Українська > Про церкву

Слово Патріарха Іллі з нагоди свята Введення в храм Пречистої Діви Марії (2015)

Дата публікації:   2016-12-04
Автор:   ВВП
Святкуючи свято Введення в храм Пречистої Діви Марії, пригадуємо, як Марія, ще будучи маленькою дитиною, була введена в храм, щоб бути посвяченою на служіння Богові. Служіння Богу вимагає, щоб ми цілковито віддали Йому до рук своє життя і зрозуміли, що належимо Богу, що Він наш Господь, і що Йому ми повинні кожен день, знову і знову віддавати себе. Ми повинні дати йому свою волю, почуття, думки, страхи, і щодня з’єднувати свої проблеми, турботи і болі з терпінням Ісуса. Потім Він дасть нам силу це зносити у вірі. Це все освячує нас, очищує, а водночас Бог може використати це для духовної місії.



Шукай правду! 22 частина: Окультизм 3 /магнетизм, окультна психологія, радіестезія, лозошукання, висновок/

Дата публікації:   2016-12-03
Автор:   ВВП
Так званий магнетизм пов’язаний з магією і спіритизмом, тому неможна розглядати його ізольовано від інших окультних практик. Магнетизер, несвідомо, приводить своїх клієнтів до контакту з демонськими силами». Ставлення Церкви є завжди негативним, якщо йдеться про якусь форму магії, віщування і спіритизму!   Сучасна психологія поділяється на багато напрямків. Основою всіх є вчення двох «отців сучасної психології» – З. Фройда і К.Ґ. Юнга. Обидва були виховані як християни, але відпали від віри. Бачимо, що сам корінь сучасної психології є отруйний і прогнилий, тому не дивно, що вся сучасна психологія наскрізь просякнута окультизмом і фальшивим містицизмом (передовсім, орієнтальним).  Чувайте, не відкривайтеся!  Усі форми окультизму (від віщування лозою, маятником, ворожіння на руці, магнетизерства, ясновидіння, акупунктури, гіпнозу, гомеопатії аж до т.зв. «таємних сил», які діють в індуїстській чи буддійській релігії) мають одну спільну основу – людина відкривається окультним силам, «духовним енергіям» (демонам).  Тут було названо лише декілька форм, які мають спільний корінь з магією, віщуванням і спіритизмом. Цих форм є багато і вони приховані (т.зв. окультні). Треба знати, що сучасна психологія і психіатрія, яка з неї походить, мають нездорове коріння! Але є і здорова життєва психологія і філософія, що базується на Євангелії Христа! Не достатньо тільки відректися окультних сил, треба, щоб порожнє місце в душі наповнив Дух Христа (Рим. 8,9).



Шукай правду! 21 частина: Окультизм 2 /метод Сільви, Рейкі, акупунктура, гіпноз/

Дата публікації:   2016-11-26
Автор:   ВВП
В методі Сільви використовуються такі окультні практики: 1) віщування (ясновидіння), 2) магія, 3) спіритизм. «Рейкі належить до деструктивних течій, тобто антисуспільних і антипедагогічних. Рейкі не має нічого спільного з християнством…».  Більшість медиків, практикуючих акупунктуру, свідомо працюють з допомогою окультних методів. Необхідно усвідомити, що акупунктура є частиною поганської окультної китайської медицини (або швидше народного цілительства). Вона базується на поганському розумінні світової енергії і світового духа Тао або Чі та випливає з теорії про інь і янь, яку неможливо поєднати з християнством!  З. Фройд, який особисто займався гіпнозом, пише: «Ця діяльність нагадує магію, заклинання і всілякі чари!». Старе поганське демонське мистецтво сугестії і гіпнозу знову з’явилося під невинним прикриттям т.зв. модерної науки і так, майже без перешкод, готує дорогу іншим модерним, оманливим «лікувальним методам».  Нашим обов’язком було також сказати ясне слово щодо методів Сільви, Рейкі, акупунктури і гіпнозу!



