Українська > Актуальне

Диявол потребує ізолювати, а потім духовно вбити

Дата публікації:   2016-09-03
Автор:   ВВП
Диявол потребує ізолювати, а потім духовно вбити. Це його програма. Він любить закритість в собі і нашіптує, що це тихість, покора і чеснота мовчазливості. Звичайно, якщо ми ділимось певними думками, то завжди треба обрати форму, як це сказати, щоб моя відкритість не була причиною зранення ближнього. Але цього ми поступово навчимося. Це треба робити в правильному дусі – в дусі покори і любові. Боже слово каже, що ми повинні з покорою вважати один одного за кращого від себе.



Послух віри (відео)

Дата публікації:   2016-09-02
Автор:   ВВП
Послух віри. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



ЗБІРНИК І ПОРЯДОК МОЛИТОВ

Дата публікації:   2016-09-01
Автор:   ВВП
ЗБІРНИК І ПОРЯДОК МОЛИТОВ: Ісусова дорога на смерть, Сім слів з хреста, Пророча молитва за воскресіння України, Христове воскресіння – Святкування неділі, Анамнеза і епіклеза, Правди воскресіння: Емаус i Поява в Галилеї п’ятистам братам, Молитва єдності і сили, Правди воскресіння: Поява апостолам i Поява Томі



Вміння падати і вміння вставати

Дата публікації:   2016-08-31
Автор:   ВВП
Господь Ісус на Хресній дорозі падав і вставав. Це приклад і для нас – вміння вставати, це ознака справжнього самопізнання, покірного прийняття себе і стійкого й витривалого шляху зі своїм хрестом на Голготу. Щодня ми повинні брати свій хрест. Але перш ніж його взяти, ми повинні зректися самих себе: «Зречись себе і візьми свій щоденний хрест (призначений тобі)» (Лк. 9,23).



Ісус хоче бути в тобі – дай Йому місце

Дата публікації:   2016-08-29
Автор:   ВВП
Одного бажаю собі і вам: щоб ми були в Божій славі, а умова цього – втрачати свою душу задля Ісуса і Євангелія. Але якщо маємо багатство своїх думок, почуттів, турбот – що було чи що буде – і весь час цим займаємося, то в нашій душі немає місця для Ісуса. Немає місця. Там є місце для всього світу, тільки не для Ісуса. Спробуйте, коли будете молитися, по-справжньому зосередитися і усвідомити одну річ: Ісус є тут і бачить мене. Або усвідомити: «Посеред вас є Той, Якого ви не знаєте», як каже Боже слово. Ми повинні знати Ісуса. «Господи, дай мені цю віру – вірити, що Ти є тут, що Ти є зі мною».



Проповідь Патріарха Іллі на празник Успіння Пресвятої Богородиці

Дата публікації:   2016-08-28
Автор:   ВВП
Пресвята Богородиця була охоронена від первородного гріха через заслуги Ісуса Христа. Вона була охоронена і від кари смерті за гріх. Отож її не стосувався цей закон смерті: відплата за гріх – смерть. Східна Традиція говорить, що Пресвята Богородиця не померла, але уснула і була взята на небо. Боже слово каже, що святий пророк Ілля був узятий у вогненній колісниці на небо. Також апостол Павло у Посланнях до Коринтян і Солунян пише, що ті, які діждуться другого приходу Ісуса Христа і залишаться Йому вірними, будуть взяті до неба, не зазнають смерті, але будуть перемінені. Якщо цей привілей стосується людей, які доживуть до другого приходу Ісуса, то тим більше – Пресвятої Богородиці, яка є Пречиста, Непорочна, яка за все своє життя не вчинила жодного гріха. Тому вона з душею і своїм прославленим тілом була взята до Божої слави. А ми сьогодні переживаємо цю радість, що вона є зі своїм Сином, бачить Його славу і заступається за нас, допомагає нам, щоб і ми туди прийшли.



Після обітниці приходить проба, і аж потім– благословення (відео)

Дата публікації:   2016-08-28
Автор:   ВВП
Після обітниці приходить проба, і аж потім– благословення. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Роздуми над Словом Життя Mт. 7,15-16

Дата публікації:   2016-08-27
Автор:   ВВП
Цим словом наш Господь Ісус вчить і перестерігає нас, що для того, щоб утриматися на вузькій дорозі, яка веде до вічного життя, ми повинні передусім пильно стерегтися фальшивого вчення, єресей і тих, хто їх проповідує (єретиків і відступників). Отож це найголовніше – зберегти правовірність і правдиве внутрішнє відношення до Христа. Тому апостол Павло каже, що якби прийшов якийсь апостол або навіть ангел з неба, і проповідував інше (тобто фальшиве) євангеліє, нехай буде проклятий! (див. Гал. 1,8-9).



Шукай правду! 15 частина: Міжрелігійний діалог

Дата публікації:   2016-08-26
Автор:   ВВП
В даний час відбувається підготовка до Всеправославного Собору-2016, основним завданням якого має стати просування міжрелігійного діалогу в Православну Церкву за прикладом відступницького Ватикану. Подаємо критичний аналіз т.зв. міжрелігійного діалогу. Сьогодні міжрелігійний діалог не тільки заблокував справжню місію, а й відкрив двері антимісїї всередині Церкви. На сьогодні єдине і правильне рішення – припинити міжрелігійний діалог і відкрити двері справжній реєвангелізації і місії.



Що відбудеться, коли людина помре?

Дата публікації:   2016-08-25
Автор:   ВВП
Коли людина помре, тіло залишиться лежати там, де є, або його відвезуть в морг. Але в той момент, коли людина помре, відбувається особистий суд. І це чекає кожного з нас. Ми зустрінемося лицем в лице з Христом. В один момент перед нами буде показане все наше життя, всі наші вчинки, слова, думки (добрі і злі), як каже Боже слово: «Немає нічого таємного, що не стало б явним». А тоді буде вирішено, що з нами буде: або будемо навіки засуджені у пеклі, або підемо в чистилище, або підемо до неба. Отож, є тільки три можливості.