Українська > Публікації УПГКЦ

Різдво Пресвятої Богородиці

Дата публікації:   2018-09-21
Автор:   ВВП
21 вересня ми святкуємо празник Різдва Пресвятої Богородиці. Як діти святкують День народження своєї матері? Вони прийдуть до неї, подарують якийсь подарунок, принесуть квіти. Коли дають цей дар, то очікують, що мама їм також щось дасть – якийсь гостинець, цукерки чи солодощі. І вони радіють з цього. Коли Ісус помирав на Голготі, то сказав до учня: «Ось Мати твоя!». Пресвята Діва є Матір’ю Ісуса Христа, але є і твоєю Матір’ю. На хресті, в останню годину свого життя, Він дав Її за Матір кожному з нас. І ми радіємо з того, святкуючи Різдво Ісусової і нашої Матері. Знову можемо усвідомити: Вона є нашою Матір’ю. Що хочемо зробити в день Її свята? Найперше, хочемо подарувати Їй якийсь невеличкий подарунок: або якесь самозречення, або щось інше  зробити для Неї, а потім сказати, що хочемо, щоб Вона нам випросила у свого Сина: якусь ласку, благословення, охорону... Кожен має проблеми і очікує Божої допомоги, світла для їх вирішення. З живою вірою звернімося до Неї, а також даймо якийсь конкретний подарунок нашій Небесній Матері. Використаймо це свято, коли Пресвята Діва випрошує численні ласки у Свого Сина.



Як Марія, ми повинні нести Христа іншим

Дата публікації:   2018-09-20
Автор:   ВВП
Ми всі маємо в собі від першої жінки Єви отруту первородного гріха, яка приносить смерть. Але Ісус на Голготі дав нам свою Матір – нову жінку, як матір нового покоління, і ми духовно приймаємо Її та Її програму. Ісус каже: «Хто слухає Мої слова і виконує їх, той є Моєю Матір’ю, братом і сестрою». Але тут є одна умова: не тільки чути Боже слово, але також його виконувати – як Діва Марія. Тоді це слово Христа також можемо нести іншим.



Чи гіпноз шкідливий?

Дата публікації:   2018-09-20
Автор:   ВВП
У книгах Бретислава Кафки пропагується гіпноз, який особливо шкідливий для людини. Чому? Найкраще це виражає один психіатр у своїй книзі «Визволи нас від лукавого». В ній він пояснює, що навіть якщо гіпноз проводить спеціаліст – лікар, завжди існує небезпека, що це погано закінчиться. Його наслідками можуть бути депресивні стани, неспокій, психічні розлади, безумство та ін., навіть якщо б його проводив спеціаліст з метою допомогти людині. Тут відбувається певне підпорядкування людини людині, що, іншими словами, можна назвати міжособистісною одержимістю.



Кому служать мас-медіа?

Дата публікації:   2018-09-20
Автор:   ВВП
Ми повинні вести духовну боротьбу проти системи світу, який є навколо нас. Це система брехні. Ісус говорить про князя цього світу, якого називає також батьком брехні. Сьогодні він особливо сильно діє через мас-медіа, які є його інструментом. Якби мас-медіа з таким же завзяттям служили для проповідування правди і Євангелія, то на землі настав би рай. На жаль, поки що з допомогою різних методів ними зловживають для служби брехні і дияволу.



«Єретиків навіть не вітайте». Чому?

Дата публікації:   2018-09-20
Автор:   ВВП
Кожен, хто виступить за Ісуса, буде переслідуваний. Це ми повинні усвідомити в боротьбі за спасіння душ. Кожен з нас має бути свідком Ісуса Христа. Це означає, що з єретиками не маємо навіть вітатися. Людина могла б сказати: «Але я не можу так поводитись!». А все ж Боже слово ясно каже: «Навіть їх не вітайте!». Чому? Бо інакше цей дух перейде на вас, особливо коли будете слухати те, що вони кажуть, і читати їхню літературу. Вони не хочуть чути правду. Якщо людина з цим не рахується і через розмови буде цьому відкриватися, то дух брехні встромить їй ніж в серце, похитне віру і знищить відношення до Бога. Проти брехні боротися важко! Чому? Бо людина думає, що кожен знає, якою є правда... Але не знає. І на жаль, часто навіть не хоче знати. Правда сама не проб’ється. За правду треба боротися, а іноді навіть пожертвувати життям.



Що робити, коли прийде депресія

Дата публікації:   2018-09-20
Автор:   ВВП
Що робити, коли приходить депресія, і людина навіть не знає з чого? Використати це! Тоді треба упокоритися, йти під хрест і говорити з Ісусом. Віддати Йому це. Наприклад, сказати: «Господи, що Ти витерпів за мене?! Цей мій біль у порівнянні з Твоїм, є нічим. Даю Тобі його». А коли з’єднаємо свій біль з болем Ісуса, прийде мир, який світ дати нам не може. Ми повинні віддавати Ісусові свої гріхи, а потім і всі свої проблеми.



Хто є покірним?

