Українська > Про церкву

Слово Патріарха Іллі на свято Покрову Пресвятої Богородиці

Дата публікації:   2016-10-14
Автор:   ВВП
На свято Покрову Пресвятої Богородиці читаємо Євангеліє про те, як Ісус прийшов до Марти і Марії. Марта скаржилася Ісусові, що Марія залишила її саму служити і, сівши біля ніг Ісуса, слухала Його. Ісус відповів їй: «Марто, Марто, ти побиваєшся і клопочешся про багато, тільки одного ж потрібно. Марія  вибрала кращу частку, що не відніметься від неї» (Лк. 10,41-42). «Тільки одного потрібно». Те єдине і необхідне – це мати живого Ісуса, мати спасіння і вічне життя в Ньому, мати живе з’єднання з Ним, бо Він є Дорога, Правда і Життя. Він є істинний Бог, єдиний Спаситель. У Ньому є життя вічне. Хто має Сина Божого, той має вічне життя; хто не має Сина Божого, не має вічного життя. Лише одного потрібно – МАТИ ІСУСА! Все інше – це марнота і обман.  Пресвята Богородиця є для нас прикладом. Все її життя було зосереджене на Ісусі – вона мала до Нього дуже близьке відношення, мала з Ним повну духовну єдність.



Шукай правду! 17 частина: Буддизм

Дата публікації:   2016-09-26
Автор:   ВВП
Самі буддисти згідні з характеристикою буддизму, яка говорить, що буддизм – це релігія без Бога і без душі, тобто атеїзм. Буддизм рішуче бореться проти правди про Бога, як Творця світу і не визнає доктрини про те, що Бог дав світові спасіння. На відміну від християнства, буддизм проповідує абсолютне неприйняття світу. Його ідеал – повне знищення світу, і особливо знищення особового буття – самознищення. Колишній прихильник далай-лами, Станіслав М., написав страхітливе свідчення про тибетський буддизм: «Я був буддистом. В далай-ламі ми приймаємо і вшановуємо одного з антихристів!» Сьогодні буддизм є головною духовною силою в новій антихристівській релігії і системі Нью Ейдж. Молитва agere contra Буддисти та індуїсти заперечують Тебе, Бога Творця, і вірять диявольській брехні. Я виступаю проти цього і визнаю: «Ти, Боже, створив цей світ і весь Всесвіт! Ти Творець!».



Шукай правду! 16 частина: Християнство та іслам

Дата публікації:   2016-09-23
Автор:   ВВП
Останнім часом проходить масова ісламізація Європи, яку просувають США разом з Ватиканом. Потік біженців фінансово підтримують в основному США та Німеччина. Те, що ми бачимо в сьогоднішніх новинах – це щось, що має 1400-річну історію, тобто нічого нового. Це третє вторгнення мусульман в Європу. Перше відбулося в 711 році, друге – в 1453 році, а третє – сьогодні. Ісламський світ провів проти класичної цивілізації 548 битв.  Проблемою є не мусульмани, а відпалі християни, які не мають ні розуму, ні совісті і просувають автогеноцид свого народу і людства.



Різдво Пресвятої Богородиці

Дата публікації:   2016-09-21
Автор:   ВВП
21 вересня ми святкуємо празник Різдва Пресвятої Богородиці. Як діти святкують День народження своєї матері? Вони прийдуть до неї, подарують якийсь подарунок, принесуть квіти. Коли дають цей дар, то очікують, що мама їм також щось дасть – якийсь гостинець, цукерки чи солодощі. І вони радіють з цього. Коли Ісус помирав на Голготі, то сказав до учня: «Ось Мати твоя!». Пресвята Діва є Матір’ю Ісуса Христа, але є і твоєю Матір’ю. На хресті, в останню годину свого життя, Він дав Її за Матір кожному з нас. І ми радіємо з того, святкуючи Різдво Ісусової і нашої Матері. Знову можемо усвідомити: Вона є нашою Матір’ю. Що хочемо зробити в день Її свята? Найперше, хочемо подарувати Їй якийсь невеличкий подарунок: або якесь самозречення, або щось інше  зробити для Неї, а потім сказати, що хочемо, щоб Вона нам випросила у свого Сина: якусь ласку, благословення, охорону... Кожен має проблеми і очікує Божої допомоги, світла для їх вирішення. З живою вірою звернімося до Неї, а також даймо якийсь конкретний подарунок нашій Небесній Матері. Використаймо це свято, коли Пресвята Діва випрошує численні ласки у Свого Сина.



