Українська > Актуальне

Слово Патріарха Іллі на Великій піст

Дата публікації:   2016-03-14
Автор:   ВВП
В час Великого посту Бог дає нам час – 40 днів – для того, щоб ми зупинилися і роздумували над стражданнями Христа. Молитва-розважання над семи словами Ісуса на хресті, які Він промовив, коли три години помирав на Голготі, спонукає нас до того, щоб ми відкрилися Божій любові, яка віддалася нам аж до крайнощів. Ми повинні зупинитися і подивитися на своє життя з погляду вічності. Якщо б я тепер помер, то де була б моя душа? Я повинен мати святий егоїзм: «Мушу подбати про свою душу!». Коли стоятиму на Божому суді, мені не допоможуть жодні виправдання, я буду змушений дати звіт за своє життя. Треба зупинитися, знайти час. І саме в час Великого посту Церква закликає нас до цього. Ми повинні навчитися нормальних принципів Євангелія, простих засад, які є здорові, природні, а водночас Божі. Це є наслідування Христа. В духовній боротьбі за спасіння душ йдеться про дві речі: піст і наші взаємні стосунки, тобто про внутрішню єдність. Тоді молитва праведника досягає небес. Коли двоє або троє перебувають в єдності, Христос є посеред них і вже тоді Він молиться – вже Він за це відповідає.



Відповідь на промову папи 3 березня 2016р.

Дата публікації:   2016-03-14
Автор:   ВВП
Цитата: «Європа протягом історії пережила багато вторгнень, але завжди була здібна взяти себе в руки, йти далі, щоб стати ширшою завдяки міжкультурному обміну». Відповідь: Папа говорить як мрійник, або навмисно бреше. Якщо б європейці в минулому не захищалися від мусульманських вторгнень, пов'язаних з їх антикультурою, то вся Європа вже давно була б під півмісяцем, подібно як Константинополь і територія Туреччини. Там були перші християнські громади: Ефес, Смирна, Пергам, Сарди, Лаодикія (див. Одкр. 1,11). Апостол Павло, Іван та інші апостоли засновували в цих місцях християнські громади. Там жив і діяв св. Василій Великій, Кападокійські Отці та Іван Золотоустий. Константинополь був головним центром християнської Візантійської імперії аж до 1453 року, коли прийшла кривава мусульманська інвазія.  Сьогодні там всього лиш 0,1% християн, але навіть вони не можуть сповідувати свою віру та культуру.



Страждання великомученика Євстахія Плакиди та його родини. ІI частина ♫ (відео + аудіо – Життя святих)

Дата публікації:   2016-03-14
Автор:   ВВП
Страждання великомученика Євстахія Плакиди та його родини. ІI частина ♫ (відео + аудіо – Життя святих)



Про піст (відео)

Дата публікації:   2016-03-13
Автор:   ВВП
Про піст / + Ілля  Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Лицемірство папи Франциска

Дата публікації:   2016-03-13
Автор:   ВВП
В неділю, 06.03.2016 р., папа Франциск згадав про теракт в Ємені, під час якого загинули, окрім інших жертв, і 4 монахині. Водночас цей момент він використав для агітації, щоб Європа тим більше приймала т.зв. «біженців». Цитата: «Молюся за них і за інших загиблих під час теракту...». Відповідь: Франциск був зобов’язаний радикально виступити проти злочинної системи, що породжує ісламізацію Європи. Замість цього, він маніпуляційно використовує теракт для її пропаганди. Тому його молитва є молитвою лицеміра. Цитата: Схвалив ініціативу «гуманітарних коридорів» для біженців. Відповідь: Просування цих т.зв. гуманітарних коридорів папою Франциском – це маневр і наступний злочин.



Роздуми над Словом Життя Mт. 6,14-15

Дата публікації:   2016-03-12
Автор:   ВВП
В молитві «Отче наш» Ісус виділяє 7 прохань, якими ми повинні просити Небесного Отця. Одне з них – це прохання про прощення: «І прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим». І саме до цього прохання дає коментар. Тобто наголошує, що в щоденному житті ми повинні прощати ближнім. Треба знати, що Бог милосердний, прощає всі гріхи, якщо Його просимо. Але тут є одна умова – і ми повинні прощати тим, які нас скривдили. Щоб прощати ближнім стало для нас звичним, треба пізнати правду про себе. Це означає самокритично признати перед Богом свої провини.