Пророчий заклик американському народу після президентських виборів

Дата публікації:   2016-11-23
Автор:   ВВП
Результат виборів у США був Божим чудом! Що робити після виборів? Більшість мас-медіа в США є в руках масонів. Інформаційно-психологічна війна триває. Тому ви, американці, підтримайте свого нового президента в поглибленні його програми боротьби з тероризмом Ісламської держави і вимагайте: 1) заборони масонської організації та всіх її відгалужень, які є коренем міжнародного тероризму, сконцентрованого сьогодні в ІД; 2) скасування гомосексуалізму як пріоритету закордонної політики США, проголошеної Обамою.



Шукай правду! 20 частина: Окультизм 1 (вступ, гомеопатія)

Дата публікації:   2016-11-19
Автор:   ВВП
Вся область окультизму має дуже серйозні наслідки, бо йдеться про гріхи проти Першої заповіді Божої. При цьому ця область є настільки прихованою, тобто окультною, що навіть багато монахів та священиків з незнання пропагують різні практики магії та віщування. Тут діє принцип: якщо за якоюсь практикою прихована магія, віщування і спіритизм, то Церква засуджує і її сучасну форму! Перша заповідь: «Я – Господь, Бог твій, що вивів тебе з землі Єгипетської, з дому неволі. Нехай не буде в тебе інших богів, крім Мене. Не робитимеш собі ніякого тесаного боввана, ані подобини того, що вгорі, на небі (птахи, зорі, сонце), ні того, що внизу, на землі (священні тварини...), ні того, що під землею, в водах. Не падатимеш перед ними ниць і не служитимеш їм, бо я Господь, Бог твій, Бог ревнивий, що караю беззаконня батьків на дітях до третього й четвертого покоління» (Втор. 5,6-9). Якщо б ми, як духовні пастирі, мовчали на окультизм і гомеопатію, то це було б не лише гріхом, але прямо злочином!



Слово Патріарха Іллі на празник святого мученика Димитрія

Дата публікації:   2016-11-08
Автор:   ВВП
Святий мученик Димитрій народився в Солуні. Його батьки були таємними християнами. Батько був воєводою в Солуні. Після смерті батька, імператор Максиміян призначив Димитрія старостою в Солуні і наказав йому нищити та переслідувати християнство. Однак замість того Димитрій сміливо визнавав Христа, багатьох приводив до віри в Нього і викорінював поганське багатобожжя. Коли імператор довідався про це, наказав його привести до себе. Димитрій сміливо визнав свою віру в Христа і перед імператором, а тому Максиміян наказав ув’язнити його, а згодом замучити до смерті. Димитрій залишився вірним своєму Господу аж до кінця. Він помер як мученик за Христа.



Пророцьке слово для України

Дата публікації:   2016-11-07
Автор:   ВВП
Шановні представники християнських Церков, єпископи, священики, монахи та інші християни і люди доброї волі! 21 жовтня 2016 р. т.зв. Експертною радою (ЛГБТ) при Верховній Раді України був просунений законопроект про т.зв. цивільне партнерство, тобто про укладання гомосексуальних шлюбів. Сьогодні Бог через нас закликає кожного щирого українця: Не будь байдужий до самогубної програми, яка включає цей законопроект! Ми, єпископи Візантійського Вселенського Патріархату (BВП), до 2015 року перебували в Україні. Ми знаємо український менталітет і любимо український народ. Ми хочемо для нього добра дочасного і вічного! Що тепер повинні робити українці? Проводити маніфестації за порятунок сім'ї! Але з конкретною вимогою – не допустити узаконення т.зв. цивільного партнерства! Нехай результатом кожної маніфестації буде петиція зі збором підписів проти законопроекту про цивільні партнерства, яка буде надіслана Міністерству юстиції, а її копія – Голові Верховної Ради.