ЗБІРНИК І ПОРЯДОК МОЛИТОВ

Дата публікації:   2016-09-01
Автор:   ВВП
ЗБІРНИК І ПОРЯДОК МОЛИТОВ: Ісусова дорога на смерть, Сім слів з хреста, Пророча молитва за воскресіння України, Христове воскресіння – Святкування неділі, Анамнеза і епіклеза, Правди воскресіння: Емаус i Поява в Галилеї п’ятистам братам, Молитва єдності і сили, Правди воскресіння: Поява апостолам i Поява Томі



Проповідь Патріарха Іллі на празник Успіння Пресвятої Богородиці

Дата публікації:   2016-08-28
Автор:   ВВП
Пресвята Богородиця була охоронена від первородного гріха через заслуги Ісуса Христа. Вона була охоронена і від кари смерті за гріх. Отож її не стосувався цей закон смерті: відплата за гріх – смерть. Східна Традиція говорить, що Пресвята Богородиця не померла, але уснула і була взята на небо. Боже слово каже, що святий пророк Ілля був узятий у вогненній колісниці на небо. Також апостол Павло у Посланнях до Коринтян і Солунян пише, що ті, які діждуться другого приходу Ісуса Христа і залишаться Йому вірними, будуть взяті до неба, не зазнають смерті, але будуть перемінені. Якщо цей привілей стосується людей, які доживуть до другого приходу Ісуса, то тим більше – Пресвятої Богородиці, яка є Пречиста, Непорочна, яка за все своє життя не вчинила жодного гріха. Тому вона з душею і своїм прославленим тілом була взята до Божої слави. А ми сьогодні переживаємо цю радість, що вона є зі своїм Сином, бачить Його славу і заступається за нас, допомагає нам, щоб і ми туди прийшли.



Шукай правду! 14 частина: Напівтаємна організація масонів

Дата публікації:   2016-08-08
Автор:   ВВП
Якщо людина, яка є певним авторитетом у науці, культурі або політиці, відмовиться співпрацювати з цією таємною організацією, її систематично очорнюють і її кар'єра закінчена. Якщо ж займе лояльну позицію щодо організації, то її тримають на посаді, щоб вона створювала добрий імідж університету. Але ректором університету залишається той, кого масонська організація обрала як вірного члена, навіть якщо з професійної точки зору він не може зрівнятися з авторитетним науковцем. Секрет полягає в тому, що окремим членам не відкривають ні суть організації, ні її стратегію. Вони роблять лише часткові послуги, які їм представлять як позитивні. Аж на вищих рівнях посвяти людина дізнається, що тут не йдеться про добро, а добро тут є всього лиш прикриттям для просовування зла. 



Слово Патріарха Іллі на свято пророка Іллі

Дата публікації:   2016-08-02
Автор:   ВВП
Пророцький Дух дуже потрібний для проводу Божого люду. Найбільшим з пророків Старого Завіту є пророк Ілля. Новозавітній пророк Іван Хреститель прийняв, власне, духа пророка Іллі. Ісус декілька разів згадує про це в Євангелії, коли говорить про нього, що він є той Ілля, який мав прийти. Якщо людина дійсно відкриється Божій правді, навернеться, щиро кається, не ходить в ірреальності, але в реальності і називає гріх гріхом, зло злом, добро добром, правду правдою, а брехню брехнею, тоді Божий Дух через таку правдиву людину може діяти. Що означає пророкувати, а що означає бути пророком? Пророкувати може навіть маленька дитина. Бог і її може використати для якогось конкретного пророчого слова. Однак пророк – це той, який ставить до світла брехню, яка веде до нещастя тут на землі і у вічності, а за це слово правди, яке вносить життя, його переслідують і ненавидять. Пророк – це свідок правди. Він вказує на суть Божого слова, бо має Божого Духа і в Божій силі стоїть в правді і не відступить від неї. Справді, в народі повинен бути пророчий голос. Слово Боже каже, що якщо народ не має пророків, то гине. Божий пророк захищає Батьківщину, яка є вічною – вічне життя.



Бог хоче миру на Донбасі!

Дата публікації:   2016-07-27
Автор:   ВВП
Шановний пане Президенте, шановні міністри, шановні депутати Верховної Ради!У ці години десятки тисяч українських громадян приходять як прочани до Києва на свято святого Володимира, щоб просити у Бога миру на Донбасі. Це заклик також і до Вас, щоб Ви опосередкували цей мир українському народу. Якщо б через Україну настала війна США з Росією, тоді вже не матиме вирішального значення, хто виграє, а хто програє – у будь-якому випадку це буде голокост українського народу! Відповідальність лягає на Вас, пане Президенте, і на кожного члена уряду України зокрема! Візантійський Патріархат в ім’я Триєдиного Бога від імені всіх людей доброї волі України, а особливо від імені прочан мирної хресної ходи, просить Вас: Зупиніть війну на Донбасі!



