Українська > Актуальне

Завдання пророка

Дата публікації:   2018-08-01
Автор:   ВВП
Дар пророцтва пов'язаний з простим способом наслідування Христа. А це може кожен з нас. Цей дар проявляється в кожного іншими способом. Бог дає йому як харизму. Коли людина буде згідно того жити і реалізувати Божу волю, то стає пророком, тобто стоїть за пророчим словом і є охочою пожертвувати навіть життям за Христа і за правду. Коли народ не має пророків, гине. Чому? Бо коли з'являються різні обманці, то через філософію і гнозу нищать його. Таким способом бувають обманені цілі народи. Тому апостол Павло пише Коринтянам, щоб бажали дару пророцтва.



Антиреформа, Церква і Содом. 5 частина: Відповіді на висловлювання в передачі (відео)

Дата публікації:   2018-07-31
Автор:   ВВП
Антиреформа, Церква і Содом. 5 частина: Відповіді на висловлювання в передачі



Народ гине, коли не має пророчого слова

Дата публікації:   2018-07-28
Автор:   ВВП
Коли людина ходить до храму і чує там Боже слово, то зазвичай воно входить одним вухом і виходить через інше. Але інакше людина реагує, коли хтось скаже їй щось особисте. Наприклад: «Маєш проблеми в сім’ї?» або «Ти чогось боїшся...». А тим більше, якщо це стосується майбутнього, людина відкриється і прийме це слово, бо наше майбутнє – це чутлива область для кожного з нас. Народ гине, коли  не має пророчого слова – слова віри, яке потім пробуджує в людині живе відношення до Бога.



Роздуми над Словом Життя Рим. 5,15

Дата публікації:   2018-07-28
Автор:   ВВП
«Та не так воно з провиною, як з даром ласки. Бо через переступ одного померло багато». Що стосується первородного гріха, то через те, що Адам не послухав Божого наказу, він відкрив себе і своє потомство на дію гріха. Цей духовний генетичний код покладів зла і брехні ми всі успадковуємо. Однак, це не означає, що ми всі будемо підлеглі вічній смерті. Бог змилосердився і дав нам Спасителя. Бог дав нам більше, ніж Адам зіпсував. Але мусимо вірою прийняти Христа і намагатися, з Божою ласкою, через покаяння постійно обновляти єдність з Ним та зберігати Божі заповіді. Тоді ми стаємо спадкоємцями Божого царства, Божими дітьми, і нас чекає вічне життя після смерті.



Слово життя Рим. 5,15 (від 29.07 до 12.08.2018)

Дата публікації:   2018-07-28
Автор:   ВВП
«Та не так воно з провиною, як з даром ласки. Бо коли через переступ одного померло багато, то тим більше ласка Божа і дар через ласку одного чоловіка, Ісуса Христа, щедро вилились на багатьох»



Антиреформа, Церква і Содом. 4 частина: Відповіді на висловлювання в передачі (відео)

Дата публікації:   2018-07-27
Автор:   ВВП
Антиреформа, Церква і Содом. 4 частина: Відповіді на висловлювання в передачі



Йдеться про те, який крок від тебе хоче Бог

Дата публікації:   2018-07-17
Автор:   ВВП
Ми часто стоїмо перед рішенням: який крок зробити? Звичайно, можемо якийсь зробити, але йдеться про те, який крок хоче від нас Бог! Ти зробиш крок, але потрапиш в пастку, навіть якщо логічно думаєш, що чиниш мудро. Тобі не допоможе твоя мудрість і досвід. Кожен випадок є по своєму оригінальним. Людина мусить використовувати розум, діяти розумно, мудро, але часто дійде до певного рівня, де відбувається боротьба духів. Це боротьба з духом брехні, а наш розум дуже легко сприймає брехню і любить її.



Брошура "Листи з УА 7/2018"

Дата публікації:   2018-07-16
Автор:   ВВП
Ісуса ранить наше нарікання; Глупота «старої людини»; Викрик патріархату з причини богохульства в Брно; Щире прохання до моравських священиків; Євангельська церква чеських братів вже не є Христовою Церквою − вона стала синагогою сатани; Чи у ювілейному році республіки відбудеться ганебний гей-парад? Подружжя геїв і лесбіянок − це самогубство народу; Евтаназія − винищення чехів? Роздуми над Словом Життя Гал. 4,18-19; Роздуми над Словом Життя Гал. 5, 16-17



Слово життя Гал. 5,16-17 (від 15.07 до 29.07.2018)

Дата публікації:   2018-07-14
Автор:   ВВП
«Знову кажу: Духом ходіте, і тіла пожадливостей не будете чинити; бо тіло пожадає проти духа, і дух пожадає проти тіла. Вони суперечать одне одному, так що ви не можете робити того, що хотіли б»



Роздуми над Словом Життя Гал. 5,16-17

Дата публікації:   2018-07-14
Автор:   ВВП
Протягом двох тижнів на молитві усвідомлюймо дилему, що тіло протирічить Духу. Тут чітко вказано, що ми повинні жити з сили Святого Духа, а тоді пожадливостей тіла не будемо чинити, тобто не станемо рабами людських пристрастей. Якщо ми живемо з сили Божого Духа, то не піддамося тому, до чого нас тягне тіло. Це означає, що коли гнів, нечистота, себежаль чи інший прояв тіла хоче опанувати твоїм духом, треба його радикально паралізувати − духовно відсікти таку думку чи почуття і відкинути від себе, або, як каже апостол Павло, поклади зла в нашому тілі мають бути духовно розп'яті, паралізовані, щоб не могли приносити і поширювати згубні плоди. Це є внутрішній акт самозречення та любові до Бога, до самого себе і до ближнього.