Українська > Публікації УПГКЦ

Брошура "Листи з УА 4/2017"

Дата публікації:   2017-04-28
Автор:   ВВП
Слово Патріарха Іллі на Квітну неділю; Через хрещення ми беремо участь у Христовій смерті та воскресінні; Справжній і фальшивий страх; Покайтеся і вірте в Євангеліє. 5-6 частини; Духовна мобілізація за Трампа. 4-5 частини; Кард. Нич – зрадник – відкриває Польщу ісламізації; Варфоломій І карає захисників православ’я; Папа-емерит – 90 років – приклад покаяння; Стоп звірському механізму викрадання і тиранії дітей в Чехії; Роздуми над Словом Життя Гал. 1,7-8; Роздуми над Словом Життя Гал. 4, 6-7



Поява Томі (відео)

Дата публікації:   2017-04-23
Автор:   ВВП
Поява Томі. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Роздуми над Словом Життя Гал. 4, 6-7

Дата публікації:   2017-04-22
Автор:   ВВП
Зновународжена людина отримала Духа, щоб могти пізнавати Бога, знати Його серце, Його закони, а тому що сама є пізнана Богом, може знати Його так, як дитина знає свою матір чи батька. Тому апостол Павло далі перестерігає галатів, а також нас, щоб ми не втратили внутрішнє відношення до Господа Ісуса, цю першу любов, ласку внутрішнього світла Правди. Бо тільки в Ісусі ми є сини, а тому Бог послав у наші серця Духа свого Сина, Духа, який взиває «Авва, Отче!». Яка це радість! Я вже не раб, а син; а коли син, то спадкоємець завдяки Богові, спадкоємець Божого Царства!



Через віру ми повинні відкритися реальності Христової смерті і Його воскресіння

Дата публікації:   2017-04-22
Автор:  
В Христовій смерті є велика переможна сила. Потім приходить воскресіння, нове життя. З моменту хрещення ми стали учасниками Христового воскресіння, тому ми повинні вірою відкриватися цій правді, щоб вона могла в нас діяти. Бог дарував нам воскресіння через хрещення. Він Сам це зробив. Я тільки вірою це приймаю, навіть коли цього не розумію. Отож через хрещення ми отримали нове життя.



Христос воскрес, перший з тих, які померли

Дата публікації:   2017-04-18
Автор:   ВВП
У темному кам'яному гробі лежить мертве Ісусове тіло, загорнуте в плащаницю. На третій день після Ісусової смерті Його Дух входить до мертвого тіла. Господь воскресає з мертвих! Настає не лише воскресіння, але й перемінення Його тіла. Ісус воскресив Лазаря й інших людей, але вони знову померли. Однак тут йдеться про інший рівень воскресіння. Слово Боже каже, що Христос воскрес як перший з тих, які померли (див. 1 Кор. 15,20). Він прийняв на Себе кару за наші гріхи – смерть, але також воскрес – перший з тих, які померли.



«Будьте готові, бо не знаєте ні дня, ні години» – а йдеться про вічність!

Дата публікації:   2017-04-11
Автор:   ВВП
Ісус каже: «Будьте готові, не знаєте ні дня, ні години». Йдеться про вічність! Заради мамони люди жертвують своїм здоров'ям і життям. Але здобути вічні скарби люди не намагаються! Ми повинні збирати скарби у небі, які міль та іржа нам не знищить, і злодії не підкопають та не вкрадуть. Боже слово каже: «Де твій скарб, там буде і твоє серце». Ми повинні слухати Бога, який хоче для нас найбільшого добра.



Втрата душі і Благовіщення

Дата публікації:   2017-04-07
Автор:   ВВП
При Благовіщенні ми зустрічаємося з таїнством. Таїнство ми повинні приймати вірою, а потім Бог відкриє його нам. Це найбільше чудо в усій історії людства: Бог бере на себе людську природу. Бог стає людиною через віру Пресвятої Богородиці, через її ТАК. Вона сказала Богу своє ТАК і Слово стало Тілом. Бог чекав на те, щоб Марія сказала Йому своє ТАК. Він також чекає, щоб і ми, навіть в малих речах, вміли казати своє ТАК і приймали ті малі хрести, які маємо з’єднувати з Ісусом. Ми повинні терпіти так, як терпіла Вона.  Зі Св. Письма і пророків Вона знала, що Ісус буде чоловіком болю: обпльований, зневажений, але, незважаючи на це, Вона сказала: «Ось Я раба Господня!»



Чистота є плодом Божої ласки, яку Бог дає за покору

Дата публікації:   2017-04-06
Автор:   ВВП
Марія є для нас прикладом покори. Вона сказала: «Я раба Господня!... Зглянувся Бог на покору раби Своєї». Тому дивімося на неї, ставаймо подібними до неї. Вона є наша Мати! В корені чистоти мусить бути покора – повна відданість Богу, тобто жертовна і самовіддана любов. Без покори не будемо мати любові ні до Бога, ні до ближнього, ані не матимемо чистоти чи будь-якої іншої чесноти. Святий Василій пише в своєму листі: «Якщо б ти відзначався молитвою, самозреченням, надзвичайною жертовністю і т.д., то без покори це все розпадеться!».



Терпіти за Божі справи – це надзвичайна ласка

Дата публікації:   2017-03-31
Автор:   ВВП
Це дійсно надзвичайна ласка – терпіти за Божі справи, бути пшеничним зерном, померти собі і жити новим Ісусовим життям. Це програма для того, хто хоче правдиво наслідувати Господа Ісуса Христа. Він мусить рахуватися з хрестом, переслідуванням, безсиллям і відкиненням людьми.



