Українська > Актуальне > Публікація

Роздуми над Словом Життя Гал. 3,8

Дата публікації:   2018-03-10
Автор:   ВВП

 

Роздуми над Словом Життя Гал. 3,8

 

«Тому й Писання, бачивши наперед, що Бог оправдає поган вірою,

 дало Авраамові цю добру звістку: „У тобі будуть благословенні всі народи”»

 

6-й і 7-й вірші, де сказано про оправдання вірою, пов’язані і з 8 віршем. Тут сказано, що Писання передбачає те, що Бог оправдає поган вірою. Прикладом є сам Авраам, який був поганином, але повірив Богу, повірив у Його всемогутність, прийняв Бога як свого єдиного Господа та підпорядкував Йому своє життя. Він також прийняв як норму моральні закони, які Бог вклав у серце людини через совість. У цьому Авраам є прикладом для поган. Якщо вони матимуть віру Авраама, Бог їх оправдає. Це він обіцяв Авраамові, кажучи: «У тобі будуть  благословенні всі народи». Але ми повинні відрізняти поган типу Авраама і поган, які прийняли релігійні системи, що блокують їх і є найбільшою перешкодою вірі Авраама, бо змушують поган вшановувати не одного Всевишнього Бога як Творця і верховного Законодавця, але змушують їх поклонятися демонам. Поганські системи тримають людей у рабстві темряви. Їм необхідно звіщати світло Євангелія! Часто за це платиться і життям. Прикладом ревності у проповідуванні Євангелія поганам був апостол Павло. Через нього Божий Дух відкривав Божі істини, які записані і в посланні до Галатів.

В даний час замість проповідування Євангелія поганам сформувалась єретична теорія, що погани будуть спасенні на основі своєї віри, тобто тим, що жертвують демонам. В цьому випадку Ісус не мусів приходити і проливати Свою кров для нашого спасіння, а християнство тоді взагалі не є потрібним. Після II Ватиканського Собору фальшива місія надзвичайно пропагувалась через т.зв. міжрелігійний діалог, який нищить справжню місію і відкриває двері протилежній антимісії поган на християнських територіях. Сюди належить місія індуїзму через т.зв. йогу і гуру, місія буддизму через буддійські філософії і практики − акупунктура, акупресура, масажі, пов’язані з інь-янь (тобто з окультними практиками), бойове мистецтво, пов’язане з медитаціями та енергіями. Все це християнський світ некритично приймає навіть ціною втрати спасительної віри. Тому ми самі повинні бути тим, чим маємо бути − справжніми свідками Ісуса, і тоді про цю певність спасіння, яку маємо в Христі, маємо свідчити і іншим. Це є віра Авраама.

 

Завантажити: Роздуми над Словом Життя Гал. 3,8