Шукай правду! 19 частина: Індуїзм

Дата публікації:   2016-11-05
Автор:   ВВП
Індуїзм – це язичницька релігія, яка поклоняється тваринам, як богам, вірить в реінкарнацію, тобто в перевтілення людей (навіть в тварин, змій і комах), вводить кастову систему, в якій даліти (найнижча каста населення) мають менше значення, ніж будь-яка тварина або комаха! Багато християнських пропагаторів міжрелігійного діалогу стверджують, що ми маємо одного Бога з індуїстами. Однак індуїсти поклоняються демонам в тваринах і заперечують єдиного Бога-Творця. Існує діаметральна різниця між індуїзмом і правовірним християнством! «Що спільного між світлом та темрявою? Яка згода між Христом і Веліялом?» (2 Кор. 6,15). Приблизно півстоліття тому настала сильна інвазія індуїзму через йогу, яка пропагувалася як гімнастика, корисна для психологічного і душевного здоров'я! Однак замовчувалася суть цього троянського коня – відступництво (відпад) від Духа Христового та поступове прийняття духа індуїзму і духа Нью Ейдж! Чеський лікар після гіркого досвіду закликає: «Християни мусять знати, що йога є наркотиком!», а також повинні знати, що індуїзм не поклоняється Богу, але демонам в тваринах!



Його «святість» далай-лама в Празі і міністр Герман /відкритий лист/

Дата публікації:   2016-11-03
Автор:   ВВП
«Його святість» далай-лама, 14-е перевтілення поганського божества, не є для християнських народів символом співчуття, ані духовної обнови. Він є слугою релігійної та політичної глобалізації, що призводить до автогеноциду християнства і європейських народів. За цим твердженням ми, як правовірні католицькі єпископи, повністю стоїмо!



Шукай правду! 18 частина: Бойове мистецтво

Дата публікації:   2016-10-24
Автор:   ВВП
Християнство не має нічого проти спорту і здорової фізкультури. Але, на жаль, східні бойові мистецтва – це не тільки спорт. Цю правду від нас, європейців, навмисно приховують. Дзюдо, айкідо, тхеквондо – це дорога, життєвий стиль. Слово «до» означає дорога, але це не дорога до спасіння, а дорога до погибелі. Для християнина – це дорога відступництва (апостазії), тому що ці бойові мистецтва нерозривно пов’язані зі східними медитаціями та східними релігійними системами і практиками. Християнство не має нічого проти спорту, але східні бойові мистецтва – це не тільки спорт. Вони нерозривно пов'язані з поганською духовністю, яка заперечує суть християнства і спасіння в Ісусі Христі. Те, що це не тільки спорт, стверджують і відомі авторитети східних бойових мистецтв! Це було б гріхом, якби ми – пастирі – мовчали і не застерігали молоде покоління від цієї надзвичайно серйозної реальності: фальшивої духовності!



Заклик американському народу перед виборами

Дата публікації:   2016-10-22
Автор:   ВВП
Шановні християни США і люди доброї волі! Президентські вибори попередніх років неможливо порівняти з теперішнім історичним моментом! Як один, так і другий кандидат, якого раніше висували, представляли програму закулісної еліти, яка просувала поступову ліквідацію моральних і духовних цінностей та правовірного християнства.  Сьогодні Бог дає новий шанс в особі подібного кандидата, щоб в цей історичний момент він вивів США зі стрімкого шляху до дочасного і вічного пекла! Ніхто з американців не зможе виправдовуватися на Божому суді, що став жертвою вищої політики. Долю США через ці вибори Бог дає в руки кожного американського громадянина – у твої руки!



Слово Патріарха Іллі на свято Покрову Пресвятої Богородиці

Дата публікації:   2016-10-14
Автор:   ВВП
На свято Покрову Пресвятої Богородиці читаємо Євангеліє про те, як Ісус прийшов до Марти і Марії. Марта скаржилася Ісусові, що Марія залишила її саму служити і, сівши біля ніг Ісуса, слухала Його. Ісус відповів їй: «Марто, Марто, ти побиваєшся і клопочешся про багато, тільки одного ж потрібно. Марія  вибрала кращу частку, що не відніметься від неї» (Лк. 10,41-42). «Тільки одного потрібно». Те єдине і необхідне – це мати живого Ісуса, мати спасіння і вічне життя в Ньому, мати живе з’єднання з Ним, бо Він є Дорога, Правда і Життя. Він є істинний Бог, єдиний Спаситель. У Ньому є життя вічне. Хто має Сина Божого, той має вічне життя; хто не має Сина Божого, не має вічного життя. Лише одного потрібно – МАТИ ІСУСА! Все інше – це марнота і обман.  Пресвята Богородиця є для нас прикладом. Все її життя було зосереджене на Ісусі – вона мала до Нього дуже близьке відношення, мала з Ним повну духовну єдність.



