Українська > Актуальне

Що має цінність для цілої вічності?

Дата публікації:   2017-11-07
Автор:   ВВП
Треба знову і знову з живою вірою віддавати до Христової смерті себе – свою волю, свої настрої, смутки, розчарування, але і свої ідеї та плани. Все, що ми таким способом віддали Небесному Отцю в єдності зі смертю Ісуса Христа, те вже тепер приносить користь для нас і для Церкви, а тим більше це має свою цінність для цілої вічності.



Слово життя Рим. 3,23-24 (від 05.11 до 19.11.2017)

Дата публікації:   2017-11-04
Автор:   ВВП
Всі бо згрішили й позбавлені слави Божої, і оправдуються даром Його ласкою, що через відкуплення в Ісусі Христі.



Роздуми над Словом Життя Рим. 3,23-24

Дата публікації:   2017-11-04
Автор:   ВВП
Тут Боже слово ясно каже, що всі згрішили. Звичайно, маленька дитина ще не може грішити, бо не розрізняє, що є гріх, але ця програма вже є в ній і лише питання часу, коли це проявиться. Отож всі заражені духовною отрутою первородного гріха, і наслідок того – що всі далекі від Божої слави. Це сумна реальність. Але тут є і друга реальність, реальність Божої любові. Бог дав свого Сина для нашого спасіння. Отож оправдання ми отримуємо даром, Його ласкою, через відкуплення в Ісусі Христі.



Нашою дорогою має бути Христос

Дата публікації:   2017-11-02
Автор:   ВВП
Нашою дорогою має бути Христос. Маємо мати чіткий напрямок і мету – небо. Але ми зазвичай десь блукаємо або навіть йдемо протилежною дорогою, а при тому думаємо, що знаходимось на правильному шляху. Тому мусимо зупинятися і входити до Божого світла, в якому правдиво побачимо свої діла. Тому що часто бачимо, як ми відхилилися, можемо визнати перед Богом гріх свавілля, гордості, самовпевненості... Бог його нам прощає у Своєму Сині і знову дає нам внутрішній мир та силу виконувати волю Божу в щоденному житті. Це і є поверненням на правильну дорогу, до Христа.



Слово Патріарха Іллі про дякування /II частина/ – як відкрити своє життя на Божу дію

Дата публікації:   2017-10-30
Автор:   ВВП
Бог хоче діяти і в нашому житті, тільки потрібно знайти ключ до єдності з Ним ... А тим ключем якраз є дякування. Тоді Бог почне діяти. Він візьме наше життя в Свої руки, і боротьба з нашими слабостями вже не буде нашою боротьбою, але це буде Божа боротьба, як це було з царем Йосафатом, який дійсно покладався на Господа, прославляв Його і довіряв Йому. Тоді Бог покерував усім так, що він переміг. Те саме переживемо і ми, щодня, навіть в дрібницях, і пізнаємо, що Бог за нас дійсно бореться, що Він діє. Дякуймо Богу за все, за всі невдачі та різні колізії, коли програємо і будемо поступати неправильно. Дякуймо ЙОМУ і прославляймо ЙОГО, і побачимо, яким могутнім є Бог, який Він милосердний і як нас любить.



Слово Патріарха Іллі на свято Христа Царя

Дата публікації:   2017-10-29
Автор:   ВВП
 За кого я вважаю Ісуса? Чи Він є моїм Царем, чи лише якоюсь особистістю, чи реформатором, чи тим, кого знаю лише з образка? Ми, як християни, повинні прийняти Ісуса і віддати за Нього навіть своє життя, як і мільйони мучеників перед нами, тому що Він є Бог і єдиний Спаситель. Хто відречеться Його, того в годину смерті відречеться Він. Це серйозна справа. Це найголовніша річ в нашому житті: За кого я вважаю Ісуса? Чи є Він моїм Царем і Богом – чи ким Він є? Будьмо вірні Ісусу, борімося за Правду, якою є Він – навіть якщо б нас зневажали, навіть якщо б позакривали у в'язниці, навіть якщо б нас очорнювали. Так, не легко боротися за правду. Правда сама не пошириться. Витривай в цій боротьбі! У вічності тебе чекає Царство Ісуса Христа, повне слави!



Коли я любив Бога всім серцем?

Дата публікації:   2017-10-26
Автор:   ВВП
День за днем минає..., а тому маємо поставити собі запитання: «Коли я любив Бога всім серцем?». Любити Бога – це суть внутрішньої молитви. Найперше ми повинні стати до світла, перед Боже обличчя, і зробити перший крок: віддати Богу свої гріхи, упокоритися і признати: «Я згрішив, дав себе обманути. Я був свавільником, пропихав свою волю. Або зробив якийсь невірний крок, дозволив себе кудись заманити...». Відразу ж в той момент, коли людина піддасться обману, треба каятися, тобто вийти на дорогу правди.



Кожний має вразливе місце

Дата публікації:   2017-10-24
Автор:   ВВП
Хтось має багато фізичних дарів – наприклад, силу, працьовитість. Інший, знову ж таки, має душевні дари: добру пам'ять, різні здібності (наприклад, організаційні), а також Бог дає різні духовні дари. Але одночасно кожна людина мусить усвідомлювати, що має свою т.зв. «ахіллесову п'яту», тобто своє вразливе місце, бо диявол вміє ліквідувати і найкращих людей. Є чотири речі, які він пильнує, а потім використовує: 1) прагнення кар'єри; 2) залежність від алкоголю; 3) сексуальність; 4) грошолюбство. Сьогодні люди за кар'єру і гроші здатні зрадити совість, самі себе і народ.



Роздуми над Словом Життя Ів. 5,8-10

Дата публікації:   2017-10-21
Автор:   ВВП
Ісус оздоровив чоловіка, який був недужий 38 років. Це сталося в Єрусалимі біля купелі під назвою Витесда. Ісус сказав йому: «Устань, візьми ложе твоє і ходи!». І одразу ж одужав той чоловік, взяв ложе і почав ходити. Кожна людина в певній ділянці є паралізована – хоче, але не може. Хоче перемогти якусь злу звичку, якесь рабство, але це не вдається. Є люди, паралізовані алкоголем, нечистотою, заздрістю, гнівом... Цей параліч спричиняє те, що людина не може ходити в Дусі Божому, не може ходити в справжній свободі, і жодний лікар, жодний психолог не здатний оздоровити людину.Єдиний, хто оздоровлює, єдиний, хто прощає гріхи, єдиний, хто визволяє, – це Ісус.



Слово життя Ів. 5,8-10 (від 22.10 до 05.11.2017)

Дата публікації:   2017-10-21
Автор:   ВВП
«Мовить Ісус до нього: „Устань, візьми ложе твоє і ходи!ˮ І відразу ж одужав той чоловік, взяв ложе своє і почав ходити. Того ж дня субота була, тому то сказали юдеї оздоровленому: «Є субота, і не годиться тобі ложе носити!»