Українська > Про церкву

Ісус є спасіння – світло на просвіту поганам

Дата публікації:   2016-02-15
Автор:   ВВП
«І як сповнилися дні очищення їхнього, за законом Мойсея, вони привели його в Єрусалим поставити його перед Господом, як то написано в Господньому законі... І тоді Симеон, ведений Святим Духом, прийшов до храму. І як батьки вносили дитя-Ісуса, щоб учинити над Ним за законним звичаєм, він узяв Його на руки, благословив Бога й мовив: „Нині, Владико, можеш відпустити слугу Твого за словом Твоїм у мирі, бо мої очі бачили Твоє спасіння, що Ти приготував перед усіма народами, світло на просвіту поганам, і славу Твого люду Ізраїля”».Ісус є спасіння, світло – вічне світло. Треба, щоб ми Йому відкривалися і ходили в цьому світлі. Просімо Господа, щоб Своїм світлом проникнув темряву гріха, яка є в нас, і хмару первородного гріха – щоб ми від неї відділилися. Треба за це просити. А це світло також з’єднане зі Святим Духом. Святий Дух привів Симеона і Анну до Єрусалимського храму саме в той час, коли туди принесли Ісуса. Тому потрібно, щоб і ми були чутливими на Духа Божого, який веде нас до світла. Ми повинні дозволити, щоб Він нас вів, як Симеона і пророчицю Анну.



Кров мучеників є насінням нових християн (відео)

Дата публікації:   2016-02-10
Автор:   Зі світу
Кров мучеників є насінням нових християн



Шукай правду! 6 частина: Як ліквідується правда /антизакони/

Дата публікації:   2016-01-28
Автор:   ВВП
Злочинна система НСП просуває беззаконня і злочинність під позитивними поняттями. Вся система заснована на тому, що уряд через законодавство веде приховану війну проти власного народу з метою автогеноциду. Це починається так: наддержавні об'єднання, в закуліссі яких ховаються ідеологи редукції людства, створюють т.зв. конвенції, які згодом стають директивами для законів кожної держави – члена міжнародного об'єднання. Потім, згідно з конвенцією, одну державу за іншою поступово змушують прийняти закон, який приховано під позитивними поняттями приносить шкоду конкретній державі і її громадянам. Американські революційні технології, що використовуються для державних переворотів у різних країнах, працюють над створенням штучної проблеми. Це програма політики США – сатанізація людства. Цю програму просовують професійні брехуни, аферисти і масові злочинці. Це необхідно знати, з цим треба рахуватися, інакше і наша держава закінчить так, як закінчили інші країни.



Шукай правду! 5 частина: Глобалізація

Дата публікації:   2016-01-24
Автор:   ВВП
Молоді люди повинні знати, що сьогодні ведеться новий вид війни, яка не обмежена територіями, як попередні війни. Мета сучасної війни – знищити молоде покоління, незалежно від національної приналежності, тобто глобально, починаючи вже з дітей (і навіть з ненароджених). Найпотужнішою зброєю в цій війні є деморалізація, за якою стоїть дух брехні, що веде до смерті. Якщо держава хоче бути сильною, потрібно оновити здорові християнські корені, на яких базувалася і які мотивували простих громадян до справжнього героїзму у найважчі періоди життя народу. Західна псевдокультура є троянським конем для просування деструктивних впливів, які руйнують психіку і ведуть до залежностей. Боротися проти цих впливів лише способом заборони неефективно. Сама заборона не приносить ефекту, тому що молодій людині потрібно усвідомити суть і особисто своєю вільною волею виступити проти цієї систематичної самодеструкції.Мертве християнство не дасть сили і засобів для перемоги над цією автогеноцидною ідеологією. Силу може дати тільки живе і особисте відношення до Бога!



