Українська > Публікації УПГКЦ

Віра з'єднує нас з Ісусом

Дата публікації:   2015-06-09
Автор:   ВВП
Віра – це те, що перемагає світ, а також і те, чим ми перемагаємо диявола. Чому саме віра? Тому що Ісус вже переміг диявола на Голготі. Він переміг його. В Ньому є та сила і Він має в мені жити. А коли Він через спасительну віру є в мені, я маю досвід, що Він діє в мені своєю силою, коли до Нього з вірою звертаюся, коли з Ним рахуюся, коли поставлю Його на перше місце у своєму житті.



Певність спасіння

Дата публікації:   2015-06-06
Автор:   ВВП
Спасительна віра – це не те, що я вірю в щось, що буде в майбутньому, але що я вірою приймаю те, що Бог вже зробив для мене – те, що Він віддав Свого Сина, Який помер за мене на Голготі і заплатив за мої гріхи. Я це приймаю – і це є спасительна віра.



Короткі роздуми на свято Зіслання Святого Духа

Дата публікації:   2015-05-31
Автор:   ВВП
В кінці травня ми будемо святкувати Зіслання Святого Духа. Нехай Святий Дух знову сповнить вас справжньою Божою радістю, своїми дарами, а головне – Самим Собою! Не достатньо приймати дари, головне – прийняти Подателя дарів! Ми щонайбільше повинні бути в Божій присутності, щоб перебувати у Божій волі та вирішувати, говорити і діяти не від себе, а від Бога. Це перебування і ходіння у Бозі передумовлене нашою практичною вірою. Правдиво ходити у вірі, як Авраам. Знову і знову оживляти віру у всіх  випробуваннях. Жодний прояв живої віри не є даремним і не залишається без відповіді! 



Як прийде Він, Дух правди, Він це зробить

Дата публікації:   2015-05-30
Автор:   ВВП
Людина може жити і в спільноті, яка приймає Святого Духа, Духа правди, який хоче ввести нас до повної  правди («як прийде Дух правди, Він попровадить до повної  правди»), а при тому може закритися до себе і не припустить дії спільноти на себе. Ісус каже: «Я ще маю багато сказати вам, та тепер ви не можете знести. Аж коли прийде Він, Той Дух правди, Він це зробить. Він попровадить до повної  правди!»



Святий преподобномученик Анастасій Перс. ІІ частина ♫ (аудіо – Життя святих)

Дата публікації:   2015-05-30
Автор:   ВВП
Святий преподобномученик Анастасій Перс. ІІ частина ♫ (аудіо – Життя святих)



Сучасні єресі

Дата публікації:   2015-05-26
Автор:   ВВП
Якщо Христос не помер за наші гріхи, то всі ми йдемо в пекло. Якщо немає прощення гріхів, все християнство не має сенсу. Але Христос помер за наші гріхи!



Святий преподобномученик Анастасій Перс. І частина ♫ (аудіо – Життя святих)

Дата публікації:   2015-05-26
Автор:   ВВП
Святий преподобномученик Анастасій Перс. І частина ♫ (аудіо – Життя святих)



Роздуми над Словом Життя Ів. 16,33

Дата публікації:   2015-05-23
Автор:   ВВП
Справжнє щастя тут, на землі, не полягає в кількості майна, в багатстві чи кар’єрі, але в правдивому мирі. Цей мир  знайдемо лише у Христі. Якщо будемо шукати його деінде, чи в комусь іншому, то не знайдемо його. У світі ніколи не  знайдемо цього миру. На кінець там матимемо лише скорботу. Це треба знати. У світській славі, в марнотах чи, тим більше, у грісі миру нема.



Пробудження і переслідування (відео)

Дата публікації:   2015-05-23
Автор:   ВВП
Пробудження і переслідування. + Ілля Патріарх Візантійського Католицького Патріархат



Отрута первородного гріха

Дата публікації:   2015-05-23
Автор:   ВВП
В кожному з нас є отрута первородного гріха. Це є в нас і диявол з цього сміється. Якщо не будемо все життя боротися з гріхом, гордістю і пожадливістю, попадемо до якогось блуду. Якщо віримо собі, самі себе нищимо. Це та отрута, що є в нас, і ми з нею провинні постійно боротися, бо вона веде нас до самознищення. Ми повинні нести це як хрест, не з’єднуватися з цим, але виступити проти. «Зречись себе, візьми свій хрест і йди за Ісусом!»



Справжня любов

Дата публікації:   2015-05-19
Автор:   ВВП
Іноді, якщо на те воля Божа, треба сказати ближньому правду прямо і виразно, щоб врятувати його душу – навіть якщо це болить, але сказати з позиції внутрішнього прощення. А інколи Божою волею може бути мовчання. Тоді скажу: «Господи, хай буде воля Твоя. Якщо маю мовчати, то буду мовчати.  



Ми повинні навчитися боротися

Дата публікації:   2015-05-19
Автор:   ВВП
У духовній боротьбі ми повинні навчитися боротися. Немає сенсу відкриватися нахабним і безхарактерним людям. Тут здійснюється: «Не кидайте перел свиням». Ми повинні мати  пророчого духа, щоб правильно розрізняти. Духовна боротьба – це не фраєрство, а серйозна праця. Але чого нам боятися? Ні хвороби, ні смерті, ні страждань боятися не потрібно. Бог постійно з нами, і якщо можемо страждати за Христа, будемо мати славу в небі.



Телевізор наш щоденний. 2. ЧАСТИНА

Дата публікації:   2015-05-17
Автор:   ВВП
Бути переконаним, що мас-медіа надають об'єктивну інформацію (інформують), є однією з найтрагічніших помилок людини ери телебачення. Віра в цю брехню є наріжним каменем, на якому базується телевізійно орієнтоване суспільство. Сама думка, що мас-медіа будуть тільки передавати інформації такими, якими вони є насправді, є утопічною та ілюзорною. Подання не лише актуальних  інформацій, але особливо і моральних тем, є одним з основних важелів влади у загальносуспільному вимірі, як співалося в одній вже сьогодні забутій пісні: «інформація –  це зброя масового нищення». І вже не треба якось доказувати, що незалежних мас-медіа просто не існує – саме тому, що прагнення влади є в кожній людині.



Телевізор наш щоденний. 1.ЧАСТИНА

Дата публікації:   2015-05-16
Автор:   ВВП
І сьогодні ви сіли перед телевізором, щоб увійти в безтурботний і начебто невинний світ вашої улюбленої теле-комедії. Візьмімо, наприклад, серіал «Друзі». З закулісся сцен раз за разом звучить штучний сміх і хвилі доброї атмосфери плавно вливаються у вашу вітальню щодня перед  телевізійними новинами – і це саме завдяки цьому знаменитому американському серіалу. І завдяки цій начебто безневинній мас-медіальній місії комфорту ви дійсно полюбили телевізор. Отож, вам здається природнім з вдячністю дарувати йому свій вільний час. 



Бути, як Авраам

Дата публікації:   2015-05-15
Автор:   ВВП
Ми повинні бути праведниками, які живуть з віри. Бути як Авраам, людьми, які мають Бога на першому місці. Завдяки Аврааму Бог поблагословив все його потомство. Крім того, в даний час потрібно мати спільноту. Церква – це спільнота. Де є двоє або троє, там є сила.