Українська > Публікації УПГКЦ

Кого я маю любити найбільше?

Дата публікації:   2016-07-23
Автор:   ВВП
Бог здобув мені небо – приготував його для мене. Заради мене Він став людиною, принизився аж до смерті, пролив за мене Свою Кров і відкупив мене. Кого маю любити більше? Він дав мені існування через моїх батьків, але Він є моїм Отцем. Він любить мене більше, ніж я сам себе, більше, ніж будь-хто інший. Треба хоча б одну хвилину на день по-справжньому любити Бога. Хоча б тепер, в цю хвилину, люблю Тебе, Господи, всім серцем – ставлю тебе на перше місце в своєму житті. Дай Йому все, і скажи: «Довіряю Тобі, Ісусе!». Або «Люблю Тебе, Господи!».



У Божому світлі побачимо світло (Пс. 36)

Дата публікації:   2016-07-19
Автор:   ВВП
Ми повинні пізнавати в Бозі певні таїнства: таїнство добра і зла, таїнство історії людства і духовної боротьби з демонами, таїнство Божої любові, Божої величі та інші таїнства – все це ми будемо пізнавати в небі у Божому світлі. Тут ми бачимо тільки як у дзеркалі (1Кор. 13, 12), неточно, але там будемо бачити правду і Бога в обличчя. Через пізнання людина чимось збагачується, це приносить їй щастя. А в небі будемо пізнавати правду все глибше і глибше.



Авраам цілковито довіряв Богу (відео)

Дата публікації:   2016-07-18
Автор:   ВВП
Авраам цілковито довіряв Богу.  + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Що буде зі мною після смерті?

Дата публікації:   2016-07-18
Автор:   ВВП
Коли хтось мав йти тільки на світський суд, то тремтів від страху. А всі ми будемо стояти перед Божим судом, але не направляємо за собою зло. Що зробив би той, хто б мав у себе наркотики і знав, що якщо їх у нього знайдуть, буде розстріляний? Швидко би їх відкинув від себе і так позбувся їх. Ми носимо з собою гріх. Але в годину смерті з ним до неба не пройдемо, бо він тягне нас до пекла. Боже слово ясно каже: «Заплата за гріх – смерть» (Рим. 6,23). Тому мусимо його викинути, засудити і дати під владу Ісусової крові, яка очищує нас від кожного гріха.



Роздуми над Словом Життя Mт. 7,7

Дата публікації:   2016-07-16
Автор:   ВВП
Про що ми повинні просити в першу чергу, що маємо шукати і в які двері стукати? Передусім маємо просити про дар покаяння, щоб нам відкрилися очі, а не просити про матеріальне чи тимчасове добро. Маємо просити про те, щоб розуміти Христове Євангеліє, щоб любити Ісуса і прагнути бути з Ним у молитві. Шукати маємо передусім Ісуса, потрібно в молитві шукати Його обличчя і в цьому пізнавати все своє щастя і справжню радість. Ми повинні прагнути цієї відданості – святості. Тоді маємо стукати у небесні двері, у серце Богородиці, яка повна ласк і щедро дає своїм дітям все потрібне для спасіння і дочасного життя. Ісус сказав: «Ось, твоя Мати!». Хто послухав Ісуса, здобув собі серце Богородиці, а тим і ласку в Бога і запоруку свого спасіння.



З вірою приймати все, що Бог допустить

Дата публікації:   2016-07-14
Автор:   ВВП
Яке ставлення я маю мати до Бога, до Його провидіння і до таїнства гріха у світі, в нас і в Церкві? – Тут також я маю упокорятися. Коли Йов нарікав, Бог йому сказав: «Де ти був, коли Я ставив основи землі і всесвіту?». Наше пізнання дуже обмежене! Ми не повинні нарікати, але в покорі і з вірою приймати все, що Бог допустить.



