимісїї всередині Церкви. На сьогодні єдине і правильне рішення – припинити міжрелігійний діалог і відкрити двері справжній реєвангелізації і місії.



Що відбудеться, коли людина помре?

Дата публікації:   2016-08-25
Автор:   ВВП
Коли людина помре, тіло залишиться лежати там, де є, або його відвезуть в морг. Але в той момент, коли людина помре, відбувається особистий суд. І це чекає кожного з нас. Ми зустрінемося лицем в лице з Христом. В один момент перед нами буде показане все наше життя, всі наші вчинки, слова, думки (добрі і злі), як каже Боже слово: «Немає нічого таємного, що не стало б явним». А тоді буде вирішено, що з нами буде: або будемо навіки засуджені у пеклі, або підемо в чистилище, або підемо до неба. Отож, є тільки три можливості.



Жодний прояв живої віри не є даремним

Дата публікації:   2016-08-24
Автор:   ВВП
Ми повинні якомога більше перебувати в Божій присутності, щоб бути у Божій волі, і вирішувати, говорити та діяти не від себе, а від Бога. Це перебування і ходіння у Бозі передумовлено нашою практичною вірою. Ми повинні дійсно ходити у вірі, як Авраам, і знову й знову оживляти свою віру, не дивлячись на різні випробування. Тому жоден прояв живої віри не є даремним і не залишиться без відповіді.



В основних речах залишитися вірним Богові (відео)

Дата публікації:   2016-08-24
Автор:   ВВП
В основних речах залишитися вірним Богові.   + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Візія відродження християнства в Україні

Дата публікації:   2016-08-21
Автор:   ВВП
Було би добре, щоб священики вирішили давати Богу і своїй душі неповні два дні на тиждень і проводити час на молитвах і над Божим словом. Тоді настало б духовне воскресіння всієї України. Люди шукають, але християнство є в цілковитій кризі. Славні теологи і славні філософи відвели від суті і мають на сумлінні духовний цвинтар. Треба дати людям живого Ісуса. Треба на Нього вказати. Треба вказати дорогу і засоби, а ними є братня спільнота, справжнє братерство. З нього будуть виростати вчителі, мученики і апологети. А це завдання Бог ставить перед нами. Де нас Бог поставить, це вже Його справа, важливо, щоб ми були разом в єдності, щоб Він був серед нас.



Один за всіх і всі за одного

Дата публікації:   2016-08-20
Автор:   ВВП
Чотири мушкетери, хоч були світськими людьми, однак боролися проти зла, проти церковників і творили єдність, але їх гасло має в собі частку правди, коли сприйметься правдиво: один за всіх і всі за одного. Той Один є Господь Ісус, бо Він вже помер за нас всіх і у нас всіх хоче творити цю єдність.   



Зберігай закон і закон збереже тебе (відео)

Дата публікації:   2016-08-20
Автор:   ВВП
Зберігай закон і закон збереже тебе.   + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Ісусова дорога на смерть (з Гетсиманії на Голготу)

Дата публікації:   2016-08-17
Автор:   ВВП
1. Ісус умиває ноги апостолам. В четвер ввечері Ісус разом з апостолами перебуває в горниці. Пасхальні свята пов'язані з обрядом жертвування агнця і з пасхальною вечерею. Ці свята відображають вихід ізраїльтян з рабства єгипетського фараона. Ісус прийшов, щоб звільнити людство з рабства гріха і диявола. На початку Ісус вмив апостолам ноги. Цим дав їм приклад покори і любові. Покора – це правда, і вона визволяє. Ісус сказав: «Вчіться від Мене, бо Я покірний серцем». Ми повинні вчитися від Нього. Маємо наслідувати Його, тобто в дрібних жестах і вчинках вчитися покори та правдивості щодо Бога і людей.



Ікона Розп'ятого

Дата публікації:   2016-08-17
Автор:   ВВП
Бачу Христовий хрест. Він є на фоні світлої блакиті, що має форму еліпса. Блакить переходить в темний колір, який створює прямокутну рамку. Світляні промені вздовж Христових розп’ятих рук пронизують світлу блакить і переходять у яскраве світло навколо голови Ісуса Христа. Це світло найбільш сконцентроване над головою Христа. Воно виражає присутність Небесного Отця, який віддав за мене Свого Сина. У Його руки в момент смерті Ісус віддає Свого духа. Спершу дивлюся на п'ять ран Ісуса, а потім і на інші рани, якими боляче роздерте все Ісусове тіло. Щодня хоча б деякий час (1-5 хвилин) дивись на ікону Розп’ятого, а потім до Його очей. Скажи Йому: «Ісусе, дякую Тобі, що Ти терпів та помер і за мене та моє спасіння!».



Задумайся над своїм життям і усвідом ціну відкуплення

Дата публікації:   2016-08-17
Автор:   ВВП
Кожен гріх є зрадою – навіть малий і в незначних речах. Бог дійсно мусить відкрити нам очі, щоб ми усвідомили свій гріх. Але одночасно в цьому світлі маємо усвідомлювати і Боже милосердя. Гріх – це образа Пресвятого Бога, бунт проти Нього. Чому ми вмираємо? Це кара за гріх Адама. А чому люди в пеклі? Бо не рахувалися з первородним гріхом, плодом якого є особисті гріхи, від яких не відділилися, бо не чинили правдивого покаяння і так відкинули Боже милосердя, яке Бог дав нам у Своєму Сині: «Бо відплата за гріх – смерть, а дар Божий – життя вічне в Христі Ісусі, Господі нашім». Це Божа любов – прощення гріхів, що Ісус заплатив за мене рахунок смерті, розірвав боргову розписку. Достатньо з вірою поглянути на Ісусів хрест: «Ти – Божий Син, помер за мої гріхи! За зло, яке я зробив. Я віддаю Тобі всі гріхи. Приймаю Твоє прощення, яке даєш мені даром, з любові до мене, і дякую Тобі».