Українська > Публікації УПГКЦ

Роздуми над Словом Життя Рим. 6,13

Дата публікації:   2018-11-17
Автор:   ВВП
«I не видавайте членів ваших гріхові за знаряддя неправедності». Що це означає? Йдеться про кроки практичної віри і наслідування Христа. Тоді з цієї віри кожен здобуде особистий досвід. Звичайно, тут йдеться про певну боротьбу, своєрідне переродження чи поступову духовну операцію ‒ ми вже не повинні віддавати свої члени за знаряддя неправедності. Навпаки, замість гріху, ми маємо віддати свої члени Богу за знаряддя праведності.



Мученики ішли на смерть, бо любили Бога

Дата публікації:   2018-11-13
Автор:   ВВП
Іноді Бог робить чуда, а іноді людина опиняється в повній безсильності.В житті святих читаємо про різні чуда, які Господь зробив з мучениками. Деяких поклали на розпечене залізо і їм нічого не сталося. Або кинули диким звірям і вони їм не завдали жодної шкоди. Але на кінець їм і так відрубали голову. Чи мученики думали, що Бог не може зробити для них ще більше чудес? Ні! Їм не йшлося про сенсацію. Їх не цікавило, чи Бог врятує їх, чи ні. Вони йшли на смерть, бо любили Ісуса.



Що робити, щоб не йти в чистилище?

Дата публікації:   2018-11-10
Автор:   ВВП
Наше життя повинно бути постійним поверненням до Ісуса. Це не означає, що відвернемося тільки від якогось великого гріха, який тримає нас роками. Ми повинні навертатися навіть в малих речах, робити їх з великою любов'ю, жити з віри. Так входимо до Христової смерті. В нашому серці має горіти цей вогонь. Ми повинні бути жертвою «живою, святою», це наша духовна Богослужба (див. Рим. 12,1). Що це означає? – Не фізично мучитись, але давати Богу те, з чим внутрішньо з’єднуємося своїм серцем і розумом. Саме це маємо кидати до цього вогню, щоб Ісус спалив все, що не Його. Як вогонь відділяє золото від жужелиці, так і цей духовний вогонь має очищувати нас. Тоді матимемо Христове мислення і на нас буде здійснюватися: «Живе в мені Христос».



Що ми повинні вчитися від ворогів?

Дата публікації:   2018-11-06
Автор:   ВВП
Треба вчитися від наших ворогів, як систематично вони діють, бо мають перед очима ціль. Вони вміють лукавити, прикидатися, але тримаються свого. А ми, які повинні служити Богу і бути світлом світу, поводимося як нерозумі. Одразу ж на першому етапі навіть найменший посланець царства темряви здолає нас. Чому? Бо маємо в собі первородний гріх. А тому ми повинні вчитися витривалості − навіть від наших ворогів.



Роздуми над Словом Життя Рим. 6,11

Дата публікації:   2018-11-03
Автор:   ВВП
Цей вірш з 6 глави послання до Римлян знову є таїнством. Умовою його відкриття є жива віра і ходіння у вірі, тобто реалізація правди віри. Бачимо, що для того, аби рахуватися у вірі з духовними законами, найосновнішою є єдність з нашим Господом Ісусом Христом, бо вони діють тільки в Ньому. У Його смерті на хресті і в Його славному воскресінні є перемога над гріхом. Тому важливо, щоб ми мали особисте відношення до Христа розп'ятого і воскреслого. Через хрещення ми були занурені до Христової смерті та Його воскресіння і у часі маємо вірою реалізувати ці правди. У Ісусі Христі ми мертві для гріха і живі для Бога!  



Навіть маленька дитина відчуває, що помре

Дата публікації:   2018-10-27
Автор:   ВВП
Кожна людина, і навіть маленька дитина відчуває, що прийде смерть. Вона розуміє: «Дідусь і бабуся померли – і я теж помру. А що буде потім?» Відповідь дуже проста: потім буде небо або пекло. Це не є жодна вища теологія. А розумна людина запитує далі: «А що потрібно для того, щоб попасти до неба?». Біблія дає відповідь: «Коли ти твоїми устами визнаватимеш Господа Ісуса і віруватимеш у твоїм серці, що Бог воскресив Його з мертвих, то спасешся» (Рим. 10,9). А тоді треба витривати в істинній вірі, в покаянні і вірності Господу аж до смерті.



