Українська > Актуальне

Святий рівноапостольний князь Володимир Великий, Хреститель Русі. ІІI частина ♫ (відео + аудіо – Життя святих)

Дата публікації:   2016-01-19
Автор:   ВВП
Святий рівноапостольний князь Володимир Великий, Хреститель Русі. ІІI частина ♫ (відео + аудіо – Життя святих)



Слово Патріарха Іллі на свято Богоявлення

Дата публікації:   2016-01-19
Автор:   ВВП
«А охристившись, Ісус зараз же вийшов з води. І ось розкрилось Йому небо, і Він побачив Духа Божого, Який спускався, мов голуб, і зійшов на Нього. І голос пролунав з неба: „Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав!”» (Мт. 3,16-17). В цьому Божому слові, яке нам описує подію, як Ісус прийшов хреститися на Йордан, там де Іван Хреститель хрестив хрещенням на покаяння, вказано на всю Пресвяту Трійцю. Він – Божий Син – будучи без гріха, став на Йордані поміж грішників, щоб тим дати нам приклад – щоб ми, грішники, каялися. Коли Ісус охрестився в Йордані, відкрилося небо і Він побачив Божого Духа, Який спускався на Нього у вигляді голуба. І почувся голос Небесного Отця: «Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав!».



Жити основними правдами з «Отче наш»

Дата публікації:   2016-01-18
Автор:   ВВП
Треба у вірі жити основні правди з «Отче наш», а особливо правду «Хай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі», а також просьбу «Хай прийде Царство Твоє... Хай святиться Ім'я Твоє». Тут ми маємо конкретну програму. Не достатньо тільки рецитувати «Отче наш». Це програма для нас, яку ми повинні втілити – поступово втілювати в своєму житті.



Притча про двох боржників

Дата публікації:   2016-01-18
Автор:   ВВП
У Євангелії Ісус розповідає притчу про двох боржників, де один заборгував 10 000 динаріїв, а  інший – 100. Я можу простити дрібницю, а Господь простить мені мільйони боргів. Яка це глупота: знати це, але не реалізувати! Отож щодня ми повинні втілювати це слово.



Христократія – не шаріат і не сатанократія НСП

Дата публікації:   2016-01-18
Автор:   ВВП
Європі загрожує кінець християнства і цивілізації. Надходить сатанізація через Новий Світовий Порядок та ісламізація з диктатурою шаріату. Політики і відпалий Ватикан разом з єретичними теологами копають Європі гріб. Сьогодні вже існують лише дві можливості: або Європа буде під владою Христової теократії, або під диктатурою шаріату чи сатанізму НСП. Апостатичний Ватикан і його міжрелігійний діалог з духом брехні і смерті є самогубством правовірного християнства. Або буде встановлена влада Христа – християнізація Європи, або влада сатани – сатанізація Європи! В молитві «Отче наш» взиваємо: «Хай прийде Царство Твоє!». Тому СТОП владі диявола! Царство Боже закінчується в небесній славі і не має кінця! Встановлення Христократії є порятунком від сатанократії НСП і диктатури шаріату! «Прийди, Господи Ісусе!» (Об. 22,20). Марана та! (1 Кор. 16,20).



Роздуми над Словом Життя Mт. 5,38-39

Дата публікації:   2016-01-17
Автор:   ВВП
Заповідь «око за око, зуб за зуб» нам здається жорстокою, але тут йшлося про запровадження хоча б базової справедливості і про зупинення ланцюгової помсти, адже людина за одне око виколе обидва, а за один зуб виб’є всі зуби. Але Ісус каже, що ми повинні прощати і відповідати на зло добром, а на ненависть – прощенням. Для того, щоб реалізувати цей принцип, який виступає проти природної реакції – реагувати на зло ненавистю і помстою, необхідно, щоб в нас закоренилось Боже слово про прощення, бо зло вміє обманути і тоді зірветься лавина, яку вже важко зупинити. Крім того, через прощення тому, хто робить зло, дається благодать і він може зупинитися.



