Українська > Публікації УПГКЦ

Різдво Пресвятої Богородиці

Дата публікації:   2019-09-21
Автор:   ВВП
21 вересня ми святкуємо празник Різдва Пресвятої Богородиці. Як діти святкують День народження своєї матері? Вони прийдуть до неї, подарують якийсь подарунок, принесуть квіти. Коли дають цей дар, то очікують, що мама їм також щось дасть – якийсь гостинець, цукерки чи солодощі. І вони радіють з цього. Коли Ісус помирав на Голготі, то сказав до учня: «Ось Мати твоя!». Пресвята Діва є Матір’ю Ісуса Христа, але є і твоєю Матір’ю. На хресті, в останню годину свого життя, Він дав Її за Матір кожному з нас. І ми радіємо з того, святкуючи Різдво Ісусової і нашої Матері. Знову можемо усвідомити: Вона є нашою Матір’ю. Що хочемо зробити в день Її свята? Найперше, хочемо подарувати Їй якийсь невеличкий подарунок: або якесь самозречення, або щось інше  зробити для Неї, а потім сказати, що хочемо, щоб Вона нам випросила у свого Сина: якусь ласку, благословення, охорону... Кожен має проблеми і очікує Божої допомоги, світла для їх вирішення. З живою вірою звернімося до Неї, а також даймо якийсь конкретний подарунок нашій Небесній Матері. Використаймо це свято, коли Пресвята Діва випрошує численні ласки у Свого Сина.



Первородний гріх і визволення у Христі - 1 частина (+відео)

Дата публікації:   2019-09-12
Автор:   ВВП
Ми хотіли би звернути увагу на актуальні теми, нерозривно пов’язані з правдивою обновою Церкви. Це питання первородного гріха та Христової смерті на хресті. Через перший гріх втілилася брехня, а разом з нею і духовна смерть. Людина не стала, як Бог, але з того часу носить в собі божка ‒ его. Людина перестала зважати на Бога і на об’єктивну правду. Вона має свою суб’єктивну правду і своє суб’єктивне добро, яке, однак, тягне її до погибелі. Під позитивною назвою вона просуває все «своє» і у своїй гордості ставить себе понад Бога. Ісус каже: «Хто грішить, є рабом гріха» (Ів. 8,34). Але у своїй духовній сліпоті людина вважає це рабство своїм добром.



Слово життя Рим. 7,24-25 (від 8.09. до 22.09.2019)

Дата публікації:   2019-09-07
Автор:   ВВП
«Нещаслива я людина! Хто мене визволить від тіла тієї смерті? Дяка хай буде Богові (що це вчинив) через Ісуса Христа, Господа нашого! Отже, то я сам служу розумом законові Божому, а тілом ‒ законові гріха.»



Роздуми над Словом життя Рим. 7,24-25

Дата публікації:   2019-09-07
Автор:   ВВП
Основна характерна властивість старого «я» в нас ‒ постійно усувати Бога. Фактично людина автоматично ігнорує Бога в повсякденному житті, а до того ж підсвідомо хоче, щоб Бог послужив на її честь і славу, щоб вона вже була досконалою і могла бути задоволеною зі себе. Старе «я» залишається на троні і вимагає від Бога, щоб благословляв його на успіх. До того ж, людина часто настільки сліпа, що думає, що це є діяльність для Бога. А при тому повністю забуває, що Бог дав Свого Сина, щоб ми жили через Нього і щодня з вірою та вдячністю приймали те, що Він зробив для нас.



Питання папства (+відео)

Дата публікації:   2019-09-04
Автор:   ВВП
Суть папства полягає в тому, щоб захищати віру і мораль від єресей та підбадьорювати братів у вірі і в наслідуванні Христа. Петро та інші апостоли заради Христа і Його Євангелії пожертвували як мученики своїм життям. Вони дали нам приклад справжньої втрати своєї душі ради Христа, адже тільки в Ісусі Христі маємо вічне життя! І в нашому житті найголовнішим є одне ‒ особисте відношення до Ісуса! І тебе Ісус запитує: «За кого ти Мене маєш?» Від твоєї відповіді залежить ціла твоя вічність. Біля Генезаретського озера Спаситель сказав Петрові: «Паси Мої ягнята… Паси Мої вівці» (Ів. 21,15 наст). Перед Своєю смертю Він доручив Петрові служіння: «А ти, навернувшись, утверджуй своїх братів» (Лк. 22,32).



