Українська > Публікації УПГКЦ

Божі правди, необхідні для нашого спасіння

Дата публікації:   2017-08-17
Автор:   ВВП
Є різниця: вірити в Бога і вірити Богу. І диявол вірить в Бога і тремтить. Але це не є спасительна віра. Ми повинні вірити Богу і Його слову. Ми повинні постійно думати про ті правди, які ведуть до нашого спасіння – про останні речі: смерть, суд, вічність. Вони дуже актуальні для всіх. А потім можемо цілу вічність відкривати таїнства, які ми раніше не розуміли.



В пеклі є ті, які відкинули Христа і спасіння

Дата публікації:   2017-08-16
Автор:   ВВП
Ті, які відкинули Ісуса, зустрінуться з Ним в годину смерті як зі суддею. В єдиному погляді побачать, Він не є їхнім приятелем і Спасителем, бо вони знову і знову відкидали Його, убивали свою совість, вірили брехні, систематично воювали проти правди, проти Христа і проти добра, яке пов'язане зі спасінням і з Євангелієм, яке вони перекручували. В цей один момент вони побачать плоди. Прийде смерть, і тоді вже занадто пізно буде щось робити.



Найбільше страждання в пеклі – відділення душі від Бога

Дата публікації:   2017-08-15
Автор:   ВВП
Правда про пекло є дуже важливою правдою, а з нею пов'язане і наше спасіння. Якщо ми рахуємося з вічністю пекла, то усвідомлюємо і серйозність всієї Христової науки про спасіння, що базується на цьому факті. Христос прийшов у світ, Бог став людиною, щоб визволити нас з рабства диявола, врятувати нас з пекла і дати нове життя – вічне життя.



Роздуми над Словом Життя 2 Сол. 2,9-10

Дата публікації:   2017-08-12
Автор:   ВВП
Слово Боже вказує на прихід антихриста, який прийде з великою силою, зі знаками і неправдивими чудами, та всяким брехливим обманом буде зводити тих, які гинуть. Сьогодні ми є свідками того, що цим духом антихриста, який вже панує в повітрі, зманіпульований майже весь християнський світ, тобто християнські народи. Протягом декількох років ще більше зріс цей стрімкий відпад, що настав, насамперед, після ІІ Ватиканського собору.  Тільки Бог чудом може зупинити цей процес або обернути його в духовне воскресіння. Але без страждання, молитов і живої віри це не відбудеться, а можемо додати – і без кривавого чи безкровного мучеництва.



Слово життя 2 Сол. 2,9-10 (від 13.08 до 27.08.2017)

Дата публікації:   2017-08-12
Автор:   ВВП
Слово життя 2 Сол. 2,9-10 (від 13.08 до 27.08.2017)



Покора – це правда, самокритика

Дата публікації:   2017-08-11
Автор:   ВВП
Покора – це правда, покора – це самокритика. Бути покірним –  це усвідомлювати реальність своєї слабкості, т.зв. «ахіллесову п'яту», яку маю пильнувати. Там мушу поставити сторожу, бо ворог нападає підступом і я не можу дозволити поневолити себе. Зрештою, ворог навіть не мусить прикладати багато зусиль для нападу. Йому досить зранити це місце. Він рахується з людською глупотою, слабкістю (у когось – це страх, в іншого – амбіції), і слідкує, де на яку людину може напасти.



Коли ворог нападає, треба засурмити до бою

Дата публікації:   2017-08-09
Автор:   ВВП
Є ще й інші слабкості та злі звички. Хтось має, наприклад, схильність до гніву, інший – до наркотиків (як це сьогодні відбувається з молоддю ще в школі). Після того, як людина навернеться, мусить знати, що коли прийде якась криза або період духовної пустелі, сухості, диявол почне нападати, щоб людина повернулася туди, де була раніше. В той момент, коли прийде атака, мусить пустити сигнал надзвичайної тривоги – негайно розбудити ревність і оголосити війну. Коли ворог нападе, треба засурмити до бою. Не спати! Прокинутись! Тут йде боротьба!



Радійте, бо Господь близько!

Дата публікації:   2017-08-07
Автор:   ВВП
Навіть якби нас обмовляли, переслідували, і якщо б ми не мали умов для життя, ми повинні радіти. Найбільша нагорода – це коли можемо терпіти не тільки за свої дурниці і гріхи, але і заради Христа. Боже слово: «Радуйтеся завжди у Господі; знову кажу: Радуйтеся, бо Господь близько» (Фил. 4,4). Він дійсно близько, особливо, коли людина розп'ята разом з Христом. І навіть коли прийдуть випробування, і навіть якщо б ворог їх зінтенсивнював, не дозвольмо себе відвернути від Божої волі.



