Українська > Публікації УПГКЦ

Отрута первородного гріха

Дата публікації:   2015-05-23
Автор:   ВВП
В кожному з нас є отрута первородного гріха. Це є в нас і диявол з цього сміється. Якщо не будемо все життя боротися з гріхом, гордістю і пожадливістю, попадемо до якогось блуду. Якщо віримо собі, самі себе нищимо. Це та отрута, що є в нас, і ми з нею провинні постійно боротися, бо вона веде нас до самознищення. Ми повинні нести це як хрест, не з’єднуватися з цим, але виступити проти. «Зречись себе, візьми свій хрест і йди за Ісусом!»



Справжня любов

Дата публікації:   2015-05-19
Автор:   ВВП
Іноді, якщо на те воля Божа, треба сказати ближньому правду прямо і виразно, щоб врятувати його душу – навіть якщо це болить, але сказати з позиції внутрішнього прощення. А інколи Божою волею може бути мовчання. Тоді скажу: «Господи, хай буде воля Твоя. Якщо маю мовчати, то буду мовчати.  



Ми повинні навчитися боротися

Дата публікації:   2015-05-19
Автор:   ВВП
У духовній боротьбі ми повинні навчитися боротися. Немає сенсу відкриватися нахабним і безхарактерним людям. Тут здійснюється: «Не кидайте перел свиням». Ми повинні мати  пророчого духа, щоб правильно розрізняти. Духовна боротьба – це не фраєрство, а серйозна праця. Але чого нам боятися? Ні хвороби, ні смерті, ні страждань боятися не потрібно. Бог постійно з нами, і якщо можемо страждати за Христа, будемо мати славу в небі.



Телевізор наш щоденний. 2. ЧАСТИНА

Дата публікації:   2015-05-17
Автор:   ВВП
Бути переконаним, що мас-медіа надають об'єктивну інформацію (інформують), є однією з найтрагічніших помилок людини ери телебачення. Віра в цю брехню є наріжним каменем, на якому базується телевізійно орієнтоване суспільство. Сама думка, що мас-медіа будуть тільки передавати інформації такими, якими вони є насправді, є утопічною та ілюзорною. Подання не лише актуальних  інформацій, але особливо і моральних тем, є одним з основних важелів влади у загальносуспільному вимірі, як співалося в одній вже сьогодні забутій пісні: «інформація –  це зброя масового нищення». І вже не треба якось доказувати, що незалежних мас-медіа просто не існує – саме тому, що прагнення влади є в кожній людині.



Телевізор наш щоденний. 1.ЧАСТИНА

Дата публікації:   2015-05-16
Автор:   ВВП
І сьогодні ви сіли перед телевізором, щоб увійти в безтурботний і начебто невинний світ вашої улюбленої теле-комедії. Візьмімо, наприклад, серіал «Друзі». З закулісся сцен раз за разом звучить штучний сміх і хвилі доброї атмосфери плавно вливаються у вашу вітальню щодня перед  телевізійними новинами – і це саме завдяки цьому знаменитому американському серіалу. І завдяки цій начебто безневинній мас-медіальній місії комфорту ви дійсно полюбили телевізор. Отож, вам здається природнім з вдячністю дарувати йому свій вільний час. 



Бути, як Авраам

Дата публікації:   2015-05-15
Автор:   ВВП
Ми повинні бути праведниками, які живуть з віри. Бути як Авраам, людьми, які мають Бога на першому місці. Завдяки Аврааму Бог поблагословив все його потомство. Крім того, в даний час потрібно мати спільноту. Церква – це спільнота. Де є двоє або троє, там є сила.



Треба знати, що є основне

Дата публікації:   2015-05-14
Автор:   ВВП
Треба, щоб ми знали основне, щоб були свідками там, де ми є. Кожен там, де він є, має просити про силу Святого Духа, щоб на конкретному місці бути євангелистом, вчителем, пророком. Євангелист має в силі проповідувати Євангеліє. Вчитель вміє пояснювати Святе Письмо. Пророк – це той, хто бачить і вказує на суть речей.



Роздуми над Словом Життя Ів. 16,32

Дата публікації:   2015-05-09
Автор:   ВВП
Що в духовному сенсі означає те «своє»? Це найглибша глибина в нашому нутрі. Грецький оригінал Біблії це виражає терміном «eis ta idia». Цей термін також використаний і при вираженні Христового заповіту з хреста в останню годину Його життя: «„Ось Мати твоя!” І від тієї години той учень прийняв Її до себе – eis ta idia».