Слово Патріарха Іллі на свято Богоявлення

Дата публікації:   2016-01-19
Автор:   ВВП
«А охристившись, Ісус зараз же вийшов з води. І ось розкрилось Йому небо, і Він побачив Духа Божого, Який спускався, мов голуб, і зійшов на Нього. І голос пролунав з неба: „Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав!”» (Мт. 3,16-17). В цьому Божому слові, яке нам описує подію, як Ісус прийшов хреститися на Йордан, там де Іван Хреститель хрестив хрещенням на покаяння, вказано на всю Пресвяту Трійцю. Він – Божий Син – будучи без гріха, став на Йордані поміж грішників, щоб тим дати нам приклад – щоб ми, грішники, каялися. Коли Ісус охрестився в Йордані, відкрилося небо і Він побачив Божого Духа, Який спускався на Нього у вигляді голуба. І почувся голос Небесного Отця: «Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав!».



Проголошення року прощення між слов'янськими народами

Дата публікації:   2016-01-15
Автор:   ВВП
Оцим Візантійський Вселенський Патріархат в апостольському і пророчому авторитеті проголошує цей 2016 рік роком взаємного прощення для слов'янських народів – Польщі, України та Росії. В даній ситуації ці народи повинні об'єднатися, як в політичній, так і в духовній сфері, щоб врятувати свою власну ідентичність і могти розвиватися також економічно. Викликання взаємної ненависті – це злочин проти цих народів! Закликаємо і всіх християн, щоб цього року щодня молилися за свій народ, щоб Бог дав ласку правдивого покаяння! Тоді через взаємне прощення Бог дасть цим народам і духовне воскресіння! Хай через ваші молитви і щирі жести прощення буде загашена ненависть, яка може викликати пожежу війни! Тоді вже буде занадто пізно!



Шукай правду! 4 частина – Первородний гріх: б) Справжній психоаналіз і психогігієна

Дата публікації:   2016-01-13
Автор:   ВВП
Атеїст Фрейд дає інструкції до т.зв. психоаналізу і спонукає до того, щоб людина досліджувала своє минуле. Але цього не достатньо. Це не дає виходу, оскільки не вказується на прощення гріхів і на духовний вимір після смерті. Приклад з власного життя: У 1966 році, коли я вступив до семінарії, в колишній Чехословаччині пропагувався атеїзм. Стати священиком я вирішив, коли мені було 16 років. Причиною було те, що я пізнав правду і відчував обов'язок цю правду про життя і смерть проповідувати якомога більшій кількості людей. Простіше кажучи, я усвідомлював реальність, що життя – це лише коротке випробування, потім прийде смерть і вічність. Дорогі молоді друзі, які живете в цей важкий час, я хочу передати вам цей досвід внутрішньої молитви, яка зробить вас щасливими у вашому житті, у смерті і після неї. Я бажаю, щоб слов'янські країни через правдиве покаяння пережили духовне воскресіння. Не тільки бажаю цього, але і молюся за вас, щоб Бог дав вам ті ласки, які дав мені, і щоб, насамперед, дав вам дар духовної спраги, яка вестиме вас до того, щоб ви щодня шукали Його в молитві, щоб з Ним спілкувалися. Пам'ятайте: якби і всі залишили вас, Син Божий, Ісус Христос, який помер за вас на хресті, ніколи вас не залишить і завжди буде з вами. Тільки ви не залишайте Його. Нехай Божий Дух вкладе в ваше серце таїнство внутрішньої молитви. Нехай поступово розкриває вам таїнство первородного гріха – родовища зла в нас, і вказує на засоби боротьби проти нього.



