Українська > Актуальне > Публікація

Як виконувати Божі заповіді?

Дата публікації:   2016-02-07
Автор:   ВВП

 

Як виконувати Божі заповіді?

 

Що є першочерговим ділом Божим? «Оце діло Боже – вірити в Сина Божого» (пор. Ів.6,29). А також «виконувати Його заповіді».

 

Коли чуємо слова «виконувати Його заповіді», диявол нас залякує,  бо маємо щоденний досвід, що не можемо їх  виконати – постійно відчуваємо, що їх лише порушуємо, хоча й не зі злої волі. Однак це обман ворога! Добре, навіть якщо їх порушу (несвідомо чи навіть свідомо), є вихід – іти з цим до Ісуса. Наприклад, людина якимось чином обманена, вичерпана, кинута в ситуацію, коли в один момент повинна вирішувати багато справ нараз. Тоді вирішує, але і грішить, хоч не зі злої волі, навіть якщо це свідоме і добровільне рішення. Звісно, йдеться про дрібниці,  а не про важкі гріхи. А що потім? Тим, які люблять Бога все – тобто і помилки, і падіння – все співдіє на добро! Тобто і ці недоліки і напруження у взаємних відносинах – все це ми повинні вирішувати відповідно до Божої заповіді. Як? Так, що пробачу! Так, що всупереч логіці, себежалю, гніву і гіркості  благословляю. Це виконання Божої заповіді! А це прояв любові не лише до ближнього, але, в першу чергу, цим люблю Ісуса, хоча можу мати при цьому найрізноманітніші відчуття. На щастя, від них не залежить любов до Ісуса. Вона полягає саме в тих вчинках, в дотримуванні Його заповідей – передусім в прощенні і в щирому  пошуку Божої волі і в дрібницях, а потім у її виконанні.

 

Кожне намагання шукати Божу волю – це любов до Бога! І кожен крок віри, коли людина виступає проти зла в собі, яке здається природнім – це також є проявом любові до Бога. Отож ми повинні вірою перемагати світ, а найперше – брехливого Адама в нас (стару людину).


Завантажити: Як виконувати Божі заповіді?