Українська > Публікації УПГКЦ

Що ми повинні робити? Взивати до Бога!

Дата публікації:   2015-02-17
Автор:   ВВП
Господи, а що буде з дітьми України? Що ми повинні робити? Взивати до Бога! Ми боремося за себе і за тих інших, які не знають правди. Господи, дай, щоб ми робили те, що повинні робити. Ми слабкі люди, але якщо маємо зробити якийсь крок віри, ми його зробимо. Зробимо те, що повинні, а потім Ти даси свій вихід і благословення!



Все знімають небесні камери

Дата публікації:   2015-02-17
Автор:   ВВП
Ісус каже: «Нема нічого скритого, що не виявиться і не було би дане до світла». Нічого. І те, що є в нашому серці, буде виявлено. Коли стоятимемо на Божому суді, то за кожне пусте слово дамо звіт. Господи, щодня – вагон порожніх слів! Але не тільки порожніх. Другий вагон слів, коли розгніваємося і насваримо ближнього, або навіть за його відсутності роздратуємось, а потім «вентилюємось». Ця перша реакція з нас одразу ж вистрілить. Звісно, потім каємося: «Господи, я в два рази гірший від нього. Прости йому і прости мені».



Роздуми над Словом Життя Ів. 15,18-19

Дата публікації:   2015-02-14
Автор:   ВВП
Термін «світ» тут не означає прекрасну Божу природу, але анти-Божу систему, яка ненавидить Христа і кожного, хто повністю віддасться на службу Христу. Ісус вказує на цю ненависть світу і попереджає кожного, хто хоче повністю йти за Ним, що він повинен рахуватися з ненавистю і переслідуваннями з боку світу. «А що ви не від світу, ...тому й ненавидить вас світ». Духа світу прийняли люди цього світу, а потім переслідують справжніх християн. І навіть коли їх вб’ють, будуть переконані, що служать Богу (Ів. 16,2). В цьому були переконані і ті, які засудили Христа на смерть – церковна ієрархія з фарисеями і книжниками. А так є і сьогодні. Чому? Тому що в світі панує князь цього світу.



Як потрібний послух віри!

Дата публікації:   2015-02-10
Автор:   ВВП
Іноді нам здається, що Боже рішення є нерозумне. Може виглядати нерозумно, але якщо воно Боже, то через нього діє Бог. Господи, дай нам чуйність! І від тих моментів, від тих дрібних моментів, коли через послух віри отримує простір Божий Дух, залежить перемога. 



Свята великомучениця Параскева (П'ятниця) ♫ (аудіо – Життя святих)

Дата публікації:   2015-02-08
Автор:   ВВП
Свята великомучениця Параскева (П'ятниця) ♫



Божа психологія

Дата публікації:   2015-02-07
Автор:   ВВП
Якби ж то ми мали такий страх перед пеклом, або з того, що люди побачать, як ми грішимо, і це буде дано до світла, а тому не будемо грішити – це був би святий страх! Але на жаль, такого страху ми не маємо. Коли потрібно зробити добро, відразу тремтимо: «А що скажуть люди, як на мене будуть дивитися?» «Тільки цю дрібницю зроби для Бога». Ні! Ми викрутимося: «Що скажуть сусіди? Будуть обмовляти мене, що я фанатик...». Людина нічого не зробить! Ви переконуєте її: «Але ж ти це робиш для свого спасіння». Ні! Не зрушиться. Це є той гріх і брехня в нас. А ми повинні навчитися правильно мотивувати себе та інших, щоб зробити добро, щоб мати з цього заслуги і здобути через це вічне життя. Це психологія Євангелія, Божа психологія.



Божа благодать з'явилася В Ісусі Христі

Дата публікації:   2015-02-05
Автор:   ВВП
Ми повинні жити з віри, а не тільки з розуму. Це справжня мудрість, бо не знаємо ні дня, ні години. А тоді живемо праведно і благочестиво, живемо з Богом. Тоді плодами нашого життя є благословення тут на землі, а потім і у вічності. Існує тільки одна умова – щоб ми каялися. Хто кається, визнає свої гріхи перед Богом і віддає їх Йому, на того сходить Боже світло,  благословення і Божий мир, якого світ дати не може, але Бог нам його дає. Покаяння – це дорога, дорога героїзму, правди і справедливості, яка приносить справжній рай до серця, до всієї сім’ї і всього народу.



