Українська > Актуальне

Слово життя Рим. 7,5-6 (від 24.03 до 07.04.2019)

Дата публікації:   2019-03-23
Автор:   ВВП
«Бо коли ми були в тілі, гріховні пристрасті, розбуджені Законом, діяли в членах наших, щоб приносити плід смерті. Тепер же ми звільнені від Закону, умерши для того, що нас тримало, немов в’язнів, щоб служити в обновленні Духа, а не згідно зі старим Законом».



Роздуми над Словом Життя Рим. 7,5-6

Дата публікації:   2019-03-23
Автор:   ВВП
Якщо людина відкидає Господа Ісуса як Спасителя і Того, хто звільняє з-під влади гріха, то в людині діють пристрасті, які Закон не перемагає, а, навпаки, розбуджує. Так що Закон є неефективний у боротьбі з пристрастями. Він правдиво називає зло злом і брехню брехнею, а також вказує на покарання, але не дає сили. Пристрасті, які породжує гріх в нас, приносять плоди смерті.  



Єретики і апостати Німеччини

Дата публікації:   2019-03-22
Автор:   ВВП
На зборах німецьких єпископів 11-14 березня в Лінгені були представлені пропозиції щодо прийняття контрацепції, статевого співжиття поза подружжям, гомосексуальних відносин та гендерної теорії. Цілком очевидно, що це абсолютно протирічить досі існуючому вченню Церкви. Німецькі єпископи не беруть під увагу реальність смерті, Божого суду і вічності. Вони цинічно скасовують Божий закон і Заповіді, які є дорогою до спасіння. Їх стосуються Ісусові слова: «„Я не знаю вас; геть від Мене, всі ви, що чините неправду!ˮ Там буде плач і скрегіт зубів!» (Лк. 13,27-28).



Франциск і єресі в Абу-Дабі

Дата публікації:   2019-03-22
Автор:   ВВП
Мудра Божа воля не встановила ніякого плюралізму релігій. Бог лише допускає поганство, демонів, зло, війни і злочини, але на кінець прийде справедливий Божий суд, а для багатьох – вічне засудження. А цього Бог не хоче, але поважає вільну людську волю. Божа воля така, щоб усі навернулися і вірою в Ісуса Христа були спасенні.



Гендер у час Великого посту-2019 (+відео)

Дата публікації:   2019-03-21
Автор:   ВВП
Шановні брати і сестри, ви добре знаєте, що ласку  покаяння потрібно вимолити. Тому на час цьогорічного Посту хай кожен дасть обіцянку щодня молитися годину внутрішньої молитви – з 20:00 до 21:00. На завершення, о 21:00, священики дають благословення. Було б ідеально, якби  молилася ціла сім’я, або хоча б два члени сім’ї. Традиційною є молитва вервиці або Хресна дорога.



Пастирське послання на Великий піст

Дата публікації:   2019-03-17
Автор:   ВВП
Для цьогорічного Посту потрібно мати серйозну мотивацію. Що стосується України, мотивацією стає питання вакцинації дітей і дорослих, Стамбульська конвенція та просування гендерної деморалізації і ювенальної юстиції. Це проблеми, які сьогодні стосуються кожного українця. Треба, щоб зокрема Західна Україна розпочала молитовну мобілізацію і духовну революцію через правдиве покаяння! Тоді прийде Божий Дух і настане глибока обнова не тільки в людських серцях, але й у соціальній та економічній сферах. Відповідальність лежить на кожному з вас, дорогі брати і сестри! Особливо старші жінки мали б з вірою молитися, більше, ніж інші, передусім за український народ. Вони, як Мойсей, мали б визнавати свої гріхи і гріхи цілого народу, просячи про його порятунок. Слід усвідомити, що Божа обітниця дійсна і сьогодні. Треба з вірою піднімати духовні гори зла та кидати їх у вогненне озеро, і таким чином, як Іван Хреститель, підготувати дорогу для приходу Господа Ісуса до людських сердець.



Переможемо тільки покорою

Дата публікації:   2019-03-15
Автор:   ВВП
Покора – це правда. Тільки через неї переможемо. Людина мусить признати свої злі звички, своє лінивство, недисциплінованість, законництво в певних речах, слабкості... Старе прислів'я каже: «Гордість передує падінню», а також: «Пиха пеклом дихає». Гордість – це сліпота. Правда – це героїзм. І правда перемагає!



Анатема на митрополита Б.Гудзяка (+відео)

Дата публікації:   2019-03-12
Автор:   ВВП
Візантійський Вселенський Патріархат 11 березня 2019 року в пророчому і апостольському авторитеті проголосив анатему – виключення з Церкви – на Бориса Гудзяка. 18 лютого 2019 року Франциск призначив його митрополитом у Філадельфії в США. Б. Гудзяк як президент УКУ у Львові (Україна) не тільки просував аморальний гендер, який є бунтом проти Бога і Божого закону. Він також незаконно окупує церковний уряд. Якщо відкине покаяння і помре в цьому стані, то буде як єретик навіки засуджений.



Роздуми над Словом Життя Рим. 7,4

Дата публікації:   2019-03-09
Автор:   ВВП
У попередніх 1-3 віршах є порівняння про жінку і двох чоловіків. Перший представляє Божий закон, який є справедливий і досконалий. Другий чоловік представляє Христа. Якщо жінка поєднана з першим, то до неї лише ставляться вимоги, але цей досконалий чоловік – Закон – навіть пальцем не поворухне, щоб допомогти їй виконати ці вимоги. Вона прагне вийти заміж за того іншого, але не може позбутися першого. Він не збирається вмирати, а тому мусить вмерти сама жінка. Далі сказано, що ми повинні приносити плоди Богу, але умова – щоб ми віддали себе іншому, Тому, Хто воскрес із мертвих, тобто Ісусові. Тоді принесемо рясні плоди. Ісус сказав: «Без Мене нічого не можете робити» (Ів. 15).



Слово життя Рим. 7,4 (від 10.03 до 24.03.2019)

Дата публікації:   2019-03-09
Автор:   ВВП
«Так само й ви, мої брати, умерли для Закону тілом Христовим, щоб належати іншому, воскреслому з мертвих, щоб приносити плід Богові».