Українська > Публікації УПГКЦ

Шукай правду! 13 частина: Істинне і фальшиве християнство

Дата публікації:   2016-07-06
Автор:   ВВП
Просування поганства, особливо через т.зв. екуменічний діалог з буддистами та індуїстами, сьогодні є однією з найпотужніших психологічних зброй для знищення християнських народів. Тому необхідно відрізняти істинне християнство від фальшивого християнства з духом глобалізації та пошаною до поганства. Якщо ми дійсно поважаємо поган, то ми повинні проповідувати їм спасіння, яке є тільки в Христі і ні в кому іншому. Це наш обов'язок – проповідувати їм, щоб відвернулися від своїх ідолів, від обожнювання тварин та інших фальшивих шляхів, і щоб через віру в Христа знову народилися для Божого Царства. Як справжні християни, які знають правду, ми зобов'язані цю правду проповідувати. Фальшиві християни через фальшиву пошану толерують і поклоняються поганським божкам – демонам. Це зрада Христа та Євангелія і один з найбільших гріхів, що скликає прокляття.



Роздуми над Словом Життя Mт. 7,6

Дата публікації:   2016-07-02
Автор:   ВВП
Що розуміється під словом священне, а що під словом перлина? Передусім, Господь Ісус мав на увазі Своє слово і Боже таїнство. Нашою Перлиною є Христос і Його Євангеліє. Ким є ці собаки? Насамперед, це церковні фарисеї, а також усі ті люди, які в даний момент не мають доброго наміру, але свідомо протиставляються Духу Христа. У книзі Одкровення написано: «Назовні – пси і чарівники, і розпусники, і вбивці, і ідолопоклонники, і всі, що люблять і чинять лжу» (Од. 22,15). Ким є ці свині? Це люди, які свідомо віддаються гріховним пристрастям (гомосексуалісти, педофіли, транссексуалісти, розпусники, перелюбники...), які нахабно виступають проти Христового Євангелія (Божих законів) і не хочуть каятися за своє рабство гріха. Господь Ісус проповідував Євангеліє бідним і грішникам, які прагнули прощення. Але переважно обминав церковників і гордих людей, які мали світську владу. Фарисеям і садукеям відкрито сказав, що вони є змії, а до Ірода не промовив ані слова.



В нас є інфекція первородного гріха

Дата публікації:   2016-07-02
Автор:   ВВП
В нас є духовна система, духовна інфекція первородного гріха, непослуху і бунту. Це «стара людина», кам'яне серце, тобто фабрика гріха, яка працює автоматично. Ми повинні її зупинити. Це постійна боротьба. Ми мусимо знати, що це в нас є. Як тільки потрапимо у важчу ситуацію, відразу ж проявиться гордість, самолюбство, себежаль, заздрість. Вогонь Божий повинен все це паралізувати. Боротьба починається аж тоді, коли ми приймемо Ісуса, нове серце і нового Духа.



Хто буде спасенний

Дата публікації:   2016-07-01
Автор:   ВВП
Спасенним буде той, хто дійсно хоче бути спасенним і також прийме Божі умови: хто повірить і прийме Ісуса Христа, тобто зречеться себе та прийме Його за свого Спасителя і Господа. Бог дав нам умови до спасіння. Хто з гордості не хоче їх прийняти і хоче бути спасенний власними силами, той спасенний не буде. Бог дає нам спасіння даром. Треба його прийняти і цей скарб зберігати. Цим скарбом є Христос.



Конкретна модель молитви

Дата публікації:   2016-07-01
Автор:   ВВП
Кожен з нас колись стане на Божому суді. Але є спосіб, як уникнути цього суду. Боже слово каже: «Якщо самі себе судите, то вже не будете суджені». Вже тепер ми повинні пережити, що стаємо перед Всемогутнім Богом і перед цілим всесвітом та викриваємо свій гріх, свою гріховність. Всі згрішили, отож не буду говорити, що я ні. Треба поставити це до світла. «Якщо ходимо у світлі...». Це є те ходіння у світлі. А тепер винесений смертний вирок: «Заплата за гріх – смерть». Моє ім'я і прізвище, народжений тоді і тоді, засуджений на смерть. Чому? Бо приєднався до загальнолюдського бунту проти Бога, ототожнився з гріхом. Так, відплата за гріх – смерть, але тепер маю ще можливість прийняти прощення, бо я ще в часі. Тепер ще є час – час спасіння! Потім, після смерті, коли прийде остаточний кінець, часу вже не буде! А тепер відкривається завіса і за нею бачу Ісуса на хресті, який каже: «Цю смерть Я прийняв за тебе. Я помер за тебе. Щоб ти мав життя, я пожертвував Своїм життям. Моя Кров була пролита за твої гріхи, Я взяв їх всіх на Себе. Маєш шанс – або приймеш, або відкинеш. Приймаєш це?» – «Так, Господи, приймаю!». «Кров Христова очищує нас від кожного гріха».



