Українська > Про церкву

Слово Патріарха Іллі на свято пророка Іллі

Дата публікації:   2016-08-02
Автор:   ВВП
Пророцький Дух дуже потрібний для проводу Божого люду. Найбільшим з пророків Старого Завіту є пророк Ілля. Новозавітній пророк Іван Хреститель прийняв, власне, духа пророка Іллі. Ісус декілька разів згадує про це в Євангелії, коли говорить про нього, що він є той Ілля, який мав прийти. Якщо людина дійсно відкриється Божій правді, навернеться, щиро кається, не ходить в ірреальності, але в реальності і називає гріх гріхом, зло злом, добро добром, правду правдою, а брехню брехнею, тоді Божий Дух через таку правдиву людину може діяти. Що означає пророкувати, а що означає бути пророком? Пророкувати може навіть маленька дитина. Бог і її може використати для якогось конкретного пророчого слова. Однак пророк – це той, який ставить до світла брехню, яка веде до нещастя тут на землі і у вічності, а за це слово правди, яке вносить життя, його переслідують і ненавидять. Пророк – це свідок правди. Він вказує на суть Божого слова, бо має Божого Духа і в Божій силі стоїть в правді і не відступить від неї. Справді, в народі повинен бути пророчий голос. Слово Боже каже, що якщо народ не має пророків, то гине. Божий пророк захищає Батьківщину, яка є вічною – вічне життя.



Бог хоче миру на Донбасі!

Дата публікації:   2016-07-27
Автор:   ВВП
Шановний пане Президенте, шановні міністри, шановні депутати Верховної Ради!У ці години десятки тисяч українських громадян приходять як прочани до Києва на свято святого Володимира, щоб просити у Бога миру на Донбасі. Це заклик також і до Вас, щоб Ви опосередкували цей мир українському народу. Якщо б через Україну настала війна США з Росією, тоді вже не матиме вирішального значення, хто виграє, а хто програє – у будь-якому випадку це буде голокост українського народу! Відповідальність лягає на Вас, пане Президенте, і на кожного члена уряду України зокрема! Візантійський Патріархат в ім’я Триєдиного Бога від імені всіх людей доброї волі України, а особливо від імені прочан мирної хресної ходи, просить Вас: Зупиніть війну на Донбасі!



Привітання прочан ходи до Києва

Дата публікації:   2016-07-26
Автор:   ВВП
Дорогі прочани хресної ходи до Києва, наша духовна боротьба не є проти тіла і крові, але, як каже Святе Письмо, проти демонічних сил, які виконують свою владу у піднебесних просторах (Еф. 6,12). Ці духовні сили зла неможливо перемогти ні танками, ні ракетами, але вони переможені духовною зброєю, якою ви озброїлися – це покаяння, прощення, молитва і змагання за справжній мир з Богом і між собою. Бог в цей час шукає героїв, які не бояться залякувань. Цими героями стали ви! З вірою ви вийшли хресною ходою до серця України, де святий Володимир охрестив Київську Русь і де до сьогодні в Києво-Печерській Лаврі знаходяться нетлінні мощі багатьох святих. Витривайте в дусі покаяння та в ревній молитві і після закінчення хресної ходи. Бог, який розпочав своє діло, через вашу витривалу молитву його закінчить! Бог воскресить Україну!



Заклик британському народу після референдуму

Дата публікації:   2016-07-14
Автор:   ВВП
Дорогі громадяни Великобританії! 23.06.2016 р. відбувся референдум, в якому Великобританія вирішила вийти з Європейського Союзу. Слід віддати честь особливо старшому поколінню, яке у вирішальний момент віддало свій голос за визволення з тюрми народів. Лісабонська угода цинічно легалізувала всі моральні збочення. Таким чином програма Євросоюзу стала запланованим самогубством європейського континенту. Цей потопаючий корабель відкинув моральні принципи і відсік здорові корені християнства. Через відпад від правдивого християнства виник духовний вакуум, який відкриває двері для ісламізації Великобританії. Не допоможе тільки вийти з ЄС, потрібно зробити наступний крок – правдиве покаяння, повернення до своїх здорових християнських коренів.



Шукай правду! 13 частина: Істинне і фальшиве християнство

Дата публікації:   2016-07-06
Автор:   ВВП
Просування поганства, особливо через т.зв. екуменічний діалог з буддистами та індуїстами, сьогодні є однією з найпотужніших психологічних зброй для знищення християнських народів. Тому необхідно відрізняти істинне християнство від фальшивого християнства з духом глобалізації та пошаною до поганства. Якщо ми дійсно поважаємо поган, то ми повинні проповідувати їм спасіння, яке є тільки в Христі і ні в кому іншому. Це наш обов'язок – проповідувати їм, щоб відвернулися від своїх ідолів, від обожнювання тварин та інших фальшивих шляхів, і щоб через віру в Христа знову народилися для Божого Царства. Як справжні християни, які знають правду, ми зобов'язані цю правду проповідувати. Фальшиві християни через фальшиву пошану толерують і поклоняються поганським божкам – демонам. Це зрада Христа та Євангелія і один з найбільших гріхів, що скликає прокляття.



Лист на свято Зіслання Святого Духа для України і Росії

Дата публікації:   2016-06-10
Автор:   ВВП
Шановні представники церковного та суспільного життя! Шановні християни і громадяни України та Росії! Апостол Петро в день П'ятидесятниці, коли на апостолів зійшов Святий Дух, сказав до численних паломників: «Ви розіп'яли Ісуса». Це слово пронизало їм серце і вони сказали: «Що нам робити?». Він відповів: «Покайтеся (metanoite), і нехай кожен з вас охреститься..., і приймете дар Святого Духа» (Ді. 2,36-38). Що мають робити українці і росіяни? Каятися! Як? Відділитися від духа брехні і прийняти Духа правди. А що далі мають робити? Щодня вести духовну боротьбу через молитву віри. 



Шукай правду! 23 частина: Пророча молитва за воскресіння народу

Дата публікації:   2016-06-10
Автор:   ВВП
 Перш ніж виступиш в цій молитві в Божому авторитеті, необхідно викрити корінь гріха в собі і його різні прояви: осудження інших, неприйняття критики, нездатність до самокритики, хворобливу образливість, мстивість. «Стара людина» в нас (т. порушена гріхом природа) некритично вірить брехні, але сумнівається в правді і уникає її. Треба самокритично визнати цей корінь в нас і його плоди – гріхи. Духовним поглядом на хрест розбуджуємо жаль, призиваючи святе Боже Ім'я.  В наступній частині підкреслюється віра в Божу всемогутність через усвідомлення того, що Бог створив небо і землю; тоді слідує віровизнання, що Христос воскрес з мертвих, а потім конкретна віра в духовне воскресіння свого народу.



Шукай правду! 12 частина: Божа сила в тобі – Святий Дух

Дата публікації:   2016-06-02
Автор:   ВВП
«Ви приймете силу (динаміс) Святого Духа; і будете Моїми свідками (мартирес)» (Ді.1,8). Ця сила потрібна тобі особливо сьогодні, щоб ти не був зрадником. Таїнство прийняття Святого Духа пов'язане з таїнством Хрещення. Святий Дух постійно діє у своїй Церкві різними способами. Він діяв протягом двох тисячоліть. І сьогодні, на початку третього тисячоліття, мабуть, настають останні часи, коли Божий ворог вже виступає в силі і буде робити фальшиві знамення, щоб спокусити навіть Божих вибранців (Мр. 13,22). Тому особливо сьогодні і тобі потрібна сила (динаміс) Святого Духа, щоб ти не став зрадником, але був свідком Христа – мартирем.



