Українська > Публікації УПГКЦ

Я приготував тобі місце в небі! За що?

Дата публікації:   2016-04-11
Автор:   ВВП
Ісус каже: «Я приготував тобі місце в небі!». Кожен з нас може особисто задуматися: А за що, Господи? За мої гріхи, за моє лінивство? Отже, за що Ти мені це даєш? За мої гріхи, якими я Тебе духовно розпинав? За невіру, відречення Тебе навіть в дрібницях, за байдужість до Тебе і постійне хворобливе кручення тільки навколо свого еґо? Але що Христос розп'ятий в нашій душі – до цього ми байдужі. Отже, за що маю небо?Людина заслуговує покарання. Смерть за гріх справедлива. А Ісус приходить до цього бруду, бере на Себе всі гріхи і каже мені: «Я приготував тобі місце в небі!». Господи, але це межує аж з крайністю з Твого боку! За що?! Людина не має ані краплі вдячності.



Ми боремося за щасливу вічність

Дата публікації:   2016-04-10
Автор:   ВВП
Тут, в часі, ми боремося за щасливу вічність. Хочемо за будь-яку ціну спасти свою душу і якнайбільше душ, за які Ісус віддав Своє життя. Небо дійсно є нашим справжнім домом. Тут, на землі, мусимо боротися з гріхом, з духом брехні і самі з собою. Ми повинні наслідувати Христа, а це означає прийняти терновий вінець, обпльовування, хресну дорогу. З цим треба рахуватися і постійно мати перед очима ціль – небо, яке є моїм домом.Глибоко в нас має бути закорінене бажання: «Хочу бути спасенним! Хочу привести до спасіння якнайбільше людей. І навіть якщо б треба було пожертвувати своїм життям, Христа не зраджу!».



Пастирське послання на Великий піст

Дата публікації:   2016-03-27
Автор:   Синод УП ГКЦ
Спасіння має одну умову – прощення. Ми конче потребуємо прощення своїх власних гріхів і зла, яке ми спричинили свідомо чи несвідомо. Бог з любові до нас дав свого Єдинородного Сина, який помер за кожного з нас на хресті і своєю Кров’ю стер нашу боргову розписку. Задля заслуг Христа Бог прощає нам наші провини і через жертву Христа нам відкрите вічне щастя в небі з ангелами і святими. Але ми повинні простити своїм ближнім. Ісус ясно говорить: «Якщо ви не простите, то і вам Небесний Отець не простить ваших провин». А з іншого боку: «Якщо простите, то і вам Небесний Отець простить». Проблема прощення полягає в тому, щоб людина перед собою і перед Богом правдиво усвідомила зло, яке спричинила, і попросила у Бога прощення, а водночас простила всім, які її скривдили. Це справжнє покаяння.



Роздуми над Словом Життя Mт. 6,19-21

Дата публікації:   2016-03-26
Автор:   ВВП
Ісус простим способом показує нам, що збирати скарби на землі є великим нерозумом. Він каже, що міль та іржа їх нищать і злодії викрадають. Крім того, головним злодієм, який все вкраде, є смерть. А Ісус каже: «Будьте готові, бо не знаєте ні дня, ні години».«Збирайте ж собі скарби на небі, де іржа їх не нищить...». Це наказ, ми повинні збирати скарби на небі. Скарби на небі збираємо добрими вчинками, боротьбою зі злом, брехнею, гріхом, світом і дияволом.Ключовими тут є слова Ісуса: «Бо де твій скарб, там буде й твоє серце». Де твій скарб? Якщо тут, на землі, то його втратиш; і якщо не дбатимеш про вічний скарб, то і не здобудеш його. Що є твоїм скарбом? Цим найдорожчим Скарбом є Ісус. Він помер за тебе на хресті. Він приготував тобі вічну славу в небі.Те, що збираєш на небі, іржа не нищить і жоден злодій, навіть смерть, не викраде – і знати це приносить великий мир. Будьмо мудрими, як до цього нас закликає Господь Ісус.



Будьте готові!

Дата публікації:   2016-03-26
Автор:   ВВП
Ісус каже: «Будьте готові, бо ви не знаєте, ні дня, ні години, коли прийде Син Людський». Це найбільша мудрість – готуватися до смерті. Адже ми не знаємо, чи не трапиться якесь нещастя – можемо захворіти на рак чи попасти в автоаварію, і будемо у вічності. Не знаємо ні дня, ні години. Не знаємо, коли зустрінемося з Господом лицем в лице. Однак ми повинні з цим рахуватися, знаємо, що це прийде. Не можемо відкладати навернення. Ми повинні почати вже сьогодні, як каже Боже слово: «Сьогодні, якщо ви почуєте Його голос, не робіть затверділими ваших сердець». Чекати на покаяння в годину смерті – це божевілля. Так, є такі люди, які навернулися в годину смерті, але це виняток. Покладатися на це ризиковано! Втратити вічне життя – це щось жахливе!