Роздуми над Словом Життя Рим. 6,7-8

Дата публікації:   2018-10-20
Автор:   ВВП
Що означає вислів «хто вмер, той від гріха звільнився»? Тут не мається на увазі фізична смерть, але духовне вмирання силі гріха, яка панує над людиною. Тому сказано, що така людина звільнена від гріха. Отож той, хто духовно помер з Христом, є виправданий, але одночасно і звільнений від рабства гріха.



Маніфест до молоді проти аморальності

Дата публікації:   2018-10-20
Автор:   ВВП
Одне з важливих гасел звучить: людину роблять людиною добрі засади. Отож в нашому житті не достатньо пережити навернення. Необхідно прийняти і здоровий спосіб життя, заснований на Євангелії Христа і за яким є Дух правди. Сьогодні не тільки пастки, але й тиск є настільки сильний, що вистояти в цій боротьбі і жити правдивим християнством означає рахуватися з душевним, а також і фізичним мучеництвом. Це вимагає героїзму: виступити проти системи світу, яка зловживає ЗМІ, інтернетом, і навіть шкільною програмою, щоб деморалізувати людей з наймолодшого віку. Найбільший героїзм ‒ це боротьба за чистоту серця! Так, вас чекає боротьба, підступна боротьба з родовищем зла всередині кожного з вас, боротьба з системою зла у світі і боротьба з демонічними силами. Але Ісус є з вами і ви будьте з Ним! Лиш той насправді любить Ісуса, який прийняв Його як Свого Спасителя і Господа і зберігає Його заповіді. Церковні юди, на чолі з фальшивим папою, який окупував уряд Петра, через побожні фрази обманюють вас і ведуть до погибелі. Але Церква повинна бути очищена! Ви станьте закваскою живого Євангелія! Щиро шукайте спасіння, виступіть проти злочинів і зла, які ведуть до дочасного і вічного автогеноциду людства. Будьте правдивими Христовими свідками ‒ мучениками!



Слово Патріарха Іллі на свято Покрови Пресвятої Богородиці

Дата публікації:   2018-10-14
Автор:   ВВП
Хай всім нам Пресвята Богородиця випросить ласку, щоб ми стали на її дорогу послуху,  на якій будемо вчитися, як реалізувати Боже слово. Віддаємо Її самих себе, всю нашу Церкву і народ, щоб Вона оберігала нас своїм  покровом, щоб ми були вірними Ісусу і ніколи Його не зрадили. Не досить тільки прийняти Ісуса, але треба за Ним іти. Він є Дорога, Правда і Життя. Силу ми повинні черпати в молитві, в ній ми повинні з усім звертатися до Ісуса і жертвувати Йому щоденні, і невеликі терпіння, які приходять щодня. Життя таке коротке! Ми повинні відділятися від марнот світу, які діють на нас через думки. Як потрібно людей, які будуть боротися, які повністю віддадуться Ісусові – людей, які будуть утримувати вогонь чистої любові до Нього, і не дозволять погасити його жодним підступом духа брехні, який панує у світі. Ми не хочемо, щоб душі йшли до пекла. Наша місія – прийняти Ісуса, а потім триматися Його і Його слова.



Чому я був обманений?

Дата публікації:   2018-10-12
Автор:   ВВП
Ісус був звинувачений і засуджений несправедливо. А ми? Як часто ми не здатні хоча б перед собою признати свою помилку і сказати: «Так, я був обманений. Хотів добра, але зробив зло». Поставимо собі питання: «Чому я був обманений?». Бо не каявся. Адже коли ми каємося, Бог дає нам світло і благодать, але коли залишаємося в грісі, то в такому стані ми не здатні прийняти необхідну благодать. Що треба робити? Знову і знову усвідомлювати основні правди: хто є Бог, а хто є я, усвідомити свій гріх і його наслідки в моєму житті, а тоді треба віддати всі свої гріхи і проблеми Ісусові.



