Українська > Актуальне > Публікація

Відповідь на лицемірний «Відкритий лист єпископа Шнайдера» (+відео)

Дата публікації:   2019-12-02
Автор:   ВВП

 

Відповідь на лицемірний «Відкритий лист єпископа Шнайдера»

 

«Слово Боже ‒ живе й діяльне, і гостріше від усякого двосічного меча: воно проходить аж до розділу душі й духа, суглобів та костяного мозку, і розрізняє чуття та думки серця» (Євр. 4,12).

Шановний єпископе!

Ви публічно ідентифікуєте доктринальні та моральні єресі Бергольйо і навіть гріхи проти Першої Заповіді, пов'язані з ідолопоклонницькою апостазією. Більше того, Ви правдиво визнаєте, що ці найважчі злочини вже спричинили зміну католицької віри. Тому ви мали б логічно зробити чіткий висновок: Багатократний єретик та відступник, який окупує папський уряд, є недійсним папою, а тому повинен піти у відставку! Але натомість Ви нав'язуєте абсолютно абсурдний висновок: Папа єретик і відступник повинен і надалі займати папський уряд, навіть якщо б вчинив найбільші злочини і найбільше відступництво від Бога та Церкви. Католики повинні приносити за нього покаянні молитви і повинні бути вірно віддані йому.

Це груба маніпуляція та обман, який суперечить ученню Церкви, суперечить Божому слову і Традиції. Ви свідомо ігноруєте те, що Бергольйо через свою апостазію виключив себе з Церкви і вже не є навіть християнином. Ви не припускаєте, що католики не сміють підпорядковуватися цьому відступнику. Цим Ви зводите їх на дорогу до вічної погибелі. Ця ваша позиція є більшим злочином, ніж злочини, які здійснює Бергольйо. Св. Василій каже: «Захисник гріха заслуговує більшої кари, ніж сам грішник». Тому Вас стосується: Ви, як захисник єретика, заслуговуєте більшого покарання, ніж архиєретик Бергольйо.

Бергольйо спровокував ситуацію в Церкві, яка спричинила рятівний шок, а тим самим і можливість для духовного пробудження. Але цю можливість для пробудження Ви швидко ліквідуєте. Своєю помпезною правовірністю Ви здобуваєте правовірних, щоб використати здобуту довіру для збереження апостатичної системи і духа, якого вносить Бергольйо. Ви прикриваєтеся покаянною молитвою, щоб не був зроблений найважливіший крок покаяння та навернення ‒ відставка апостата з уряду папи. Те, що ви чините ‒ це надзвичайно великий гріх і злочин проти Церкви, проти правди, та гріх проти Святого Духа.

 

У своєму відкритому листі Ви стверджуєте, що як наступник апостолів не можете мовчати на ідолопоклонство Франциска. Тому маємо до Вас кілька суттєвих питань:

1) Чи Франциск, який стоїть за публічним ідолопоклонством у Ватикані, пов'язаним з окультизмом, брав у ньому участь як окремий теолог, чи як папа римський, тобто як представник Христа на землі?

2) Чи християнин, який публічно вчинив ідолопоклонство і веде до ідолопоклонства й інших християн, є апостатом ‒ відступником, чи ні?

3) Запитуємо, чи може відступник (лат. lapsus) обіймати посаду в Церкві, хоча, будучи явним єретиком, він вже не є навіть християнином?

4) Чи й до сьогодні діє догматична булла Павла IV «Cum Ex Apostolatus Officio» про те, що єретик, навіть якби був папою, є виключений з Церкви?

5) Чи сьогодні є дійсним Боже слово Гал. 1,8-9:

«Та коли б чи ми самі, чи ангел з неба проповідували вам іншу (євангелію), більше за те, ніж ми вам проповідували були, нехай буде анатема! Як ми казали перше, так і нині повторяю: Коли хтось вам проповідує іншу євангелію (вчення), ніж ту, що ви прийняли, нехай буде анатема!».

 

Чи поєднання ідолів з Христовим вченням ‒ це інша євангелія, чи правдива Євангелія? Чи Бергольйо сьогодні проповідує правдиву Євангелію, чи іншу ‒ фальшиву євангелію? Чи згідно Божого слова на нього падає анатема, чи ні? Чи він виключений Богом, чи ні? Кожен знає, що виключений! Ви ж стверджуєте, що ні! Отож: чи Ви, будучи наступником апостолів, взагалі приймаєте Боже слово разом з його наслідками, чи його ігноруєте? В цій ситуації, коли на Бергольйо лежить анатема, Ви все ж перед усіма католиками публічно визнаєте його законним папою. Ви стверджуєте, що цей відступник, який виступив проти Бога та Його закону і проти Христової Церкви, є нашим батьком, якого, мовляв, ми ніколи не можемо замінити. Чи Ви навмисно обманюєте католиків, або ж не усвідомлюєте того, що їх обманюєте?

Хоча у відкритому листі Ви сипите цитатами зі Святого Письма, Святих Отців та Церковних Соборів, проте свідомо уникаєте суті проблеми, що єретик та ідолопоклонник вже не є християнином, а тому не може бути папою. З якою метою Ви це робите?