Правий сектор оголосив про створення ветеранами АТО організації за сімейні цінності, що буде боротися з екстремістами-гомосексуалістами

Дата публікації:   2016-05-29
Автор:   Зі світу
«Правий сектор» заявив про створення нової організації - Союз захисту сімейних цінностей, яка виступить проти нав’язування Україні «ідей гомосексуалізму». В заяві організації, опублікованій на сайті «Правого сектора», стверджується, що її заснували державні і політичні активісти, волонтери і ветерани АТО. Згідно ідеологів союзу, сильні сімейні цінності і традиції є основною мотивацією українців боротися за майбутнє своєї   держави. Саме тому союз має намір протиставитися «екстремістським ідеям, зокрема гомосексуалізму».



ЧОТИРИ СЛОВА З УКРАЇНИ

Дата публікації:   2016-05-25
Автор:   ВВП
Ця книжка складається з чотирьох слів, які є особливо актуальними в сучасній добі. Вони ведуть до покаяння та усвідомлення своєї християнської ідентичності.



Шукай правду! 11 частина: Правда зробить вас вільними

Дата публікації:   2016-05-07
Автор:   ВВП
Фундаментом, на якому базується і розвивається відношення до Бога, є внутрішня молитва, яка походить з основних християнських догм і є Христоцентричною. Бог створив тебе з любові і з любові відкупив. Усвідом таїнство свого відкуплення глибше. Згадай дату свого народження і нинішню дату, а тепер усвідом теперішню мить. Що було до цього – це минуле, яке не вертається. Що буде опісля – це майбутнє, але воно не є в твоїх руках. Ти можеш переживати тільки сьогодення, тобто саме цей момент. Як використовувати його для вічності? Як використовувати час? Усвідом три реальності: смерть, гріх і суд. Реальність прощення гріхів. Фундаментом, на якому базується і розвивається відношення до Бога, є внутрішня молитва. Щодня присвячуй їй хоча б чверть години.



Слово Патріарха Іллі на світлий празник Христового Воскресіння

Дата публікації:   2016-05-01
Автор:   ВВП
На Великдень ми переживаємо реальність Христової смерті і воскресіння. Христова смерть – це вузька дорога, яка єдина веде до Божого Царства. Сьогодні, коли ми співаємо «Христос Воскрес», переживаємо і те, що Христос також переміг смерть: «смертю смерть подолав» і Своїм воскресінням довів, що дійсно є істинним Богом! Ісус дійсно воскрес! Це реальність. Звичайно, це суперечить фізичним законам – це було втручання Божої всемогутності, чудо! Бог всемогутній! В цей момент найвища Божа сила входить в мертве тіло Христа, перемінює Його і воскрешає. «Боже, Отче, Ти Всемогутній! Віримо в це найбільше чудо!». Усвідом і переживи, що Христос той самий вчора, сьогодні і навіки, що Він тут присутній: «Ісусе, Ти дійсно є тут, навіть якщо я не бачу Тебе фізичними очима. Ти, Ісусе, є воскресіння і життя. Ти є моє воскресіння і моє життя.



Заклик президентам України і Росії на Велику П'ятницю

Дата публікації:   2016-04-27
Автор:   ВВП
Шановний пане Президенте України Петре Олексійовичу! Шановний пане Президенте Росії Володимире Володимировичу! В цей Страсний тиждень на Велику П'ятницю ми згадуємо смерть нашого Спасителя. Святе Письмо каже, що Він Своєю смертю примирив обидві сторони (див. Еф. 2,16), а також за кожного з нас особисто, за наші гріхи, пролив Свою кров на хресті. Якщо ми вірою прийняли Його жертву примирення за наші гріхи, то в годину нашої смерті нам відкриється шлях до вічного життя. В цей історичний час Бог поставив Вас очолювати і нести відповідальність за свої народи. Тому закликаємо Вас, щоб Ви, як християнські керівники, зробили цей жест взаємного прощення за себе, а також і за свої народи! Через цей крок Вашої віри Бог відкриє двері до духовного воскресіння обох народів.