«Милосердя» папи несе відповідальність за найжорстокішу тиранію людства

Дата публікації:   2016-06-30
Автор:   ВВП
Псевдопапа Франциск з нагоди візиту до Вірменії в неділю 26.06.2016 року сказав: «Римо-Католицька Церква повинна вибачитися перед гомосексуалістами за те, як до них відносилась».Відповідь: Римо-Католицька Церква передусім мала б перепросити Бога і каятися за те, що не називала гріх гріхом, що проповідує єресі, які заперечують суть Церкви, і синкретизм, який замість пошани до правдивого Бога проповідує пошану до поганських релігій та їх демонів (Nostra Aetate, 1965).



ТРИ ПОРАДИ ДЛЯ ПРИЙНЯТТЯ ДАРУ СВЯТОГО ДУХА

Дата публікації:   2016-06-17
Автор:   ВВП
 Сьогодні є багато охрещених і миропомазаних людей. Святий Дух є з ними, але не є в них. Чому? Бо вони не були ведені до того, щоб навернулися до Бога щирим серцем і щоб особисто прийняли Ісуса за свого Господа і Бога та єдиного Спасителя. Навернення за нас не може здійснити ані тато, ані мама, ані хресний тато, ані парох чи єпископ. Навернення за нас не зробить ніхто інший!



Щодня маємо ставити на перше місце Ісуса і Його святу волю

Дата публікації:   2016-06-15
Автор:   ВВП
Життя насправді дуже коротке, а потім буде вічність! Диявол, світ і стара людина намагається утримати нас в тупості, сонливості і марних клопотах, тільки щоб ми не молилися, не упокорялися, взаємно не підбадьорювалися і всіма силами не шукали передусім Божого Царства. Але незважаючи на це, ми повинні щодня відрікатися себе і ставити на перше місце Ісуса та Його святу волю.



Дар Святого Духа

Дата публікації:   2016-06-15
Автор:   ВВП
Коли декілька років тому археологи увійшли до однієї з пірамід, то знайшли там також зерна пшениці. Вони пролежали там близько 3 000 років. Їх посадили і вони виросли. Так само і з нами: в Тайні Миропомазання ми одержали Святого Духа, але з нашого боку були перешкоди, не були створені умови для росту. Обнова у Святому Дусі вимагає відвернення від духа цього світу і свого егоїстичного «я» та рішення прийняти Ісуса Христа і жити для Нього. У день П'ятидесятниці апостол Петро закликає: «Покайтеся, і нехай кожний з вас хреститься в ім'я Господа Ісуса Христа, і отримаєте дар Святого Духа» (Ді. 2,38). Ми були охрещені без власних заслуг, заслугою віруючих батьків, але батьки не можуть замість нас зробити добровільне і свобідне рішення: прийняти Ісуса Христа та жити для Нього. Це повинен зробити кожен сам за себе. 



Шукай правду! 23 частина: Пророча молитва за воскресіння народу

Дата публікації:   2016-06-10
Автор:   ВВП
 Перш ніж виступиш в цій молитві в Божому авторитеті, необхідно викрити корінь гріха в собі і його різні прояви: осудження інших, неприйняття критики, нездатність до самокритики, хворобливу образливість, мстивість. «Стара людина» в нас (т. порушена гріхом природа) некритично вірить брехні, але сумнівається в правді і уникає її. Треба самокритично визнати цей корінь в нас і його плоди – гріхи. Духовним поглядом на хрест розбуджуємо жаль, призиваючи святе Боже Ім'я.  В наступній частині підкреслюється віра в Божу всемогутність через усвідомлення того, що Бог створив небо і землю; тоді слідує віровизнання, що Христос воскрес з мертвих, а потім конкретна віра в духовне воскресіння свого народу.



