Українська > Актуальне

Єдиний, хто визволить нас з рабства гріха і темряви, – це Ісус Христос

Дата публікації:   2016-10-15
Автор:   ВВП
Людина дивується, як дух брехні водить нас за ніс. Але чому дивуватися? У світі підло діє дух світу, а в нас є «стара людина», тобто інфекція гріха, яка прагне брехні. Диявол, який панує над обома (над злом в світі і злом в нас), тримає нас, як медіумів, в рабстві гріха і темряви. Єдиний, хто може спасти нас, – це Ісус Христос. Ніякі психології чи філософії не визволять нас з цієї системи брехні і смерті. Ми мусимо чинити покаяння і вірити Євангелію. Ми повинні прийняти Боже слово спасіння і Самого Спасителя, а не якісь замінники, які нам подає брехун і вбивця зі своєю армією і які «стара людина» (отрута в нас) радо приймає. Ми повинні радикально виступити проти диявола і духа зради, який є в нас. Не можемо служити двом панам. Не можемо служити дияволу, його системі, а водночас Христу і Божому Царству.



Слово Патріарха Іллі на свято Покрову Пресвятої Богородиці

Дата публікації:   2016-10-14
Автор:   ВВП
На свято Покрову Пресвятої Богородиці читаємо Євангеліє про те, як Ісус прийшов до Марти і Марії. Марта скаржилася Ісусові, що Марія залишила її саму служити і, сівши біля ніг Ісуса, слухала Його. Ісус відповів їй: «Марто, Марто, ти побиваєшся і клопочешся про багато, тільки одного ж потрібно. Марія  вибрала кращу частку, що не відніметься від неї» (Лк. 10,41-42). «Тільки одного потрібно». Те єдине і необхідне – це мати живого Ісуса, мати спасіння і вічне життя в Ньому, мати живе з’єднання з Ним, бо Він є Дорога, Правда і Життя. Він є істинний Бог, єдиний Спаситель. У Ньому є життя вічне. Хто має Сина Божого, той має вічне життя; хто не має Сина Божого, не має вічного життя. Лише одного потрібно – МАТИ ІСУСА! Все інше – це марнота і обман.  Пресвята Богородиця є для нас прикладом. Все її життя було зосереджене на Ісусі – вона мала до Нього дуже близьке відношення, мала з Ним повну духовну єдність.



Церковна кар'єра? (відео)

Дата публікації:   2016-10-13
Автор:   ВВП
Церковна кар'єра? + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Як правдиво упокорятися

Дата публікації:   2016-10-12
Автор:   ВВП
Умиранню свого «его» найбільше допомагає жива спільнота і певні форми самоупокорення. Перша і основна форма – прийняття Божого порядку, що кожного дня хочу відкриватися Святому Духу і в міру пізнання виконувати Божу волю. Далі зростанню покори сприяє те, що кожного вважатиму кращим за себе (див. Фил. 2,3) – в правдивому світлі. Треба намагатися бачити в ближньому позитиви, а коли він дає згіршення і грішить, то терпеливо це зносити. Просто завжди треба бути в покорі щодо ближнього. А коли прийдуть ревнощі чи духовна заздрість, треба одразу ж впокорятися перед собою, доки не прийде Божий мир.



Ми повинні очищуватися, щоб бути ефективними Божими інструментами

Дата публікації:   2016-10-10
Автор:   ВВП
Божа сила проявляється в нашому безсиллі. Якщо ми просовуємо наше «его», то Христос – Божа всемогутність не може діяти. Ми все беремо в свої руки. Керуємося тим, як ми це бачимо і відчуваємо. Навіть коли щось зробимо – то подібні на паровоз, який пихкає, на всі боки вилітають вогненні іскри, але їде, однак корисна дія становить всього 5 %. Ось так ми їдемо. Що Бог має з нами робити? Він приймає нас такими, якими ми є. Але щоб Бог міг нас використати, Він мусить спершу очистити нас, і так станемо плідними Божими інструментами. Ми повинні бути залежні від Бога, тому добровільно хочемо стати Божими рабами. Це справжня свобода.



Ми повинні називати гріх гріхом (відео)

Дата публікації:   2016-10-09
Автор:   ВВП
Ми повинні називати гріх гріхом. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Роздуми над Словом Життя Ді. 1,5.8

Дата публікації:   2016-10-08
Автор:   ВВП
Ця доба вимагає надзвичайного героїзму. Ми не можемо і не маємо права творити єдність з тими, які мають єдність з єресями, і навіть якщо б це були, наприклад, і члени нашої власної родини. Ми повинні терпеливо зносити це розділення, молитися за них, але з фальшивої покори не можемо пристосуватися духу єресі, який тримає їх в обмані. Це не була б любов, але зрада. Прикладом для нас є апостоли, пророки і мільйони мучеників, які за Христа зносили не тільки приниження, але пожертвували і своїм життям.



Через хрест життя стає плідним

Дата публікації:   2016-10-04
Автор:   ВВП
Є різні форми хрестів. Сьогодні є такі, завтра будуть інші. Через хрест наше життя стає плідним, бо інакше ми б зігнили в лінощах і марноті. За хрест ми часто не дякуємо, уникаємо його, але коли почнемо дякувати, то Господь поступово сповнятиме нас радістю з того, що ми вже наперед можемо робити самозречення замість нашого постійного нарікання чи страху. Ми матимемо радість, що можемо виконувати Божу волю – ця радість нас наповнить вщерть.



Реальний стан в Церкві (відео)

Дата публікації:   2016-10-01
Автор:   ВВП
Реальний стан в Церкві. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Протягом дня задумайся: "А де тут є Ісус?"

Дата публікації:   2016-10-01
Автор:   ВВП
Треба бачити Христа в собі і у своєму ближньому. Це неможливо без зречення себе, передусім своєї думки про себе, різних філософій, які ми прийняли, чи різних своїх поглядів, які мусять йти набік, бо здатність бачити Ісуса в собі – це питання віри. Але увага: тут не йдеться про якусь автосугестію. Це реальність. Можемо кілька разів на день стрілисто згадати: Де тут є Ісус? Ми часто роздумуємо про якісь побожні, добрі речі. А потрібно час від часу зупинитися і задуматися: Де тут є Ісус? Тільки тоді людина пробереться до реальності і раптом пізнає, що Ісуса замінила на те добре та Боже і забула про особистий контакт, про входження до Божої присутності.