За будь-яку ціну я хочу здобути вічне життя

Дата публікації:   2016-07-13
Автор:   ВВП
В своєму житті ми повинні мати мотивацію, мету, перспективу. Наша мета – не довге життя, але вічне життя. Ми повинні постійно бачити перед собою небо – свою справжню Батьківщину, бачити реальність вічного щастя. Людина переважно до цього повністю байдужа, наче б це її зовсім не стосувалося. Буде роздумувати про якусь конкретну річ, що треба купити в магазині і т.д., – це для неї живе і актуальне, але найосновнішу і найважливішу річ – небо – зовсім не усвідомлює.



В кризових ситуаціях достатньо лише дивитися вгору

Дата публікації:   2016-07-09
Автор:   ВВП
Ніколи не забувайте про головне: любити Бога понад усе, отож і понад своє «еґо»! Любити означає помирати! Любов є розп'ята! А в кризових ситуаціях достатньо лише дивитися вгору і усвідомлювати, що Бог мене тепер бачить і що тепер приймаю цей біль. Також згадаю собі про фізичну смерть. Одного разу вона прийде і буде вже пізно. Але тепер, сьогодні, ще є час до покаяння, до ревності! 



Чи патріарх Кирило є духовним шизофреніком, чи свідомо обманює громадськість?

Дата публікації:   2016-07-08
Автор:   ВВП
26.06.2016 р. папа Франциск заявив, що Церква повинна вибачитися перед ЛГБТ за те, як до них відносилась. На заяву папи Франциска відреагувала Російська Православна Церква.Цитата прес-служби патріарха Кирила: «На наш погляд, це досить дивний заклик... Від нас нічого подібного не почуєте... Гріх називаємо гріхом, а грішників закликаємо до покаяння. І для Православної Церкви інших підходів бути не може. Людина повинна усвідомлювати свій гріх, а не прикриватися якимись загальнолюдськими цінностями».Відповідь: Ця заява прес-служби Патріархату є повністю православною і католицькою. Так повинен відповісти кожен християнин, якщо прийняв Ісуса Христа і дотримується Божих Заповідей. Але проблема полягає в тому, що в понеділок, 20.06.2016 р., на Соборі на Криті був прийнятий документ, яким Православна Церква під приводом усунення дискримінації фактично схвалила гомосексуалізм.



Плани США і Ватикану з Україною

Дата публікації:   2016-07-08
Автор:   ВВП
Посол США зобов’язаний дотримуватися програми закордонної політики Америки, яка в якості пріоритету поставила просування гомосексуалізму в кожній державі. І ця людина сказала про С. Шевчука, що за три роки саме він справив на нього найбільше враження. Що це означає? Це означає, що він має того ж духа і єдність інтересів. Шевчук буде слухняним інструментом Америки в реалізації американських технологій, які просувають гомосексуалізм. Що стосується кард. Гузара і Гудзяка, громадян США, вони вже в цій лінії провели «революцію гідності» (просунення гомосексуалізму). Вони виконали своє завдання. Також псевдопапа Франциск, який цілує ноги мусульманам і транссексуалістам, перебуває в ідеологічній єдності з цими трьома церковними ієрархами, а тим більше є їхнім найвищим главою.



Проповідь Патріарха Іллі на свято Різдва Івана Хрестителя

Дата публікації:   2016-07-07
Автор:   ВВП
Іван Хреститель був людиною віри. Ісус сказав, що поміж народженими з жінок не було більшого від Івана Хрестителя, бо він готував дорогу для Христа, проповідував покаяння, конкретно вказуючи на Ісуса: «Ось Агнець Божий, що бере на Себе гріх світу». Він у вірі вказує на Ісуса: «Слідом за мною іде сильніший від мене, що Йому я недостойний, нахилившись, розв'язати ремінця Його сандалів. Я вас хрестив водою, а Він хреститиме Святим Духом» (Mр. 1,7-8). Іван Хреститель готує дорогу Ісусові, а потім сам помирає як мученик. Йому відтяли голову за те, що він проповідував Боже слово і не відступив від його вимог. І ми сьогодні, на свято Івана Хрестителя, просімо, щоб і нам Бог дав ласку бачити Христа і сказати так, як Іван Хреститель: «Йому треба рости, мені ж маліти» (Ів. 3,30). Це програма і для нас.



