Українська > Актуальне

Божа математика (Свідчення віри)

Дата публікації:   2016-06-02
Автор:   Вірні
На свій день народження я постановила пожертвувати більшу суму грошей Господу Богу. Живемо ми скромно і ці гроші я заощаджувала як могла. В неділю, коли я збиралася до Церкви на Службу Божу, взяла ті гроші з собою з таким наміром, що їх дам до скарбнички. По дорозі мені промайнула думка: «Ну ти ті гроші віддаси, але за що будеш жити, треба дбати за сім’ю… 



Шукай правду! 12 частина: Божа сила в тобі – Святий Дух

Дата публікації:   2016-06-02
Автор:   ВВП
«Ви приймете силу (динаміс) Святого Духа; і будете Моїми свідками (мартирес)» (Ді.1,8). Ця сила потрібна тобі особливо сьогодні, щоб ти не був зрадником. Таїнство прийняття Святого Духа пов'язане з таїнством Хрещення. Святий Дух постійно діє у своїй Церкві різними способами. Він діяв протягом двох тисячоліть. І сьогодні, на початку третього тисячоліття, мабуть, настають останні часи, коли Божий ворог вже виступає в силі і буде робити фальшиві знамення, щоб спокусити навіть Божих вибранців (Мр. 13,22). Тому особливо сьогодні і тобі потрібна сила (динаміс) Святого Духа, щоб ти не став зрадником, але був свідком Христа – мартирем.



Корінь лібералізму

Дата публікації:   2016-06-02
Автор:   ВВП
Хто такі ліберальні теологи? Це не мужі віри і не захисники правовір’я, вони не є людьми глибокої духовності і молитви. Також це не є люди, які були б праведні перед Богом, зберігали б Божі закони, не перекручували і не обминали б їх. Ліберальні теологи – це ігноранти справжнього духовного життя і духовної боротьби за спасіння безсмертних душ. Їм не йдеться про особисте відношення до Бога. Вони правдиво не каються – не признають свій гріх і грішність перед Богом. Крім того, це люди, які по-справжньому не люблять ближнього, бо не прагнуть його найбільшого добра – щоб правдиво пізнав Христа і спас свою душу. Самі Христа не наслідують, а інших, які хотіли б Його наслідувати, висміюють і залякують. Все в Церкві дозволяється, тільки правди Євангелія проповідувати не можна. Таких стосується: «Горе вам!» (див. Мт.23,13 і наст.) і їх кінець – вічна погибель. 



НАЙКРАЩИЙ ЛІКАР (Свідчення віри)

Дата публікації:   2016-05-29
Автор:   Вірні
Коли нам утеплювали хату, то одному з майстрів залетів кусочок пінопласту в око. Він не міг далі працювати і попросив краплі до очей. За деякий час знову прийшов і сказав, що краплі не допомогли, а око більше і більше болить, щось треба робити. Мама почала думати, чи не звернутися в місцеву поліклініку, згадувала знайомих, хто би міг допомогти.



В смутку треба усвідомити: Ісус мене любить!

Дата публікації:   2016-05-29
Автор:   ВВП
Людина часто заглиблена в марноти, турботи, смутки, печалі. А про що думає, коли прийде смуток? Думає: «Ніхто мене не любить!». Але Ісус тебе любить! Він помер за тебе. Нічого більше для тебе зробити не міг! Але ти мусиш це хоча б прийняти. Як прийде смуток, усвідом: Він заплатив за тебе, за всі твої гріхи. Він спас тебе від вічних мук в пеклі і дав тобі вічне щастя. А ти, як кріт, досі перебуваєш в землі, в темряві, і не хочеш чути цю правду. Поглянь на Ісуса, розіп'ятого за тебе. Це прояв Його любові до тебе, Він хоче бути з тобою вічно!



Правий сектор оголосив про створення ветеранами АТО організації за сімейні цінності, що буде боротися з екстремістами-гомосексуалістами

Дата публікації:   2016-05-29
Автор:   Зі світу
«Правий сектор» заявив про створення нової організації - Союз захисту сімейних цінностей, яка виступить проти нав’язування Україні «ідей гомосексуалізму». В заяві організації, опублікованій на сайті «Правого сектора», стверджується, що її заснували державні і політичні активісти, волонтери і ветерани АТО. Згідно ідеологів союзу, сильні сімейні цінності і традиції є основною мотивацією українців боротися за майбутнє своєї   держави. Саме тому союз має намір протиставитися «екстремістським ідеям, зокрема гомосексуалізму».



Що ти робиш для спасіння своєї безсмертної душі?

Дата публікації:   2016-05-27
Автор:   ВВП
За сто років нікого з нас тут вже не буде. Ми всі будемо на цвинтарі і з нас всіх буде лише трохи кісток і пороху. Але наша душа безсмертна, і вона буде або в пеклі, або в небі. Чистилище – це лише перехідний стан. Над тим, щоб нас затягнути до пекла, працюють: 1) наша гордість з некерованими пожадливостями; 2) світ зі своєю системою брехні; 3) дух брехні – брехун і вбивця. Ці троє мають єдине завдання: запровадити нас до пекла. Отож треба рішуче і безкомпромісно поставити до світла цих трьох ворогів з їхнім ворожим убивчим планом і проголосити їм війну. Йдеться про вічність, і не тільки про нашу – від нас залежить і вічність людей, які є навколо нас.  Ісус помер за тебе на Голготі, пролив за тебе всю свою кров, бо любить тебе. Це Він зробив для тебе і твого спасіння. А що робиш ти для спасіння своєї безсмертної душі – для вічного життя?



Ніхто не уникне смерті

Дата публікації:   2016-05-26
Автор:   ВВП
Тільки той живе розумно, хто рахується зі смертю. Не той, хто про неї знає і не рахується з нею, але той, хто зі смертю рахується. Ми не знаємо ні дня, ні години, коли Господь покличе нас до вічності. День за днем минає. Кожна ніч є символом смерті – людина не знає, чи пробудиться. Скільки людей несподівано помирає! Людей, яких ви знали і любили, вже немає серед нас, вони на цвинтарі. Можемо сумніватися у всьому, але у смерті сумніватися не можемо. Ніхто не уникне смерті. Конкретно мене і тебе чекає смерть, і не знаємо коли. Це реальність.



НІЧНА СТОРОЖА

Дата публікації:   2016-05-25
Автор:   Вірні
Якийсь час мені було дуже важко ставати на нічну молитовну сторожу. При вставанні тяжко було боротися проти оспалості і лінивства. Одного разу, після дня виснажливої подорожі мене очікувала нічна сторожа в дуже важливому намірі. Тіло було змучене і знову пригадалися якісь негативні почуття: «А, буде тобі тяжко вставати, знову ця сторожа буде намарно і т.д.»



ЧОТИРИ СЛОВА З УКРАЇНИ

Дата публікації:   2016-05-25
Автор:   ВВП
Ця книжка складається з чотирьох слів, які є особливо актуальними в сучасній добі. Вони ведуть до покаяння та усвідомлення своєї християнської ідентичності.