Слово Патріарха Іллі з нагоди свята Різдва Христового (2016)

Дата публікації:   2016-01-08
Автор:   ВВП
Справжньою і найбільшою радістю Різдва не є якісь подарунки, але народження Спасителя. У Ньому ми отримали від Бога найбільший дар. Він, Всемогутній Бог, Творець всесвіту, усіх зірок, сонця, місяця, всієї землі і кожного атома, кожної клітини, з любові до нас став беззахисною Дитиною. Він народився у Вифлеємі, в убогому вертепі, бо для Нього не було місця – для Всевишнього Творця і Бога не було місця. Він прийшов також і заради тебе, щоб ти мав вічне життя. Це справжня радість Різдва – Бог став людиною, щоб ти став Божою дитиною. «Котрі ж прийняли Його – тим дав право дітьми Божими стати» (Ів. 1,12). Він приходить в серця тих, які Йому відкриються. Сьогодні тобі народився Спаситель! Знову усвідом і переживи це слово: СЬОГОДНІ і МЕНІ НАРОДИВСЯ!  



Різдвяне пастирське послання Україні

Дата публікації:   2016-01-07
Автор:   ВВП
Дорогі віруючі і весь український народе!Ми живемо в історичний час, коли вирішується майбутнє не тільки України, але й усієї Європи і світу. Ісус є наріжним каменем; хто прийме Його, буде спасенний, хто відкине – буде засуджений. Україна в ці дні приймає закони, які відкидають Ісуса, життя і мир, та приймає такі закони, які приносять неспокій і самознищення. А що робиш ти? Які закони приймаєш ти? Чи приймаєш Ісуса як Правду, чи залишаєшся в темряві брехні? Чи сьогодні Ісус не плаче над тобою, як колись плакав над Єрусалимом? Чи не плаче сьогодні над твоєю родиною? Чи не плаче сьогодні над цілою Україною, бо для Нього немає місця ні в твоєму серці, ні в твоїй родині, ні в твоєму народі? Чи ти прийняв Ісуса? Якщо так, тоді тебе стосується: «Тим, які Його прийняли, дав право стати Божими дітьми». А що, як ти відкинув і не прийняв? Тоді зроби це сьогодні. Завтра може бути вже пізно. А що, як голос та стукіт Ісуса стихне, і твоє серце затвердіє, можливо, і назавжди? Сьогодні, коли почуєте Його голос, не робіть затверділими ваших сердець!



Новорічний лист польському народу

Дата публікації:   2016-01-06
Автор:   ВВП
В даний час архітектори НСП (Нового Світового Порядку) просовують ісламізацію Європи. Їх метою є знищення християнства, європейської культури та ідентичності окремих народів в рамках запровадження мультикультуралізму. Польща повинна вирішити: або виступить радикально проти, або пасивно прийме мусульман згідно квот, встановлених ЄС. Дорогі польські християни і громадяни, публічними маніфестаціями підтримайте зусилля влади не допустити ісламізацію Польщі. В цей критичний момент боротьби з ісламізацією не слухайте розпорядження папи Франциска, але слухайте наказ святого папи Пія V, який закликав до молитви на вервиці за порятунок Європи від ісламізації. Нехай буде врятована хоча б Східна Європа, тобто Польща, Чехія, Словаччина і Угорщина!



Шукай правду! 3 частина – Первородний гріх: а) родовище зла в нас

Дата публікації:   2015-12-30
Автор:   ВВП
Кожна людина створена так, що прагне найвищого, досконалого щастя, яке хоче реалізувати в особистому відношенні. Людина прагне Бога, і навіть якщо цього не усвідомлює, бо ніхто інший не може задовольнити це вкладене в неї прагнення. Через гріх людина стала на шлях брехні. Своєю зрадою єдність з Богом замінила на єдність з брехнею, а прагнення, яке в ній залишилося, хоче фальшиво задовольняти новим і новим самообманом – в алкоголі, наркотиках, моральній нечистоті, кар'єрі, грошах, злочинності. Цей шлях брехні та егоїзму закінчується загибеллю. Людина стала рабом гріха, але оскільки це рабство є внутрішнє, то не хоче сама собі допомогти і відкидає запропоновану допомогу. Молоді люди хочуть мати ідеал, хочуть бачити якийсь зразок. Цими зразками морального життя, справжніми героями, які заради дочасної і вічної правди приносили найбільші жертви, є святі і мученики. Дійсно, поширення правди і її пошук вимагає безкровного, а іноді й кривавого мучеництва. Найбільшим прикладом для нас є сам Божий Син Ісус Христос, який є втіленою Правдою.



