Українська > Публікації УПГКЦ

Правдивість, яка веде під Ісусів хрест

Дата публікації:   2016-12-09
Автор:   ВВП
Ми повинні бути правдивими, признати свої гріхи, але біль з правди про себе мусить вести нас під Ісусів хрест, де ми визнаємо: «Ісусе, Ти помер за мене, за мої гріхи! Ти любиш мене!». Ми повинні дивитися на Ісуса, розіп'ятого з любові до нас, а не тільки на себе і на свою неміч. Треба бачити всю правду – свій гріх і Боже спасіння. Бог Отець  вирішив мене спасти, віддав свого Сина. Ісус вже помер за мене, і я не хочу, щоб Його Кров текла даремно. Хочу прийняти Його жертву за мене.



Хто така «стара людина» в нас?

Дата публікації:   2016-12-07
Автор:   ВВП
Людина думає про себе, як ап. Петро: «Якщо б усі Тебе відреклися, то не я, Господи, не я».  Однак ми зовсім не усвідомлюємо, що в нас є ворог, зрадник і система страху. Для диявола і для брехні одразу знайдуться мученики, але для Христа? Господи, Ти не маєш нікого, хто б ішов за Тобою. Так діє первородний гріх в нас. За Ісусом йти боїмося, а за дияволом – ні. Спокійно йдемо до нещастя – дочасного і вічного. Чому не боїмося гріха? Чому не боїмося пекла?



Ми повинні дати простір Марії, як своїй Матері, щоб вона нас вела

Дата публікації:   2016-12-05
Автор:   ВВП
Марія була серцем ранньої Церкви. Тому і назовні вони були одним серцем, однією душею і мали все спільне. Іван разом з Петром були стовпами Церкви. Однак на духовному рівні вони були ще дітьми. А Марія мала великий духовний досвід, а тому Святий Дух міг так сильно діяти. А так це мало б бути і в нас, в наших спільнотах, щоб ми повністю відкривалися Святому Духу і дозволили себе вести Дівою Марією. Їй, як своїй матері, ми повинні дати простір, щоб вона нас провадила.  



Пресвята Богородиця – мати Спасителя (відео)

Дата публікації:   2016-12-04
Автор:   ВВП
Пресвята Богородиця – мати Спасителя. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Слово Патріарха Іллі з нагоди свята Введення в храм Пречистої Діви Марії (2015)

Дата публікації:   2016-12-04
Автор:   ВВП
Святкуючи свято Введення в храм Пречистої Діви Марії, пригадуємо, як Марія, ще будучи маленькою дитиною, була введена в храм, щоб бути посвяченою на служіння Богові. Служіння Богу вимагає, щоб ми цілковито віддали Йому до рук своє життя і зрозуміли, що належимо Богу, що Він наш Господь, і що Йому ми повинні кожен день, знову і знову віддавати себе. Ми повинні дати йому свою волю, почуття, думки, страхи, і щодня з’єднувати свої проблеми, турботи і болі з терпінням Ісуса. Потім Він дасть нам силу це зносити у вірі. Це все освячує нас, очищує, а водночас Бог може використати це для духовної місії.



Роздуми над Словом Життя Ді. 26,18

Дата публікації:   2016-12-03
Автор:   ВВП
Це слово Ісус сказав, коли з'явився апостолу Павлу перед його наверненням на дорозі до Дамаску. Павло їхав туди як найбільший ворог християн – щоб схопити їх, зв’язати і привести до Єрусалиму. Опівдні на дорозі йому з’явився Ісус в яскравому світлі. Павло впав з коня, осліп, і в Дамаск його вже мусіли вести. Під час появи Ісус сказав йому ці слова: «Посилаю тебе відкрити очі євреям і поганам, щоб вони навернулись від темряви до світла і від влади сатани до Бога...». Ісус дав апостолам завдання відкривати людям очі, свідчачи про Нього в Божій силі, щоб навернути їх від темряви до світла. Отож євреї і погани перебували в темряві і конче мусіли навернутися. Вони були під владою сатани і мусіли навернутися до Бога. Мусіли прийняти Христа і вірою в Нього отримати прощення гріхів та спадщину між освяченими. Це завдання має кожен з нас. І ми маємо свідчити про Ісуса, наприклад віч-на-віч якійсь людині, яка хоче чути правду і щиро її шукає. Маємо говорити про те, що Ісус зробив для нас.



Шукай правду! 22 частина: Окультизм 3 /магнетизм, окультна психологія, радіестезія, лозошукання, висновок/

Дата публікації:   2016-12-03
Автор:   ВВП
Так званий магнетизм пов’язаний з магією і спіритизмом, тому неможна розглядати його ізольовано від інших окультних практик. Магнетизер, несвідомо, приводить своїх клієнтів до контакту з демонськими силами». Ставлення Церкви є завжди негативним, якщо йдеться про якусь форму магії, віщування і спіритизму!   Сучасна психологія поділяється на багато напрямків. Основою всіх є вчення двох «отців сучасної психології» – З. Фройда і К.Ґ. Юнга. Обидва були виховані як християни, але відпали від віри. Бачимо, що сам корінь сучасної психології є отруйний і прогнилий, тому не дивно, що вся сучасна психологія наскрізь просякнута окультизмом і фальшивим містицизмом (передовсім, орієнтальним).  Чувайте, не відкривайтеся!  Усі форми окультизму (від віщування лозою, маятником, ворожіння на руці, магнетизерства, ясновидіння, акупунктури, гіпнозу, гомеопатії аж до т.зв. «таємних сил», які діють в індуїстській чи буддійській релігії) мають одну спільну основу – людина відкривається окультним силам, «духовним енергіям» (демонам).  Тут було названо лише декілька форм, які мають спільний корінь з магією, віщуванням і спіритизмом. Цих форм є багато і вони приховані (т.зв. окультні). Треба знати, що сучасна психологія і психіатрія, яка з неї походить, мають нездорове коріння! Але є і здорова життєва психологія і філософія, що базується на Євангелії Христа! Не достатньо тільки відректися окультних сил, треба, щоб порожнє місце в душі наповнив Дух Христа (Рим. 8,9).



