Українська > Актуальне

У чому суть чистої любові до Бога

Дата публікації:   2016-02-26
Автор:   ВВП
Суть чистої любові до Бога – це охота нічого не привласнювати (ні волею, ні відчуттями), а до того, що маємо (внутрішня чи зовнішня власність), ставитися як користувач, а не як власник. Це є суть убогості духом. Тоді дух убогий, вільний для Бога, не спутаний тілесністю чи душевністю (ревнощами, привласнюванням людей, своїх зранень і т.д.). Це багатство треба віддати Ісусу не лише один раз, але постійно знову і знову. Адже ми постійно до чогось прив’язані, щось собі привласнюємо, тому треба постійно це віддавати через Діву Марію. Тут йдеться про очищення душі, що, однак, відбувається поступово. Це робить Бог, але для цього потрібне і наше «Так».



Шукай правду! 7 частина: Ювенальна юстиція

Дата публікації:   2016-02-25
Автор:   ВВП
Наддержавна організація ООН створила Конвенцію (т.зв.) прав дитини. На підставі цієї Конвенції окремим державам нав'язують закони, які під позитивними термінами і без реальних причин узаконюють викрадення дітей у батьків. Система заснована на ліквідації сім'ї, а згодом і її окремих членів. Система ювенальної юстиції – це лакмусовий папір, який виявляє в країні діяльність тіньового уряду прихованих глобалізаторів НСП. Закликаємо народ, а особливо студентів: пробудіться з байдужості і мобілізуйтеся! Безкомпромісно закликайте депутатів, щоб скасували всі злочинні закони, які останнім часом були прийняті шляхом обману, хабарів і зрадників!



Чи священик Т.Галік є єретиком? /частина 7/

Дата публікації:   2016-02-25
Автор:   ВВП
Заключне слово не тільки щодо єресей священика Т.Галіка, але й щодо єресей декларації Nostra aetate. У попередніх частинах на конкретних випадках ми показали, як католицький священик Т.Галік ставить під сумнів найосновніші правди християнства. Передусім, дух єресі проявився в тому, що він тонко заперечив Христове воскресіння. За 26 років плоди його публічної діяльності, включаючи літературу, свідчать про те, що Галік не проповідує правовірне вчення і не має Духа Христового, але духа Нью Ейдж. Це – дух неомодернізму і синкретизму. Галік не цитує Св. Письмо в дусі правовірності, але зловживає ним. Він вносить духовний і моральний розклад. З цього випливає ясний висновок – на основі Гал. 1,8-9 Галік є відступник і єретик. Сьогодні громадськість Чехії по праву вимагає, щоб керівники церкви, кардинали, єпископи, монахи і священики каялися, тобто щоб дали приклад правдивої самокритики. Основний крок покаяння для церковної ієрархії – це признати правду, що на Соборі була проголошена самогубна єресь в декларації Nostra аetate.



Слово на неділю митаря і фарисея

Дата публікації:   2016-02-21
Автор:   ВВП
Ісус розповів фарисеям цю притчу, бо вони вважали себе зразком святості. Молитва, яку молився фарисей, не є поганою молитвою. Він дякує Богу за те, що не є таким, як інші люди – грабіжники, неправедні, перелюбники або як митар. Але тут йдеться про намір, який він мав – свою славу, прагнення бути кращим, ніж інші. І ми це робимо. Це робить первородний гріх, який є в нас – інфекція диявола, а диявол – це дух гордості, який робить себе богом. Митник, який обдирав людей, був явним грішником, але покаявся і Бог простив йому гріхи. І цього чоловіка Ісус дає нам в приклад! Чому? Бо він був щирий в своєму серці, бачив свої гріхи, знав, як люди на нього дивляться, і признав собі це: «Боже, змилуйся надо мною грішним!». Він усвідомлює свій гріх – а це найважливіше. Головна річ в нашому житті, яку кожен з нас потребує – це покаяння, усвідомити свій гріх.



Заклик Православній Церкві в Росії, Україні та Молдові

Дата публікації:   2016-02-20
Автор:   ВВП
Патріарх Кирило зрадив Христа і Церкву! Анатемою, яка впала на нього, він скликає прокляття на Церкву і народ! На основі апостольського і пророчого авторитету закликаємо Священний Синод Православної Церкви, хай не пізніше 29.02.2016 р. відкличе з уряду відступника Кирила. Якщо цього не зробить, хай до 01.03.2016 р. єпископи України проголосять свій Патріархат. Те саме хай зроблять і єпископи Молдови. Бог хоче цього!