Привітання прочан ходи до Києва

Дата публікації:   2016-07-26
Автор:   ВВП
Дорогі прочани хресної ходи до Києва, наша духовна боротьба не є проти тіла і крові, але, як каже Святе Письмо, проти демонічних сил, які виконують свою владу у піднебесних просторах (Еф. 6,12). Ці духовні сили зла неможливо перемогти ні танками, ні ракетами, але вони переможені духовною зброєю, якою ви озброїлися – це покаяння, прощення, молитва і змагання за справжній мир з Богом і між собою. Бог в цей час шукає героїв, які не бояться залякувань. Цими героями стали ви! З вірою ви вийшли хресною ходою до серця України, де святий Володимир охрестив Київську Русь і де до сьогодні в Києво-Печерській Лаврі знаходяться нетлінні мощі багатьох святих. Витривайте в дусі покаяння та в ревній молитві і після закінчення хресної ходи. Бог, який розпочав своє діло, через вашу витривалу молитву його закінчить! Бог воскресить Україну!



Заклик британському народу після референдуму

Дата публікації:   2016-07-14
Автор:   ВВП
Дорогі громадяни Великобританії! 23.06.2016 р. відбувся референдум, в якому Великобританія вирішила вийти з Європейського Союзу. Слід віддати честь особливо старшому поколінню, яке у вирішальний момент віддало свій голос за визволення з тюрми народів. Лісабонська угода цинічно легалізувала всі моральні збочення. Таким чином програма Євросоюзу стала запланованим самогубством європейського континенту. Цей потопаючий корабель відкинув моральні принципи і відсік здорові корені християнства. Через відпад від правдивого християнства виник духовний вакуум, який відкриває двері для ісламізації Великобританії. Не допоможе тільки вийти з ЄС, потрібно зробити наступний крок – правдиве покаяння, повернення до своїх здорових християнських коренів.



Шукай правду! 13 частина: Істинне і фальшиве християнство

Дата публікації:   2016-07-06
Автор:   ВВП
Просування поганства, особливо через т.зв. екуменічний діалог з буддистами та індуїстами, сьогодні є однією з найпотужніших психологічних зброй для знищення християнських народів. Тому необхідно відрізняти істинне християнство від фальшивого християнства з духом глобалізації та пошаною до поганства. Якщо ми дійсно поважаємо поган, то ми повинні проповідувати їм спасіння, яке є тільки в Христі і ні в кому іншому. Це наш обов'язок – проповідувати їм, щоб відвернулися від своїх ідолів, від обожнювання тварин та інших фальшивих шляхів, і щоб через віру в Христа знову народилися для Божого Царства. Як справжні християни, які знають правду, ми зобов'язані цю правду проповідувати. Фальшиві християни через фальшиву пошану толерують і поклоняються поганським божкам – демонам. Це зрада Христа та Євангелія і один з найбільших гріхів, що скликає прокляття.



Слово Патріарха Іллі на Празник Зіслання Святого Духа

Дата публікації:   2016-06-19
Автор:   ВВП
Перед своїм вознесінням на небо Ісус пообіцяв: «І ви приймете силу Святого Духа, що на вас зійде, і будете Моїми свідками в Єрусалимі, у всій Юдеї та Самарії й аж до краю землі» (Ді. 1,8), «Іван христив водою, ви ж будете хрещені по кількох цих днях Святим Духом» (Ді. 1,5). Апостоли мали залишатись в Єрусалимі, доки на них не зійде Святий Дух. Вони разом з Пресвятою Богородицею молилися і спільно просили, щоб їх наповнив Святий Дух. Що відбулося в день П’ятидесятниці? «Всі вони були вкупі на тім самім місці. Аж ось роздався зненацька з неба шум, неначе подув буйного вітру, і сповнив увесь дім, де вони сиділи. І з’явились їм поділені язики, мов вогонь, і осів на кожному з них. Усі вони сповнились Святим Духом і почали говорити іншими мовами, як Дух давав їм промовляти» (Ді. 2,1-4).



Лист на свято Зіслання Святого Духа для України і Росії

Дата публікації:   2016-06-10
Автор:   ВВП
Шановні представники церковного та суспільного життя! Шановні християни і громадяни України та Росії! Апостол Петро в день П'ятидесятниці, коли на апостолів зійшов Святий Дух, сказав до численних паломників: «Ви розіп'яли Ісуса». Це слово пронизало їм серце і вони сказали: «Що нам робити?». Він відповів: «Покайтеся (metanoite), і нехай кожен з вас охреститься..., і приймете дар Святого Духа» (Ді. 2,36-38). Що мають робити українці і росіяни? Каятися! Як? Відділитися від духа брехні і прийняти Духа правди. А що далі мають робити? Щодня вести духовну боротьбу через молитву віри. 



