Українська > Актуальне

Успіх місії – навернення душ – залежить від мирних жертв

Дата публікації:   2018-11-24
Автор:   ВВП
Як шкода, що тим, які терплять, ніхто не проповідує, щоб жертвували свої страждання, щоб стати мирними жертвами за інших; їм не скажуть, що від них залежить успіх місій, бо йдеться про духовну боротьбу. Навпаки, проповідники покладаються на зовнішній психологічний вплив, який можна легко натренувати.



Брошура "Листи з УА 12/2018"

Дата публікації:   2018-11-23
Автор:   ВВП
Слово Патріарха Іллі на празник Святого Йосафата. ДУХОВНІ ПОРАДИ: Час антихриста; Покаяння; Ходити в Христі; Проповідувати Євангеліє відпалим християнам. Райдужний Франциск і зневага хреста. Анатема на єпископів Синоду. Синод єпископів призвів до схизми ‒ яке рішення? Синод єпископів та ЛГБТК. Синод єпископів і послання апостола Петра. Біблія і мораль. Роздуми над Словом життя Рим. 6,13. Роздуми над Словом життя Рим.6,16



Слово Патріарха Іллі на празник святого Архангела Михаїла

Дата публікації:   2018-11-21
Автор:   ВВП
Сьогодні празник святого Архангела Михаїла. Його ім'я по-єврейськи означає «Хто як Бог». Цими словами Михаїл закликав добрих ангелів бути вірними Богу і чинити опір Люциферу та всім ангелам, які повстали проти Бога. Диявол робить все для того, щоб якнайбільше душ пішло до погибелі. В нашій боротьбі, тобто в боротьбі за спасіння своєї душі і душ наших близьких, Бог дає нам на поміч Архангела Михаїла та інших ангелів, які мають нас захищати. Наше життя – це дійсно боротьба. Проти кого ми повинні боротися? Найперше – проти демонічних сил, які мають владу над світом, діють в духовній області і підсувають сугестивні думки. В цей час ще більше потрібно, щоб ми зверталися до святого Архангела Михаїла, щоб він допоміг нам. Ми повинні вести боротьбу під його прапором: за Божі справи, за Його Царство. Ми не самі, з нами ангели на чолі з Архангелом Михаїлом.



Що є найбільшим добром?

Дата публікації:   2018-11-21
Автор:   ВВП
Найбільше добро – це коли Бог дасть нам ласку бути за Нього ганьбленими, несправедливо підозрюваними і переслідуваними, бути приниженими за Його Ім’я. Цим всім з любові до нас Господь Ісус пройшов перед нами. Він був абсолютно невинний. Однак Він всім прощав і за всіх молився. Йдеться про одне – витривати з покиненим Ісусом, не залишатися ані в найменшій гіркості щодо будь-якої людини, постійно підбадьорювати один одного та пригадувати: Якого духа ми повинні мати? Так, Духа Христового, який є тихий і покірний.



Слово життя Рим. 6,13 (від 18.11 до 02.12.2018)

Дата публікації:   2018-11-17
Автор:   ВВП
«І не видавайте членів ваших гріхові за знаряддя неправедності, але віддайте себе Богові, як ожилих із мертвих, а члени ваші як зброю праведності».



Роздуми над Словом Життя Рим. 6,13

Дата публікації:   2018-11-17
Автор:   ВВП
«I не видавайте членів ваших гріхові за знаряддя неправедності». Що це означає? Йдеться про кроки практичної віри і наслідування Христа. Тоді з цієї віри кожен здобуде особистий досвід. Звичайно, тут йдеться про певну боротьбу, своєрідне переродження чи поступову духовну операцію ‒ ми вже не повинні віддавати свої члени за знаряддя неправедності. Навпаки, замість гріху, ми маємо віддати свої члени Богу за знаряддя праведності.



Мученики ішли на смерть, бо любили Бога

Дата публікації:   2018-11-13
Автор:   ВВП
Іноді Бог робить чуда, а іноді людина опиняється в повній безсильності. В житті святих читаємо про різні чуда, які Господь робив мученикам. Деяких клали на розпечене залізо і їм нічого не сталося. Інших кинули диким звірям, але вони їм не завдали жодної шкоди. Але на кінець їм все ж відрубали голову. Мученики не сумнівалися в тому, що Бог може зробити для них ще більші чуда! Але їм не йшлося про сенсацію. Їх не цікавило, чи Бог врятує їх, чи ні. Вони йшли на смерть, бо любили Ісуса.



Біблія і мораль

Дата публікації:   2018-11-10
Автор:   ВВП
Життя ‒ це проба, в якій вирішується наша щаслива або нещаслива вічність. Найбільшою реальністю є смерть. Сенс життя не полягає в погоні за чуттєвими задоволеннями, а тим більше не в тому, щоб стати їх рабами. Сенс життя полягає в тому, щоб шукати правду, любити її, жертвуватися за неї, і навіть за неї померти. Втілена правда ‒ це Ісус Христос, Єдинородний Син Божий. Ми, які прийняли Правду, Ісуса, стаємо прийомними (другородженими) Божими синами і доньками (див. Ів. 1,12). Бог хоче, щоб ми спасли свою душу для вічності (див. Мр. 8,35; Ів.12,24). Якщо ми активно вступаємо в духовну єдність з Ісусом, то маємо силу протистояти родовищу зла в нас і системі брехні у світі, а також духу брехні, дияволу (див. Як. 4,4-8). Ісус є Дорога (Ів. 14,6). На цій дорозі Бог дав нам закони і заповіді, дотримання яких пов'язане з самозреченням і наслідуванням Ісуса (Мт. 16,24).



Що робити, щоб не йти в чистилище?

Дата публікації:   2018-11-10
Автор:   ВВП
Наше життя повинно бути постійним поверненням до Ісуса. Це не означає, що відвернемося тільки від якогось великого гріха, який тримає нас роками. Ми повинні навертатися навіть в малих речах, робити їх з великою любов'ю, жити з віри. Так входимо до Христової смерті. В нашому серці має горіти цей вогонь. Ми повинні бути жертвою «живою, святою», це наша духовна Богослужба (див. Рим. 12,1). Що це означає? – Не фізично мучитись, але давати Богу те, з чим внутрішньо з’єднуємося своїм серцем і розумом. Саме це маємо кидати до цього вогню, щоб Ісус спалив все, що не Його. Як вогонь відділяє золото від жужелиці, так і цей духовний вогонь має очищувати нас. Тоді матимемо Христове мислення і на нас буде здійснюватися: «Живе в мені Христос».



Що ми повинні вчитися від ворогів?

Дата публікації:   2018-11-06
Автор:   ВВП
Треба вчитися від наших ворогів, як систематично вони діють, бо мають перед очима ціль. Вони вміють лукавити, прикидатися, але тримаються свого. А ми, які повинні служити Богу і бути світлом світу, поводимося як нерозумі. Одразу ж на першому етапі навіть найменший посланець царства темряви здолає нас. Чому? Бо маємо в собі первородний гріх. А тому ми повинні вчитися витривалості − навіть від наших ворогів.