Воскресіння Церкви і народів України та Росії

Дата публікації:   2016-04-27
Автор:   ВВП
Блаженнійший Патріарху Філарете! Блаженнійший Митрополите Онуфрію! В цьому Страсному тижні звертаємося до Вас обох з ініціативою, яка матиме вплив не тільки на церковну сферу в Україні та Росії, але й на сферу політичну і на весь народ. В цей історичний момент Бог вимагає, щоб Ви обоє, як найвищі представники Церкви, зробили необхідні кроки для порятунку Православної Церкви як в Україні, так і в Росії. Причина полягає в тому, що патріарх-відступник Кирило вже займає уряд незаконно, тому резиденція Московського Патріархату мала б бути тимчасово переміщена до Києва! Хай Вам обом Святий Дух дасть світло і силу зробити цей крок! Наш Візантійський Патріархат закликав обидва народи і їх Президентів, щоб на Велику П'ятницю зробили жест примирення. А також закликає і Вас, щоб Ви ініціювали до цього жесту прощення Вашу духовну паству і самі стали їм у цьому прикладом. І цей крок Вашої віри стане дійсно історичним для духовного та фізичного порятунку Церкви і обох народів. Христос воскрес! Воістину воскрес!



Великоднє послання для України і Росії (+ відео)

Дата публікації:   2016-04-24
Автор:   ВВП
Дорогі громадяни і християни України та Росії! Цього року 29 квітня Україна і Росія переживуть Велику П'ятницю, а 1 травня – Неділю Воскресіння. Суттю Великодня є Христова відкупительна смерть на хресті за наші гріхи і Його славне воскресіння. З цими двома таїнствами ми духовно з’єднані через хрещення і віру.Якого покаяння сьогодні Бог вимагає від народів України і Росії?По-перше: Взаємне прощення.  По-друге: Відділення від єресі. Дорогі християни російського і українського народів, зробіть цього Великодня два жести:1) На Велику п'ятницю, 29.04.2016 р., з вірою тричі промовте прохання з «Отче наш» про прощення і тричі зробіть знак святого хреста!2) У неділю Великодня, 1.05.2016 р., хай священики, монахи і єпископи в Україні та Росії вже не згадують імена двох панєретиків Кирила Гундяєва і Франциска Бергольйо. Якщо зробите ці два кроки покаяння, Дух Божий зробить неможливе можливим – духовне воскресіння обох слов'янських народів.Христос Воскрес! Воістину Воскрес!



П'ятилітній ювілей Візантійського Вселенського (католицького) Патріархату

Дата публікації:   2016-04-04
Автор:   ВВП
5 квітня 2011 року у місті Жовкві в Україні відбувся Синод єпископів УП ГКЦ і проголосив Візантійський Вселенський Патріархат. Він став самостійною духовною структурою, яка виконує пророче служіння в питанні захисту віри і моралі, як для Західної, так і для Східної Церкви. Протягом п'яти років Візантійський Патріархат в сучасній духовній і психологічній війні вів боротьбу за захист правовір’я і моральних цінностей, закріплених в Божому законі. Останнім часом його боротьба особливо зосереджена на порятунок Східної Православної Церкви від процесу самознищення, в якому відіграють роль зрадницькі ієрархи, які зрадили Христа і продали Його, як Юда. Патріархат не має в своєму підпорядкуванні жодних єпархій, він є пророчим і моральним авторитетом як для Західної, так і для Східної Церкви.



