Українська > Публікації УПГКЦ

Роздуми над Словом Життя Mт. 6,34

Дата публікації:   2016-05-21
Автор:   ВВП
Турботи ми створюємо собі автоматично. Що робити з турботами? Ми повинні вчитися щодня на молитві віддавати їх Богу. Це єдине правильне рішення. Коли навчимося віддавати свої турботи Богу, молитва стане щоденною потребою, а наше життя стане плідним. Господь щодня даватиме нам нові й нові досвіди з Його силою і любов’ю. Коли на тебе прийде страх, перед початком якоїсь праці чи обов'язку, або коли потрапиш в неочікувану ситуацію і не знаєш, як зорієнтуватися, усвідом Божу присутність і декілька разів з вірою  повторюй: «Ісусе, довіряю Тобі!». Хай це буде твоїм гаслом, яким ти декілька разів на день з вірою звернешся до Ісуса: Ісусе, довіряю Тобі!



Хто з’єднаний з Ісусом, має мир в душі

Дата публікації:   2016-05-21
Автор:   ВВП
З Ісусом ми повинні вмирати, і з Ним також воскресати з мертвих. У нашому житті ми повинні актуалізувати єдність з Ісусом. Як тільки залишаємося в собі, приходять проблеми. Людина, яка з'єднана з Христом, постійно має мир в душі. Адже той, хто з'єднаний з Ісусом, має мир, який світ дати не може. Це закон, який діє: така людина в проблемах, які прийдуть, переживає внутрішній мир. Бог дає його душі, яка Йому відкриється. Це може спробувати кожен.



Ніхто не має більшої любові, як хто душу свою поклав би за друзів своїх

Дата публікації:   2016-05-20
Автор:   ВВП
За день до своєї смерті Ісус говорить: «Ніхто не має більшої любові, як хто душу свою поклав би за друзів своїх» (Ів. 15,13). Отож усвідом: Як Ісус тебе любить! За яку ціну ти був відкуплений! Людина думає про все, але те найголовніше ігнорує. Ісус каже: «Шукайте найперше (!) Царства Божого і Його справедливість». А чим є та справедливість? Ця справедливість, пов'язана з милосердям, любов’ю і правдою, а не з брехнею, самообманом і напівправдою. Це справедливість, якою є Ісус! Він каже: «Я є Правда». Правда пов'язана зі світлом, яким є Він. «Я – світло для світу», каже Ісус.



Що значить бути перед обличчям Господа

Дата публікації:   2016-05-17
Автор:   ВВП
Я повинен також мати досвід з тим, що означає бути перед обличчям Господа. Це не означає, що будемо мати видіння і появи Христа. Стояти перед обличчям Господа дуже просто: зупинюся, усвідомлю Божу присутність і стану перед Богом в правді, як грішник. Визнаю Йому хоча б один гріх і буду готовий прийняти від Нього виявлення й інших моїх гріхів. Я також готовий пробачити всім, хто мене образив, бо хочу, щоб Бог мені простив. Коли приходимо перед Боже обличчя, ми повинні також усвідомити, що чиста любов до Бога означає знову Йому все віддати. Таким є правдиве відношення. Ми однак постійно хочемо щось тримати. Але все ж таки мусимо це все пускати.



У небі ми будемо мати все, чого так прагне людське серце

Дата публікації:   2016-05-16
Автор:   ВВП
Тільки подивіться, який багатий наш Отець і яка спадщина нас очікує! Все, що належить Богу, Він дасть нам. Він каже, що ми є співспадкоємцями з Христом. Небесний Отець дав все Христу, а Ісус дав нам Самого Себе, видав Себе за нас. Він дасть нам вічний вінець слави – тим, які прийняли Його як свого Спасителя і готові заради Нього тут, на землі, зносити  тимчасове страждання і приниження. Треба це знати. Святе Письмо каже, що ми будемо співцарювати з Христом, будемо мати спільність зі святими, мучениками, апостолами, пророками, ангелами і Дівою Марією, нашою Матір’ю.



В проблемі шукай Ісуса

Дата публікації:   2016-05-15
Автор:   ВВП
Коли прийде якась проблема в нашому житті, перше питання: «Де є Ісус?». Шукайте Ісуса. А де є Ісус? Він каже нам: «Я з вами по всі дні вашого життя». Він з нами, але ми не є з Ним, не рахуємось серйозно з Ісусом у своєму житті. Але це не означає, що коли з Ним будемо рахуватися, то вже не буде ніяких проблем. Проблеми і хрести будуть, однак коли ми вірою з’єднаємося з Ісусом, тоді чим більший буде хрест, тим більше він наблизить нас до Ісуса.



Шукай правду! 11 частина: Правда зробить вас вільними

Дата публікації:   2016-05-07
Автор:   ВВП
Фундаментом, на якому базується і розвивається відношення до Бога, є внутрішня молитва, яка походить з основних християнських догм і є Христоцентричною. Бог створив тебе з любові і з любові відкупив. Усвідом таїнство свого відкуплення глибше. Згадай дату свого народження і нинішню дату, а тепер усвідом теперішню мить. Що було до цього – це минуле, яке не вертається. Що буде опісля – це майбутнє, але воно не є в твоїх руках. Ти можеш переживати тільки сьогодення, тобто саме цей момент. Як використовувати його для вічності? Як використовувати час? Усвідом три реальності: смерть, гріх і суд. Реальність прощення гріхів. Фундаментом, на якому базується і розвивається відношення до Бога, є внутрішня молитва. Щодня присвячуй їй хоча б чверть години.