Коли говорити, а коли мовчати

Дата публікації:   2016-02-17
Автор:   ВВП
Не досить, щоб людина устами мовчала, але залишалася в негативному мисленні. Наші уста мають мовчати щодо марних думок, але наш розум повинен перебувати в Божому слові. Ми говоримо обличчям і жестами, а тому маємо перебувати у Божому слові, щоб потім, коли ми знаходимось у спільноті, Христос міг перебувати посеред нас. З іншого боку, треба говорити, але для підбадьорення, виправлення і настанови (1 Кор. 14,3). Ми повинні звертати увагу на те, щоб нашу неадекватну мовчанку лукавий не зловжив для поширення підозр і припущень.



Ісус є спасіння – світло на просвіту поганам

Дата публікації:   2016-02-15
Автор:   ВВП
«І як сповнилися дні очищення їхнього, за законом Мойсея, вони привели його в Єрусалим поставити його перед Господом, як то написано в Господньому законі... І тоді Симеон, ведений Святим Духом, прийшов до храму. І як батьки вносили дитя-Ісуса, щоб учинити над Ним за законним звичаєм, він узяв Його на руки, благословив Бога й мовив: „Нині, Владико, можеш відпустити слугу Твого за словом Твоїм у мирі, бо мої очі бачили Твоє спасіння, що Ти приготував перед усіма народами, світло на просвіту поганам, і славу Твого люду Ізраїля”».Ісус є спасіння, світло – вічне світло. Треба, щоб ми Йому відкривалися і ходили в цьому світлі. Просімо Господа, щоб Своїм світлом проникнув темряву гріха, яка є в нас, і хмару первородного гріха – щоб ми від неї відділилися. Треба за це просити. А це світло також з’єднане зі Святим Духом. Святий Дух привів Симеона і Анну до Єрусалимського храму саме в той час, коли туди принесли Ісуса. Тому потрібно, щоб і ми були чутливими на Духа Божого, який веде нас до світла. Ми повинні дозволити, щоб Він нас вів, як Симеона і пророчицю Анну.



Страждання великомученика Євстахія Плакиди та його родини. І частина ♫ (відео + аудіо – Життя святих)

Дата публікації:   2016-02-15
Автор:   ВВП
Страждання великомученика Євстахія Плакиди та його родини. І частина ♫ (відео + аудіо – Життя святих)



Роздуми над Словом Життя Mт. 6,3

Дата публікації:   2016-02-13
Автор:   ВВП
Це слово Господь Ісус дає нам не для дискусії, а для реалізації. Воно має свій глибокий сенс і пов'язане з подвійною жертвою: по-перше, людина зрікається якоїсь своєї власності на користь інших, а по-друге, якщо це робить приховано, то ще й жертвує і людське визнання та похвалу. Ісус пояснює, що це відбувається тому, «щоб твоя милостиня була таємна, і Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі явно» – не тільки людську нагороду, але Божу – вічну. Тут здійснюється: втрачаємо, щоб отримати. Втрачаємо матеріальне, щоб здобути нематеріальне. Жертвуємо дочасне, щоб отримати вічне. Пам'ятай: твій Отець знає, що є таємне, а Ісус тобі нагадує: «Він віддасть!».



Чи священик Т.Галік є єретиком? /частина 6/

Дата публікації:   2016-02-13
Автор:   ВВП
Продовження аналізу богословсько-літературної діяльності Т.Галіка: 6. Метод релятивізму. Галік вирішує питання, чи всі релігії в своїй основі однакові і мають ту саму вартість: «Можу дати три різні відповіді і кожну відстоювати: НІ, НЕ ЗНАЮ, МОЖЛИВО!». Галік інтенсивно просовує поганську антимісію. Цитата: «На питання чи всі релігії мають однакову вартість, мушу дати щиру відповідь: НЕ ЗНАЮ». Відповідь: Галік ховається за щирістю, але це тільки лицемірство і маніпуляція. Поганство ігнорує спасіння і веде до загибелі, у той час як християнство веде до вічного життя. А це діаметральна різниця, яку Галік затуманює і з протилежних речей робить релігійний конгломерат. Він, як католицький священик, повинен знати найосновніші правди віри і також їх представляти, а не відповідати: НЕ ЗНАЮ. Незнання основних речей Галік подає так, наче б це була мудрість, щоб навмисне виключити можливість правильної відповіді. Галік не знає, що Бог на питання віри в Нього, і вшановування поганських культів вже ясно відповів на багатьох місцях у Біблії. І соромно, що Галік цього не знає. Галік не дотримується правовірного католицького вчення, але як єретик проповідує єресі, які заперечують суть християнства.