Українська > Актуальне

Хрещення Святим Духом (відео)

Дата публікації:   2018-05-27
Автор:   ВВП
Хрещення Святим Духом. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Якими мають бути пастирі людських душ?

Дата публікації:   2018-05-23
Автор:   ВВП
Найгіршим в духовній боротьбі є дух фарисейства. Він навіть гірший, ніж атеїзм. Тому необхідно, щоб в семінаріях майбутні священики спершу навернулися і на перше місце поставили Ісуса, щоб хотіли служити Богу і проповідувати Його Євангеліє. Але щоб могли його проповідувати, недостатньо сидіти за круглим столом і філософствувати про Боже слово. Навпаки – ним треба жити, його реалізувати. Мусять мати досвід з живим Христом, тільки так приймуть Святого Духа, Духа правди.



Не зосереджуватись на проблемі, але перебувати з Богом

Дата публікації:   2018-05-21
Автор:   ВВП
В молитві ми не повинні розвивати якісь плани, вирішувати проблеми, ситуації, які виникають, але треба коротко віддати їх Богу і залишатися тільки в убогості духа, в єдності з Христом: «Ти, Ісусе, і я. Господи, з Тобою я розп'ятий для цього, для цього і для цього... Як це вирішиться? Це в Твоїх руках!» Який сенс мріяти про якісь імовірні варіанти? І так того не зміню. Але можу просити: «Господи, дай добру думку особі, яка може в цьому щось вирішити. Отож, тепер на молитві в цей момент я не вирішую свою проблему, не вирішую, що і як могло б бути. Тепер цим не займаюся. Господи, Ти маєш тисячі способів як це зробити».



Слово життя Гал. 3,22 (від 20.05 до 03.06.2018)

Дата публікації:   2018-05-19
Автор:   ВВП
«Але Писання все замкнуло під гріхом, щоб віруючим була дана обітниця завдяки вірі в Ісуса Христа»



Роздуми над Словом Життя Гал. 3,22

Дата публікації:   2018-05-19
Автор:   ВВП
Закон викриває наш гріх, але не визволяє нас від нього. Нас визволяє від нього віра в Ісуса Христа, тобто обітниця виконується на тих, які вірують в Ісуса Христа. Тому центр нашої віри і спасіння − це особисте відношення до Христа. Не йдеться про те, щоб виконувати якісь зовнішні обряди і приписи, а Христа поставити на друге або десяте місце. Христос повинен бути на першому місці! А це − через спасительну віру, бо наші гріхи змушують нас йти до джерела прощення, яким є Ісусів хрест.



Через випробування отримаємо багато ласк

Дата публікації:   2018-05-18
Автор:   ВВП
Диявол діє і на нас, і то через думки і почуття, наприклад незрозумілим пригніченням, страхом через наслідування Ісуса, різним тиском на психіку, напруженням і т.д. Бог до певної міри допускає, щоб дух брехні зводив і обманював нас, щоб ми усвідомили, що все ще перебуваємо в темряві і потребуємо через покаяння входити до Божого світла – до світла Ісусового хреста.



Христове Вознесіння (відео)

Дата публікації:   2018-05-17
Автор:   ВВП
Христове Вознесіння. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Ми повинні бути охочими постійно змінюватися, але заради Христа і з Христом

Дата публікації:   2018-05-15
Автор:   ВВП
Святість полягає в дрібницях. Звичайно, спочатку людина повинна пройти певним початковим процесом. Мусить бути охоча стати до правди, розірвати зв’язок з оманливими, грішними думками, а також враховувати природній порядок. Основна умова – з найбільшою щирістю бути готовим послухати Христові принципи. Те, що результат здається таким, начебто не існувало абсолютно ніякого духовного росту і людина здається собі ще гіршою, ніж спочатку – це інша справа! Тобто весь шлях метаної – зміни мислення – це ціложиттєвий процес, який базується на правдивості і бажанні постійно змінюватися, але заради Христа і з Христом.



Для чого ми прийшли у цей світ?

Дата публікації:   2018-05-11
Автор:   ВВП
Знову поставмо собі питання: Для чого ми прийшли у цей світ? Ми тут не для того, щоб їсти, пити, спати, працювати, а потім закінчити своє життя смертю. Але йдеться про найважливіше – здобути вічне життя. Всім людям призначено померти. Ми нічого сюди не принесли і нічого не віднесемо, до гробу не візьмемо з собою ані копійки. Боже слово каже: «Людино, усвідом, що ти порох і в порох повернешся». Тут, на землі, ми є лише кілька років – це життя кожного з нас. Цей час для нас є пробою, чи дійсно оберемо Бога і вічні цінності, або чи дозволимо себе звести турботами світу і навіть всілякими спокусами та гріхами, які роблять нас рабами. Тому постійно повинні мати погляд, спрямований на ціль, якою для нас є Він і вічне життя з Ним.



Конкретний випадок оздоровлення

Дата публікації:   2018-05-09
Автор:   ВВП
Одна жінка повернулася з лікарні з результатами обстеження, де їй сказали, що вона має третю стадію раку з метастазами. Я сказав їй, що Бог або зробить чудо, або за 2-3 місяці вона буде на цвинтарі, що з тим мусить рахуватися. Я не знав, яка воля Божа, чи Бог хоче її оздоровити, чи ні. На кожній Літургії я завжди просив: «Боже, дай мені пізнати твою волю!» Коли подавав їй Святе Причастя, усвідомив, що Ісус є переді мною: «Ісусе, Ти її торкнися, Ти є та сила, яка оздоровлює». Але я все ще не знав, яка є Божа воля. Вона була вже на двох хіміотерапіях. У кожній епіклезі я просив за неї, молився, щоб Бог діяв, щоб зміцнив її віру.