Слово Патріарха Іллі на світлий празник Христового Воскресіння

Дата публікації:   2016-05-01
Автор:   ВВП
На Великдень ми переживаємо реальність Христової смерті і воскресіння. Христова смерть – це вузька дорога, яка єдина веде до Божого Царства. Сьогодні, коли ми співаємо «Христос Воскрес», переживаємо і те, що Христос також переміг смерть: «смертю смерть подолав» і Своїм воскресінням довів, що дійсно є істинним Богом! Ісус дійсно воскрес! Це реальність. Звичайно, це суперечить фізичним законам – це було втручання Божої всемогутності, чудо! Бог всемогутній! В цей момент найвища Божа сила входить в мертве тіло Христа, перемінює Його і воскрешає. «Боже, Отче, Ти Всемогутній! Віримо в це найбільше чудо!». Усвідом і переживи, що Христос той самий вчора, сьогодні і навіки, що Він тут присутній: «Ісусе, Ти дійсно є тут, навіть якщо я не бачу Тебе фізичними очима. Ти, Ісусе, є воскресіння і життя. Ти є моє воскресіння і моє життя.



Сьогоднішній день – конкретно цей момент – ми повинні жити з віри

Дата публікації:   2016-04-17
Автор:   ВВП
Тут ми маємо дорогоцінну річ, яка називається час. Ми повинні освячувати його вірою, викуповувати час. В часі маємо робити вчинки віри. Те, що є за нами, що минуло, повернути вже не можемо. Те, що ми засіяли у вірі, залишається для вічності. Майбутнє не є в наших руках. У нас є тільки сьогоднішній день і лише цей момент – і ми повинні прожити його у вірі.



Диявол хоче обманути нас і запровадити в пекло

Дата публікації:   2016-04-16
Автор:   ВВП
Диявол хоче обманути нас і запровадити туди, де є він сам. Це програма диявола і всіх тих підступних демонських духів, які діють наче темні хмари. Вони впливають на наше мислення і через філософії, коли сугестивно нав’язують людям брехню. Так диявол тримає нас у темряві і духовній сплячці. А саме тим, що боремося проти брехні, яка є в нас й у світі, і проти духа брехні, проти диявола, можемо доказувати Богу свою вірність і любов.



Сім слів з хреста (розважання) - V слово з хреста: „Елої, Елої, лема савахтані?” (Мр. 15,34) (відео)

Дата публікації:   2016-04-15
Автор:   ВВП
Сім слів з хреста (розважання) – V слово з хреста: „Елої, Елої, лема савахтані?” (Мр. 15,34), (що означає: „Боже мій, Боже мій! Чому ти мене покинув?”); + Ілля; Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату 



Сім слів з хреста (розважання) ІV слово з хреста: „Прагну!” (Ів. 19,28) (відео)

Дата публікації:   2016-04-13
Автор:   ВВП
Сім слів з хреста (розважання) ІV слово з хреста: „Прагну!” (Ів. 19,28); + Ілля; Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату 



Я приготував тобі місце в небі! За що?

Дата публікації:   2016-04-11
Автор:   ВВП
Ісус каже: «Я приготував тобі місце в небі!». Кожен з нас може особисто задуматися: А за що, Господи? За мої гріхи, за моє лінивство? Отже, за що Ти мені це даєш? За мої гріхи, якими я Тебе духовно розпинав? За невіру, відречення Тебе навіть в дрібницях, за байдужість до Тебе і постійне хворобливе кручення тільки навколо свого еґо? Але що Христос розп'ятий в нашій душі – до цього ми байдужі. Отже, за що маю небо?Людина заслуговує покарання. Смерть за гріх справедлива. А Ісус приходить до цього бруду, бере на Себе всі гріхи і каже мені: «Я приготував тобі місце в небі!». Господи, але це межує аж з крайністю з Твого боку! За що?! Людина не має ані краплі вдячності.



Ми боремося за щасливу вічність

Дата публікації:   2016-04-10
Автор:   ВВП
Тут, в часі, ми боремося за щасливу вічність. Хочемо за будь-яку ціну спасти свою душу і якнайбільше душ, за які Ісус віддав Своє життя. Небо дійсно є нашим справжнім домом. Тут, на землі, мусимо боротися з гріхом, з духом брехні і самі з собою. Ми повинні наслідувати Христа, а це означає прийняти терновий вінець, обпльовування, хресну дорогу. З цим треба рахуватися і постійно мати перед очима ціль – небо, яке є моїм домом.Глибоко в нас має бути закорінене бажання: «Хочу бути спасенним! Хочу привести до спасіння якнайбільше людей. І навіть якщо б треба було пожертвувати своїм життям, Христа не зраджу!».



Пастирське послання на Великий піст

Дата публікації:   2016-03-27
Автор:   Синод УП ГКЦ
Спасіння має одну умову – прощення. Ми конче потребуємо прощення своїх власних гріхів і зла, яке ми спричинили свідомо чи несвідомо. Бог з любові до нас дав свого Єдинородного Сина, який помер за кожного з нас на хресті і своєю Кров’ю стер нашу боргову розписку. Задля заслуг Христа Бог прощає нам наші провини і через жертву Христа нам відкрите вічне щастя в небі з ангелами і святими. Але ми повинні простити своїм ближнім. Ісус ясно говорить: «Якщо ви не простите, то і вам Небесний Отець не простить ваших провин». А з іншого боку: «Якщо простите, то і вам Небесний Отець простить». Проблема прощення полягає в тому, щоб людина перед собою і перед Богом правдиво усвідомила зло, яке спричинила, і попросила у Бога прощення, а водночас простила всім, які її скривдили. Це справжнє покаяння.