Українська > Про церкву

Проповідь Патріарха Іллі на свято Богоявлення /Йордан/

Дата публікації:   2017-01-19
Автор:   ВВП
Суть свята Хрещення Ісуса в Йордані полягає в тому, що Ісус приймає хрещення покаяння. Цієї практики сьогодні в Церкві бракує. Ми були охрещені малими дітьми, але для того, щоб ми могли відкритися Святому Духу, ходити в ньому і взагалі хоча б витривати на дорозі спасіння, треба чинити покаяння. Покаяння – це не якесь самомучення. Людина може робити певні самозречення, але суть покаяння не в тому. Вона полягає в готовності стати до правди і признати собі помилку.



Шукай правду! 26 частина: Святкування неділі – воскресіння народу

Дата публікації:   2017-01-13
Автор:   ВВП
Бог установив, що сьомий день має бути присвячений Йому. Син Божий відкупив нас Своєю смертю на хресті і в ніч з суботи на неділю славно воскрес. Неділя є днем воскресіння. Через сім тижнів після воскресіння Христа, знову ж у неділю, на апостолів і на три тисячі людей, які повірили, зійшов Святий Дух. У цей день – в неділю – народилася Новозавітня Церква. Цей день має повністю належати Богу. З нього ми повинні черпати духовну силу і благословення на наступний тиждень. Духовна програма для святкування дня Воскресіння і Зіслання Святого Духа полягає в особистому переживанні цих двох таїнств. Якщо християни почнуть святкувати день воскресіння, настане духовне воскресіння народу.



Різдвяне привітання Глави УП ГКЦ + Маркіяна, ЧСВВр (відео)

Дата публікації:   2017-01-09
Автор:   Синод УП ГКЦ
Різдвяне привітання Глави УП ГКЦ + Маркіяна, ЧСВВр



Різдвяне пастирське послання – 2017

Дата публікації:   2017-01-04
Автор:   ВВП
Христос Рождається! Щороку на Різдво ми згадуємо радісну подію Христового народження, яке пов’язане з Вифлеємом, з Пресвятою Богородицею, зі святим Йосипом і з вифлеємськими пастухами. Свідками цієї радісної події були і тваринки – не лише ослик, який віз Пресвяту Богородицю з Назарета до Вифлеєма, але й овечки, яких з радістю принесли з собою пастухи, коли їм з’явився Ангел Господній і звістив радісну новину, яка є радістю і для нас: «Сьогодні вам народився Спаситель, Христос Господь!».  



Різдво в Моравському Вифлеємі (відео)

Дата публікації:   2017-01-02
Автор:   ВВП
Різдво в Моравському Вифлеємі



Слово Патріарха Іллі на празник Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії

Дата публікації:   2016-12-22
Автор:   ВВП
Непорочне Зачаття Діви Марії було провіщено і об’явлено ще в Книзі Буття, коли Бог сказав змію-спокуснику: «Я покладу ворожнечу між тобою і жінкою, між твоїм потомством та її потомством. Воно розчавить тобі голову, а ти будеш намагатися вп’ястися йому в п'яту» (Бут. 3,15). Отож між Пресвятою Богородицею і дияволом покладена вічна ворожнеча. Змій-спокусник постійно буде під ногою Марії і її нога буде наступати на його голову. Бог створив Марію цілком безгрішною, непорочною. Вона від моменту зачаття під серцем своєї матері святої Анни, при своєму народженні і в кожну хвилину свого життя була без гріха. Тому диявол не мав доступу до Пресвятої Богородиці. Марія була охоронена від гріха. Яка радість, що хоча б одна людина була охоронена від влади диявола, і ще більша радість, що саме ту, яка була збережена від первородного гріха, ми можемо називати своєю Матір’ю. Вона нас провадить і захищає в боротьбі проти ворога, який хоче звести нас до погибелі. Непорочна є нашою Матір’ю, тому просімо її: «Випроси і для мене цю ворожнечу та радикальний опір проти гріха і диявола, а також цілковиту залежність від Бога».



Синод УГКЦ проти гендерної ідеології – вибори нового Глави УГКЦ

Дата публікації:   2016-12-09
Автор:   ВВП
Візантійський Вселенський Патріархат (BВП), який в даний час є пророчим голосом волаючого в пустелі, висловлює свою підтримку «Пастирському посланню Синоду УГКЦ стосовно небезпеки гендерної ідеології». ВВП через необхідність внутрішньої обнови УГКЦ та українського суспільства також пропонує вибори нового глави УГКЦ. Теперішній глава УГКЦ, на жаль, не має достатніх передумов для такого важкого завдання, як обнова Церкви. ВВП дякує єпископам УГКЦ за їх актуальне пастирське послання і закликає Конференції єпископів держав Європи та Америки до наслідування.



