Українська > Публікації УПГКЦ

Радійте, бо Господь близько!

Дата публікації:   2017-08-07
Автор:   ВВП
Навіть якби нас обмовляли, переслідували, і якщо б ми не мали умов для життя, ми повинні радіти. Найбільша нагорода – це коли можемо терпіти не тільки за свої дурниці і гріхи, але і заради Христа. Боже слово: «Радуйтеся завжди у Господі; знову кажу: Радуйтеся, бо Господь близько» (Фил. 4,4). Він дійсно близько, особливо, коли людина розп'ята разом з Христом. І навіть коли прийдуть випробування, і навіть якщо б ворог їх зінтенсивнював, не дозвольмо себе відвернути від Божої волі.



Щодня ми повинні боротися за Божу любов

Дата публікації:   2017-08-04
Автор:   ВВП
Іноді ми завалені течією всіляких праць і обов'язків. З цим, звичайно ж, пов'язана певна заклопотаність, а іноді й нервовість. Це для нас хрест. Але і в цих ситуаціях треба знайти спосіб, як їх використати. Необхідно намагатися все, що приходить, переживати в співрозп'ятті і терпеливо, ще інтенсивніше особисто пережити цей час в єдності з розіп'ятим Ісусом. Так Бог дає нам можливість вмирати для свого «я» і приносити з вірою малі жертви. Дійсно, найважливішим є жити з віри! Тому необхідно, щоб це було цілковито – коли ми  разом з Ісусом, любимо Його всім серцем, всією душею і всією силою. Це Божа норма, а одночасно перша і найбільша Заповідь.



Слово Патріарха Іллі на празник святого пророка Іллі

Дата публікації:   2017-08-01
Автор:   ВВП
Приклад пророка Іллі є одним з найкращих прикладів послуху Богу і Його слову. У Святому Письмі читаємо, що Бог виховував свого пророка через різні випробування, коли в послусі він мав зробити конкретний крок віри. Ця боротьба є вельми актуальною і сьогодні, коли люди відпадають від віри в істинного Бога до неопоганства. І тоді всі відпали, а Ілля сам виступив проти всіх Ваалових пророків. Святе Письмо написане не тільки для нашого підбадьорення, але і нам на науку, щоб ми вчилися діяти в вірі. Тепер ми робимо те саме, що тоді робив пророк Ілля – боремося з демонами і з духом неопоганства, захищаємо правдиву віру і за це зазнаємо переслідувань. Хай же пророк Ілля випросить нам дар віри, щоб ми навчились довіряти Богу, і, як він, могли сказати: «Я все зробив за Твоїм словом!».



Слово Патріарха Іллі на неділю Всіх Святих Українського народу

Дата публікації:   2017-07-02
Автор:   ВВП
Сьогодні святкуємо неділю Всіх Святих Українського народу. Ці святі і мученики – це не тільки ті, які відомі нам з далекого минулого, але також є багато героїчних свідчень віри з останнього часу... Тепер в Україні моральний розклад. Перед тим люди були закорінені у Христі, у справжній християнській вірі, а тепер приходить дух антихриста з моральним розкладом, і всі, наче під наркотиками. Ніхто не захищає мораль, яка є основою сім'ї і всього народу, адже розклад моралі призводить до розкладу суспільства і всього іншого. Економіка без моралі та без Бога є нікудишньою, а техніка обернеться на знищення людини і всього народу. Ми святкуємо свято Всіх Святих Українського народу, а ви – українці, ви – Україна. Отож, нехай кожен з вас буде святий. Ісус є той, Хто освячує. Тепер відкрийте Йому своє серце, дайте його Йому через Пресвяту Богородицю, щоб ви були святі як ті, які вже є в Божій славі.



Шукай правду! 27 частина: Не можете служити Богу і мамоні

Дата публікації:   2017-06-21
Автор:   ВВП
Слово мамона означає матеріальну власність і майно, особливо нечесно здобуте на шкоду ближньому. Воно також означає хабар, яким змушують мовчати свідка або суддю. Ісус звертає увагу на демонічну поневолюючу силу мамони: «Ніхто не може двом панам служити: бо або одного зненавидить, а другого буде любити, або триматиметься одного, а того знехтує. Не можете Богові служити і мамоні». Отож, в кінцевому підсумку, віра в значенні довір’я і уповання на мамону виключає віру в Бога. Тому Ісус показує на протиставлення відношення до Бога і відношення до мамони та закликає до особистого вибору між обома. Все тут, на землі, ми залишимо, а крім того, не знаємо ні дня, ні години, коли Бог нас покличе і коли злодій, під назвою смерть, все у нас вкраде. Але якщо ми збирали скарби у небі, вони залишаються навіки. Мудрість полягає в тому, щоб кожного дня рахуватися з кінцем, тобто зі смертю і вічністю.



Роздуми над Словом Життя Еф 5,15-16

Дата публікації:   2017-06-18
Автор:   ВВП
Ми повинні вважати, і це кожен з нас. На кого? Самі на себе. І на що? На те як поводимося. А чому? Щоб поводитися не як немудрі, а як мудрі. Отож, що маємо робити? Не марнувати цього часу, бо настали лихі дні. Що означає марнувати час? Це коли клопочемося про марноти, які проминають, і коли не намагаємося в часі зібрати собі духовні скарби, які злодії нам не вкрадуть та іржа не зіпсує.