Шукай правду! 2 частина: Хочеш бути щасливим?

Дата публікації:   2015-12-23
Автор:   ВВП
Якби молодій людині поставили запитання: «Хочеш бути щасливою?», вона безсумнівно відповіла б: «Так!», і підняла би обидві руки на знак згоди. Людина в глибині душі прагне щастя, але справжнього щастя, яке вже ніхто не зможе у неї забрати. Адже сама тільки думка про те, що воно колись закінчитися, приносить смуток. Образ фальшивого щастя наочно показує американська Статуя Свободи. Майже щоранку під нею знаходять мертвих птахів. Коли птах вночі наштовхується при польоті на освітлену статую, то ламає собі крила, а потім безсило падає на землю. Це образ багатьох молодих людей, які шукають щастя у фальшивій свободі. Єдину справжню свободу дає Божий Син Ісус Христос, який переміг духа брехні та рабство гріха. Ісус є Дорогою до нашого з'єднання з Отцем, який створив нас. Ісус також є Правдою, яка визволяє нас від духа брехні. Він також визволив нас від смерті – в Ньому маємо вічне життя. «Хто має Сина, той має вічне життя» (1Ів. 5,12).



Шукай правду! /Звернення до молоді/

Дата публікації:   2015-12-19
Автор:   ВВП
Сьогодні потрібно усвідомити свою особисту відповідальність, і те, що досягти перемоги своїми силами неможливо. Тому сьогодні найбільша потреба доби – щиро звернутися в особистій молитві до Бога і почати мобілізувати самого себе – шукати правду і боротися за неї. Ви, студенти, не чекайте, що революцію покаяння почнуть представники Церкви. Справжню революцію почніть ви! Шукайте правду, любіть правду, боріться за правду і за неї приносьте в жертву навіть своє життя! Правда визволить вас від влади демонів, від смерті і диявола. Цією Правдою є Ісус Христос, Він є Дорога, Правда і Життя, Він помер за тебе на хресті, Він прощає твої гріхи. Тільки Він дає тобі вічне щастя, яке починається тут, на землі, і продовжиться після смерті.  



Плоди II Ватиканського Собору за 50 років / 2 частина: Цитати з Nostra Aetate і проголошення анатеми (+ відео)

Дата публікації:   2015-11-02
Автор:   ВВП
З нагоди 50-ї річниці II Ватиканського Собору доцільно зробити баланс і правдиво вказати на згубні, катастрофічні плоди. Внаслідок реалізації документів II Ватиканського Собору, зокрема гасла «пошана до інших релігій», дійшло до масового поширення поганства не тільки в Європі. Багато настоятелів почали запрошувати буддистів та індуїстів у свої монастирі. Так Nostra aetate створила ґрунт для інвазії азіатського поганства. Воно заперечує єдиного Бога-Творця і Спасителя Ісуса Христа. По суті йдеться про пошану до демонів і сатани! Це бунт проти єдиного істинного Бога, і за це несе відповідальність II Ватиканський Собор з т.зв. аджорнаменто.



Слово Патріарха Іллі на свято Царя Христа (2015)

Дата публікації:   2015-10-25
Автор:   ВВП
На свято Христа Царя читаємо послання до Колосян, де написано: «Він вирвав нас з-під влади темряви і переніс у Царство свого улюбленого Сина» (Кол. 1,13). Бог з любові до нас, щоб ми навіки з Ним жили, визволив нас з-під влади темряви, гріха і світу та переніс до Царства Свого улюбленого Сина. Ми повинні молитися за те, щоб дійсно могти працювати для Божого Царства, для Царства Ісуса Христа, щоб потім в годину смерті могти стати перед Божим обличчям і прийняти нагороду, яку Ісус обіцяє тим, які вірні Йому в цій життєвій пробі.