Слово Патріарха Іллі з нагоди свята Введення в храм Пречистої Діви Марії (2015)

Дата публікації:   2016-12-04
Автор:   ВВП
Святкуючи свято Введення в храм Пречистої Діви Марії, пригадуємо, як Марія, ще будучи маленькою дитиною, була введена в храм, щоб бути посвяченою на служіння Богові. Служіння Богу вимагає, щоб ми цілковито віддали Йому до рук своє життя і зрозуміли, що належимо Богу, що Він наш Господь, і що Йому ми повинні кожен день, знову і знову віддавати себе. Ми повинні дати йому свою волю, почуття, думки, страхи, і щодня з’єднувати свої проблеми, турботи і болі з терпінням Ісуса. Потім Він дасть нам силу це зносити у вірі. Це все освячує нас, очищує, а водночас Бог може використати це для духовної місії.



Шукай правду! 22 частина: Окультизм 3 /магнетизм, окультна психологія, радіестезія, лозошукання, висновок/

Дата публікації:   2016-12-03
Автор:   ВВП
Так званий магнетизм пов’язаний з магією і спіритизмом, тому неможна розглядати його ізольовано від інших окультних практик. Магнетизер, несвідомо, приводить своїх клієнтів до контакту з демонськими силами». Ставлення Церкви є завжди негативним, якщо йдеться про якусь форму магії, віщування і спіритизму!   Сучасна психологія поділяється на багато напрямків. Основою всіх є вчення двох «отців сучасної психології» – З. Фройда і К.Ґ. Юнга. Обидва були виховані як християни, але відпали від віри. Бачимо, що сам корінь сучасної психології є отруйний і прогнилий, тому не дивно, що вся сучасна психологія наскрізь просякнута окультизмом і фальшивим містицизмом (передовсім, орієнтальним).  Чувайте, не відкривайтеся!  Усі форми окультизму (від віщування лозою, маятником, ворожіння на руці, магнетизерства, ясновидіння, акупунктури, гіпнозу, гомеопатії аж до т.зв. «таємних сил», які діють в індуїстській чи буддійській релігії) мають одну спільну основу – людина відкривається окультним силам, «духовним енергіям» (демонам).  Тут було названо лише декілька форм, які мають спільний корінь з магією, віщуванням і спіритизмом. Цих форм є багато і вони приховані (т.зв. окультні). Треба знати, що сучасна психологія і психіатрія, яка з неї походить, мають нездорове коріння! Але є і здорова життєва психологія і філософія, що базується на Євангелії Христа! Не достатньо тільки відректися окультних сил, треба, щоб порожнє місце в душі наповнив Дух Христа (Рим. 8,9).



Шукай правду! 21 частина: Окультизм 2 /метод Сільви, Рейкі, акупунктура, гіпноз/

Дата публікації:   2016-11-26
Автор:   ВВП
В методі Сільви використовуються такі окультні практики: 1) віщування (ясновидіння), 2) магія, 3) спіритизм. «Рейкі належить до деструктивних течій, тобто антисуспільних і антипедагогічних. Рейкі не має нічого спільного з християнством…».  Більшість медиків, практикуючих акупунктуру, свідомо працюють з допомогою окультних методів. Необхідно усвідомити, що акупунктура є частиною поганської окультної китайської медицини (або швидше народного цілительства). Вона базується на поганському розумінні світової енергії і світового духа Тао або Чі та випливає з теорії про інь і янь, яку неможливо поєднати з християнством!  З. Фройд, який особисто займався гіпнозом, пише: «Ця діяльність нагадує магію, заклинання і всілякі чари!». Старе поганське демонське мистецтво сугестії і гіпнозу знову з’явилося під невинним прикриттям т.зв. модерної науки і так, майже без перешкод, готує дорогу іншим модерним, оманливим «лікувальним методам».  Нашим обов’язком було також сказати ясне слово щодо методів Сільви, Рейкі, акупунктури і гіпнозу!



Пророчий заклик американському народу після президентських виборів

Дата публікації:   2016-11-23
Автор:   ВВП
Результат виборів у США був Божим чудом! Що робити після виборів? Більшість мас-медіа в США є в руках масонів. Інформаційно-психологічна війна триває. Тому ви, американці, підтримайте свого нового президента в поглибленні його програми боротьби з тероризмом Ісламської держави і вимагайте: 1) заборони масонської організації та всіх її відгалужень, які є коренем міжнародного тероризму, сконцентрованого сьогодні в ІД; 2) скасування гомосексуалізму як пріоритету закордонної політики США, проголошеної Обамою.



