Українська > Публікації УПГКЦ

Остерігайтеся фарисейської закваски (відео)

Дата публікації:   2016-12-02
Автор:   ВВП
Остерігайтеся фарисейської закваски. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Зберігаймо Боже слово в своєму серці – Діва Марія є для нас прикладом

Дата публікації:   2016-11-30
Автор:   ВВП
Одна річ – це лише поверхнево знати Боже слово, а інша – відкритися цьому слову і помалу прищеплювати собі його до пам’яті! Можемо також вивчати напам’ять і деякі частини Святого Письма, наприклад з Євангелія або Послань апостолів. Вже при самому вивчанні діє Святий Дух, так що нам відкривається багато речей. Коли людина повторює Боже слово, а тим самим вивчає його напам’ять, то в цей момент активно включається до нього всією думкою і душею. Це водночас є свого роду молитвою.



Боже слово сильніше!

Дата публікації:   2016-11-29
Автор:   ВВП
Боже слово сильніше! Лише треба ним жити і в силі проповідувати – наприклад, віч-на-віч. Треба підбадьорюватися Божим словом, воно має бути в наших спільнотах. В ньому маємо стояти у вірі. Воно має силу, і навіть ще більшу, ніж негативне слово. «Коли ж ви в Мені перебуватимете, і Мої слова в вас перебуватимуть, просіте тоді, чого лиш забажаєте, і воно здійсниться для вас» (Ів. 15,7). І ми повинні перебувати у слові і в Дусі, який поєднаний з цим словом – в Дусі Святому.



Справжнє покаяння

Дата публікації:   2016-11-26
Автор:   ВВП
Ніхто не навчив нас ходити в правді. Справжній героїзм – це відважно признати: «Так, я згрішив, але тепер каюся». Однак не як Юда, який хоча й сказав, що згрішив, але впав у себежаль і на кінець вчинив самогубство – це не відвага, а зрада. Диявол вміє привести нас до такого половинчастого покаяння, але це не справжнє покаяння. Це розпач – гріх. Справжнє покаяння полягає в тому, що я усвідомлю свій гріх, але йду з ним до Ісуса і маю відвагу каятися, знову і знову.



Яка дорогоцінна Кров Ісуса Христа, що позбавляє нас всіх наших гріхів!

Дата публікації:   2016-11-25
Автор:   ВВП
В Ісусі маємо відкуплення через Його святу Кров – тобто прощення гріхів. Кожен гріх повинен бути покараний: або на самому грішнику, або на його заступнику. Жодна людина, навіть якщо б її гріх був найменшим, не уникне цього суду. Або прийму, що цей гріх вже був покараний на Ісусовому хресті, або він буде покараний в огненному озері, як про це говорить Боже слово. Отож, яка дорогоцінна Кров Ісуса Христа, яка позбавляє нас всіх наших гріхів! Чи я в своєму житті рахуюся з силою цієї крові? Ми повинні звіщати радісну звістку про Боже прощення, про силу Христової крові, але це мусить виходити з нашого спілкування з Богом на молитві.



Інтелектуальна пиха в духовному житті (відео)

Дата публікації:   2016-11-24
Автор:   ВВП
Інтелектуальна пиха в духовному житті. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Роздуми над Словом Життя Ді. 4,11-12

Дата публікації:   2016-11-19
Автор:   ВВП
Нема ні в кому іншому спасіння! Тільки в Ісусі є спасіння! Немає жодних інших доріг чи можливостей спасіння, крім Ісуса Христа. Немає іншого Імені, в якому ми могли б спастися. Це слово діє і буде діяти навіки. І навіть якщо б весь світ був переконаний у протилежному, не матиме рації! Це слово дійсне і для тебе. Немає іншого Імені, в якому маєш вічне життя. Немає іншої дороги, на якій можеш бути спасенний. Немає жодних інших можливостей чи варіантів спасіння.