Щодня ми повинні боротися за Божу любов

Дата публікації:   2017-08-04
Автор:   ВВП
Іноді ми завалені течією всіляких праць і обов'язків. З цим, звичайно ж, пов'язана певна заклопотаність, а іноді й нервовість. Це для нас хрест. Але і в цих ситуаціях треба знайти спосіб, як їх використати. Необхідно намагатися все, що приходить, переживати в співрозп'ятті і терпеливо, ще інтенсивніше особисто пережити цей час в єдності з розіп'ятим Ісусом. Так Бог дає нам можливість вмирати для свого «я» і приносити з вірою малі жертви. Дійсно, найважливішим є жити з віри! Тому необхідно, щоб це було цілковито – коли ми  разом з Ісусом, любимо Його всім серцем, всією душею і всією силою. Це Божа норма, а одночасно перша і найбільша Заповідь.



Щодня маємо ходити у святому Дусі

Дата публікації:   2017-07-30
Автор:   ВВП
Ми повинні не тільки прийняти Святого Духа, але маємо в Ньому ходити. І то щодня! Що означає ходити у Святому Дусі? Це означає перебувати в Божому світлі, входити до нього! А також дивитися на своє життя з перспективи смерті і вічності! З перспективи Ісусового слова маємо дивитися на перебіг подій у своєму житті, усвідомлюючи, що все знімають небесні камери.  



Роздуми над Словом Життя Кол. 2,12

Дата публікації:   2017-07-29
Автор:   ВВП
Через хрещення ми з’єднані з Христовою смертю і Його похованням, яке відображає реальність Христової смерті. Але ми також з’єднані і з Христовим воскресінням, тобто з новим життям. Все це ми прийняли у хрещенні. Ми повинні бути перетворені в Христа тим, що наша порушена природа через віру входить до єдності з Христовою смертю. Насправді йдеться про вмирання пристрастям, проявам егоїзму і зла, а головне – йдеться про смерть і поховання кореня зла, родовища зла в нас, первородного гріха, або т.зв. «старої людини». Маємо лише співпрацювати з Божою силою, а це означає ходити в послусі віри, тобто в послусі Святому Духу.



Слово життя Кол. 2,12 (від 30.07 до 13.08.2017)

Дата публікації:   2017-07-29
Автор:   ВВП
Слово життя Кол. 2,12 (від 30.07 до 13.08.2017)



Програма духовного росту міститься у Святому Письмі

Дата публікації:   2017-07-27
Автор:   ВВП
Навернення є тільки половинчасте, якщо людина не хоче прийняти Божий погляд на окультизм, і якщо не хоче з живою вірою, в послусі, прийняти основні принципи Євангелія в боротьбі проти «старої людини», а головний з них – «зречись себе» (Мт. 16,24). Без цього навернення не є повним, і в критичний момент така душа зрадить Христа і Його Євангеліє.



Що означає бути убогим духом?

Дата публікації:   2017-07-25
Автор:   ВВП
Перше блаженство звучить: «Блаженні убогі духом, бо їхнє Царство Небесне» (Мт. 5,1-2). Що означає бути убогим духом? В нашій душі є велике багатство різних залежностей: від людей, речей, від своїх думок, почуттів, поглядів, своїх планів... Це багатство перешкоджає нам, щоб на перше місце у своєму житті ми поставили Ісуса Христа, щоб могли ходити в Божій присутності і щоб в нас горів вогонь любові до Бога. Тоді ми вже не йдемо прямою дорогою за Ісусом, але стаємо рабами брехні. Отож, душевне багатство є великою небезпекою. Хто убогий духом, той не зв'язаний різними залежностями, або пастками світу чи диявола.



«Гріх є в тому, що не вірують в Мене ...»

Дата публікації:   2017-07-22
Автор:   ВВП
Можливо, нам здається, що це слово нас не стосується. Але задаймо собі питання: Чи я дійсно вірю Ісусові, коли прийде якась проблема, або чи піддаюся смутку і безнадії? Чи я вірю Ісусовому слову? Чи живу ним і реалізую його? Чи намагаюся щодня ходити у Святому Дусі?