Слово Патріарха Іллі на празник святого Архангела Михаїла

Дата публікації:   2016-11-21
Автор:   ВВП
Сьогодні празник святого Архангела Михаїла. Його ім'я по-єврейськи означає «Хто як Бог». Цими словами Михаїл закликав добрих ангелів бути вірними Богу і чинити опір Люциферу та всім ангелам, які повстали проти Бога. Диявол робить все для того, щоб якнайбільше душ пішло до погибелі. В нашій боротьбі, тобто в боротьбі за спасіння своєї душі і душ наших близьких, Бог дає нам на поміч Архангела Михаїла та інших ангелів, які мають нас захищати. Наше життя – це дійсно боротьба. Проти кого ми повинні боротися? Найперше – проти демонічних сил, які мають владу над світом, діють в духовній області і підсувають сугестивні думки. В цей час ще більше потрібно, щоб ми зверталися до святого Архангела Михаїла, щоб він допоміг нам. Ми повинні вести боротьбу під його прапором: за Божі справи, за Його Царство. Ми не самі, з нами ангели на чолі з Архангелом Михаїлом.



Шукай правду! 20 частина: Окультизм 1 (вступ, гомеопатія)

Дата публікації:   2016-11-19
Автор:   ВВП
Вся область окультизму має дуже серйозні наслідки, бо йдеться про гріхи проти Першої заповіді Божої. При цьому ця область є настільки прихованою, тобто окультною, що навіть багато монахів та священиків з незнання пропагують різні практики магії та віщування. Тут діє принцип: якщо за якоюсь практикою прихована магія, віщування і спіритизм, то Церква засуджує і її сучасну форму! Перша заповідь: «Я – Господь, Бог твій, що вивів тебе з землі Єгипетської, з дому неволі. Нехай не буде в тебе інших богів, крім Мене. Не робитимеш собі ніякого тесаного боввана, ані подобини того, що вгорі, на небі (птахи, зорі, сонце), ні того, що внизу, на землі (священні тварини...), ні того, що під землею, в водах. Не падатимеш перед ними ниць і не служитимеш їм, бо я Господь, Бог твій, Бог ревнивий, що караю беззаконня батьків на дітях до третього й четвертого покоління» (Втор. 5,6-9). Якщо б ми, як духовні пастирі, мовчали на окультизм і гомеопатію, то це було б не лише гріхом, але прямо злочином!



Слово Патріарха Іллі на празник святого мученика Димитрія

Дата публікації:   2016-11-08
Автор:   ВВП
Святий мученик Димитрій народився в Солуні. Його батьки були таємними християнами. Батько був воєводою в Солуні. Після смерті батька, імператор Максиміян призначив Димитрія старостою в Солуні і наказав йому нищити та переслідувати християнство. Однак замість того Димитрій сміливо визнавав Христа, багатьох приводив до віри в Нього і викорінював поганське багатобожжя. Коли імператор довідався про це, наказав його привести до себе. Димитрій сміливо визнав свою віру в Христа і перед імператором, а тому Максиміян наказав ув’язнити його, а згодом замучити до смерті. Димитрій залишився вірним своєму Господу аж до кінця. Він помер як мученик за Христа.



Пророцьке слово для України

Дата публікації:   2016-11-07
Автор:   ВВП
Шановні представники християнських Церков, єпископи, священики, монахи та інші християни і люди доброї волі! 21 жовтня 2016 р. т.зв. Експертною радою (ЛГБТ) при Верховній Раді України був просунений законопроект про т.зв. цивільне партнерство, тобто про укладання гомосексуальних шлюбів. Сьогодні Бог через нас закликає кожного щирого українця: Не будь байдужий до самогубної програми, яка включає цей законопроект! Ми, єпископи Візантійського Вселенського Патріархату (BВП), до 2015 року перебували в Україні. Ми знаємо український менталітет і любимо український народ. Ми хочемо для нього добра дочасного і вічного! Що тепер повинні робити українці? Проводити маніфестації за порятунок сім'ї! Але з конкретною вимогою – не допустити узаконення т.зв. цивільного партнерства! Нехай результатом кожної маніфестації буде петиція зі збором підписів проти законопроекту про цивільні партнерства, яка буде надіслана Міністерству юстиції, а її копія – Голові Верховної Ради.



