Українська > Публікації УПГКЦ

В основних речах залишитися вірним Богові (відео)

Дата публікації:   2016-08-24
Автор:   ВВП
В основних речах залишитися вірним Богові.   + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Візія відродження християнства в Україні

Дата публікації:   2016-08-21
Автор:   ВВП
Було би добре, щоб священики вирішили давати Богу і своїй душі неповні два дні на тиждень і проводити час на молитвах і над Божим словом. Тоді настало б духовне воскресіння всієї України. Люди шукають, але християнство є в цілковитій кризі. Славні теологи і славні філософи відвели від суті і мають на сумлінні духовний цвинтар. Треба дати людям живого Ісуса. Треба на Нього вказати. Треба вказати дорогу і засоби, а ними є братня спільнота, справжнє братерство. З нього будуть виростати вчителі, мученики і апологети. А це завдання Бог ставить перед нами. Де нас Бог поставить, це вже Його справа, важливо, щоб ми були разом в єдності, щоб Він був серед нас.



Один за всіх і всі за одного

Дата публікації:   2016-08-20
Автор:   ВВП
Чотири мушкетери, хоч були світськими людьми, однак боролися проти зла, проти церковників і творили єдність, але їх гасло має в собі частку правди, коли сприйметься правдиво: один за всіх і всі за одного. Той Один є Господь Ісус, бо Він вже помер за нас всіх і у нас всіх хоче творити цю єдність.   



Зберігай закон і закон збереже тебе (відео)

Дата публікації:   2016-08-20
Автор:   ВВП
Зберігай закон і закон збереже тебе.   + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Ікона Розп'ятого

Дата публікації:   2016-08-17
Автор:   ВВП
Бачу Христовий хрест. Він є на фоні світлої блакиті, що має форму еліпса. Блакить переходить в темний колір, який створює прямокутну рамку. Світляні промені вздовж Христових розп’ятих рук пронизують світлу блакить і переходять у яскраве світло навколо голови Ісуса Христа. Це світло найбільш сконцентроване над головою Христа. Воно виражає присутність Небесного Отця, який віддав за мене Свого Сина. У Його руки в момент смерті Ісус віддає Свого духа. Спершу дивлюся на п'ять ран Ісуса, а потім і на інші рани, якими боляче роздерте все Ісусове тіло. Щодня хоча б деякий час (1-5 хвилин) дивись на ікону Розп’ятого, а потім до Його очей. Скажи Йому: «Ісусе, дякую Тобі, що Ти терпів та помер і за мене та моє спасіння!».



Задумайся над своїм життям і усвідом ціну відкуплення

Дата публікації:   2016-08-17
Автор:   ВВП
Кожен гріх є зрадою – навіть малий і в незначних речах. Бог дійсно мусить відкрити нам очі, щоб ми усвідомили свій гріх. Але одночасно в цьому світлі маємо усвідомлювати і Боже милосердя. Гріх – це образа Пресвятого Бога, бунт проти Нього. Чому ми вмираємо? Це кара за гріх Адама. А чому люди в пеклі? Бо не рахувалися з первородним гріхом, плодом якого є особисті гріхи, від яких не відділилися, бо не чинили правдивого покаяння і так відкинули Боже милосердя, яке Бог дав нам у Своєму Сині: «Бо відплата за гріх – смерть, а дар Божий – життя вічне в Христі Ісусі, Господі нашім». Це Божа любов – прощення гріхів, що Ісус заплатив за мене рахунок смерті, розірвав боргову розписку. Достатньо з вірою поглянути на Ісусів хрест: «Ти – Божий Син, помер за мої гріхи! За зло, яке я зробив. Я віддаю Тобі всі гріхи. Приймаю Твоє прощення, яке даєш мені даром, з любові до мене, і дякую Тобі».



Роздуми над Словом Життя Mт. 7,13-14

Дата публікації:   2016-08-13
Автор:   ВВП
Ісус говорить про вузькі двері і вузьку дорогу, яка веде до життя. Цими вузькими дверима є Христові заповіді любові, а тією вузькою дорогою – Христовий хрест і Його смерть, через яку входимо у вічне життя. Широкою дорогою, яка веде до погибелі, є дорога егоїзму, моральної розбещеності, обману і брехні, яка часто пов’язана з демонськими практиками віщування, магії чи спіритизму, фактично з вшановуванням зла і демонів. Ця дорога веде до вічної погибелі.Запитайте себе: Якою дорогою йду я? Широкою дорогою гріха, чи вузькою дорогою наслідування Христа? Справжня мудрість рахується з кінцем, зі смертю і з вічністю. А дурний є духовно сліпим і забуває про смерть та вічність.



Ми повинні бути залежними лише від Ісуса

Дата публікації:   2016-08-10
Автор:   ВВП
Господь часто виховує нас, щоб ми ні на що не наліплювалися: на жодний спосіб, на жодну уяву, щоб були повністю убогі духом і змагалися тільки за одне – за самого Ісуса, щоб Його нам ніщо не замінило і щоб ні в чому ми не мали глибокого задоволення, тільки в Ньому, Який полюбив нас споконвіку і заради нас принизився аж до смерті – смерті хресної.