Роздуми над Словом Життя Mт. 7,1-2

Дата публікації:   2016-06-04
Автор:   ВВП
Господь Ісус тут знову вказує на практичну частину життя кожної людини, а нею є відношення до ближнього. Перша Заповідь говорить нам, що ми повинні любити Бога всім серцем своїм... А Друга подібна до неї: маємо любити ближнього, як самого себе. Щодо осуджування іншої людини, Ісус каже: «Не судіть, щоб вас не судили». Необхідно собі уяснити, що означає ця вимога – не судити. Це не означає, що ми повинні скасувати всі суди і дозволити злочинцям грабувати і вбивати, а при тому посилатися на цю цитату ці Святого Письма. Треба судити справедливим судом. Людина повинна судити і сама себе, при чому справедливо. Це належить до справжньої любові. Маємо судити справедливо і з любов'ю, щоб ближній зрозумів, що це не помста, але що ми любимо його і засуджуємо зло і родовище зла, якого він на собі не бачить. Цим рятуємо його і чинимо йому добро, навіть якщо він одразу цього не зрозуміє.



Якщо самі себе судите, то не будете суджені

Дата публікації:   2016-06-04
Автор:   ВВП
Якщо ми жили в правді, віддавали свої гріхи під владу Ісусової крові, ходили у світлі, судили самі себе, то нас стосуватимуться слова: «Якщо самі себе судите, то не будете суджені» (1Кор. 1,31). Це дуже важливо. Якщо ми самі себе судитимемо, то зустрінемося з Ісусом, як з Тим, Хто чекає нас, щоб прийняти у відкриті обійми. Ця зустріч буде неймовірно радісною. Гріхи, які ми віддали Христу, вже були суджені. Ми признавали їх собі і каялися. Так, для тих, які перейшли зі смерті до життя, які самі себе судили і постійно, знову і знову, віддавали свої гріхи під силу Ісусової крові, суд буде  радісною зустріччю з Христом.



Шукай правду! 12 частина: Божа сила в тобі – Святий Дух

Дата публікації:   2016-06-02
Автор:   ВВП
«Ви приймете силу (динаміс) Святого Духа; і будете Моїми свідками (мартирес)» (Ді.1,8). Ця сила потрібна тобі особливо сьогодні, щоб ти не був зрадником. Таїнство прийняття Святого Духа пов'язане з таїнством Хрещення. Святий Дух постійно діє у своїй Церкві різними способами. Він діяв протягом двох тисячоліть. І сьогодні, на початку третього тисячоліття, мабуть, настають останні часи, коли Божий ворог вже виступає в силі і буде робити фальшиві знамення, щоб спокусити навіть Божих вибранців (Мр. 13,22). Тому особливо сьогодні і тобі потрібна сила (динаміс) Святого Духа, щоб ти не став зрадником, але був свідком Христа – мартирем.



В смутку треба усвідомити: Ісус мене любить!

Дата публікації:   2016-05-29
Автор:   ВВП
Людина часто заглиблена в марноти, турботи, смутки, печалі. А про що думає, коли прийде смуток? Думає: «Ніхто мене не любить!». Але Ісус тебе любить! Він помер за тебе. Нічого більше для тебе зробити не міг! Але ти мусиш це хоча б прийняти. Як прийде смуток, усвідом: Він заплатив за тебе, за всі твої гріхи. Він спас тебе від вічних мук в пеклі і дав тобі вічне щастя. А ти, як кріт, досі перебуваєш в землі, в темряві, і не хочеш чути цю правду. Поглянь на Ісуса, розіп'ятого за тебе. Це прояв Його любові до тебе, Він хоче бути з тобою вічно!



Що ти робиш для спасіння своєї безсмертної душі?

Дата публікації:   2016-05-27
Автор:   ВВП
За сто років нікого з нас тут вже не буде. Ми всі будемо на цвинтарі і з нас всіх буде лише трохи кісток і пороху. Але наша душа безсмертна, і вона буде або в пеклі, або в небі. Чистилище – це лише перехідний стан. Над тим, щоб нас затягнути до пекла, працюють: 1) наша гордість з некерованими пожадливостями; 2) світ зі своєю системою брехні; 3) дух брехні – брехун і вбивця. Ці троє мають єдине завдання: запровадити нас до пекла. Отож треба рішуче і безкомпромісно поставити до світла цих трьох ворогів з їхнім ворожим убивчим планом і проголосити їм війну. Йдеться про вічність, і не тільки про нашу – від нас залежить і вічність людей, які є навколо нас.  Ісус помер за тебе на Голготі, пролив за тебе всю свою кров, бо любить тебе. Це Він зробив для тебе і твого спасіння. А що робиш ти для спасіння своєї безсмертної душі – для вічного життя?