Шукай правду! 17 частина: Буддизм

Дата публікації:   2016-09-26
Автор:   ВВП
Самі буддисти згідні з характеристикою буддизму, яка говорить, що буддизм – це релігія без Бога і без душі, тобто атеїзм. Буддизм рішуче бореться проти правди про Бога, як Творця світу і не визнає доктрини про те, що Бог дав світові спасіння. На відміну від християнства, буддизм проповідує абсолютне неприйняття світу. Його ідеал – повне знищення світу, і особливо знищення особового буття – самознищення. Колишній прихильник далай-лами, Станіслав М., написав страхітливе свідчення про тибетський буддизм: «Я був буддистом. В далай-ламі ми приймаємо і вшановуємо одного з антихристів!» Сьогодні буддизм є головною духовною силою в новій антихристівській релігії і системі Нью Ейдж. Молитва agere contra Буддисти та індуїсти заперечують Тебе, Бога Творця, і вірять диявольській брехні. Я виступаю проти цього і визнаю: «Ти, Боже, створив цей світ і весь Всесвіт! Ти Творець!».



Шукай правду! 16 частина: Християнство та іслам

Дата публікації:   2016-09-23
Автор:   ВВП
Останнім часом проходить масова ісламізація Європи, яку просувають США разом з Ватиканом. Потік біженців фінансово підтримують в основному США та Німеччина. Те, що ми бачимо в сьогоднішніх новинах – це щось, що має 1400-річну історію, тобто нічого нового. Це третє вторгнення мусульман в Європу. Перше відбулося в 711 році, друге – в 1453 році, а третє – сьогодні. Ісламський світ провів проти класичної цивілізації 548 битв.  Проблемою є не мусульмани, а відпалі християни, які не мають ні розуму, ні совісті і просувають автогеноцид свого народу і людства.



ЗБІРНИК І ПОРЯДОК МОЛИТОВ

Дата публікації:   2016-09-01
Автор:   ВВП
ЗБІРНИК І ПОРЯДОК МОЛИТОВ: Ісусова дорога на смерть, Сім слів з хреста, Пророча молитва за воскресіння України, Христове воскресіння – Святкування неділі, Анамнеза і епіклеза, Правди воскресіння: Емаус i Поява в Галилеї п’ятистам братам, Молитва єдності і сили, Правди воскресіння: Поява апостолам i Поява Томі



Проповідь Патріарха Іллі на празник Успіння Пресвятої Богородиці

Дата публікації:   2016-08-28
Автор:   ВВП
Пресвята Богородиця була охоронена від первородного гріха через заслуги Ісуса Христа. Вона була охоронена і від кари смерті за гріх. Отож її не стосувався цей закон смерті: відплата за гріх – смерть. Східна Традиція говорить, що Пресвята Богородиця не померла, але уснула і була взята на небо. Боже слово каже, що святий пророк Ілля був узятий у вогненній колісниці на небо. Також апостол Павло у Посланнях до Коринтян і Солунян пише, що ті, які діждуться другого приходу Ісуса Христа і залишаться Йому вірними, будуть взяті до неба, не зазнають смерті, але будуть перемінені. Якщо цей привілей стосується людей, які доживуть до другого приходу Ісуса, то тим більше – Пресвятої Богородиці, яка є Пречиста, Непорочна, яка за все своє життя не вчинила жодного гріха. Тому вона з душею і своїм прославленим тілом була взята до Божої слави. А ми сьогодні переживаємо цю радість, що вона є зі своїм Сином, бачить Його славу і заступається за нас, допомагає нам, щоб і ми туди прийшли.



