Українська > Публікації УПГКЦ

Якою зброєю перемагаємо?

Дата публікації:   2015-03-20
Автор:   ВВП
Ми повинні мати мудрість Євангелія. Ісус каже: «Будьте мудрі, як змії, і прості, як голубки». Ми повинні усвідомити, з ким ведемо боротьбу. Не з людьми, а з духами, які панують у світі. Тому потребуємо щит віри, шолом спасіння, меч Духа... – Божу зброю. Віра має велику силу.



Боротьба за душі!

Дата публікації:   2015-03-19
Автор:   ВВП
Ми не маємо вести діалог, ми повинні свідчити! Повторювати правду – «це є це». Я можу вести дискусію, але якщо я бачу, що людина, з якою говорю, не хоче прийняти правду, то мушу їй ясно сказати: «Це правда, і вона глибоко стосується тебе.  Або віриш, або не віриш. Реальність така, що ти помреш, і хочеш чи ні, будеш стояти перед Божим судом, а потім підеш до неба чи до пекла. Я хочу сказати тобі одну річ: щоб ти був спасенний, ти повинен віддати Ісусові свої гріхи, повинен собі їх признати, клякнути перед Ним і прийняти Його за свого Спасителя, прийняти Його Євангеліє і Його дорогу. Хто витримає до кінця, той спасеться. А без віри ніхто не буде спасенний! Не «без філософії», але «без віри!»



Ісус і я, ми двоє! Вже ніколи сам!

Дата публікації:   2015-03-17
Автор:   ВВП
Кожен день приносить турботи і болі, але треба давати їх  Господу, не перейматися цим, а коли мушу це нести, то разом – Ісус і я. Тільки цього потрібно: разом – Ісус і ти !!! Я і Ісус, ми двоє! Вже ніколи сам! Але в цьому людина повинна не кожен день, а практично кілька разів за день тренуватися. І не день, не два дні, але аж до смерті. Це є той чудодійний лік на все: в єдності з Ісусом!!!



Роздуми над Словом Життя Ів. 16,2-3

Дата публікації:   2015-03-14
Автор:   ВВП
Це слово сьогодні надзвичайно актуальне для України, а особливо актуальне для всіх щирих правовірних. Ісус не сказав це слово тільки апостолам, але нагадує його і кожному з нас. Переслідування за Христа є ознакою справжнього учнівства. Ми повинні радіти, що можемо страждати за Христа, але ми втікаємо від цього. Не треба вишукувати терпінь, але треба постійно з ними рахуватися, а коли прийдуть – дякувати за них. Терпіння за Христа очищує нас, здобуває нам подальші ласки і світло, а, крім того, терпіння є місією... 



Єдиним ліком на все є Ісус

Дата публікації:   2015-03-08
Автор:   ВВП
Єдиним ліком на все є Ісус, а з нашого боку треба постійно вчитися виходити з себе, зі свого егоцентризму, критиканства, порівнювання, себежалю. Якщо це будемо живити, ворог буде вимагати данину, щоб шкодити нам... Тому вже з чистої любові до себе кращим і мудрішим рішенням є впокоритися і постійно покорятися, бо тоді будемо здоровими – не тільки тілом, але й душею. Зрештою, душу лікує тільки Ісус, Він наш лікар і в Його ранах є наше оздоровлення.



Святі мученики Адріан і Наталія. І частина ♫ (аудіо – Життя святих)

Дата публікації:   2015-03-07
Автор:   ВВП
Святі мученики Адріан і Наталія. І частина ♫



Стару людину треба засудити

Дата публікації:   2015-03-07
Автор:   ВВП
Маємо вчитися входити до Христової смерті, тобто виходити зі своєї правди, своїх відчуттів, себежалю, гніву і т.д., і входити до Божої присутності. Усвідомити, що хоче сказати Бог на цю думку. Чи це від Бога, чи це моє? Тим, що є моє, ворог зловживе. Те, що є моє і що собі тримаю, те я не віддав Богу, це є моїм багатством, а тому ворог на це претендує. Просто те, що я не віддав Богу, не є нейтральним, а це бере собі диявола. Отож, це означає постійно вірою входити до  Христової смерті. «Старий чоловік» повинен бути суджений і засуджений, інакше судженим є Ісус – Він безжально засуджений «старою людиною». Треба себе судити: «Якби ми судили самі себе, то вже не були б суджені» (1 Кор. 11,31).



Молитва святого Єфрема

Дата публікації:   2015-03-05
Автор:   ВВП
Основний крок, як вийти з себе, зі своєї гордості – це усвідомити в правді у відповідний час свої гріхи, своє минуле. Святий Єфрем молиться: «Так, Господи Царю, дай мені бачити гріхи мої, і не осуджувати брата мого (сестру)». Як це практикувати? Коли хтось скривдить нас, обмовить, принизить, в нас автоматично пробудиться гнів, ненависть, себежаль. Тому в такій спокусі треба негайно взивати: «Ісусе, Ти бачиш мій гнів і цю несправедливість». Але потім треба згадати – бачити – свої гріхи і почати упокорятися, входити до правди, а дух гордості з гнівом і себежалем втече!