Віра в Христа розіп’ятого і воскреслого

Дата публікації:   2016-11-19
Автор:   ВВП
Не достатньо віри в Христа розіп'ятого, але потрібно вірити в Христа воскреслого. Обидві ці правди ведуть до правдивої спасительної віри і повинні спонукати нас до наслідування Христа – найперше розп'ятого. Але співрозп'яття має мотивувати нас до віри, що через нього Христос прославиться Своєю силою, Своїм воскресінням. Кожен з нас має бути людиною болю, людиною з пробитим серцем, яка усвідомлює свою власну убогість, а водночас убогість своїх ближніх, що боляче ранить Ісуса. Але ми маємо бути також людьми віри, як апостол Іван. Він стояв під хрестом, переживав кожну хвилину Ісусових терпінь разом з Матір'ю Ісуса.



Найважливіше – жити з Ісусом (відео)

Дата публікації:   2016-11-17
Автор:   ВВП
Найважливіше – жити з Ісусом. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



В Церкві запанував дух смерті (відео)

Дата публікації:   2016-11-15
Автор:   ВВП
В Церкві запанував дух смерті. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



«Змагайте до любові, але бажайте гаряче духовних дарів, особливо ж – дару пророцтва» (1 Кор. 14,1)

Дата публікації:   2016-11-14
Автор:   ВВП
«Змагайте до любові». Ми повинні змагати до любові, але до тієї правдивої, не такої, яка по суті є відпадом від Христа і компромісом з духом світу. Тепер всюди в Церкві використовується слово «любов». Але під цим терміном уявляють все, що хочуть: перелюб, зраду, відступництво від Христа. Все це «любов», тільки одного не можна – захищати Ісуса Христа і любити Його чистим серцем. Що таке любов – ця справжня, «агапе»? Ця любов проявляється так, що хоче бути спасенною, і хоче, щоб також ближні осягнули спасіння. Отож, коли переживаю біль, страждання, хрест, або коли мушу говорити правду, яка болить – це все є любов’ю. І навіть якщо повинен комусь завдати спасительного болю, напр. вказати на його єресі. Це все любов, бо я хочу, щоб ближній був спасенний.



«Господи, нехай зійде вогонь з неба!»

Дата публікації:   2016-11-13
Автор:   ВВП
На слово пророка Іллі: «Господи, нехай зійде вогонь з неба», зійшов вогонь і спалив бика на Кармелі. Потім вогонь сходив ще двічі і щоразу спалював 50 воїнів. Але найперше цей вогонь зійшов на нього. Пророк Ілля мав досвід з Божим вогнем. Він вже очистив його душу. Отож цей вогонь має нас очищувати.



Перебування в затверділості аж до смерті закінчується пеклом

Дата публікації:   2016-11-12
Автор:   ВВП
До пекла людина йде тому, що відкидає спасіння в Ісусі Христі, не хоче признати гріх перед собою, своєю совістю і перед Богом. Закриє очі і в цій затверділості залишиться аж до смерті. Коли Бог посилає якісь терпіння і випробування, щоби привести до покаяння, людина відповідає наріканням, бунтом, не хоче схилитися перед Богом і затвердіє. Весь світ може доказувати: «Ти зробила це», але людина перебуває в ірреальності, в брехні. Всі це бачать, але вона, як сліпа, стверджує, що не зробила нічого поганого, що є святою. А таке мислення має і найбільший злочинець.



Дособорний і післясоборний дух (відео)

Дата публікації:   2016-11-11
Автор:   ВВП
Дособорний і післясоборний дух. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Смерті ніхто не уникне

Дата публікації:   2016-11-10
Автор:   ВВП
Бог вклав у нас духа, який подібний до Бога розумом, свобідною волею... В момент смерті людський дух повертається назад до Бога, який його створив, як написано в книзі Екклезіаста (див. Еккл. 12,7). Потім людина йде на Божий суд, де будуть виявлені всі її гріхи і де вона здасть звіт за своє життя. Потім настане ще й воскресіння: одні підуть до вічного життя, а інші – до вічної погибелі, як каже Боже слово. Отож людина ніде не сховається. Тому треба бути готовим до смерті, мати спасительний страх смерті і Божого суду, який має вести нас до правдивого покаяння, живої віри і чуйності, щоб ми використовували час, передусім на молитві.