Українська > Актуальне > Публікація

Роздуми над Словом Життя Рим. 6,23

Дата публікації:   2019-01-26
Автор:   ВВП

 

Роздуми над Словом Життя Рим. 6,23

 

«Бо заплата за гріх – смерть, а дар ласки Божої – життя вічне в Христі Ісусі, Господі нашім»

 

 Уявімо собі Божий суд, де ліворуч стоять демони, праворуч ‒ ангели, а за нами ‒ все людство. Перед нами є великий екран, а під ним стоїмо ми, як підсудні. Буде показано ціле наше життя. На кінець на екрані з'явиться великий напис: «Відплата за гріх ‒ смерть, вічна смерть, вічне пекло». Це справедливий вирок над гріхом, який є бунтом проти Бога і послухом дияволу. Насіння диявола в нас, яким є первородний гріх, підштовхує нас слухати зло, диявола і бунтуватися проти Бога. Корінь гріха в нас несе отруйні плоди, якими ми завдаємо шкоди собі та іншим і виступаємо проти Бога. Вирок однозначний ‒ смерть. Це треба собі усвідомити ‒ це реальність. Тут є тільки один вихід, і тільки в часі. На Божому суді вже немає шансу на спасіння. Там ми вже переступили період випробування, яким є наше життя. Тому ми повинні знати і знову собі нагадувати, що вихід ‒ спасіння від вічної смерті, є тільки в Ісусі, який є Божим Сином і став людиною тільки задля нас, щоб визволити нас від гріха. Якщо і ти приймеш Його, повіриш в Нього і віддаси Йому свій гріх, то тебе буде стосуватися і ця друга частина речення: «але дар Божий...» ‒ тобто щось, на що ти не маєш права, бо дар є дар, а не заслуга. Дар Божий ‒ це вічне життя, а він є тільки і тільки в Христі Ісусі, ніде інде не можемо здобути цього дару вічного життя. Тому здійснюється: «Хто має Сина Божого, той має вічне життя; хто ж не має Сина Божого, той не має вічного життя. Я пишу вам це, щоб ви знали, що маєте вічне життя» (1Ів. 5,12-13).

 

Усвідом, що поки ти в часі, то маєш шанс йти з вироком смерті під Ісусів хрест. Тут через віру, яка знову ж таки діє тільки в часі твого життєвого випробування, ти маєш виняткову можливість скасувати весь смертний вирок, бо смерть за гріх взяв за тебе Господь Ісус. Він справедливо заплатив своєю смертю на хресті. Коли вірою приймеш Ісуса, то дістаєш дар ‒ вічне життя. Це радісна вістка Христового Євангелія. Якою дорогоцінною є віра в Господа Ісуса Христа! Її краде віра в різні ідеології, в окультні практики, віщування, магію чи інші поганські байки і міфи. Віру крадуть також єресі, які заперечують правду про спасіння і те, що спасіння є тільки у Христі. Вони фальшиво пропонують інші дороги до спасіння, які є великим обманом. Поза Христом нема спасіння! Це основна догма усього християнства.

 

Дух Асижу, який применшує Господа Ісуса і Його жертву до рівня поганських культів, які вшановують демонів, є найбільшим богохульством і обманом, що замаскований під словом «пошана» до інших релігій (і їх демонів). Ця єресь була проголошена на II Ватиканському Соборі і досі не була відкликана. За цю єресь був канонізований Іван Павло II «папою» Франциском, який прикриває гей-мережу на найвищих місцях в Церкві і побожними фразами баламутить наївних віруючих. Також він усуває об'єктивно діючі моральні норми у своїй «ексгортації» Amoris laetitia. Бути в єдності з ним ‒ це дорога до пекла. Ми, як правовірні католики, визнаємо усіх пап аж до II Ватиканського Собору, де відбувся радикальний переворот і замість правдивого вчення були підтверджені і проповідувані найбільші єресі, які заперечують Христову відкупительну смерть на хресті, Його історичне та реальне воскресіння і натхнення Святого Письма, а ці основні правди спасіння він називає міфами. Тому ми залишаємося вірними вірі наших дідів і прадідів, а прикладом в цьому є для нас митрополит Шептицький. Нову псевдовіру з єресями ми не приймаємо і таким чином відділяємося від УГКЦ і від сучасного Ватикану.

 

Завантажити: Роздуми над Словом Життя Рим. 6,23