Роздуми над Словом Життя 2 Кор. 5,14-15

Дата публікації:   2017-03-25
Автор:   ВВП
У час Великого посту ми будемо повторювати це слово з 14-15 вірша: «Бо любов до Христа спонукає в нас цю думку: Коли один умер за всіх, то всі вмерли». Тут говориться про Таїнство Христової смерті, пов’язаної з нашим хрещенням і з нашою вірою в це Таїнство. Поки що ми фізично живемо. Коли Ісус, Єдинородний Син Божий, з любові до нас став людиною і помер за нас, то і ми в Його смерті померли для зла і гріха. Але бачимо, що гріх і далі діє в нашому житті. Однак забуваємо, що він не діє в Христовій смерті, є переможений. Якщо в конкретний момент через віру і відданість з'єднаюся з Христом і Його смертю, сила гріха не діє, є мертвою.



Господи, зроби в нас якісну зміну

Дата публікації:   2017-03-25
Автор:   ВВП
Господи, зроби в нас революцію, якісну зміну, щоб коли прийде спокуса до гріха, ми зуміли сказати: «Ні, я боюся! Бог все бачить». «Нема нічого прихованого, що не стане явним» – каже Боже слово. Якби ж то це слово почало в нас діяти! Але людина собі його навіть не згадає. Коли повинна робити добро, приходять депресії і її треба пхати з усіх сил. Можна перерахувати і позитивні аргументи, вказати, що нічого не втратить, а навпаки – багато здобуде, але людина все одно не рушить з місця.



Ісусе, Ти помер за нас на хресті і дав нам Свого Духа

Дата публікації:   2017-03-19
Автор:   ВВП
Сьогодні доходить до сатанізації, демонізації людини і суспільства. Ці духи маніпулюють людьми, керують ними, немовби посилаючи е-мейли, SMS, чи прямо до них говорять. Люди з ними настільки зв’язані, що навіть не маючи чіпів, стають біо-роботами, ходячими духовними трупами. Господи, що нам робити? Хто може врятувати з цього стану? Власними силами людина не врятує навіть сама себе. Ісусе, але Ти помер за нас на хресті і дав нам Свого Духа. Тільки Божий Дух може зробити зміну.



«Прагну!» і «Елої, Елої, лема савахтані?» (свідоцтво і мотивація до молитви)

Дата публікації:   2017-03-12
Автор:   ВВП
В особистій молитві я переживав Ісусові слова «Прагну!» і «Елої, Елої, лема савахтані?». Спершу я усвідомлював загально, як Ісус на хресті прагне, тужить за здійсненням усієї Божої волі – щоб перемогти корінь рабства темряви, яким є гріх. Ісус цього хоче, Він цього прагне, це воля Небесного Отця. Ісус прагне її здійснення. Але одночасно усвідомлюю, що Ісус тепер прагне в мені здійснення і конкретної волі Небесного Отця в певних проблемах, які на мене тиснуть і за які молюся. Усвідомлюю, що і за це Він на Голгофі терпів. Отож в цьому слові «Елої, Елої, лема савахтані?» переживаю в конкретній проблемі прагнення здійснення Божої волі: «Так мусить бути! Так хоче Отець, так хоче Ісус в мені, так хочу і я, так мусить бути!».



Роздуми над Словом Життя 2 Кор. 4,16-17

Дата публікації:   2017-03-11
Автор:   ВВП
Святий апостол Павло показує коринтянам і нам на прикладі самих апостолів, що якщо любимо Господа Ісуса і намагаємося з усіх сил Йому служити, то треба рахуватися і з хрестом фізичного виснаження. Духовна боротьба і пов'язані з нею молитовні чування, піст і невтомна праця вичерпують наше тіло і душу. Але наш дух обновляється, як сила орла. Внутрішня людина, знову зроджена зі Святого Духа, сповнена внутрішньої Божої сили, дитячої радості і любові до Бога та людей. Наш дух «радіє в Бозі, Спасі моїм», і наче б проти природних законів пізнаємо, що чим ми старші, тим живіші у служінні Богу і повні Божої сили. Якщо це не так, ми повинні каятися, що з нами щось негаразд і що ми витрачаємо своє життя без користі. Ми не боїмося навіть смерті, бо знаємо, що Бог воскресить нас з мертвих і дасть нам нове, перемінене тіло і вічну славу в небі. Внутрішнє відношення і любов до Христа спонукає до того, що ми прагнемо аж до повного вичерпання служити Богу і допомагати Йому спасати душі.



Хотіти втрачати задля Ісуса

Дата публікації:   2017-02-28
Автор:   ВВП
Потрібно зайти на глибину, бути з Ісусом бичованим, вінчаним терням і обпльованим. Йдеться про внутрішнє відношення до Ісуса. Самозречення є не лише фізичним. Передусім йдеться про зречення свого «я», кореня нашого «еґо», «старої людини», яка хоче повністю взяти все в свої руки. Це зречення стосується і області мислення, наших почуттів і нашої внутрішньої та зовнішньої дисципліни. Це також питання цікавості очей, надання переваги різним несуттєвим інформаціям замість виконання Божої волі в даній ситуації. Болісно усвідомлювати це в собі. Коли Бог промовляє до нашого серця і хоче від нас дисципліни в якійсь дрібниці, тоді часто маємо надзвичайний імпульс робити все можливе, тільки щоб не відректися своїх думок та планів і не з’єднатися з Божими думками та Божою присутністю.