Проголошення року прощення між слов'янськими народами

Дата публікації:   2016-01-15
Автор:   ВВП
Оцим Візантійський Вселенський Патріархат в апостольському і пророчому авторитеті проголошує цей 2016 рік роком взаємного прощення для слов'янських народів – Польщі, України та Росії. В даній ситуації ці народи повинні об'єднатися, як в політичній, так і в духовній сфері, щоб врятувати свою власну ідентичність і могти розвиватися також економічно. Викликання взаємної ненависті – це злочин проти цих народів! Закликаємо і всіх християн, щоб цього року щодня молилися за свій народ, щоб Бог дав ласку правдивого покаяння! Тоді через взаємне прощення Бог дасть цим народам і духовне воскресіння! Хай через ваші молитви і щирі жести прощення буде загашена ненависть, яка може викликати пожежу війни! Тоді вже буде занадто пізно!



Чи християнський Бог тотожний мусульманському Аллаху?

Дата публікації:   2016-01-14
Автор:   ВВП
Другий Ватиканський Собор у 1965 році проголосив єресь, що християнський Бог і мусульманський Аллах є одним і тим самим богом. Церква не з пошаною, але завжди з жахом дивилась на  криваву інвазію ісламу. Однак на Соборі настала радикальна зміна. Замість необхідної обережності, проголосили самогубну пошану, і навіть єресь, що Бог християн – Отець Господа нашого Ісуса Христа, – нібито є кровожерливим Аллахом! А це брехня і богохульство! Що тепер повинні робити церковні проводирі, які обманули людей? Покаяння! Що таке покаяння? Публічно визнати, що проповідували єресі, і, навпаки, проповідувати правди віри. Що стосується мусульман, згідно з Євангелієм, ми зобов'язані проповідувати їм Христа і шлях спасіння, навіть ціною мученицької смерті!



Шукай правду! 4 частина – Первородний гріх: б) Справжній психоаналіз і психогігієна

Дата публікації:   2016-01-13
Автор:   ВВП
Атеїст Фрейд дає інструкції до т.зв. психоаналізу і спонукає до того, щоб людина досліджувала своє минуле. Але цього не достатньо. Це не дає виходу, оскільки не вказується на прощення гріхів і на духовний вимір після смерті. Приклад з власного життя: У 1966 році, коли я вступив до семінарії, в колишній Чехословаччині пропагувався атеїзм. Стати священиком я вирішив, коли мені було 16 років. Причиною було те, що я пізнав правду і відчував обов'язок цю правду про життя і смерть проповідувати якомога більшій кількості людей. Простіше кажучи, я усвідомлював реальність, що життя – це лише коротке випробування, потім прийде смерть і вічність. Дорогі молоді друзі, які живете в цей важкий час, я хочу передати вам цей досвід внутрішньої молитви, яка зробить вас щасливими у вашому житті, у смерті і після неї. Я бажаю, щоб слов'янські країни через правдиве покаяння пережили духовне воскресіння. Не тільки бажаю цього, але і молюся за вас, щоб Бог дав вам ті ласки, які дав мені, і щоб, насамперед, дав вам дар духовної спраги, яка вестиме вас до того, щоб ви щодня шукали Його в молитві, щоб з Ним спілкувалися. Пам'ятайте: якби і всі залишили вас, Син Божий, Ісус Христос, який помер за вас на хресті, ніколи вас не залишить і завжди буде з вами. Тільки ви не залишайте Його. Нехай Божий Дух вкладе в ваше серце таїнство внутрішньої молитви. Нехай поступово розкриває вам таїнство первородного гріха – родовища зла в нас, і вказує на засоби боротьби проти нього.



Господь дає мир тим, які вміють з серця прощати іншим

Дата публікації:   2016-01-13
Автор:   ВВП
Господь дає мир тим, які в покорі і правді вміють з серця прощати іншим. Коли людина усвідомить свій гріх, гріхи і провини щодо інших (як їх осуджує, критикує, обмовляє і т.д.), то потім також здатна усвідомити: «Я собі це заслуговую, це мені належить, Господи, дякую Тобі».