Пастирське послання на Великий піст

Дата публікації:   2016-03-27
Автор:   Синод УП ГКЦ
Спасіння має одну умову – прощення. Ми конче потребуємо прощення своїх власних гріхів і зла, яке ми спричинили свідомо чи несвідомо. Бог з любові до нас дав свого Єдинородного Сина, який помер за кожного з нас на хресті і своєю Кров’ю стер нашу боргову розписку. Задля заслуг Христа Бог прощає нам наші провини і через жертву Христа нам відкрите вічне щастя в небі з ангелами і святими. Але ми повинні простити своїм ближнім. Ісус ясно говорить: «Якщо ви не простите, то і вам Небесний Отець не простить ваших провин». А з іншого боку: «Якщо простите, то і вам Небесний Отець простить». Проблема прощення полягає в тому, щоб людина перед собою і перед Богом правдиво усвідомила зло, яке спричинила, і попросила у Бога прощення, а водночас простила всім, які її скривдили. Це справжнє покаяння.



Шукай правду! 9 частина: Рух опору

Дата публікації:   2016-03-19
Автор:   ВВП
Дорогі студенти! Не з власної вини ви були відрізані від здорових духовних коренів, що виходять з тисячолітньої християнської культури, і вам прищепили деградуючу американську псевдокультуру, яка веде до морального, духовного та фізичного занепаду. Бог дає тобі шанс, щоб порятунок народу почався від тебе. Ти можеш його прийняти або відкинути. Коли відкинеш, будеш нести спільну відповідальність за масове самогубство молодого поколі-ння, і, таким чином, цілого народу. Або будеш сьогодні героєм, або злочинцем! Відкрийте очі і мобілізуйтесь, проведіть революцію опору проти інвазії американізму! Тому закликаємо вас до духовної революції, виступіть проти псевдокультури! Відкрийте таїнство внутрішньої молитви, яка веде до особистої єдності з Богом. Візантійський Вселенський Патріархат цим вас закликає: виступіть проти глобалізаційного сатанізму! Оголосіть бойкот американській псевдокультурі!



Шукай правду! 24 частина: Анамнеза і епіклеза

Дата публікації:   2016-03-17
Автор:   ВВП
В даний час правовірну Церкву нищить дух глобалізації Нового Світового Порядку (НСП). Під позитивними поняттями запроваджує сатанізацію і втілює духа антихриста. Засобом для досягнення цього є єресі і синкретизм з поганством, що практикується в міжрелігійному діалозі. Західна Церква на чолі з останніми папами вигнала зі свого середовища Святого Духа. До цього прямує також і Східна церква на чолі з патріархами Вартоломієм та Кирилом, за прикладом апостатичного Заходу. До сучасної Церкви відносяться слова, що вона є долиною сухих кісток. Видіння, яке Господь показав пророку Єзекиїлу, стосується і наших днів. «Ці кості – це все дім Ізраїля» – сучасна церква без духа покаяння і Духа правди. Тому треба так, як і пророк, взивати до Бога за нове сходження Святого Духа в особистій молитві, а особливо в Літургії, конкретно – в Епіклезі.



Слово Патріарха Іллі на Великій піст

Дата публікації:   2016-03-14
Автор:   ВВП
В час Великого посту Бог дає нам час – 40 днів – для того, щоб ми зупинилися і роздумували над стражданнями Христа. Молитва-розважання над семи словами Ісуса на хресті, які Він промовив, коли три години помирав на Голготі, спонукає нас до того, щоб ми відкрилися Божій любові, яка віддалася нам аж до крайнощів. Ми повинні зупинитися і подивитися на своє життя з погляду вічності. Якщо б я тепер помер, то де була б моя душа? Я повинен мати святий егоїзм: «Мушу подбати про свою душу!». Коли стоятиму на Божому суді, мені не допоможуть жодні виправдання, я буду змушений дати звіт за своє життя. Треба зупинитися, знайти час. І саме в час Великого посту Церква закликає нас до цього. Ми повинні навчитися нормальних принципів Євангелія, простих засад, які є здорові, природні, а водночас Божі. Це є наслідування Христа. В духовній боротьбі за спасіння душ йдеться про дві речі: піст і наші взаємні стосунки, тобто про внутрішню єдність. Тоді молитва праведника досягає небес. Коли двоє або троє перебувають в єдності, Христос є посеред них і вже тоді Він молиться – вже Він за це відповідає.