Остерігайтеся фарисейської закваски (відео)

Дата публікації:   2016-12-02
Автор:   ВВП
Остерігайтеся фарисейської закваски. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Зберігаймо Боже слово в своєму серці – Діва Марія є для нас прикладом

Дата публікації:   2016-11-30
Автор:   ВВП
Одна річ – це лише поверхнево знати Боже слово, а інша – відкритися цьому слову і помалу прищеплювати собі його до пам’яті! Можемо також вивчати напам’ять і деякі частини Святого Письма, наприклад з Євангелія або Послань апостолів. Вже при самому вивчанні діє Святий Дух, так що нам відкривається багато речей. Коли людина повторює Боже слово, а тим самим вивчає його напам’ять, то в цей момент активно включається до нього всією думкою і душею. Це водночас є свого роду молитвою.



Боже слово сильніше!

Дата публікації:   2016-11-29
Автор:   ВВП
Боже слово сильніше! Лише треба ним жити і в силі проповідувати – наприклад, віч-на-віч. Треба підбадьорюватися Божим словом, воно має бути в наших спільнотах. В ньому маємо стояти у вірі. Воно має силу, і навіть ще більшу, ніж негативне слово. «Коли ж ви в Мені перебуватимете, і Мої слова в вас перебуватимуть, просіте тоді, чого лиш забажаєте, і воно здійсниться для вас» (Ів. 15,7). І ми повинні перебувати у слові і в Дусі, який поєднаний з цим словом – в Дусі Святому.



Справжнє покаяння

Дата публікації:   2016-11-26
Автор:   ВВП
Ніхто не навчив нас ходити в правді. Справжній героїзм – це відважно признати: «Так, я згрішив, але тепер каюся». Однак не як Юда, який хоча й сказав, що згрішив, але впав у себежаль і на кінець вчинив самогубство – це не відвага, а зрада. Диявол вміє привести нас до такого половинчастого покаяння, але це не справжнє покаяння. Це розпач – гріх. Справжнє покаяння полягає в тому, що я усвідомлю свій гріх, але йду з ним до Ісуса і маю відвагу каятися, знову і знову.



Яка дорогоцінна Кров Ісуса Христа, що позбавляє нас всіх наших гріхів!

Дата публікації:   2016-11-25
Автор:   ВВП
В Ісусі маємо відкуплення через Його святу Кров – тобто прощення гріхів. Кожен гріх повинен бути покараний: або на самому грішнику, або на його заступнику. Жодна людина, навіть якщо б її гріх був найменшим, не уникне цього суду. Або прийму, що цей гріх вже був покараний на Ісусовому хресті, або він буде покараний в огненному озері, як про це говорить Боже слово. Отож, яка дорогоцінна Кров Ісуса Христа, яка позбавляє нас всіх наших гріхів! Чи я в своєму житті рахуюся з силою цієї крові? Ми повинні звіщати радісну звістку про Боже прощення, про силу Христової крові, але це мусить виходити з нашого спілкування з Богом на молитві.



Інтелектуальна пиха в духовному житті (відео)

Дата публікації:   2016-11-24
Автор:   ВВП
Інтелектуальна пиха в духовному житті. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Роздуми над Словом Життя Ді. 4,11-12

Дата публікації:   2016-11-19
Автор:   ВВП
Нема ні в кому іншому спасіння! Тільки в Ісусі є спасіння! Немає жодних інших доріг чи можливостей спасіння, крім Ісуса Христа. Немає іншого Імені, в якому ми могли б спастися. Це слово діє і буде діяти навіки. І навіть якщо б весь світ був переконаний у протилежному, не матиме рації! Це слово дійсне і для тебе. Немає іншого Імені, в якому маєш вічне життя. Немає іншої дороги, на якій можеш бути спасенний. Немає жодних інших можливостей чи варіантів спасіння.



Віра в Христа розіп’ятого і воскреслого

Дата публікації:   2016-11-19
Автор:   ВВП
Не достатньо віри в Христа розіп'ятого, але потрібно вірити в Христа воскреслого. Обидві ці правди ведуть до правдивої спасительної віри і повинні спонукати нас до наслідування Христа – найперше розп'ятого. Але співрозп'яття має мотивувати нас до віри, що через нього Христос прославиться Своєю силою, Своїм воскресінням. Кожен з нас має бути людиною болю, людиною з пробитим серцем, яка усвідомлює свою власну убогість, а водночас убогість своїх ближніх, що боляче ранить Ісуса. Але ми маємо бути також людьми віри, як апостол Іван. Він стояв під хрестом, переживав кожну хвилину Ісусових терпінь разом з Матір'ю Ісуса.