Слово Патріарха Іллі на празник Воздвиження Чесного Хреста

Дата публікації:   2018-09-27
Автор:   ВВП
В четвертому столітті свята Олена, мати імператора Костянтина Великого, шукала в Єрусалимі на Голготі святий хрест, на якому помер наш Спаситель. Коли знайшла його, наказала побудувати там базиліку гробу Господнього, до якої вклала частину віднайденого хреста. У той день було встановлено свято Воздвиження Чесного Хреста. Згадаємо приклад імператора Костянтина Великого, першого римського імператора, який прийняв християнство. Перед вирішальним боєм Костянтин побачив на небі світляний хрест з написом: «З цим знаменом переможеш». Тому він наказав своїм солдатам прикріпити до щитів знак хреста і закликав їх також просити Бога, щоб в ім'я Ісуса Христа допоміг їм перемогти ворогів. І вони дійсно перемогли. Хто з'єднується з Христом, повинен також з'єднатися і з Його хрестом. Щоб в нас діяла сила Христового воскресіння, то в нашій душі найперше повинна діяти сила хреста, яка нас очищає і визволяє з рабства брехні, темряви і гріха.



Різдво Пресвятої Богородиці

Дата публікації:   2018-09-21
Автор:   ВВП
21 вересня ми святкуємо празник Різдва Пресвятої Богородиці. Як діти святкують День народження своєї матері? Вони прийдуть до неї, подарують якийсь подарунок, принесуть квіти. Коли дають цей дар, то очікують, що мама їм також щось дасть – якийсь гостинець, цукерки чи солодощі. І вони радіють з цього. Коли Ісус помирав на Голготі, то сказав до учня: «Ось Мати твоя!». Пресвята Діва є Матір’ю Ісуса Христа, але є і твоєю Матір’ю. На хресті, в останню годину свого життя, Він дав Її за Матір кожному з нас. І ми радіємо з того, святкуючи Різдво Ісусової і нашої Матері. Знову можемо усвідомити: Вона є нашою Матір’ю. Що хочемо зробити в день Її свята? Найперше, хочемо подарувати Їй якийсь невеличкий подарунок: або якесь самозречення, або щось інше  зробити для Неї, а потім сказати, що хочемо, щоб Вона нам випросила у свого Сина: якусь ласку, благословення, охорону... Кожен має проблеми і очікує Божої допомоги, світла для їх вирішення. З живою вірою звернімося до Неї, а також даймо якийсь конкретний подарунок нашій Небесній Матері. Використаймо це свято, коли Пресвята Діва випрошує численні ласки у Свого Сина.



Як Марія, ми повинні нести Христа іншим

Дата публікації:   2018-09-20
Автор:   ВВП
Ми всі маємо в собі від першої жінки Єви отруту первородного гріха, яка приносить смерть. Але Ісус на Голготі дав нам свою Матір – нову жінку, як матір нового покоління, і ми духовно приймаємо Її та Її програму. Ісус каже: «Хто слухає Мої слова і виконує їх, той є Моєю Матір’ю, братом і сестрою». Але тут є одна умова: не тільки чути Боже слово, але також його виконувати – як Діва Марія. Тоді це слово Христа також можемо нести іншим.



Чи гіпноз шкідливий?

Дата публікації:   2018-09-20
Автор:   ВВП
У книгах Бретислава Кафки пропагується гіпноз, який особливо шкідливий для людини. Чому? Найкраще це виражає один психіатр у своїй книзі «Визволи нас від лукавого». В ній він пояснює, що навіть якщо гіпноз проводить спеціаліст – лікар, завжди існує небезпека, що це погано закінчиться. Його наслідками можуть бути депресивні стани, неспокій, психічні розлади, безумство та ін., навіть якщо б його проводив спеціаліст з метою допомогти людині. Тут відбувається певне підпорядкування людини людині, що, іншими словами, можна назвати міжособистісною одержимістю.



Кому служать мас-медіа?

Дата публікації:   2018-09-20
Автор:   ВВП
Ми повинні вести духовну боротьбу проти системи світу, який є навколо нас. Це система брехні. Ісус говорить про князя цього світу, якого називає також батьком брехні. Сьогодні він особливо сильно діє через мас-медіа, які є його інструментом. Якби мас-медіа з таким же завзяттям служили для проповідування правди і Євангелія, то на землі настав би рай. На жаль, поки що з допомогою різних методів ними зловживають для служби брехні і дияволу.