Шукай правду! 19 частина: Індуїзм

Дата публікації:   2016-11-05
Автор:   ВВП
Індуїзм – це язичницька релігія, яка поклоняється тваринам, як богам, вірить в реінкарнацію, тобто в перевтілення людей (навіть в тварин, змій і комах), вводить кастову систему, в якій даліти (найнижча каста населення) мають менше значення, ніж будь-яка тварина або комаха! Багато християнських пропагаторів міжрелігійного діалогу стверджують, що ми маємо одного Бога з індуїстами. Однак індуїсти поклоняються демонам в тваринах і заперечують єдиного Бога-Творця. Існує діаметральна різниця між індуїзмом і правовірним християнством! «Що спільного між світлом та темрявою? Яка згода між Христом і Веліялом?» (2 Кор. 6,15). Приблизно півстоліття тому настала сильна інвазія індуїзму через йогу, яка пропагувалася як гімнастика, корисна для психологічного і душевного здоров'я! Однак замовчувалася суть цього троянського коня – відступництво (відпад) від Духа Христового та поступове прийняття духа індуїзму і духа Нью Ейдж! Чеський лікар після гіркого досвіду закликає: «Християни мусять знати, що йога є наркотиком!», а також повинні знати, що індуїзм не поклоняється Богу, але демонам в тваринах!



Його «святість» далай-лама в Празі і міністр Герман /відкритий лист/

Дата публікації:   2016-11-03
Автор:   ВВП
«Його святість» далай-лама, 14-е перевтілення поганського божества, не є для християнських народів символом співчуття, ані духовної обнови. Він є слугою релігійної та політичної глобалізації, що призводить до автогеноциду християнства і європейських народів. За цим твердженням ми, як правовірні католицькі єпископи, повністю стоїмо!



Слово Патріарха Іллі на свято Христа Царя

Дата публікації:   2016-10-30
Автор:   ВВП
 За кого я вважаю Ісуса? Чи Він є моїм Царем, чи лише якоюсь особистістю, чи реформатором, чи тим, кого знаю лише з образка? Ми, як християни, повинні прийняти Ісуса і віддати за Нього навіть своє життя, як і мільйони мучеників перед нами, тому що Він є Бог і єдиний Спаситель. Хто відречеться Його, того в годину смерті відречеться Він. Це серйозна справа. Це найголовніша річ в нашому житті: За кого я вважаю Ісуса? Чи є Він моїм Царем і Богом – чи ким Він є? Будьмо вірні Ісусу, борімося за Правду, якою є Він – навіть якщо б нас зневажали, навіть якщо б позакривали у в'язниці, навіть якщо б нас очорнювали. Так, не легко боротися за правду. Правда сама не пошириться. Витривай в цій боротьбі! У вічності тебе чекає Царство Ісуса Христа, повне слави!



Шукай правду! 18 частина: Бойове мистецтво

Дата публікації:   2016-10-24
Автор:   ВВП
Християнство не має нічого проти спорту і здорової фізкультури. Але, на жаль, східні бойові мистецтва – це не тільки спорт. Цю правду від нас, європейців, навмисно приховують. Дзюдо, айкідо, тхеквондо – це дорога, життєвий стиль. Слово «до» означає дорога, але це не дорога до спасіння, а дорога до погибелі. Для християнина – це дорога відступництва (апостазії), тому що ці бойові мистецтва нерозривно пов’язані зі східними медитаціями та східними релігійними системами і практиками. Християнство не має нічого проти спорту, але східні бойові мистецтва – це не тільки спорт. Вони нерозривно пов'язані з поганською духовністю, яка заперечує суть християнства і спасіння в Ісусі Христі. Те, що це не тільки спорт, стверджують і відомі авторитети східних бойових мистецтв! Це було б гріхом, якби ми – пастирі – мовчали і не застерігали молоде покоління від цієї надзвичайно серйозної реальності: фальшивої духовності!



Заклик американському народу перед виборами

Дата публікації:   2016-10-22
Автор:   ВВП
Шановні християни США і люди доброї волі! Президентські вибори попередніх років неможливо порівняти з теперішнім історичним моментом! Як один, так і другий кандидат, якого раніше висували, представляли програму закулісної еліти, яка просувала поступову ліквідацію моральних і духовних цінностей та правовірного християнства.  Сьогодні Бог дає новий шанс в особі подібного кандидата, щоб в цей історичний момент він вивів США зі стрімкого шляху до дочасного і вічного пекла! Ніхто з американців не зможе виправдовуватися на Божому суді, що став жертвою вищої політики. Долю США через ці вибори Бог дає в руки кожного американського громадянина – у твої руки!