Українська > Публікації УПГКЦ

Ім’я Єгошуа

Дата публікації:   2019-04-13
Автор:   ВВП
Найважливішим є особисте відношення до Ісуса: «Ісус і я». Ми повинні триматися Ісуса. Все християнство можемо згорнути до одного слова: Ісус (по-єврейськи ‒ Єгошуа). Це слово Єгошуа виражає: «Господь є моє спасіння». Єгошуа є Іменем Ісуса і одночасно вираженням цієї глибокої правди: «Бог є наше спасіння». 



Жертва на примирення з Богом

Дата публікації:   2019-04-12
Автор:   ВВП
У одній книжечці була коротка історія: молода монахиня в Італії хотіла стати жертвою на примирення з Богом. Вона склала обітницю і жертвувалася за конкретні наміри. Потім прийшло терпіння - її паралізувало, але вона все мужньо зносила, усвідомлюючи, що це і для неї необхідна дорога очищення. Одночасно терпіння і постійні болі мотивували її жертвувати все за спасіння душ, за місії.



Слово Патріарха Іллі на свято Благовіщення

Дата публікації:   2019-04-07
Автор:   ВВП
Усвідоммо, що і саме Благовіщення є Божим чудом. Діва Марія не вагалася, вона лише запитала, як неможливе стане можливим. І ангел відповів їй, хто це зробить: Святий Дух. А тоді додав, що у Бога немає нічого неможливого. Марія сказала Богу своє ТАК. І ми маємо проблеми та не раз запитуємо себе, як зробити те чи інше. Не думаймо про те, ЯК це зробити, але ХТО це зробить. У молитві звертаймося зі своїми турботами до Бога. У Нього нема нічого неможливого – так було не тільки 2000 років тому, але є і сьогодні.



Роздуми над Словом Життя Рим. 7,14-15

Дата публікації:   2019-04-06
Автор:   ВВП
Апостол Павло вказує тут на протиріччя, тобто на певну духовну шизофренію, яку спричинює первородних гріх в нас. Божий закон є святий, але кожен з нас перебуває під впливом тілесності і душевності. Як на тіло, так і на душу діє закон гріха. Але наш дух прагне Бога, однак він зв’язаний зіпсованою природою, яка тримає його, як у в'язниці. Кожен може переконатися в тому, що в нас діє закон гріха. Доказом є те, що ми хочемо робити добро, любимо добро, але незважаючи на це, робимо зло, яке ненавидимо і не хочемо. Тут існує закон гріха. Закон гріха триває, доки ми перебуваємо в цьому дочасному житті. Тому ми повинні ходити у вірі. Проте існує не тільки закон гріха, але й закон Духа, а він діє, коли ми в конкретних ситуаціях з’єднуємося з нашим Спасителем Ісусом Христом.



Слово життя Рим. 7,14-15 (від 07.04 до 21.04.2019)

Дата публікації:   2019-04-06
Автор:   ВВП
«Адже знаємо, що Закон духовий, а я тілесний, запроданий під гріх. Бо що роблю, не розумію: я бо чиню не те, що хочу, але що ненавиджу, те роблю»



Додаток до попереднього Слова життя Рим. 7,5-6

Дата публікації:   2019-04-06
Автор:   ВВП
Реальність така, що навіть якщо ми навернулися і намагаємось наслідувати Христа, то все ж на нас далі діє сила первородного гріха, який є в нас. Його родовище є глибоко в нашій душі. Ми повинні віддавати його до Христової смерті, паралізувати його через віру. Це означає, що в даний момент цілковито віддамо себе Богу, тобто цілковито зречемося своєї волі, а одночасно вірою з'єднаємося з розп'ятим Христом. Таким чином родовище зла паралізоване і ми не можемо грішити. Але оскільки наше життя триває далі, то за деякий час знову приходить проба. На нас діє світ, диявол і родовище зла, тобто наша зіпсута природа. Вона хоче знову обманути нас, щоб ми повірили брехні, втратили з’єднання з Ісусом і почали робити добро у власній силі, без Бога.



Час антихриста

Дата публікації:   2019-03-26
Автор:   ВВП
В цей апокаліптичний час, коли замість Бога був висунений культ людського еґо, ми сьогодні живемо. Але це обожнювання не приносить людині щастя, а веде її по похилій дорозі до самознищення - дочасного і вічного. Людина, яка стане рабом пристрастей, не хоче приймати об'єктивну правду про те, що робить зло, що шкодить собі та іншим. Ця культура смерті, яка відкидає Бога і Його закони, відмовляється називати гріх гріхом, зло злом, і руйнує всі моральні принципи. Ми живемо в час, коли дітей морально розбещують вже в дитсадках, а школа, замість того, щоб готувати до відповідального життя, деморалізує і програмує смерть. Культура і всі ЗМІ служать духу брехні. Повторюю: ми живемо в апокаліптичний час.



