Українська > Актуальне

Слово Патріарха Іллі на неділю Всіх Святих Українського народу

Дата публікації:   2017-07-02
Автор:   ВВП
Сьогодні святкуємо неділю Всіх Святих Українського народу. Ці святі і мученики – це не тільки ті, які відомі нам з далекого минулого, але також є багато героїчних свідчень віри з останнього часу... Тепер в Україні моральний розклад. Перед тим люди були закорінені у Христі, у справжній християнській вірі, а тепер приходить дух антихриста з моральним розкладом, і всі, наче під наркотиками. Ніхто не захищає мораль, яка є основою сім'ї і всього народу, адже розклад моралі призводить до розкладу суспільства і всього іншого. Економіка без моралі та без Бога є нікудишньою, а техніка обернеться на знищення людини і всього народу. Ми святкуємо свято Всіх Святих Українського народу, а ви – українці, ви – Україна. Отож, нехай кожен з вас буде святий. Ісус є той, Хто освячує. Тепер відкрийте Йому своє серце, дайте його Йому через Пресвяту Богородицю, щоб ви були святі як ті, які вже є в Божій славі.



Роздуми над Словом Життя Еф 6,11-12

Дата публікації:   2017-07-01
Автор:   ВВП
Сказано, що ми повинні одягнутися в повну Божу зброю. Отож, не лише в деяку, але зброя має бути повною. І сказано, що ця зброя має бути Божою, а не людською. Чому ми повинні її одягнути? Щоб дати відсіч хитрощам диявольським. А до чого зводить диявол, дух брехні? До того, щоб людина чинила зло під прикриттям добра, або щоб пропагувала брехню з допомогою мозаїки, підступно поскладаної з часткових правд. Отож, потребуємо мати Божу зброю, бо ведемо боротьбу не проти людських ворогів, але проти властей, проти духовних сил і всього, що панує в цьому світі темряви, проти духів злоби в піднебесних просторах. Це духовна боротьба.



Слово життя Еф. 6,11-12 (від 02.07 до 16.07.2017)

Дата публікації:   2017-07-01
Автор:   ВВП
Слово життя Еф. 6,11-12 (від 02.07 до 16.07.2017)



ХРИСТОВЕ ВОСКРЕСІННЯ /ІІІ частина/ Події в п'ятницю ввечері та в суботу ♫ (аудіо)

Дата публікації:   2017-07-01
Автор:   ВВП
ХРИСТОВЕ ВОСКРЕСІННЯ /ІІІ частина/ Події в п'ятницю ввечері та в суботу ♫ (аудіо)



Ми повинні пізнавати Божі дороги і наміри

Дата публікації:   2017-06-29
Автор:   ВВП
Слово «метаноя», тобто зміна мислення, є дуже глибоким. Щодня ми повинні знову і знову усвідомлювати в кожній ситуації: Як би на моєму місці думали, говорили чи діяли Діва Марія або Ісус Христос? Але цього не розрізнимо, коли не матимемо в собі Божого слова, не будемо його читати, не будемо про нього говорити, підбадьорюватися ним, світити ним до всіх ситуацій, і так пізнавати Божі дороги і наміри в своєму щоденному житті.



Чого треба зрікатися і чого вчитися

Дата публікації:   2017-06-26
Автор:   ВВП
Передусім треба вивчати Боже слово, потім ним жити і аж потім навчати його інших. Далі необхідно усвідомлювати потребу наслідування Ісуса в радикальності Євангелія і також працювати для Нього. Насамперед йдеться про самовідречення. Зрікатися – це втрачати свої настрої, гіркості, себежалі, свої розчарування і свої зранені почуття через те, що не здійснилася наша воля. Це наш щоденний хліб. Ми повинні щодня вчитися від Ісуса тихості і покори – а це аж до смерті! Цього єдиного маємо вчитися від Ісуса, як Він про це виразно говорить у Святому Письмі. Потім маємо Його наслідувати, йти за Ним.



Чому ми не боїмося гріха?

Дата публікації:   2017-06-24
Автор:   ВВП
Чому людина не має страху з гріха? Чому не усвідомить його наслідки, адже вже стільки разів у своєму житті їх бачила. Але все ж в момент спокуси людині не прийде на думку сказати собі: «Вже не буду грішити! Бачу, що це погано». Але нараз людина наче б забула усі негативні досвіди з гріхом. Певна пристрасть її буквально сп'янить і вона йде за нею, як то кажуть, «по трупах».



Божий порядок захищає людину

Дата публікації:   2017-06-22
Автор:   ВВП
В нас є втілена глупота, яка нас принижує, нищить, ліквідує, а все ж людина з цим спокійна. Тому й настала глобалізація, тому приходили і війни, всілякі заразні хвороби, бо люди постійно повертаються до зла, постійно його люблять і не хочуть прийняти правду і Божий порядок, який захищає людину від цього всього. Це постійно тягне людей до самознищення і вони йдуть, як ведені на заріз. Що це є в нас? Це закон ентропії, духовної ентропії.



Шукай правду! 27 частина: Не можете служити Богу і мамоні

Дата публікації:   2017-06-21
Автор:   ВВП
Слово мамона означає матеріальну власність і майно, особливо нечесно здобуте на шкоду ближньому. Воно також означає хабар, яким змушують мовчати свідка або суддю. Ісус звертає увагу на демонічну поневолюючу силу мамони: «Ніхто не може двом панам служити: бо або одного зненавидить, а другого буде любити, або триматиметься одного, а того знехтує. Не можете Богові служити і мамоні». Отож, в кінцевому підсумку, віра в значенні довір’я і уповання на мамону виключає віру в Бога. Тому Ісус показує на протиставлення відношення до Бога і відношення до мамони та закликає до особистого вибору між обома. Все тут, на землі, ми залишимо, а крім того, не знаємо ні дня, ні години, коли Бог нас покличе і коли злодій, під назвою смерть, все у нас вкраде. Але якщо ми збирали скарби у небі, вони залишаються навіки. Мудрість полягає в тому, щоб кожного дня рахуватися з кінцем, тобто зі смертю і вічністю.



Як боротися проти духовної отрути в нас?

Дата публікації:   2017-06-19
Автор:   ВВП
Ми повинні взяти свій щоденний хрест. Тим хрестом є, насамперед, наша власна природа і характер. Коли хтось виявить нам своє ставлення до нас, це нас зранює. Початківці, хоч і прийняли Христа, але їхня природа, «стара людина», є настільки сильною, що не знесе критики, не оберне її в правдиве покаяння і не з’єднає поглядом віри свій внутрішній біль з Христом – бичованим, вінчаним терням, розп'ятим. «Стара людина», навпаки, це болюче зранення оберне або в ненависть до ближнього (а до цього не треба себе змушувати), або закриється в себежалі – а це також фальшива дорога.