У Христі ми звільнені з рабства гріха

Дата публікації:   2015-02-03
Автор:   ВВП
6 глава послання до Римлян говорить про те, що у Христі ми звільнені з рабства гріха. Хоча на нас далі діє гріх, але в той момент, коли ми актуально з’єднані з Христом – маємо перемогу, бо перемога є в Ньому. Хрещенням ми прищеплені до Христової смерті і отримуємо нове життя. Христос воскрес на третій день. Як християни, ми з’єднані не тільки з Христовою смертю, але й беремо участь в Його воскресінні.



40 мучеників у Севастії Вірменській замучених ♫ (аудіо – Життя святих)

Дата публікації:   2015-01-25
Автор:   ВВП
40 мучеників у Севастії Вірменській замучених ♫



Духовна боротьба і послух віри

Дата публікації:   2015-01-24
Автор:   ВВП
А саме на шляху віри Бог шукає собі людей, через яких може діяти. На скільки ви навчилися слухати Бога, настільки Він може через вас робити великі діла – лише настільки, наскільки ви слухняні. Якщо ви захочете робити Боже діло власними силами – власними відчуттями і власною логікою, якщо візьмете все в свої руки, диявол вас обмане і ви програєте. Бог рахується з кожним з нас і хоче, щоб ми вчилися і мали досвіди. Тому через нас на стільки може діяти Божа всемогутність, на скільки ми навчимося в дрібницях довіряти Богу і рахуватися з Ним.



Іване, що нам робити?

Дата публікації:   2015-01-20
Автор:   ВВП
Це питання ставили Івану Хрестителю натовпи людей. Це питання поставив Господу і апостол Павло, коли Бог скинув його з коня на дорозі до Дамаску, коли він їхав вбивати християн. Він осліп, але перед тим бачив яскраве світло, а в ньому Ісуса. Павло запитав Його: «Що мені робити?». Господь сказав йому: «Йди в Дамаск і там скажуть, що маєш робити». У Дамаску фарисеєві Савлові Бог через звичайного чоловіка сказав, що має робити. Він повинен був чинити покаяння і охреститися. Через покаяння він відкрився Божому Духу і за кілька хвилин з Христового ворога він став найбільшим апостолом. Це зробила Божа благодать через покаяння і через те, що він щиро з усього серця запитав: Що мені робити?



Слово Патріарха Іллі на свято Богоявлення 2015

Дата публікації:   2015-01-18
Автор:   ВВП
І сьогодні Святий Дух сходить так, як колись. Ісус той самий вчора, сьогодні і навіки. Святий Дух хоче діяти, але і сьогодні тут є тільки одна умова: ПОКАЯННЯ. Правдиво стати перед Богом «Господи, я зробив це і це. Помилуй мене грішного». А це радимо і всім іншим: «Усвідом собі найбільший гріх у твоєму житті. Усвідом, що за всі твої гріхи Ісус помер на хресті. Визнай віру, відречися брехні, всіх єресей, духа світу, а тоді Святий Дух зійде до твоєї душі і буде діяти. Це дорога для кожної людини. Тільки вірою в Христа і Євангеліє будемо спасенні, іншого шляху немає.Отож, просімо, щоб сьогодні Бог з’явився над всім нашим народом як Той, Хто є Єдиним Спасителем, як Той, Хто Єдиний дає нам вічне життя.



Свята мучениця Агнета Римська ♫ (аудіо – Життя святих)

Дата публікації:   2015-01-18
Автор:   ВВП
Свята мучениця Агнета Римська ♫



Навернення – це питання зміни духа (відео)

Дата публікації:   2015-01-17
Автор:   ВВП
Навернення – це питання зміни духа. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Роздуми над Словом Життя Ів. 15,12-13

Дата публікації:   2015-01-17
Автор:   ВВП
Грецький оригінал Євангелія використовує для слова «любов» термін «агапе». Це Божа любов, яка «влита в наші серця через Святого Духа, даного нам» (Рим. 5,5). Це любов, якою полюбив нас Ісус. Ісус уточнює, про яку любов тут йдеться: «щоб ви любили один одного, як Я вас полюбив». Як нас Ісус полюбив? Він, Бог, став людиною, тобто принизився, взяв на себе людську слабкість, крім гріха. Він був невинний і був засуджений до смерті – до смерті на хресті. Перед тим Він прийняв на себе болюче бичування, коронування терням, хресну дорогу, а потім болісне вмирання, поєднане з висміюванням, покиненням, і на кінець – болючу смерть. Він повністю заплатив за твій гріх, як це вимагала Божа справедливість.