Шукай правду! 14 частина: Напівтаємна організація масонів

Дата публікації:   2016-08-08
Автор:   ВВП
Якщо людина, яка є певним авторитетом у науці, культурі або політиці, відмовиться співпрацювати з цією таємною організацією, її систематично очорнюють і її кар'єра закінчена. Якщо ж займе лояльну позицію щодо організації, то її тримають на посаді, щоб вона створювала добрий імідж університету. Але ректором університету залишається той, кого масонська організація обрала як вірного члена, навіть якщо з професійної точки зору він не може зрівнятися з авторитетним науковцем. Секрет полягає в тому, що окремим членам не відкривають ні суть організації, ні її стратегію. Вони роблять лише часткові послуги, які їм представлять як позитивні. Аж на вищих рівнях посвяти людина дізнається, що тут не йдеться про добро, а добро тут є всього лиш прикриттям для просовування зла. 



Слово Патріарха Іллі на свято пророка Іллі

Дата публікації:   2016-08-02
Автор:   ВВП
Пророцький Дух дуже потрібний для проводу Божого люду. Найбільшим з пророків Старого Завіту є пророк Ілля. Новозавітній пророк Іван Хреститель прийняв, власне, духа пророка Іллі. Ісус декілька разів згадує про це в Євангелії, коли говорить про нього, що він є той Ілля, який мав прийти. Якщо людина дійсно відкриється Божій правді, навернеться, щиро кається, не ходить в ірреальності, але в реальності і називає гріх гріхом, зло злом, добро добром, правду правдою, а брехню брехнею, тоді Божий Дух через таку правдиву людину може діяти. Що означає пророкувати, а що означає бути пророком? Пророкувати може навіть маленька дитина. Бог і її може використати для якогось конкретного пророчого слова. Однак пророк – це той, який ставить до світла брехню, яка веде до нещастя тут на землі і у вічності, а за це слово правди, яке вносить життя, його переслідують і ненавидять. Пророк – це свідок правди. Він вказує на суть Божого слова, бо має Божого Духа і в Божій силі стоїть в правді і не відступить від неї. Справді, в народі повинен бути пророчий голос. Слово Боже каже, що якщо народ не має пророків, то гине. Божий пророк захищає Батьківщину, яка є вічною – вічне життя.



Бог хоче миру на Донбасі!

Дата публікації:   2016-07-27
Автор:   ВВП
Шановний пане Президенте, шановні міністри, шановні депутати Верховної Ради!У ці години десятки тисяч українських громадян приходять як прочани до Києва на свято святого Володимира, щоб просити у Бога миру на Донбасі. Це заклик також і до Вас, щоб Ви опосередкували цей мир українському народу. Якщо б через Україну настала війна США з Росією, тоді вже не матиме вирішального значення, хто виграє, а хто програє – у будь-якому випадку це буде голокост українського народу! Відповідальність лягає на Вас, пане Президенте, і на кожного члена уряду України зокрема! Візантійський Патріархат в ім’я Триєдиного Бога від імені всіх людей доброї волі України, а особливо від імені прочан мирної хресної ходи, просить Вас: Зупиніть війну на Донбасі!



Привітання прочан ходи до Києва

Дата публікації:   2016-07-26
Автор:   ВВП
Дорогі прочани хресної ходи до Києва, наша духовна боротьба не є проти тіла і крові, але, як каже Святе Письмо, проти демонічних сил, які виконують свою владу у піднебесних просторах (Еф. 6,12). Ці духовні сили зла неможливо перемогти ні танками, ні ракетами, але вони переможені духовною зброєю, якою ви озброїлися – це покаяння, прощення, молитва і змагання за справжній мир з Богом і між собою. Бог в цей час шукає героїв, які не бояться залякувань. Цими героями стали ви! З вірою ви вийшли хресною ходою до серця України, де святий Володимир охрестив Київську Русь і де до сьогодні в Києво-Печерській Лаврі знаходяться нетлінні мощі багатьох святих. Витривайте в дусі покаяння та в ревній молитві і після закінчення хресної ходи. Бог, який розпочав своє діло, через вашу витривалу молитву його закінчить! Бог воскресить Україну!