Покора

Дата публікації:   2015-03-03
Автор:   ВВП
В конфліктній ситуації головне – стати до світла і звинувачувати самого себе. Коли спробуємо так упокорятися – диявол втече і немає вже місця для себежалю, гіркості та гніву на ближнього! Це діє на 100%! Просто треба почати це робити. Не чекаймо, коли нас спровокують, але коли прийде критична, гнівлива чи інша зла думка, зразу упокоряймося! Згадаймо про свої гріхи, про свої невірності та свавілля і в дусі перепрошуймо Ісуса, який перебуває в цій людині. За коротку мить дух, який був за злою думкою, втече, і прийде великий мир і любов.



Пам'ятай про останні речі

Дата публікації:   2015-02-26
Автор:   ВВП
Святі нас часто закликають, щоб ми, передусім в час Великого Посту, пам'ятали про останні речі: смерть, суд, небо і пекло. Так, Бог знає день, годину і місце вашої смерті. Немає нічого певнішого, ніж те, що цей земний шлях для кожного з нас закінчиться. Потім буде Божий суд. Ісус говорить: «Нема нічого прихованого, що б не виявилося». Ми будемо суджені перед ангелами, цілим всесвітом і всіма людьми. Що робити, щоб Ісус не був змушений нам сказати, як тим немудрим дівам: «Істинно, кажу вам, не знаю вас!» Що робити, щоб при своєму другому приході Він сказав нам: «Прийдіть благословенні і успадкуйте Царство!» Що робити? Жити з віри, вірити Ісусу та Його слову, і не вірити брехуну і спокуснику, який відводить нас від Ісуса і даної Ним програми.



Мученицька смерть святої дівиці Тетяни і тих, що з нею ♫ (аудіо – Життя святих)

Дата публікації:   2015-02-25
Автор:   ВВП
Мученицька смерть святої дівиці Тетяни і тих, що з нею ♫



Час Великого Посту – час випробувань

Дата публікації:   2015-02-24
Автор:   ВВП
В житті ми проходимо і такими етапами, які можна було б назвати Гетсиманією і Голготою. Іноді напади концентруються зі всіх сторін, але треба стояти в чистій вірі і в повній відданості, як наша та Ісусова Мати під хрестом. Стояти і вірити в Божу силу, коли настає година темряви і період випробувань. В час цього Великого Посту і ви пройдіть разом з Ісусом Його смертю, щоб не залишилося вже нічого, що було б вашою власністю – жодне бажання, жодне привласнювання, щоб таким чином Його нове життя, життя в залежності від Отця, було вашою новою програмою. Хай це вам дасть розп'ятий і воскреслий Ісус!



Де скарб твій, там буде і твоє серце

Дата публікації:   2015-02-21
Автор:   ВВП
Як добре використати час Великого Посту – цей найдорогоцінніший час, який є центром усього року? Що робити, щоб в нас відбулася зміна? Корисно зробити собі баланс: Де є твій скарб і що є твоїм скарбом? Що або хто? Чи це твоє его, навколо якого ти крутишся і зраджуєш Христа, чи це якесь мріяння, прагнення? Що є твоїм скарбом? Ми повинні мати свій скарб в небі, а нашим найбільшим скарбом має бути сам Ісус. Якщо це так, то ми дійсно ставимо Його на перше місце у своєму житті. Він є тим найціннішим скарбом, в Ньому є всі наші скарби. В Ньому є  повнота мудрості і знання, як каже Боже слово. В Ньому є життя вічне. «Хто має Сина – має життя вічне; хто не має Сина Божого – не має життя». А де скарб твій, там буде і твоє серце.



Що ми повинні робити? Взивати до Бога!

Дата публікації:   2015-02-17
Автор:   ВВП
Господи, а що буде з дітьми України? Що ми повинні робити? Взивати до Бога! Ми боремося за себе і за тих інших, які не знають правди. Господи, дай, щоб ми робили те, що повинні робити. Ми слабкі люди, але якщо маємо зробити якийсь крок віри, ми його зробимо. Зробимо те, що повинні, а потім Ти даси свій вихід і благословення!



Все знімають небесні камери

Дата публікації:   2015-02-17
Автор:   ВВП
Ісус каже: «Нема нічого скритого, що не виявиться і не було би дане до світла». Нічого. І те, що є в нашому серці, буде виявлено. Коли стоятимемо на Божому суді, то за кожне пусте слово дамо звіт. Господи, щодня – вагон порожніх слів! Але не тільки порожніх. Другий вагон слів, коли розгніваємося і насваримо ближнього, або навіть за його відсутності роздратуємось, а потім «вентилюємось». Ця перша реакція з нас одразу ж вистрілить. Звісно, потім каємося: «Господи, я в два рази гірший від нього. Прости йому і прости мені».