Ортопраксія проти «Амазонії» ‒ частина 4(+відео)

Дата публікації:   2019-09-03
Автор:   ВВП
Те, що ти живеш і дихаєш ‒ це об’єктивна реальність. Але надійде реальність смерті і ти видихнеш востаннє. Поки що не було жодного винятку! Можеш бути впевнений у тому, що і тебе чекає смерть. Також реальністю є цей світ і цілий Всесвіт зі своїм порядком і своїм таїнством та різними ступенями життя. Наступна реальність ‒ це протиріччя в тобі самому. Ти прагнеш щастя, любові та досконалого добра. Але сам бачиш, що робиш зло, шкодиш іншим та собі і що ти незадоволений і нещасний. Ти прагнеш свободи, але сам не можеш позбутися навіть найменшої залежності, яка походить з твого егоїзму. А якщо власною силою чи якоюсь технікою навіть позбудешся незначної залежності, то швидше чи пізніше потрапиш у більшу. Ти з’ясовуєш, що в тобі є родовище зла, та бачиш це і в інших. А це є також причиною усіх сварок, неприязні, несправедливості, розбитих сімей, покинутих дітей, злочинів, вбивств та війн. Чи знаєш сенс твого життя і що тебе чекає після смерті? Чи знаєш сенс твого терпіння ‒ тілесного і душевного?  



Ортопраксія проти «Амазонії» - частина 3 (+відео)

Дата публікації:   2019-08-31
Автор:   ВВП
На початку 1960-х років розпочалася інвазія неопоганства і неомодернізму. Але, не зважаючи на це, ІІ Ватиканський Собор відкинув покаяння і Духа правди та через аджорнаменто відкрив Церкву для духа світу.  Кожен християнин повинен відділитися не лише від духа поганства, але й від практик віщування, магії, спіритизму та всіх забобонів. Християнин не може керуватися гороскопам чи знаками зодіаку, а також відвідувати ворожок і окультних цілителів. Ісус попереджає: «Якщо не покаєтеся, всі загинете!» (Лк. 13,3).  



Питання Синоду про Амазонію та целібат (+відео)

Дата публікації:   2019-08-29
Автор:   ВВП
В даний час псевдопапа Франциск, особливо через Синод про Амазонію, планує викликати такий хаос, з якого Церква не вибереться навіть протягом наступних 50 років! Синод про Амазонію не лише відкриває двері для духа поганства, але й хоче внести його безпосередньо до Святої Літургії. Водночас фразами про збагачення традиціями тубільців Синод добивається легалізації чаклунства, тобто сатанізму, в Католицькій Церкві. На противагу цьому, в Африці єпископи написали пастирський лист проти чаклунства та масонів. Через це правовірні африканські християни опинились у контроверсійній позиції щодо Бергольйо. При тому в Африці не мають проблем із целібатом і священиків там достатньо.



Проповідь Патріарха Іллі на празник Успіння Пресвятої Богородиці

Дата публікації:   2019-08-28
Автор:   ВВП
Пресвята Богородиця була охоронена від первородного гріха через заслуги Ісуса Христа. Вона була охоронена і від кари смерті за гріх. Отож її не стосувався цей закон смерті: відплата за гріх – смерть. Східна Традиція говорить, що Пресвята Богородиця не померла, але уснула і була взята на небо. Боже слово каже, що святий пророк Ілля був узятий у вогненній колісниці на небо. Також апостол Павло у Посланнях до Коринтян і Солунян пише, що ті, які діждуться другого приходу Ісуса Христа і залишаться Йому вірними, будуть взяті до неба, не зазнають смерті, але будуть перемінені. Якщо цей привілей стосується людей, які доживуть до другого приходу Ісуса, то тим більше – Пресвятої Богородиці, яка є Пречиста, Непорочна, яка за все своє життя не вчинила жодного гріха. Тому вона з душею і своїм прославленим тілом була взята до Божої слави. А ми сьогодні переживаємо цю радість, що вона є зі своїм Сином, бачить Його славу і заступається за нас, допомагає нам, щоб і ми туди прийшли.



