Українська > Актуальне > Публікація

Що ти відповіш воскреслому Ісусу?

Дата публікації:   2018-04-13
Автор:   ВВП

 

Що ти відповіш воскреслому Ісусу?

 

Якщо комусь зробите щось погане − несвідомо або, що гірше, свідомо − то між вами виникне велике напруження. Коли людина це усвідомить, бачить свою провину, і відчуває, що ближній від цього страждає, це його ранить. Згадую один приклад з Італії: Злодії − молоді хлопці − увірвалися до ювелірного магазину і при крадіжці вбили продавця. Потім їх спіймали і засудили на багато років ув'язнення. На їхньому суді була присутня жінка з маленькими дітьми. Це була вдова, жінка продавця, якого убили. Один з тих хлопців, дивлячись на неї і на дітей, усвідомив, яке зло вчинив і якого болю їм завдав. В ньому сильно пробудилася совість і він просив пробачення. А жінка сказала, що прощає йому...

 

Прощення − це дуже цінна і важлива річ. Прощення знову відкриває двері до серця і до дому тієї людини, яку ми зранили, скривдили.

 

А тепер усвідоммо це по відношенню до Христа. Мій гріх розіп'яв Христа.... А Він мені простив. Першим словом Ісуса з хреста були, «Отче, прости їм, бо не знають, що роблять». Усвідоммо собі ці слова: прощення гріхів. Це не просто фраза, бо коли усвідомимо свої гріхи і віддамо їх Ісусу, або коли підемо до сповіді, почуємо слова: «Господь простив тобі гріхи». Можемо вірою опертися на Боже милосердя, що Христос дійсно нам прощає, і пережити такий досвід, як апостол Петро. Як він реагував, коли після зради йому з'явився воскреслий Христос? Мабуть опустив очі і дивився в землю, десь на ноги Ісуса. Тоді, можливо, підвів до Христа зболений погляд і сказав: «Господи, я Тебе зрадив, я тебе відрікся». Може Ісус навіть не сказав йому, що прощає, але Петро ясно прочитав це у Його погляді, повному любові. Прощення знову зв’язало узи, розірвані гріхом зради. Коли людина усвідомить що їй прощено, то здатна любити. Усвідоммо собі: Ісус за мене пожертвував життям! А хто є Ісус? Він не був тільки людиною, він є Син Божий. І Він за мене пожертвував життям! І я, з вдячності за те, що Він такою великою ціною здобув мені прощення, хочу пожертвувати за нього навіть своїм життям.

 

Згадаймо про тих навернених мусульман в Лівії, які стали християнами: як їх вели на страту, як вони там клячали, як їм відрізали голови… Це були батьки дітей, вони мали своїх дружин. Але вони любили Ісуса більше, ніж свою дружину чи дітей, більше, ніж власне життя. Адже вони пізнали, що таке Божа любов − що це не та людська любов, яка зраджує. Вони знали і були певні: «Ісус мене любить». І тебе Ісус любить.

 

В молитві переживи, що воскреслий Ісус тепер запитує тебе, чи ти Його любиш. Що відповіш Йому? Усвідом: Ісус є тут. Дивлюся Йому у вічі. Він звертається до мене по імені та питає: «Чи любиш ти Мене?». А я відповідаю Йому, як Петро: «Господи, Ти все знаєш, Ти знаєш, що Тебе люблю». Але головне − не просто сказати це, але сказати з усвідомленням: «Я готовий віддати за Тебе навіть життя» − так, як мученики в Лівії, або 21 мученик в Єгипті, яким також відрізали голову за Христа, чи мільйони інших мучеників, про яких читаємо в Житті святих. В Римі до Колізею приводили сотні тисяч християн і кидали їх диким звірям. Вони могли зрадити, так звано врятувати життя, але вони йшли на смерть. Чому? Бо пізнали, що таке Божа любов, пізнали, що їм було прощено, що Ісус простив їм гріхи навіть ціною Своєї смерті. Вони це усвідомлювали, а тому були готові пожертвувати і своїм життям. А тепер внутрішньо маємо пережити це і ми: «Люблю Тебе, Ісусе». Але не тільки сказати, але дійсно це пережити.

 

Завантажити: Що ти відповіш воскреслому Ісусу?