Українська > Актуальне > Публікація

Очищення

Дата публікації:   2019-08-10
Автор:   ВВП

 

Очищення

 

Ми, як католики, віримо і приймаємо правду про чистилище: що людина має чистилище або тут на землі, якщо дійсно живе з віри, або мусить пройти очищенням в чистилищі, але якщо збереже основу, якою є Христос. Так написано в посланні до Коринтян: «Бо іншої основи ніхто не може покласти, крім покладеної, якою є Ісус Христос. Коли ж хтось на цій основі будує з золота, срібла, самоцвітів, дерева, сіна, соломи, кожного діло стане явне; день бо Господній зробить його явним; бо він відкривається в вогні, і вогонь випробовує діло кожного, яке воно. І коли чиєсь діло, що його він збудував, устоїться, той прийме нагороду; а коли чиєсь діло згорить, то він зазнає шкоди; однак він сам спасеться, але наче крізь вогонь»  (1 Кор. 3, 11-15).

 

Хто поставив основу, якою є Христос, буде спасенний. Але ще залежить від того, хто з чого будує на цій основі: з дорогоцінних каменів, з золота, срібла, або з дерева, сіна, соломи… Все це пройде випробування вогнем. Що не встоїть ‒ те згорить. Тобто йдеться про очищення від наліплення на марноту. Отож очищення дуже важливе, щоб ми мали чисте мислення. Якщо ж людина усвідомлює це, то входить до Божої присутності, живе з віри, щодня усвідомлює на молитві, що тут є тільки прочанином, що те, що за нею, вже не вернеться, а те, що перед нею, не мусить настати. Людина може не дожити завтрашнього дня і смерть прийде як злодій. Отож ми маємо жити так, якби сьогодні, в цей момент, ми мали відійти у вічність. Тому ми робимо зупинки протягом дня в біблійний час: о 9:00, 12:00, 15:00, 18:00, 21:00, на яких розбуджуємо досконалий жаль, бо в хвилину смерті не буде нічого важливішого, ніж тільки повторювати Боже Ім’я. «Хто взиватиме Ім’я Господнє, спасеться». Мудрим є той, хто рахується зі смертю, а не той, хто знає якісь філософії або має всілякі знання, наче якась енциклопедія з інформаціями. Через це спасенний не буде. Спасенний буде той, хто рахується зі смертю і живе згідно цього, хто тримається єдиної дороги до спасіння, якою є Ісус, хто призиває Ім’я Господнє «Єгошуа», що означає «Господь є моє спасіння».

 

 

Завантажити: Очищення