Заклик єпископу Шнайдеру (+відео)

Дата публікації:   2019-03-24
Автор:   ВВП
Тому закликаємо Вас хоча б додатково висловити конкретну вимогу, щоб Франциск публічно відкликав своє єретичне формулювання або пішов у відставку з папського уряду – так, як на цьому безкомпромісно наполягає архиєп. Вігано. А поки що своєю двозначною позицією Ви більше блокуєте реформу Церкви, ніж явний єретик кард. Маркс – своїми єресями.



Слово життя Рим. 7,5-6 (від 24.03 до 07.04.2019)

Дата публікації:   2019-03-23
Автор:   ВВП
«Бо коли ми були в тілі, гріховні пристрасті, розбуджені Законом, діяли в членах наших, щоб приносити плід смерті. Тепер же ми звільнені від Закону, умерши для того, що нас тримало, немов в’язнів, щоб служити в обновленні Духа, а не згідно зі старим Законом».



Роздуми над Словом Життя Рим. 7,5-6

Дата публікації:   2019-03-23
Автор:   ВВП
Якщо людина відкидає Господа Ісуса як Спасителя і Того, хто звільняє з-під влади гріха, то в людині діють пристрасті, які Закон не перемагає, а, навпаки, розбуджує. Так що Закон є неефективний у боротьбі з пристрастями. Він правдиво називає зло злом і брехню брехнею, а також вказує на покарання, але не дає сили. Пристрасті, які породжує гріх в нас, приносять плоди смерті.  



Єретики і апостати Німеччини

Дата публікації:   2019-03-22
Автор:   ВВП
На зборах німецьких єпископів 11-14 березня в Лінгені були представлені пропозиції щодо прийняття контрацепції, статевого співжиття поза подружжям, гомосексуальних відносин та гендерної теорії. Цілком очевидно, що це абсолютно протирічить досі існуючому вченню Церкви. Німецькі єпископи не беруть під увагу реальність смерті, Божого суду і вічності. Вони цинічно скасовують Божий закон і Заповіді, які є дорогою до спасіння. Їх стосуються Ісусові слова: «„Я не знаю вас; геть від Мене, всі ви, що чините неправду!ˮ Там буде плач і скрегіт зубів!» (Лк. 13,27-28).



Франциск і єресі в Абу-Дабі

Дата публікації:   2019-03-22
Автор:   ВВП
Мудра Божа воля не встановила ніякого плюралізму релігій. Бог лише допускає поганство, демонів, зло, війни і злочини, але на кінець прийде справедливий Божий суд, а для багатьох – вічне засудження. А цього Бог не хоче, але поважає вільну людську волю. Божа воля така, щоб усі навернулися і вірою в Ісуса Христа були спасенні.



Гендер у час Великого посту-2019 (+відео)

Дата публікації:   2019-03-21
Автор:   ВВП
Шановні брати і сестри, ви добре знаєте, що ласку  покаяння потрібно вимолити. Тому на час цьогорічного Посту хай кожен дасть обіцянку щодня молитися годину внутрішньої молитви – з 20:00 до 21:00. На завершення, о 21:00, священики дають благословення. Було б ідеально, якби  молилася ціла сім’я, або хоча б два члени сім’ї. Традиційною є молитва вервиці або Хресна дорога.



Пастирське послання на Великий піст

Дата публікації:   2019-03-17
Автор:   ВВП
Для цьогорічного Посту потрібно мати серйозну мотивацію. Що стосується України, мотивацією стає питання вакцинації дітей і дорослих, Стамбульська конвенція та просування гендерної деморалізації і ювенальної юстиції. Це проблеми, які сьогодні стосуються кожного українця. Треба, щоб зокрема Західна Україна розпочала молитовну мобілізацію і духовну революцію через правдиве покаяння! Тоді прийде Божий Дух і настане глибока обнова не тільки в людських серцях, але й у соціальній та економічній сферах. Відповідальність лежить на кожному з вас, дорогі брати і сестри! Особливо старші жінки мали б з вірою молитися, більше, ніж інші, передусім за український народ. Вони, як Мойсей, мали б визнавати свої гріхи і гріхи цілого народу, просячи про його порятунок. Слід усвідомити, що Божа обітниця дійсна і сьогодні. Треба з вірою піднімати духовні гори зла та кидати їх у вогненне озеро, і таким чином, як Іван Хреститель, підготувати дорогу для приходу Господа Ісуса до людських сердець.



Переможемо тільки покорою

Дата публікації:   2019-03-15
Автор:   ВВП
Покора – це правда. Тільки через неї переможемо. Людина мусить признати свої злі звички, своє лінивство, недисциплінованість, законництво в певних речах, слабкості... Старе прислів'я каже: «Гордість передує падінню», а також: «Пиха пеклом дихає». Гордість – це сліпота. Правда – це героїзм. І правда перемагає!