Українська > Актуальне

«Єретиків навіть не вітайте». Чому?

Дата публікації:   2018-09-20
Автор:   ВВП
Кожен, хто виступить за Ісуса, буде переслідуваний. Це ми повинні усвідомити в боротьбі за спасіння душ. Кожен з нас має бути свідком Ісуса Христа. Це означає, що з єретиками не маємо навіть вітатися. Людина могла б сказати: «Але я не можу так поводитись!». А все ж Боже слово ясно каже: «Навіть їх не вітайте!». Чому? Бо інакше цей дух перейде на вас, особливо коли будете слухати те, що вони кажуть, і читати їхню літературу. Вони не хочуть чути правду. Якщо людина з цим не рахується і через розмови буде цьому відкриватися, то дух брехні встромить їй ніж в серце, похитне віру і знищить відношення до Бога. Проти брехні боротися важко! Чому? Бо людина думає, що кожен знає, якою є правда... Але не знає. І на жаль, часто навіть не хоче знати. Правда сама не проб’ється. За правду треба боротися, а іноді навіть пожертвувати життям.



Що робити, коли прийде депресія

Дата публікації:   2018-09-20
Автор:   ВВП
Що робити, коли приходить депресія, і людина навіть не знає з чого? Використати це! Тоді треба упокоритися, йти під хрест і говорити з Ісусом. Віддати Йому це. Наприклад, сказати: «Господи, що Ти витерпів за мене?! Цей мій біль у порівнянні з Твоїм, є нічим. Даю Тобі його». А коли з’єднаємо свій біль з болем Ісуса, прийде мир, який світ дати нам не може. Ми повинні віддавати Ісусові свої гріхи, а потім і всі свої проблеми.



Хто є покірним?

Дата публікації:   2018-09-20
Автор:   ВВП
Така людина має відразу до гордості, не тримається власної волі, вміє втрачати. Вона є наче те пшеничне зерно з притчі й терпеливо несе власну убогість. Але без молитви і вмирання собі це неможливо. Всюди, де вона є: або вдома, або коли йде по вулиці, усвідомлює свої провини і відразу ж кається: «Господи Ісусе Христе, помилуй мене, грішного». Але цього людина навчиться аж з часом. І без молитви це неможливо. Отож, це означає, що треба присвячувати достатньо часу молитві.



Бог хоче від нас, щоб ми зробили перший крок до примирення

Дата публікації:   2018-09-20
Автор:   ВВП
Ісус є Дорога. Цією Дорогою ми повинні йти. Але коли прийде якась проблема, ми раптом опинимося наче в темряві. Що робити? Зупинитися і шукати Божого світла. Свій погляд маємо спрямувати вгору, на Ісуса, поглянути на Боже обличчя і там шукати Божу волю. В Божій присутності потрібно щиро віддати все Богові − так, ніби це остання хвилина мого життя.



Скажи Богу своє «ТАК»

Дата публікації:   2018-09-14
Автор:   ВВП
Кожен іде за своїм, а за Ісусом не хоче йти ніхто. Тому ми повинні навчитися зрікатися себе і на перше місце ставити Ісуса. Через непослух і незрілість людей, які не вміють в боротьбі за Божі справи, за Боже Царство, виступити за Ісуса, все падає. Часто від однієї людини залежить вся справа, а вона переважно у вирішальний момент зрадить. Тому Бог шукає людей, які скажуть Йому своє «ТАК», як Пресвята Богородиця.



Історично-критична теологія в семінаріях

Дата публікації:   2018-09-13
Автор:   ВВП
В семінаріях сьогодні не виховують проповідників Христа, які вказують шлях спасіння, але через історично-критичну теологію виховують нищителів та єретиків. Навчають їх, як обманювати, перекручувати Св. Письмо, як психологічно обхитрити і маніпулювати іншими. Це ціла система брехні всередині Церкви. Людині навіть не хочеться вірити, що так насправді є.



Слово життя Рим. 6,4 (від 09.09 до 23.09.2018)

Дата публікації:   2018-09-08
Автор:   ВВП
«Ми поховані з Ним через хрещення на смерть, щоб, як Христос воскрес із мертвих славою Отця, і ми теж жили новим життям».



Роздуми над Словом Життя Рим. 6,4

Дата публікації:   2018-09-08
Автор:   ВВП
У цьому вірші наголошується на слово «поховані». Коли хтось похований, це означає, що перед тим настала абсолютна смерть. Тобто якщо ми актуально вірою з’єднані з Христовою смертю, тоді гріх в нас ‒ «стара людина», тобто родовище зла, є мертве, нечинне. І саме тепер відкривається друге таїнство, пов’язане з хрещенням: в нас починає діяти нове життя. Але це не ангельське життя, чи якесь наше фіктивне минуле життя. Це життя Боже, життя Ісуса Христа в нас! Через віру і єдність із смертю Христа ми даємо простір Богу, Ісусу Христу, щоб Він міг в нас жити. А це наша найбільша гідність!   



Дорога пустелі

Дата публікації:   2018-09-08
Автор:   ВВП
В духовному житті після навернення людина часто переживає натхнення, період ревності, першу любов, і навіть почуттями відчуває Божу близькість та потіху. Це буквально так, ніби Бог несе її. Але згодом настає період посухи ‒ пустиня. Наприклад, св. Тереза Велика казала, що 17 років перебувала в цілковитій сухості, не була здатна усвідомлювати Божу присутність, а в монашому житті йшла як «автомат», ‒ без відчуттів, без натхнень, але у вірі. А це дорога пустині.



Франциск піде у відставку чи йому поможе сильна рука?

Дата публікації:   2018-09-05
Автор:   ВВП
Архиєпископ Вігано закликав Франциска та ієрархів подати у відставку за покривання гомосексуальних та педофільних злочинів. Сильна рука наддержавних еліт, безумовно, не сприятиме відставці Франциска, а навпаки, його утвердженню. При візиті в Ірландію Франциск публічно пропагував гомосексуалізм вже навіть серед дітей. Батькам забороняв виховання згідно Божих заповідей. Таким чином, як публічний єретик, він виступив проти Бога і Його законів. Франциск іде в унісон з мейнстрімом аморального терору, який має на меті знищення людства та жене його до вічного засудження.