Наша Батьківщина є на небі

Дата публікації:   2016-08-09
Автор:   ВВП
Мета нашого життя – з'єднатися з Богом і в цій єдності перебувати цілу вічність. Вічне життя починається вже тут, на землі, де Бог поставив нас до проби. Це випробовування у кожного інше. Ми живемо в різні часи на різних місцях, кожен з нас має точно визначену кількість років, а потім прийде кінець нашої життєвої подорожі. Ці кілька десятків років минуть дуже швидко, а крім того, вони здебільшого сповнені турботами, розчаруваннями... Життя на землі – це постійне скитання. Наша Батьківщина є на небі. Тут ми тільки подорожні і не знаємо ні дня, ні години. Треба пам'ятати про вічність. Справжнє щастя не полягає в кар'єрі, в грошах, чи в насолодах. Це все марнота. Все мине. Справжнє щастя полягає в тому, що людина має чисте серце, в якому перебуває Бог.   



Засліпленість «старої людини»

Дата публікації:   2016-08-01
Автор:   ВВП
«Стара людина» хоче бути недоторканою. Їй не можна нічого сказати – сама не бачить і бачити не хоче. Це погляд крізь окуляри обману, спричинений первородним гріхом в нас, так що ми бачимо неправдиво, через призму різних напівправд. Маємо свої уявлення про себе, бачимо себе очима віри, але що це за дивна віра? Віра в своє еґо, в свою непомильність, свою самоспасительність. Що це в нас є? Ця бульбашка повинна бути пробитою, а тоді нам відкриються очі. А це пробиття зробить хрест, без якого очі нам не відкриються. Прийняття правди для нас є болючим.



Що робить небо небом?

Дата публікації:   2016-07-31
Автор:   ВВП
Найосновніше, що робить небо небом – це те, що маємо Бога, єдність з Ним, яка ніколи не закінчиться, отож беремо участь в Божому житті. Ми, які прийняли Христа, вже тут, на землі, маємо вічне життя. Суть вічного життя полягає в тому, що ми отримали Божу природу, стали співспадкоємцями Божого Царства. Ми були буквально прищеплені до Христа. В нас діє той самий Дух, що в Христі. Ми на полі бою, щодня зазнаємо різноманітного тиску, який намагається вкрасти в нас цей скарб. Ми повинні вірою оживляти те, що нам було дано.



Роздуми над Словом Життя Mт. 7,12

Дата публікації:   2016-07-30
Автор:   ВВП
Первородний гріх запрограмував в душу шизофренію, а тому людина має подвійну мірку. До себе ми некритичні, свої прояви егоїзму не хочемо ані собі признати, ані їх бачити, але на інших егоїзм бачимо дуже прискіпливо, критикуємо його, і аж ненавидимо.  Це ознака духовної сліпоти і прояв несправедливості, яку у своєму стереотипному мисленні ми не усвідомлюємо. Це плоди первородного гріха. Ісус вказує на цей корінь в нас і дає нам просту вказівку, яка є дуже ефективною, лише потрібно її реалізувати. 



Ми повинні реформувати найперше себе

Дата публікації:   2016-07-24
Автор:   ВВП
Докоряти і бажати усувати хиби ближнього не можна без Божої ласки. Відповідну ласку здобуду тим, що почну від себе. Тоді отримаю її для себе і для свого ближнього. Коли схочу виправляти брата, то хоч і добрий буде намір, але якщо через моє внутрішнє терпіння не здобуду ласку для нього, то нічого не зміниться, а навпаки – «стара людина» в його душі створить глибоку відразу, неприйняття і зранення, які будуть проявлятися в певних ситуаціях, розмовах і руйнуватимуть Ісусове діло.



Кого я маю любити найбільше?

Дата публікації:   2016-07-23
Автор:   ВВП
Бог здобув мені небо – приготував його для мене. Заради мене Він став людиною, принизився аж до смерті, пролив за мене Свою Кров і відкупив мене. Кого маю любити більше? Він дав мені існування через моїх батьків, але Він є моїм Отцем. Він любить мене більше, ніж я сам себе, більше, ніж будь-хто інший. Треба хоча б одну хвилину на день по-справжньому любити Бога. Хоча б тепер, в цю хвилину, люблю Тебе, Господи, всім серцем – ставлю тебе на перше місце в своєму житті. Дай Йому все, і скажи: «Довіряю Тобі, Ісусе!». Або «Люблю Тебе, Господи!».



У Божому світлі побачимо світло (Пс. 36)

Дата публікації:   2016-07-19
Автор:   ВВП
Ми повинні пізнавати в Бозі певні таїнства: таїнство добра і зла, таїнство історії людства і духовної боротьби з демонами, таїнство Божої любові, Божої величі та інші таїнства – все це ми будемо пізнавати в небі у Божому світлі. Тут ми бачимо тільки як у дзеркалі (1Кор. 13, 12), неточно, але там будемо бачити правду і Бога в обличчя. Через пізнання людина чимось збагачується, це приносить їй щастя. А в небі будемо пізнавати правду все глибше і глибше.