Брошура "Листи з УА 6/2017"

Дата публікації:   2017-06-07
Автор:   ВВП
- Слово Патріарха Іллі на Празник Зіслання Святого Духа; - ДУХОВНІ ПОРАДИ «Ахіллесова п'ята»: Кожний має вразливе місце; Покора – це правда, самокритика; Переможемо тільки покорою; Людина мусить будувати захисну систему; Коли ворог нападає, треба засурмити до бою; Ісусе, Ти помер за нас на хресті і дав нам Свого Духа; - Ватикан, покаяння, П'ятидесятниця; - Теракт у Єгипті: головна відповідальність  лежить на Католицькій Церкві; - Ураган в Москві – Божа кара за зловжиття мощами св. Миколая; - Антоніо Соккі, «Lo Straniero»; - Роздуми над Словом Життя Еф. 4,11-12; - Роздуми над Словом Життя Еф 5,15-16



Роздуми над Словом Життя Еф. 4,11-12

Дата публікації:   2017-06-04
Автор:   ВВП
Ісус будує Церкву, яка є Його – Христовим – тілом. Для її будування використовує по-справжньому навернених християн, не тільки священиків і монахів. Кожен, хто хрещений, хто навернувся і прийняв Христового Духа, мав би прагнути спасіння душ, насамперед, душ найближчих йому людей. Це помилка – вважати, що людей повинні навертати священики, монахи або спеціальні місіонери. Священик має бути пастирем, а овець породжують вівці – не пастир. Отож кожен християнин зобов’язаний проводити місію – бути євангелистом. Має спасати душі в тому середовищі, де перебуває.



Слово Патріарха Іллі на Празник Зіслання Святого Духа

Дата публікації:   2017-06-04
Автор:   ВВП
Перед своїм вознесінням на небо Ісус пообіцяв: «І ви приймете силу Святого Духа, що на вас зійде, і будете Моїми свідками в Єрусалимі, у всій Юдеї та Самарії й аж до краю землі» (Ді. 1,8), «Іван христив водою, ви ж будете хрещені по кількох цих днях Святим Духом» (Ді. 1,5). Апостоли мали залишатись в Єрусалимі, доки на них не зійде Святий Дух. Вони разом з Пресвятою Богородицею молилися і спільно просили, щоб їх наповнив Святий Дух. Що відбулося в день П’ятидесятниці? «Всі вони були вкупі на тім самім місці. Аж ось роздався зненацька з неба шум, неначе подув буйного вітру, і сповнив увесь дім, де вони сиділи. І з’явились їм поділені язики, мов вогонь, і осів на кожному з них. Усі вони сповнились Святим Духом і почали говорити іншими мовами, як Дух давав їм промовляти» (Ді. 2,1-4).



Духу Святий, МУСИШ прийти! (відео)

Дата публікації:   2017-06-03
Автор:   ВВП
Духу Святий, МУСИШ прийти! + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Лише покора може зірвати маску та викрити відвічного брехуна і вбивцю

Дата публікації:   2017-05-29
Автор:   ВВП
В що сьогодні вірять християни? Євангелію вже не вірять. Тому так потрібно чинити правдиве покаяння! Однак покаяння і віра в Євангеліє – це не паперова справа, не теорії і мрії – але ним треба жити щодня аж до смерті. Тут насправді йдеться про вічність і треба розрізняти конкретні думки, і ті, які здаються добрими, та усвідомлювати, який дух за ними приховується, та слідкувати, які плоди вони приносять і куди ведуть. Диявол масово діє через своїх пророків, т.зв. філософів, і досі впливає через світ та його засади, тероризує, висміює і паразитує на людській гордості. Тому тільки покора зірве з нього маску і викриє цього відвічного брехуна та вбивцю.



Ми повинні намагатися радіти у вірі

Дата публікації:   2017-05-26
Автор:   ВВП
Завжди основний крок полягає в тому, щоб зректися себе. Це крок віри! Ми не повинні залишатися в собі, в своїх настроях, в своєму смутку чи гіркості. За все треба дякувати. Ми повинні буквально змушувати себе радіти, але радіти у вірі з того, що Господь близько. Особливо, коли людину упокорять, коли вона програє, треба знати, що Ісус це бачить, що Йому все можемо жертвувати, і саме так до Нього уподібнюватися і в цьому Його наслідувати!



Христове Вознесіння і наша співучасть у ньому

Дата публікації:   2017-05-25
Автор:   ВВП
На сороковий день після свого воскресіння Ісус возноситься на небо, де резервує нам місце. Треба усвідомити, що небо є нашим домом, нашою Батьківщиною. Ми можемо пережити цю реальність: бачити Христа на Оливній горі, як Він з'являється апостолам. Там є і Пресвята Богородиця. Ісус каже до них: «Дана Мені всяка влада на небі й на землі.  Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа» (Мт. 28,18-19). Потім Він вознісся на небо і з’явилися ангели, які сказали: «Мужі Галилейські, чому стоїте і задивляєтесь на небо? Той Ісус, що вознісся на небо від вас, прийде так, як бачили ви, як ішов Він на небо» (Ді. 1,11).



Наше співвоскресіння (відео)

Дата публікації:   2017-05-21
Автор:   ВВП
Наше співвоскресіння.  + Ілля  Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату  



Ісус чекає на нашу віру

Дата публікації:   2017-05-21
Автор:   ВВП
Як потрібні люди, які будуть молитися, терпіти і жертвуватися. Це все є любов, а що може бути кориснішим в цьому короткому житті, де вирішується про вічність, і не тільки про нашу? Своєю вірою і безкорисливою жертвою ми можемо спасати безсмертні душі. Як прекрасно, що Ісус чекає на нашу віру, через яку хоче давати ласки не тільки для нас, але й для інших, на яких можемо вплинути своєю вірою і молитвами, щоб вони навернулися, відкрилися Богу і вирішили Його наслідувати.