Українська > Актуальне

Роздуми над Словом Життя Mт. 7,24-25

Дата публікації:   2016-09-10
Автор:   ВВП
Якщо у своєму житті в першу чергу шукаємо Божу волю і намагаємося її реалізувати, то нас стосується, що ми подібні до розумного чоловіка, який збудував свій дім на скелі. Рано чи пізно приходять бурі, повені і хвилі, але якщо фундамент нашого дому стоїть на цій скелі, то дім не впаде. Проблема, чому ми часто пробуємо будувати будинок на піску, полягає в тому, що ми легко повіримо т.зв. «добрам», які зацікавлюють нас, пропонують якісь вигоди і створюють враження, начебто найідеальнішим рішенням, яке пропонується при конкретному вирішуванні, є саме цей привабливий варіант. Почати будувати на скелі нам здається важко, невигідно, а часто аж відлякуюче. І таким чином під тиском фальшивого добра відкидаємо справжнє добро, або переконуємо себе, що цього нашого фальшивого добра хоче і Бог. Бог хоче будувати з нами дім нашого життя на скелі. А від нас залежить, щоб ми з Ним співпрацювали. Тоді будемо насправді щасливими.



Сьогодні є складна ситуація. Що можемо робити?

Дата публікації:   2016-09-09
Автор:   ВВП
Диявол обманює нас, а ми віримо брехні. Сьогодні діє дух антихриста і міняє мислення до такої міри, що люди не розрізняють між добром і злом. Ми прямо вдихаємо цю атмосферу з телебачення, музики, через контакт з людьми, які мають духа світу. Тому треба черпати силу в молитві, в живій спільноті, з Божого слова. Диявол формує суспільну думку, яка не базується на правді, але на брехні і створює тиск на кожного з нас. Однак треба, щоб ми були мудрими і не дозволяли маніпулювати собою через мас-медіа. Христос розп'ятий в своїй Церкві. Бачимо, в якому стані є Церква. Вона стікає кров’ю. Це важка ситуація. Що можемо робити? Мусимо знати, що так є, знати, що ми безсильні, а водночас старанно працювати над своїм спасінням, мати біль з цього стану і знову й знову давати цей біль на молитві Ісусу. Ми також потребуємо мати живу спільноту і робити місії. Однак самі мусимо бути закорінені в Ісусі, і тільки тоді можемо давати Його іншим. Потребуємо шукати Божу волю. Важливо мати невеликі групки спільнот і йти за Ісусом.  



Божа дорога до спасіння (відео)

Дата публікації:   2016-09-08
Автор:   ВВП
Божа дорога до спасіння. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Нести хрест з Ісусом

Дата публікації:   2016-09-06
Автор:   ВВП
Один чоловік ішов пустелею і ніс хрест разом з Христом. На піску залишилися сліди: спочатку було дві пари слідів (одні – цього чоловіка, а другі – Христа), але згодом залишились тільки одні сліди. Тоді Ісус сказав: «Я ніс твій хрест і тебе». Це можемо актуалізувати тоді, коли взиватимемо до Нього, як нас завалить безліч турбот та марнот і ми не маємо сили виконувати Божу волю.



Будьмо мужами віри як Авраам (відео)

Дата публікації:   2016-09-05
Автор:   ВВП
Будьмо мужами віри як Авраам. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



В чому полягає справжнє щастя і хто є щасливим?

Дата публікації:   2016-09-04
Автор:   ВВП
В чому полягає справжнє щастя? Чи воно є тут на землі? Хто є щасливий? Думаєте, що ті, які досягли вершини кар'єри, різні співаки чи політики на найвищих посадах, є щасливі? Вони не є щасливі. Глибоко в їхній душі є пустка. Або думаєте, що є щасливими багачі, які мають мільйони в банках? Вони не є щасливими. Не треба їм заздрити. Всі багачі, і ті, які мають велику владу та багато грошей, знають, що все це втратять, а це вже не є щастям, бо вони мають страх. Або думаєте, що є щасливими алкоголіки, наркоманами чи розпусники? Вони не щасливі. Вони є рабами гріха. Отож, де є щастя? Щастя є тільки в людському серці, яке з’єднане з Богом.



Диявол потребує ізолювати, а потім духовно вбити

Дата публікації:   2016-09-03
Автор:   ВВП
Диявол потребує ізолювати, а потім духовно вбити. Це його програма. Він любить закритість в собі і нашіптує, що це тихість, покора і чеснота мовчазливості. Звичайно, якщо ми ділимось певними думками, то завжди треба обрати форму, як це сказати, щоб моя відкритість не була причиною зранення ближнього. Але цього ми поступово навчимося. Це треба робити в правильному дусі – в дусі покори і любові. Боже слово каже, що ми повинні з покорою вважати один одного за кращого від себе.



Послух віри (відео)

Дата публікації:   2016-09-02
Автор:   ВВП
Послух віри. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



ЗБІРНИК І ПОРЯДОК МОЛИТОВ

Дата публікації:   2016-09-01
Автор:   ВВП
ЗБІРНИК І ПОРЯДОК МОЛИТОВ: Ісусова дорога на смерть, Сім слів з хреста, Пророча молитва за воскресіння України, Христове воскресіння – Святкування неділі, Анамнеза і епіклеза, Правди воскресіння: Емаус i Поява в Галилеї п’ятистам братам, Молитва єдності і сили, Правди воскресіння: Поява апостолам i Поява Томі



Вміння падати і вміння вставати

Дата публікації:   2016-08-31
Автор:   ВВП
Господь Ісус на Хресній дорозі падав і вставав. Це приклад і для нас – вміння вставати, це ознака справжнього самопізнання, покірного прийняття себе і стійкого й витривалого шляху зі своїм хрестом на Голготу. Щодня ми повинні брати свій хрест. Але перш ніж його взяти, ми повинні зректися самих себе: «Зречись себе і візьми свій щоденний хрест (призначений тобі)» (Лк. 9,23).