Дата публікації:   2018-09-20
Автор:   ВВП
Така людина має відразу до гордості, не тримається власної волі, вміє втрачати. Вона є наче те пшеничне зерно з притчі й терпеливо несе власну убогість. Але без молитви і вмирання собі це неможливо. Всюди, де вона є: або вдома, або коли йде по вулиці, усвідомлює свої провини і відразу ж кається: «Господи Ісусе Христе, помилуй мене, грішного». Але цього людина навчиться аж з часом. І без молитви це неможливо. Отож, це означає, що треба присвячувати достатньо часу молитві.



Бог хоче від нас, щоб ми зробили перший крок до примирення

Дата публікації:   2018-09-20
Автор:   ВВП
Ісус є Дорога. Цією Дорогою ми повинні йти. Але коли прийде якась проблема, ми раптом опинимося наче в темряві. Що робити? Зупинитися і шукати Божого світла. Свій погляд маємо спрямувати вгору, на Ісуса, поглянути на Боже обличчя і там шукати Божу волю. В Божій присутності потрібно щиро віддати все Богові − так, ніби це остання хвилина мого життя.



Скажи Богу своє «ТАК»

Дата публікації:   2018-09-14
Автор:   ВВП
Кожен іде за своїм, а за Ісусом не хоче йти ніхто. Тому ми повинні навчитися зрікатися себе і на перше місце ставити Ісуса. Через непослух і незрілість людей, які не вміють в боротьбі за Божі справи, за Боже Царство, виступити за Ісуса, все падає. Часто від однієї людини залежить вся справа, а вона переважно у вирішальний момент зрадить. Тому Бог шукає людей, які скажуть Йому своє «ТАК», як Пресвята Богородиця.



Історично-критична теологія в семінаріях

Дата публікації:   2018-09-13
Автор:   ВВП
В семінаріях сьогодні не виховують проповідників Христа, які вказують шлях спасіння, але через історично-критичну теологію виховують нищителів та єретиків. Навчають їх, як обманювати, перекручувати Св. Письмо, як психологічно обхитрити і маніпулювати іншими. Це ціла система брехні всередині Церкви. Людині навіть не хочеться вірити, що так насправді є.



Дорога пустелі

Дата публікації:   2018-09-08
Автор:   ВВП
В духовному житті після навернення людина часто переживає натхнення, період ревності, першу любов, і навіть почуттями відчуває Божу близькість та потіху. Це буквально так, ніби Бог несе її. Але згодом настає період посухи ‒ пустиня. Наприклад, св. Тереза Велика казала, що 17 років перебувала в цілковитій сухості, не була здатна усвідомлювати Божу присутність, а в монашому житті йшла як «автомат», ‒ без відчуттів, без натхнень, але у вірі. А це дорога пустині.



Слово Патріарха Іллі про нове серце

Дата публікації:   2018-08-27
Автор:   ВВП
Непорочне нове серце ‒ це не матеріальний орган, але новий духовний центр, який ми можемо прийняти і відкритися йому лише вірою. Це територія, де вже не діють закони гріха, але закони Духа благодаті. Це наче посольство іншої держави, інше царство, де володіє і царює Ісус. Те НОВЕ СЕРЦЕ тепер є в тобі! Цілковито віддайся цьому Непорочному Серцю. Так станеш новою людиною, сином Марії, дитиною, яка на собі понесе образ своєї Матері. Пресвята Богородиця буде вчити тебе ходити у вірі, ходити у Святому Дусі! Тепер, повний радості і щастя, можеш вигукнути: «Я твій, Марія, щоб ще більше бути Ісусовим!».



Якою є Божа воля на даний момент?

Дата публікації:   2018-08-25
Автор:   ВВП
Ми повинні визнати перед Богом свої гріхи – наприклад, що я є свавільник. Часто йдеться про дрібні свавілля. Але коли потім вирішуються важливі речі, то часто ці «дрібниці» є вирішальними.На перший крок потребуємо хоча б загально знати, якою є Божа воля в даній ситуації. Можемо запитати себе: «Що на моєму місці робив би Ісус?»



Роздуми над Словом Життя Рим. 6,3

Дата публікації:   2018-08-25
Автор:   ВВП
Тут підкреслено, що Ісус є чоловіком, тобто що Бог взяв на Себе нашу людську природу. Ісус є істинний Бог і істинний чоловік. Коли говориться про Ісуса, завжди мусимо знати, що Він є істинний Бог, Бог від Бога, Світло від Світла, роджений, нестворений. У той же час ми повинні знати, що Ісус є правдивим чоловіком, який за нас дійсно ‒ не уявно, але реально ‒ страждав і помер на хресті, і дійсно визволив нас та спас. Реальність гріха та зла ми бачимо ‒ вона проникає кожну людину. Але коли ми вірою з’єднаємося з Ісусом, Його ласка може діяти через нас. Так ми можемо проводити місію, в якій здобуваємо ласку навернення і спасіння для багатьох.



Приходить програш... Що робити?

Дата публікації:   2018-08-24
Автор:   ВВП
Приходить програш ... Що робити? Знову до боротьби. Диявол бореться і ніколи не здається. Він бореться витривало. І ми мусимо боротися! Тільки однієї речі мусимо від нього вчитися − витривалості. Але її треба використати в боротьбі за Боже Царство. В іншому випадку, нічого не сміємо від нього вчитися, бо він брехун по своїй природі. Він ніколи не здається. Це тільки ми, коли прийде перше випробування, впадаємо в депресію...