Українська > Актуальне

Духу Святий, МУСИШ прийти! (відео)

Дата публікації:   2016-06-18
Автор:   ВВП
Духу Святий, МУСИШ прийти! + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Роздуми над Словом Життя Mт. 7,5

Дата публікації:   2016-06-18
Автор:   ВВП
Цьому слову передує: «Чого ти дивишся на скалку в оці брата твого, а колоди у власнім оці ти не добачаєш? Або як можеш сказати братові твоєму: "Дай, хай вийму скалку в тебе з ока", а он же колода в твоїм оці!» Отже, ми бачимо в оці брата скалку, яка там насправді є, але колоди у власному оці ми не бачимо. Це означає, що людина бачить навіть незначну помилку в другого, але своїх помилок і гріхів не усвідомлює. Ісус каже: «вийми із свого ока колоду» і підкреслює слово «спершу». Ми ж навіть при добрій волі маємо схильність спершу виймати скалку з ока свого брата. Тому ми повинні зробити буквально крок віри, поєднаний з правдивим покаянням – визнати свою власну провину і цим покаянням вийняти колоду зі свого ока, тобто з системи свого помилкового мислення. Проте Ісус не говорить, що після того, як виймемо колоду з власного ока, ми повинні бути байдужі до ближнього і посилатися на фальшиве милосердя чи фальшиву любов, ні. Другим кроком є допомогти вийняти скалку з ока брата свого. Ісус каже, що якщо виймемо свою колоду, то духовно прозріємо.



Залиш усе!

Дата публікації:   2016-06-18
Автор:   ВВП
Наша программа есть в словах Иисуса: «Зайди на глубину!», «Оставь все!», «Иди за Мною!». Это «оставь» я должен переживать каждый день. Оставь свои влечения, свой план, свою радость, а прими план и волю Иисуса. Это всегда сначала заболит, но потом стает источником познания, радости и новых милостей.



ТРИ ПОРАДИ ДЛЯ ПРИЙНЯТТЯ ДАРУ СВЯТОГО ДУХА

Дата публікації:   2016-06-17
Автор:   ВВП
 Сьогодні є багато охрещених і миропомазаних людей. Святий Дух є з ними, але не є в них. Чому? Бо вони не були ведені до того, щоб навернулися до Бога щирим серцем і щоб особисто прийняли Ісуса за свого Господа і Бога та єдиного Спасителя. Навернення за нас не може здійснити ані тато, ані мама, ані хресний тато, ані парох чи єпископ. Навернення за нас не зробить ніхто інший!



Боже визволення від страху (Свідчення віри)

Дата публікації:   2016-06-17
Автор:   Вірні
Коли я була малою, то дивилася фантастичні фільми та фільми жахів. Це було мені звичайно на шкоду, але я цього ще не розуміла. І через це прийшов страх – я боялася сама залишатися ввечері вдома. Коли були батьки – то все було добре і спокійно на серці, але якщо вони десь поїхали і мене залишили одну, то я не знаходила собі місця… Трапилося навіть таке, що одного разу, коли мене знову батьки залишили вдома одну, я пішла до кухні, взяла два кухонні ножі і заховала їх під ліжко. Мене весь час мучив страх, що хтось нападе на нашу квартиру, що прийдуть злодії і щось нам заподіють…



Дар Святого Духа

Дата публікації:   2016-06-15
Автор:   ВВП
Коли декілька років тому археологи увійшли до однієї з пірамід, то знайшли там також зерна пшениці. Вони пролежали там близько 3 000 років. Їх посадили і вони виросли. Так само і з нами: в Тайні Миропомазання ми одержали Святого Духа, але з нашого боку були перешкоди, не були створені умови для росту. Обнова у Святому Дусі вимагає відвернення від духа цього світу і свого егоїстичного «я» та рішення прийняти Ісуса Христа і жити для Нього. У день П'ятидесятниці апостол Петро закликає: «Покайтеся, і нехай кожний з вас хреститься в ім'я Господа Ісуса Христа, і отримаєте дар Святого Духа» (Ді. 2,38). Ми були охрещені без власних заслуг, заслугою віруючих батьків, але батьки не можуть замість нас зробити добровільне і свобідне рішення: прийняти Ісуса Христа та жити для Нього. Це повинен зробити кожен сам за себе. 



Щодня маємо ставити на перше місце Ісуса і Його святу волю

Дата публікації:   2016-06-15
Автор:   ВВП
Життя насправді дуже коротке, а потім буде вічність! Диявол, світ і стара людина намагається утримати нас в тупості, сонливості і марних клопотах, тільки щоб ми не молилися, не упокорялися, взаємно не підбадьорювалися і всіма силами не шукали передусім Божого Царства. Але незважаючи на це, ми повинні щодня відрікатися себе і ставити на перше місце Ісуса та Його святу волю.



Дар пророцтва (відео)

Дата публікації:   2016-06-12
Автор:   ВВП
Дар пророцтва. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Кардинал Гузар підтримує гей-парад

Дата публікації:   2016-06-11
Автор:   ВВП
Про що йшлося в цілому інтерв'ю з кардиналом Гузаром на радіо «Воскресіння»? Про зміну громадської думки! В народі вирує атмосфера опору проти нав’язування гей-параду священному Києву. В цей момент прозахідні мас-медіа разом з Гузаром мають одну мету – просунути гей-парад.   Гузар зловжив церковним авторитетом для підлого просовування ліквідації християнства і започаткування автогеноциду українського народу! Його обов'язком перед Церквою і народом було закликати президента, мера і всіх християн України, щоб разом виступили проти насильно нав’язуваного гей-параду!  Нехай в Києві, в неділю 12 червня, дух содомії та геноцидного американізму отримає смертельний удар! Ця перемога буде плодом віри і відваги справжніх християн і патріотів!



Лист на свято Зіслання Святого Духа для України і Росії

Дата публікації:   2016-06-10
Автор:   ВВП
Шановні представники церковного та суспільного життя! Шановні християни і громадяни України та Росії! Апостол Петро в день П'ятидесятниці, коли на апостолів зійшов Святий Дух, сказав до численних паломників: «Ви розіп'яли Ісуса». Це слово пронизало їм серце і вони сказали: «Що нам робити?». Він відповів: «Покайтеся (metanoite), і нехай кожен з вас охреститься..., і приймете дар Святого Духа» (Ді. 2,36-38). Що мають робити українці і росіяни? Каятися! Як? Відділитися від духа брехні і прийняти Духа правди. А що далі мають робити? Щодня вести духовну боротьбу через молитву віри.