Шукай правду! 23 частина: Пророча молитва за воскресіння народу

Дата публікації:   2016-06-10
Автор:   ВВП
 Перш ніж виступиш в цій молитві в Божому авторитеті, необхідно викрити корінь гріха в собі і його різні прояви: осудження інших, неприйняття критики, нездатність до самокритики, хворобливу образливість, мстивість. «Стара людина» в нас (т. порушена гріхом природа) некритично вірить брехні, але сумнівається в правді і уникає її. Треба самокритично визнати цей корінь в нас і його плоди – гріхи. Духовним поглядом на хрест розбуджуємо жаль, призиваючи святе Боже Ім'я.  В наступній частині підкреслюється віра в Божу всемогутність через усвідомлення того, що Бог створив небо і землю; тоді слідує віровизнання, що Христос воскрес з мертвих, а потім конкретна віра в духовне воскресіння свого народу.



Шукай правду! 12 частина: Божа сила в тобі – Святий Дух

Дата публікації:   2016-06-02
Автор:   ВВП
«Ви приймете силу (динаміс) Святого Духа; і будете Моїми свідками (мартирес)» (Ді.1,8). Ця сила потрібна тобі особливо сьогодні, щоб ти не був зрадником. Таїнство прийняття Святого Духа пов'язане з таїнством Хрещення. Святий Дух постійно діє у своїй Церкві різними способами. Він діяв протягом двох тисячоліть. І сьогодні, на початку третього тисячоліття, мабуть, настають останні часи, коли Божий ворог вже виступає в силі і буде робити фальшиві знамення, щоб спокусити навіть Божих вибранців (Мр. 13,22). Тому особливо сьогодні і тобі потрібна сила (динаміс) Святого Духа, щоб ти не став зрадником, але був свідком Христа – мартирем.



Правий сектор оголосив про створення ветеранами АТО організації за сімейні цінності, що буде боротися з екстремістами-гомосексуалістами

Дата публікації:   2016-05-29
Автор:   Зі світу
«Правий сектор» заявив про створення нової організації - Союз захисту сімейних цінностей, яка виступить проти нав’язування Україні «ідей гомосексуалізму». В заяві організації, опублікованій на сайті «Правого сектора», стверджується, що її заснували державні і політичні активісти, волонтери і ветерани АТО. Згідно ідеологів союзу, сильні сімейні цінності і традиції є основною мотивацією українців боротися за майбутнє своєї   держави. Саме тому союз має намір протиставитися «екстремістським ідеям, зокрема гомосексуалізму».



ЧОТИРИ СЛОВА З УКРАЇНИ

Дата публікації:   2016-05-25
Автор:   ВВП
Ця книжка складається з чотирьох слів, які є особливо актуальними в сучасній добі. Вони ведуть до покаяння та усвідомлення своєї християнської ідентичності.



Слово Патріарха Іллі на Томину неділю

Дата публікації:   2016-05-08
Автор:   ВВП
Ісус дійсно повинен бути для кожного з нас «моїм Господом і моїм Богом». Він має бути Господом нашого життя. Він є істинний Бог, Який помер за наші гріхи і воскрес. Аж коли переступимо поріг смерті, зустрінемося з Ісусом лицем в лице. Якщо ми повірили в Нього, віддали Йому свої гріхи і рахувалися з Ним у своєму житті, то Він покличе нас у Свою славу. Ісус є Воскресіння і Життя, і кожен, хто вірить в Нього, має вічне життя. Тома не вірив, але потім впав на коліна і визнав свою віру: «Господь мій і Бог мій!».  



Шукай правду! 11 частина: Правда зробить вас вільними

Дата публікації:   2016-05-07
Автор:   ВВП
Фундаментом, на якому базується і розвивається відношення до Бога, є внутрішня молитва, яка походить з основних християнських догм і є Христоцентричною. Бог створив тебе з любові і з любові відкупив. Усвідом таїнство свого відкуплення глибше. Згадай дату свого народження і нинішню дату, а тепер усвідом теперішню мить. Що було до цього – це минуле, яке не вертається. Що буде опісля – це майбутнє, але воно не є в твоїх руках. Ти можеш переживати тільки сьогодення, тобто саме цей момент. Як використовувати його для вічності? Як використовувати час? Усвідом три реальності: смерть, гріх і суд. Реальність прощення гріхів. Фундаментом, на якому базується і розвивається відношення до Бога, є внутрішня молитва. Щодня присвячуй їй хоча б чверть години.