 

Під час Святої Літургії Ви вимовляєте: «В єдності з нашим папою Франциском». Це означає, що Ви маєте єдність віри і духа з відступником. Чи усвідомлюєте, що цим на себе накликаєте Божу анатему? Ви, на відміну від інших єпископів і священиків, прилюдно називаєте єресі Бергольйо єресями, але потім з ним обіймаєтеся і стверджуєте, що розумієте один одного. Тим самим підтверджуєте, що маєте з ним духовну єдність. Святий апостол Іван перестерігає, щоб ми навіть не вітали єретиків, щоб не брати участі у їхніх єресях (ІІ Ів.).

Коли архиєп. Вігано публічно виступив проти гомосексуальної мережі на найвищих посадах і закликав Бергольйо до відставки, щоб через правдиве покаяння міг розпочатися процес відродження Церкви, Ви спершу приєдналися до тих, які підтримали Вігано. Але потім його найважливішу вимогу Ви спростували твердженням, що навіть якби папа і був єретиком або прямо у Ватикані чинив педофілію чи гомосексуальне насильство над своїми підлеглими, він і надалі залишається папою і всі католики повинні його поважати та нести як хрест те, що він є відступник ‒ апостат. Чому Ви пропагуєте таку абсурдну брехню та маніпуляцію всупереч Святому Письму і всупереч ученню Церкви?

 

Запитуємо Вас: Яке взагалі відношення маєте Ви особисто до питання гомосексуалізму та педофілії між духовенством?

І далі запитуємо Вас: Чому проти поганства, яке поширюється всередині Церкви, Ви виступили аж тепер? Чому Ви не виступили проти духа Асижу і його продовження на синкретичних зустрічах, які регулярно проводяться в Астані? Адже Ви є єпископом у цьому місті? Чому Ви не склали якусь покаянну молитву і не закликали вірних вашої єпархії чинити надолуження? Де був ваш апостольський обов'язок як єпископа, наступника апостола, ‒ захищати чистоту віри?

 

Далі запитуємо: Чому архиєп. Вігано мусить переховуватися, а Ви, який точно і публічно визначаєте єресі Франциска, не маєте ніяких проблем? Чи Ви готові відокремитись від публічного відступника та єретика Франциска Бергольйо і підтримати архиєп. Вігано, якого Бог обрав законним наступником апостола Петра, щоб він захищав правди віри та моралі?

Вже неможна заперечити, що Франциск Бергольйо свої єресі, апостатичне вчення і вчинки свідомо чинить як глава Вселенської Церкви, як верховний учитель Церкви. Якщо, на вашу думку, будучи єретиком, він і надалі залишається папою, то цим Ви скасовуєте догму про папську непомильність і скасовуєте також суть самого інституту папства. Чи Ви це усвідомлюєте?

 

Ви виступаєте проти поганських практик. Тому запитуємо: чи Ви використовували лікування альтернативною медициною? Бергольйо визнав, що його оздоровив цілитель-окультист. Чи Ви вживали гомеопатичні ліки? Звісно ж, Ви знаєте, що тут йдеться про алхімію та псевдодуховність, пов'язану з магією та віщуванням. Чи Ви перестерігали своїх овечок перед альтернативною медициною?

А стосовно покаянної молитви на кінець вашого листа, то насправді це є професійне лицемірство та професійна маніпуляція, яка зловживає щирою вірою. Крок правдивого каяття, тобто відставку Бергольйо з уряду, Ви відкидаєте, але закликаєте до т.зв. покаянних молитов ‒ з метою, щоб нічого не діялося і щоб єретик міг далі безперешкодно руйнувати Церкву.

 

Ви виступаєте як правовірний, але умієте майстерно уникнути переслідування за правовір'я, бо насправді не маєте духа правовірності і не дозволите йому навіть увійти до Церкви.

Ви написали відкритий лист католицькій громадськості. Ми відповідаємо Вам на ваш відкритий лист, а одночасно ми поставили Вам запитання. На вашу публічну відповідь чекаємо ми і католицька громадськість. Католицькі віруючі мають право знати, кому власне Ви служите та чиї задуми і плани виконуєте.

В інтерв'ю для LifeSiteNews 4.11.2019 р. Ви сказали, що віруючі повинні чинити опір (Франциску), але «з усією належною повагою», мовляв так, «як Павло протистояв Петру, коли той почав поводитись двозначно». Шановний єпископе, ми нагадуємо Вам те, що знає вже цілий світ: Бергольйо як явний єретик не є Петром, але Юдою.

 

Висновок:

Ви, єпископе, точно ідентифікуєте єресі Бергольйо та його відступництво, та незважаючи на це Ви нав'язали католикам фальшиву аксіому:

Папа-відступник повинен залишатися на посаді.

Цим Ви обманюєте правовірних! Ці душі не мають єдності з відступником Франциском, але з Вами мають єдність завдяки вашим публічним правовірним виступам. Ви добре знаєте, що ваша єдність з відступником Бергольйо поступово втягне цих овець під його відступницьку систему, а таким чином прокляття, яке лежить на Бергольйо, перейде і на них та не тільки затьмарить їхній розум, але й позбавить їх світла віри, яке вони тепер мають. За цією вашою діяльністю стоїть дух антихриста. Ви загрожуєте Церкві більше, ніж явний відступник Бергольйо. Покайтеся і відділіться від духа антихриста, якому служите!

 

+ Ілля
Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату
 
+ Методій, ЧСВВр                        + Тимотей, ЧСВВр
єпископи-секретарі
 
13.11.2019

 

Завантажити: Відповідь на лицемірний «Відкритий лист єпископа Шнайдера» (13.11.2019)