Українська > Актуальне > Публікація

Найбільша честь і слава

Дата публікації:   2018-12-31
Автор:   ВВП

 

Найбільша честь і слава

 

Нехай Різдвяна зірка, яка показала мудрецям зі сходу дорогу до Ісуса, дає Боже світло і нам, щоб ми бачили Ісуса Христа і в наших братах та сестрах, які щиро шукають Ісуса і за Нього терплять. Адже бачимо, що там, де є живий Ісус, приходить Ірод. Коли людина прийме Ісуса і має живу віру, відразу наступить переслідування, очорнювання, психологічний тиск, напруга, або навіть переживе досвід, який згадується в Євангелії: «В одному домі будуть розділені п'ять людей: троє проти двох і двоє проти трьох; будуть розділені, батько проти сина і син проти батька, мати проти дочки і дочка проти матері, свекруха проти невістки і невістка проти свекрухи» (Лк. 12,53). А це тому, що вони кажуть: «Живий Ісус ‒ ні!». Обряди, фарисейство ‒ це так. Але живого Христа не хочуть. Це такий біль! Так, де є Ісус живий, там приходить тиск, щоб відібрати в нас Ісуса і вбити Його, там наступає переслідування. Наприклад, в Нігерії відбувається жорстоке переслідування християн. За кілька останніх років жертвами насильства стали десятки тисяч християн. Ісповідників Христа убивають навіть в церквах. При одній такій різанині тридцяти учасникам Богослужінь відрізали голови. Навіть прямо на Різдво у багатьох храмах відбулися вибухи або увірвалися терористи і постріляли християн. Чому? Бо ці християни мали живого Христа. Дух Ірода хоче змусити того, хто має Ісуса, зректися Його, а якщо ні ‒ убиває їх. Але нам нема чого втрачати! Чи маємо померти від раку, в автокатастрофі, від інфаркту чи від старості? Якщо можемо померти за свідчення про Ісуса Христа ‒ так, як мільйони інших християн, то це для нас найбільша честь і слава, коли можемо віддати за Нього навіть своє життя ‒ так, як Ісус віддав своє життя за нас. Він помер за кожного з нас, щоб взяти на Себе наш гріх і дати нам вічне життя. Ми не маємо соромитися Христа. Він нас не соромився. Скільки терпінь і приниження Він зазнав! Його зробили блазнем, вклали Йому на голову терновий вінець, прибили Його до хреста. Навіть в годину смерті насміхалися з Нього. Все це Він витерпів, а ми Його соромимося? Ніхто на світі не любить нас так, як Ісус. Ні твоя дружина, ні твій чоловік, дитина, мати, батько... Ніхто! І навіть ти сам себе не любиш так, як тебе любить Ісус.

 

Завантажити: Найбільша честь і слава