Лицемірне милосердя папи Франциска

Дата публікації:   2016-03-11
Автор:   ВВП
Під час генеральної аудієнції 02.03.2016 р. Франциск виступив з промовою про Боже милосердя. З одного боку, він говорить про глибокі правди, що стосуються Божого милосердя і покаяння, а з другого боку – так, як і при кожній нагоді – закликає до ісламізації Європи так званими біженцями. Начебто якщо католики будуть приймати ісламістів до своїх парафій, монастирів і прочанських місць, то Бог простить навіть найважчі гріхи: «Коли б гріхи ваші були, як багряниця, вони стануть білими, як сніг; коли б, мов кармазин, були червоні, стануть, як вовна..., і люди споживатимуть блага країни і житимуть в мирі» (Іс. 1,18-19). Зловживати цитату Св. Письма для підтримки ісламізації – це маніпуляція і гріх проти Святого Духа. Крім того, на практиці вже бачимо, як ісламісти споживають блага країни і вчиняють один кримінальний злочин за іншим. Але Франциск про це ніколи не говорить. Він є тільки рупором архітекторів Нового Світового Порядку (НСП) і просуває їхню програму. Злочини Франциска важчі, ніж злочини Нерона чи Гітлера. «Віл знає господаря свого, а осел – ясла пана свого. Але Ватикан з Франциском Мене не знає» (пор. Іс. 1,3).



Якщо можемо страждати за Христове Ім'я, ми повинні радіти

Дата публікації:   2016-03-10
Автор:   ВВП
В духовній боротьбі ми повинні очікувати, що сам Ісус буде боротися за нас, а ми будемо дивитися! Тому чекаймо на Його допомогу, але з великою вірою і любов'ю до Нього. Основною причиною ненависті світу до нас є сам Ісус. Його ненавидить дух світу і диявол. Те, що зараз відбувається, можна назвати останніми часами, коли вбивця людського роду зможе масово обмаювати, убивати та нищити. Звичайно, цей погляд тільки односторонній; з іншого боку є  Божий погляд: Він захистить тих, які Йому цілковито віддадуться, навіть якщо й багато з них стануть душевними чи фізичними  мучениками. Але це абсолютно нормально, адже йдеться про вічність! Якщо можемо страждати за Ісусове Ім’я, ми повинні радіти. Немає іншої правдивої дороги, ніж йти за Ісусом. Треба зректися свого «я», взяти хрест і йти за Ісусом. Потім, за вірність Йому, Він дасть нам вічну нагороду.



Відповідь єпископу Тихону щодо зустрічі патріарха з папою

Дата публікації:   2016-03-09
Автор:   ВВП
Єпископ Тихон замовчав справжню суть проблеми, яка стосується зустрічі патріарха Кирила з папою. Ця зустріч повністю відповідала лінії політики глобалізації Нового Світового Порядку (НСП). Екуменізм сьогодні означає єдність з панєресями, які просуває апостатичний Ватикан!Правильною реакцією на зустріч Кирила з Франциском є реакція двох молдавських монастирів і 12 священиків. Відразу ж після зустрічі вони відважно вийшли з-під підпорядкування Кирилової єресі.Тихон виправдовує спільну Декларацію, але при цьому замовчує її головний пункт. У Декларації наголошується, що міжрелігійний діалог є абсолютно необхідним. Це доказ того, що Кирило з Франциском об'єднуються в апостазії з панєресями. Тихон зрадив Христа і правовірне вчення, показав себе явним єретиком і лжепророком. Він сам на себе скликав Божу анатему – прокляття (Гал. 1,8-9).



Папа Франциск контрацепцію проти вірусу Зіка

Дата публікації:   2016-03-08
Автор:   ВВП
З початку цього року ВООЗ викликала мас-медіальну паніку з приводу т.зв. загрози від вірусу Зіка. До цієї паніки приєднався і папа Франциск. Папа Франциск використав цю мас-медіальну паніку для схвалення контрацепції. Водночас клянеться, що в жодному випадку не схвалює аборт, «бо це злочин». Можна очікувати, що невдовзі несподівано спалахне якийсь інший вірус, а Франциск з т.зв. оправданих причин на цей раз схвалить вже і аборти.