Українська > Актуальне

Сім слів з хреста (розважання) – ІI слово з хреста: „Істинно, кажу тобі: Сьогодні будеш зі мною в раю” (Лк. 23,43) (відео)

Дата публікації:   2016-03-25
Автор:   ВВП
Сім слів з хреста (розважання) – ІI слово з хреста: „Істинно, кажу тобі: Сьогодні будеш зі мною в раю” (Лк. 23,43); + Ілля; Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату 



Заклик «папі» Франциску до покаяння за себе і за Ватикан

Дата публікації:   2016-03-23
Автор:   ВВП
Візантійський Католицький (Вселенський) Патріархат в апостольському і пророчому авторитеті звертається конкретно, «папо» Франциску – до Вас, що за свої єресі Ви вже стягнули на себе Божу анатему: Покайтеся! Також закличте до покаяння всіх представників Церкви. Цього сьогодні від Вас і від всього проводу Ватикану вимагає Бог! Використайте цей – можливо останній – шанс до покаяння і так приймете Боже милосердя. Тоді дасте приклад Ватиканським дикастеріям, ієрархії і всій Католицькій Церкві!



Ми практично не рахуємося зі смертю

Дата публікації:   2016-03-21
Автор:   ВВП
Немає нічого важливішого в житті, ніж постійно бути готовим до смерті. Жоден священик не спасе вас в годину смерті, але вас спасе досконалий жаль. Але якщо ви не розбудите досконалого жалю, а будете думати про марноти чи на вас нападатимуть різні думки, то навіть якщо б священик і прийшов, то це ще не означає, що все в порядку. Не покладайтеся на священика, але на Боже милосердя і на те, що навчитеся розбуджувати досконалий жаль, тобто правдиво признавати свої гріхи і давати їх Господу Ісусу під силу Його святої крові. Це ваша страховка. Від досконалого жалю залежить наше спасіння!



Небо є близько

Дата публікації:   2016-03-20
Автор:   ВВП
Треба серйозно пам'ятати про небо, яке нам приготував Бог. Радісна надія на небо має запалити мене ревністю. Задумайся: Що я досі зробив для неба? Можливо, дуже мало або майже нічого. Але як багато я трудився задля тимчасової нагороди, земної слави і честі! Скільки енергії я вклав туди! Тому тепер хочу використати кожну можливість. Ніщо не може бути для мене заважким. Буду триматися поради Христа: «Збирайте собі скарби на небі» (Мт. 6,20).



Шукай правду! 9 частина: Рух опору

Дата публікації:   2016-03-19
Автор:   ВВП
Дорогі студенти! Не з власної вини ви були відрізані від здорових духовних коренів, що виходять з тисячолітньої християнської культури, і вам прищепили деградуючу американську псевдокультуру, яка веде до морального, духовного та фізичного занепаду. Бог дає тобі шанс, щоб порятунок народу почався від тебе. Ти можеш його прийняти або відкинути. Коли відкинеш, будеш нести спільну відповідальність за масове самогубство молодого поколі-ння, і, таким чином, цілого народу. Або будеш сьогодні героєм, або злочинцем! Відкрийте очі і мобілізуйтесь, проведіть революцію опору проти інвазії американізму! Тому закликаємо вас до духовної революції, виступіть проти псевдокультури! Відкрийте таїнство внутрішньої молитви, яка веде до особистої єдності з Богом. Візантійський Вселенський Патріархат цим вас закликає: виступіть проти глобалізаційного сатанізму! Оголосіть бойкот американській псевдокультурі!



З’єднай свій біль з Моїм болем

Дата публікації:   2016-03-18
Автор:   ВВП
У терпінні ми повинні стати у вірі, не нарікати, але навпаки, дякувати і прославляти Господа, звертати свій погляд на терплячого Ісуса і з’єднувати біль, самотність, духовну сухість і всілякі негативні почуття, які важко перерахувати, з болями Господа Ісуса. Це найкращі дари, що Бог допускає на нас, щоб ми вибралися з полону обману, марноти, брехні світу і старої людини, і таким чином входили до світла Божої правди.



Сім слів з хреста (розважання) – І слово з хреста: „Отче, прости їм, бо не знають, що роблять!” (Лк. 23,34)

Дата публікації:   2016-03-17
Автор:   ВВП
Сім слів з хреста (розважання) – І слово з хреста: „Отче, прости їм, бо не знають, що роблять!” (Лк. 23,34);  Патріарх Ілля; Візантійський Вселенський Патріархат



Шукай правду! 24 частина: Анамнеза і епіклеза

Дата публікації:   2016-03-17
Автор:   ВВП
В даний час правовірну Церкву нищить дух глобалізації Нового Світового Порядку (НСП). Під позитивними поняттями запроваджує сатанізацію і втілює духа антихриста. Засобом для досягнення цього є єресі і синкретизм з поганством, що практикується в міжрелігійному діалозі. Західна Церква на чолі з останніми папами вигнала зі свого середовища Святого Духа. До цього прямує також і Східна церква на чолі з патріархами Вартоломієм та Кирилом, за прикладом апостатичного Заходу. До сучасної Церкви відносяться слова, що вона є долиною сухих кісток. Видіння, яке Господь показав пророку Єзекиїлу, стосується і наших днів. «Ці кості – це все дім Ізраїля» – сучасна церква без духа покаяння і Духа правди. Тому треба так, як і пророк, взивати до Бога за нове сходження Святого Духа в особистій молитві, а особливо в Літургії, конкретно – в Епіклезі.



Дорога любові і послуху

Дата публікації:   2016-03-17
Автор:   ВВП
Дорога очищення – це дорога любові. А Боже слово говорить: «Любов проганяє страх» (1 Ів. 4,18). І далі: «Любов довготерпить, не заздрить, не величається...» (1 Кор. 13,4 наст.). Найбільшим прикладом любові для нас є сам Ісус. Як у Нього проявлялася любов до Бога Отця і до людей? Щодо Отця Він був слухняний у всьому – був слухняний аж до смерті: «Отче, хай не Моя, а Твоя буде воля». І з любові до Отця і наших безсмертних душ Він прийняв найжорстокішу смерть.



Що таке досконалий жаль?

Дата публікації:   2016-03-16
Автор:   ВВП
Досконалий жаль не полягає у відчуттях чи розумі, але, передусім, це питання живої віри в Боже слово. Він складається з двох кроків: перший – що людина охоча стати до Божого світла і дозволити себе ним просвітити, буквально, як рентгеном. Потім другий крок – що людина стане у вірі під Христовий хрест і усвідомить силу Христової крові. «Якщо ходимо у світлі, Кров Ісуса Христа очищує нас від кожного гріха» (1Ів. 1,7). Це слово треба ввести в практику, до щоденного життя, тому що і праведник 77 разів на день згрішить, як каже Писання.