Дух II Ватиканського Собору і дух Синоду про Амазонію тотожні (+відео)

Дата публікації:   2019-08-27
Автор:   ВВП
Документи ІІ Ватиканського Собору і Синоду про Амазонію просувають скасування Першої Заповіді Декалогу. Але ідолопоклонство ‒ це найважчий гріх, як стверджує і святий Тома Аквінський. Воно включає синкретизм і т.зв. міжрелігійний діалог. Якщо розглянемо цитати з документів ІІ Ватиканського Собору та цитати з Instrumentum Laboris (робочого документа) Синоду про Амазонію, то побачимо, що в них є той самий дух і та сама дорога апостазії.



Слово життя Рим. 7,22-23 (від 25.08. до 8.09.2019)

Дата публікації:   2019-08-24
Автор:   ВВП
«Мені бо милий, за внутрішньою людиною, закон Божий, але я бачу інший закон у моїх членах, який воює проти закону мого ума і підневолює мене законові гріха, що в моїх членах»



Роздуми над Словом життя Рим. 7,22-23

Дата публікації:   2019-08-24
Автор:   ВВП
Наша нужденність настільки велика, що для того, щоб ми могли бути спасенними, Бог за нас віддав на смерть Свого Сина! Якщо ми повіримо в це, то відмовимось від зусилля спасти себе власними силами. Якщо ми намагаємося власними силами змінити себе чи вдосконалити, то навіть не усвідомлюючи цього, відкидаємо Христовий хрест. Божий закон справедливий, але його не може досконало виконати грішна, тобто неправедна, людина. Хто намагається виконати вимоги Божого закону сам, тобто вважає себе добрим і старається бути ще кращим, тóму почне дошкуляти реальність.



Ортопраксія проти «Амазонії» - частина 2 (+відео)

Дата публікації:   2019-08-20
Автор:   ВВП
Минулого разу ми говорили про братню спільноту. Молодь не врятують заклики Бергольйо до хаосу, але її врятує тільки Христос.  Наша мета не полягає  в тому, щоб ми їли, пили, т.зв. насолоджувалися світом, а потім померли, як тварини. Мета нашого життя ‒ здобути вічне життя. Воно є тільки в Ісусі Христі! В Ньому ми вже тут, на землі, маємо справжнє щастя, а  після смерті вічне життя.



Слово Патріарха Іллі на свято Преображення Господнього

Дата публікації:   2019-08-19
Автор:   ВВП
Три учні, Петро, Яків та Іван були свідками преображення Ісуса на горі Тавор у Галілеї. Їх осліпило сіяння Ісусового Божества. Для них це був великий досвід. Людина може думати, що якби мала якесь видіння, то віра від цього б ще поглибилась. Але ми бачимо, який вплив мало це видіння на апостолів. Через кілька днів на Оливній горі в Гетсиманії ці троє учні мали молитися з Ісусом і залишитися з Ним в його самотності, але вони спали. Після преображення Ісус говорить апостолам про своє терпіння і воскресіння. Він багато разів говорив їм, що воскресне, але вони практично цьому не вірили – навіть тоді, коли це сталося. Якою сильною є наша порушена природа!



Ортопраксія проти «Амазонії» - частина 1 (+відео)

Дата публікації:   2019-08-18
Автор:   ВВП
Програма Синоду про Амазонію, що просувається псевдопапою Франциском і його співпрацівниками, веде до самознищення Церкви. Йдеться про прийняття духа поганства, пов'язаного з аморальністю і псевдодуховністю, яка приховано поклоняється сатані. Плодом гріха є всі злочини, садизм, сексуальні збочення, вбивства, війни і масові геноциди. Без гріха ці страхітливі плоди не існували б.