Тільки Христовий хрест є мостом до Бога

Дата публікації:   2015-05-09
Автор:   ВВП
Після першого гріха ми не можемо самі відкрити небо. Жодна наука самоспасіння, яку мають індуси чи буддисти, нікого не спасе, ані жодні людські методи нікого не спасуть і не позбавлять гріхів. Між нами і Богом є прірва. З одного боку – грішна людина, а з іншого – святий Бог. Ніякими людськими зусиллями, добрими справами, самоспасительними релігіями чи медитаціями ми не подолаємо цю прірву. Тільки Христовий хрест є тим мостом, який грішна людина може перейти і з’єднатися зі святим Богом.



З Ісусом я сильний

Дата публікації:   2015-05-08
Автор:   ВВП
З гріхом миру не існує, ми повинні з ним боротися, і ця боротьба завершиться аж 15 хвилин після смерті. Ми не маємо права миритися з гріхом  і приймати його як норму. Не можна капітулювати і сказати: «Я слабкий, я вже не можу!» Так, я слабкий, але з Ісусом я сильний. Він дасть мені силу!



Яка єдність між Христом і Веліялом?

Дата публікації:   2015-05-07
Автор:   ВВП
Яка єдність між Христом і Веліялом? Ніколи не можемо стверджувати, що християнство і поганство є рівноцінними дорогами до спасіння! Спасіння є тільки в Ісусі. Якщо б поганські дороги вели до спасіння, Христос не мусів би приходити на цю землю, щоб померти за наші гріхи. Але, як говорить Святе Письмо, Він прийшов, взяв на себе біль, страждання і приниження, щоб спасти нас і вирвати з темряви й рабства диявола.  



Справжній героїзм

Дата публікації:   2015-05-03
Автор:   ВВП
В кожному з нас є первородний гріх, ця вроджена глупота, яка нас постійно все життя обманює. Ми повинні з цим боротися. А тому Ісус каже: «Зречись сам себе!» Зречись тієї  брехні, яка є в тобі, яка хоче для тебе зла, водить тебе за ніс і веде до самознищення, а на кінець – до пекла. Це наша гордість. Коли хтось показує нам нашу помилку або скаже, що ми горді, ми ображаємося аж на смерть. Які ми дурні! Ми мали б дякувати кожному, хто нам скаже: ти такий і такий. І якщо б хтось наплював нам в обличчя, ми мали б дякувати: «Так, можливо, я не розумію того, що мені говориш, але усвідомлюю свої гріхи...». Коли людина покірна, диявол одразу втече.



Дух фарисейства

Дата публікації:   2015-05-02
Автор:   ВВП
Дух фарисейства – це дух, який спеціально паразитує на Церкві. Треба взяти бич і так, як колись міняйлів, гнати його з Божого храму. Церковні фарисеї не зносять правди. В них є бунт і пиха. Самі не входять до Божого Царства, ані іншим не дозволяють, як це сказав Ісус в Євангелії. Треба виступити проти цього духа: «Якщо хочете, то ідіть до  пекла, але ми хочемо бути спасенними! А для спасіння потрібна жива віра в Ісуса. Хто не ввірує, буде засуджений. Це Його Слово, а не наше!»



Тому що ви прийняли Боже слово, як Боже слово...

Дата публікації:   2015-04-28
Автор:   ВВП
Слово Боже треба прийняти як Боже слово – прості правди Божого Євангелія так, як Ісус нам їх дає. Апостоли не були ніякими теологами, були звичайними рибалками. Однак через їхню проповідь весь світ був спасенний. Людська гордість і мудрування ні до чого не ведуть. Боже слово поєднане з таїнством. Людський розум повинен бути підпорядкований Божому слову, а тоді розумом має керуватися воля, і аж потім – почуття.  Якщо людина це переверне догори ногами, якщо відкине відношення до Бога, побудоване на вірі, то все в її житті є догори ногами.



Роздуми над Словом Життя Ів. 16,23-24

Дата публікації:   2015-04-25
Автор:   ВВП
Ісус в ніч перед своєю смертю кілька разів підкреслює цю правду: просити в Його Ім'я. Він також говорить про справжню любов до Бога, яка полягає в тому, щоб ми додержували Його заповіді.