Заклик католикам – 3 частина: Метастрофейн /зміна способу життя/

Дата публікації:   2015-10-20
Автор:   ВВП
Ватикан дав програму аджорнаменто (пристосування до світу) і настав внутрішній розпад. Тому окремі патріархати повинні встановити спільну програму, яка буде протистояти глобалізаційному автогеноциду. Реформу мусить починати кожен єпископ і священик прикладом особистого покаяння. Він повинен відділитися від єресей ІКТ, синкретизму і толерантності до аморальності. Якщо єпископ чи священик залишиться у фальшивій єдності з відступницьким Ватиканом, кожен католик зобов'язаний відділитися від цього священика чи єпископа як від єретика! Якщо католик цього не зробить, на ньому залишається прокляття! Якщо затверділо залишиться в цьому стані аж до смерті, то буде навіки засуджений! Християнство знову повинно стати сіллю світу і стовпом правди! Це програма покаяння і реформи: Все обновити у Христі!



Заклик католикам – 2 частина: Матаноейн (зміна мислення)

Дата публікації:   2015-10-19
Автор:   ВВП
Історично-критичний метод в теології (далі – історично-критична теологія, ІКТ) сьогодні привласнює собі виключне право пояснювати Святе Письмо, а таким чином і все католицьке вчення. ІКТ не підкорилася ні Божому натхненню, ні традиції Церкви у справах віровчення (догм) і моралі. Вона базується на атеїстичній філософії, не вірить у жодне чудо, заперечує Христове воскресіння, не вірить, що Ісус є правдивий Бог і правдивий чоловік, єдиний Спаситель, як це навчала Церква протягом 2000 років. Що стосується історично-критичного методу, то це метод, який без самокритики ставить один помилковий висновок на другий. А читаючи деяких критиків, складається враження, що йдеться швидше про демагогів, ніж дослідників. Екзегеза, яка вже не живе Біблією, стає археологією – мертві ховають своїх мерців. Сьогодні, як і вчора, спасительна віра полягає у прийнятті Божого слова, як Божого, а не людського (див. 1 Сол. 2,13). Святі не знали ІКТ, а все-таки саме вони найкраще розуміли Святе Письмо.



Стерилізація українців

Дата публікації:   2015-10-12
Автор:   ВВП
Дорогі українці! Звертаються до вас єпископи з вигнання. Ми любимо вас, українців, і нам лежить на серці спасіння Церкви і народу. Сьогодні настав вибух вакцинації проти поліомієліту. Хто за цим стоїть? Масони Римського клубу з програмою редукції людства до «золотого мільярду», передусім мультимільярдер Білл Гейтс, ЮНІСЕФ, Ротарі Клуб та грузин Квіташвілі. Ці вакцини викликають безпліддя (стерилізацію) Яка мета цього? Широкомасштабна стерилізація дітей України! І це простим прийняттям вакцини до уст. А результат проявиться  безпліддям аж у 18-20 років. Закликаємо мешканців Львівської та Івано-Франківської області, щоб писали листи в ОДА, щоб їхні керівники, за прикладом Закарпатської ОДА, звернулися до генпрокурора і вимагали  зупинення цієї геноцидної акції, спрямованої проти українського народу.



ТЕРОРИЗМ ВНОЧІ (відео)

Дата публікації:   2015-10-02
Автор:   Сестри конт. монаст. св. пр.Іллі
ТЕРОРИЗМ ВНОЧІ



ЗАМАХ НА ВБИВСТВО ‒ аргументи юристів (відео)

Дата публікації:   2015-10-01
Автор:   Сестри конт. монаст. св. пр.Іллі
ЗАМАХ НА ВБИВСТВО ‒ аргументи юристів