За євангелізацією йдуть переслідування

Дата публікації:   2016-07-06
Автор:   ВВП
Церква проходить певними етапами і постійно відбувається духовна боротьба. Пророки і вірні Христу були спершу переслідувані поганськими гегемонами, а згодом – слугами диявола, одягненими в церковні ризи. Це бачимо і в часи Яна Гуса – його спалили, а також спалили Єроніма Празького. (30 травня згадували 600-ту річницю його мученицької смерті.) Єронім був справжнім героєм, хоча й подібно, як Петро (який відрікся Христа, але потім чинив покаяння), і він відрікся свого вчителя, а потім ревно каявся. Людина мусить бути переслідуваною або сама мусить твердо переслідувати «стару людину» в собі, щоб вона не угашала Духа і щоб Христос міг в нас жити.



Шукай правду! 13 частина: Істинне і фальшиве християнство

Дата публікації:   2016-07-06
Автор:   ВВП
Просування поганства, особливо через т.зв. екуменічний діалог з буддистами та індуїстами, сьогодні є однією з найпотужніших психологічних зброй для знищення християнських народів. Тому необхідно відрізняти істинне християнство від фальшивого християнства з духом глобалізації та пошаною до поганства. Якщо ми дійсно поважаємо поган, то ми повинні проповідувати їм спасіння, яке є тільки в Христі і ні в кому іншому. Це наш обов'язок – проповідувати їм, щоб відвернулися від своїх ідолів, від обожнювання тварин та інших фальшивих шляхів, і щоб через віру в Христа знову народилися для Божого Царства. Як справжні християни, які знають правду, ми зобов'язані цю правду проповідувати. Фальшиві християни через фальшиву пошану толерують і поклоняються поганським божкам – демонам. Це зрада Христа та Євангелія і один з найбільших гріхів, що скликає прокляття.



Роздуми над Словом Життя Mт. 7,6

Дата публікації:   2016-07-02
Автор:   ВВП
Що розуміється під словом священне, а що під словом перлина? Передусім, Господь Ісус мав на увазі Своє слово і Боже таїнство. Нашою Перлиною є Христос і Його Євангеліє. Ким є ці собаки? Насамперед, це церковні фарисеї, а також усі ті люди, які в даний момент не мають доброго наміру, але свідомо протиставляються Духу Христа. У книзі Одкровення написано: «Назовні – пси і чарівники, і розпусники, і вбивці, і ідолопоклонники, і всі, що люблять і чинять лжу» (Од. 22,15). Ким є ці свині? Це люди, які свідомо віддаються гріховним пристрастям (гомосексуалісти, педофіли, транссексуалісти, розпусники, перелюбники...), які нахабно виступають проти Христового Євангелія (Божих законів) і не хочуть каятися за своє рабство гріха. Господь Ісус проповідував Євангеліє бідним і грішникам, які прагнули прощення. Але переважно обминав церковників і гордих людей, які мали світську владу. Фарисеям і садукеям відкрито сказав, що вони є змії, а до Ірода не промовив ані слова.



В нас є інфекція первородного гріха

Дата публікації:   2016-07-02
Автор:   ВВП
В нас є духовна система, духовна інфекція первородного гріха, непослуху і бунту. Це «стара людина», кам'яне серце, тобто фабрика гріха, яка працює автоматично. Ми повинні її зупинити. Це постійна боротьба. Ми мусимо знати, що це в нас є. Як тільки потрапимо у важчу ситуацію, відразу ж проявиться гордість, самолюбство, себежаль, заздрість. Вогонь Божий повинен все це паралізувати. Боротьба починається аж тоді, коли ми приймемо Ісуса, нове серце і нового Духа.