Українська > Актуальне > Публікація

Жертва на примирення з Богом

Дата публікації:   2019-04-12
Автор:   ВВП

 

Жертва на примирення з Богом

 

У одній книжечці була коротка історія: молода монахиня в Італії хотіла стати жертвою на примирення з Богом. Вона склала обітницю і жертвувалася за конкретні наміри. Потім прийшло терпіння ‒ її паралізувало, але вона все мужньо зносила, усвідомлюючи, що це і для неї необхідна дорога очищення. Одночасно терпіння і постійні болі мотивували її жертвувати все за спасіння душ, за місії. Хтось може запитати: Отож тепер маємо випрошувати, щоб Бог дав нам якусь хворобу і зробив нас каліками? Реальність така, що коли у терпіннях не будемо з відданістю молитися, то на кінець станемо товариством нарікальників або іпохондриків, які потім повиробляють собі наступні хвороби. В цьому не полягає сенс жертви. Якщо Бог хоче дати хворобу, то, звісно, треба прийняти її без нарікання. Але Бог хоче, щоб ми використовували здоров’я, яке маємо, і віддали його на служіння Богу. Він хоче, щоб ми шукали Його обличчя і саме на молитві змагалися за єдність з Ним. Маємо бути вдячними Богу за здоров'я, але коли Він зішле на нас терпіння, треба прийняти його як жертву примирення. Однак коли людина хвора, то опиняється під певним тиском: або прийме хворобу і довіриться Божій волі, або відкине це і буде бунтівником. Але набагато більша жертва є коли людина здорова, не має жодної хвороби, але добровільно на молитві постійно виходить з байдужості та знову і знову входить до Божої присутності. Спочатку це важко, але це такий солодкий хрест, який дає Бог. Коли людина візьме на себе цей солодкий хрест і змагається, щоб бути на молитві в Божій присутності, тоді дістане велике світло, благословення і подальшу мотивацію боротися за Боже Царство. Тоді Божа любов і вогонь в ній дійсно горить.

 

Завантажити: Жертва на примирення з Богом