Шукай правду! 9 частина: Рух опору

Дата публікації:   2016-03-19
Автор:   ВВП
Дорогі студенти! Не з власної вини ви були відрізані від здорових духовних коренів, що виходять з тисячолітньої християнської культури, і вам прищепили деградуючу американську псевдокультуру, яка веде до морального, духовного та фізичного занепаду. Бог дає тобі шанс, щоб порятунок народу почався від тебе. Ти можеш його прийняти або відкинути. Коли відкинеш, будеш нести спільну відповідальність за масове самогубство молодого поколі-ння, і, таким чином, цілого народу. Або будеш сьогодні героєм, або злочинцем! Відкрийте очі і мобілізуйтесь, проведіть революцію опору проти інвазії американізму! Тому закликаємо вас до духовної революції, виступіть проти псевдокультури! Відкрийте таїнство внутрішньої молитви, яка веде до особистої єдності з Богом. Візантійський Вселенський Патріархат цим вас закликає: виступіть проти глобалізаційного сатанізму! Оголосіть бойкот американській псевдокультурі!



Слово Патріарха Іллі на Великій піст

Дата публікації:   2016-03-14
Автор:   ВВП
В час Великого посту Бог дає нам час – 40 днів – для того, щоб ми зупинилися і роздумували над стражданнями Христа. Молитва-розважання над семи словами Ісуса на хресті, які Він промовив, коли три години помирав на Голготі, спонукає нас до того, щоб ми відкрилися Божій любові, яка віддалася нам аж до крайнощів. Ми повинні зупинитися і подивитися на своє життя з погляду вічності. Якщо б я тепер помер, то де була б моя душа? Я повинен мати святий егоїзм: «Мушу подбати про свою душу!». Коли стоятиму на Божому суді, мені не допоможуть жодні виправдання, я буду змушений дати звіт за своє життя. Треба зупинитися, знайти час. І саме в час Великого посту Церква закликає нас до цього. Ми повинні навчитися нормальних принципів Євангелія, простих засад, які є здорові, природні, а водночас Божі. Це є наслідування Христа. В духовній боротьбі за спасіння душ йдеться про дві речі: піст і наші взаємні стосунки, тобто про внутрішню єдність. Тоді молитва праведника досягає небес. Коли двоє або троє перебувають в єдності, Христос є посеред них і вже тоді Він молиться – вже Він за це відповідає.



Страждання великомученика Євстахія Плакиди та його родини. ІI частина ♫ (відео + аудіо – Життя святих)

Дата публікації:   2016-03-14
Автор:   ВВП
Страждання великомученика Євстахія Плакиди та його родини. ІI частина ♫ (відео + аудіо – Життя святих)



Про піст (відео)

Дата публікації:   2016-03-13
Автор:   ВВП
Про піст / + Ілля  Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Шукай правду! 7 частина: Ювенальна юстиція

Дата публікації:   2016-02-25
Автор:   ВВП
Наддержавна організація ООН створила Конвенцію (т.зв.) прав дитини. На підставі цієї Конвенції окремим державам нав'язують закони, які під позитивними термінами і без реальних причин узаконюють викрадення дітей у батьків. Система заснована на ліквідації сім'ї, а згодом і її окремих членів. Система ювенальної юстиції – це лакмусовий папір, який виявляє в країні діяльність тіньового уряду прихованих глобалізаторів НСП. Закликаємо народ, а особливо студентів: пробудіться з байдужості і мобілізуйтеся! Безкомпромісно закликайте депутатів, щоб скасували всі злочинні закони, які останнім часом були прийняті шляхом обману, хабарів і зрадників!



Ходити в правді перед Богом (відео)

Дата публікації:   2016-02-12
Автор:   ВВП
Ходити в правді перед Богом. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Кров мучеників є насінням нових християн (відео)

Дата публікації:   2016-02-10
Автор:   Зі світу
Кров мучеників є насінням нових християн



Втрачати свою душу ради Христа (відео)

Дата публікації:   2016-02-09
Автор:   ВВП
Втрачати свою душу ради Христа. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Майте те саме думання, що було в Христі Ісусі, Господі нашім (відео)

Дата публікації:   2016-02-07
Автор:   ВВП
Майте те саме думання, що було в Христі Ісусі, Господі нашім. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Боротьба проти гріха (відео)

Дата публікації:   2016-02-06
Автор:   ВВП
Боротьба проти гріха. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату