Українська > Публікації УПГКЦ

Слово життя Рим. 6,13 (від 18.11 до 02.12.2018)

Дата публікації:   2018-11-17
Автор:   ВВП
«І не видавайте членів ваших гріхові за знаряддя неправедності, але віддайте себе Богові, як ожилих із мертвих, а члени ваші як зброю праведності».



Роздуми над Словом Життя Рим. 6,13

Дата публікації:   2018-11-17
Автор:   ВВП
«I не видавайте членів ваших гріхові за знаряддя неправедності». Що це означає? Йдеться про кроки практичної віри і наслідування Христа. Тоді з цієї віри кожен здобуде особистий досвід. Звичайно, тут йдеться про певну боротьбу, своєрідне переродження чи поступову духовну операцію ‒ ми вже не повинні віддавати свої члени за знаряддя неправедності. Навпаки, замість гріху, ми маємо віддати свої члени Богу за знаряддя праведності.



Мученики ішли на смерть, бо любили Бога

Дата публікації:   2018-11-13
Автор:   ВВП
Іноді Бог робить чуда, а іноді людина опиняється в повній безсильності.В житті святих читаємо про різні чуда, які Господь зробив з мучениками. Деяких поклали на розпечене залізо і їм нічого не сталося. Або кинули диким звірям і вони їм не завдали жодної шкоди. Але на кінець їм і так відрубали голову. Чи мученики думали, що Бог не може зробити для них ще більше чудес? Ні! Їм не йшлося про сенсацію. Їх не цікавило, чи Бог врятує їх, чи ні. Вони йшли на смерть, бо любили Ісуса.



Що робити, щоб не йти в чистилище?

Дата публікації:   2018-11-10
Автор:   ВВП
Наше життя повинно бути постійним поверненням до Ісуса. Це не означає, що відвернемося тільки від якогось великого гріха, який тримає нас роками. Ми повинні навертатися навіть в малих речах, робити їх з великою любов'ю, жити з віри. Так входимо до Христової смерті. В нашому серці має горіти цей вогонь. Ми повинні бути жертвою «живою, святою», це наша духовна Богослужба (див. Рим. 12,1). Що це означає? – Не фізично мучитись, але давати Богу те, з чим внутрішньо з’єднуємося своїм серцем і розумом. Саме це маємо кидати до цього вогню, щоб Ісус спалив все, що не Його. Як вогонь відділяє золото від жужелиці, так і цей духовний вогонь має очищувати нас. Тоді матимемо Христове мислення і на нас буде здійснюватися: «Живе в мені Христос».



Що ми повинні вчитися від ворогів?

Дата публікації:   2018-11-06
Автор:   ВВП
Треба вчитися від наших ворогів, як систематично вони діють, бо мають перед очима ціль. Вони вміють лукавити, прикидатися, але тримаються свого. А ми, які повинні служити Богу і бути світлом світу, поводимося як нерозумі. Одразу ж на першому етапі навіть найменший посланець царства темряви здолає нас. Чому? Бо маємо в собі первородний гріх. А тому ми повинні вчитися витривалості − навіть від наших ворогів.



Роздуми над Словом Життя Рим. 6,11

Дата публікації:   2018-11-03
Автор:   ВВП
Цей вірш з 6 глави послання до Римлян знову є таїнством. Умовою його відкриття є жива віра і ходіння у вірі, тобто реалізація правди віри. Бачимо, що для того, аби рахуватися у вірі з духовними законами, найосновнішою є єдність з нашим Господом Ісусом Христом, бо вони діють тільки в Ньому. У Його смерті на хресті і в Його славному воскресінні є перемога над гріхом. Тому важливо, щоб ми мали особисте відношення до Христа розп'ятого і воскреслого. Через хрещення ми були занурені до Христової смерті та Його воскресіння і у часі маємо вірою реалізувати ці правди. У Ісусі Христі ми мертві для гріха і живі для Бога!  



Навіть маленька дитина відчуває, що помре

Дата публікації:   2018-10-27
Автор:   ВВП
Кожна людина, і навіть маленька дитина відчуває, що прийде смерть. Вона розуміє: «Дідусь і бабуся померли – і я теж помру. А що буде потім?» Відповідь дуже проста: потім буде небо або пекло. Це не є жодна вища теологія. А розумна людина запитує далі: «А що потрібно для того, щоб попасти до неба?». Біблія дає відповідь: «Коли ти твоїми устами визнаватимеш Господа Ісуса і віруватимеш у твоїм серці, що Бог воскресив Його з мертвих, то спасешся» (Рим. 10,9). А тоді треба витривати в істинній вірі, в покаянні і вірності Господу аж до смерті.



Слово Патріарха Іллі на свято Христа Царя

Дата публікації:   2018-10-27
Автор:   ВВП
Ми святкуємо свято Христа Царя. Тепер спільно просімо: «Прийди, Господи, і візьми владу в моїй душі, в моїй родині, в моєму народі. Хай прийде Царство Твоє! Хай буде Твоя свята воля в нашому житті, як молимося в молитві „Отче наш”! Нехай Твоє святе Ім'я, яке сьогодні так зневажене людьми і усіма способами обпльоване, буде прославлене! Амінь».



Слово життя Рим. 6,7-8 (від 21.10 до 04.11.2018)

Дата публікації:   2018-10-20
Автор:   ВВП
«Бо хто вмер, той від гріха звільнився. Коли ж ми вмерли з Христом, то віруємо, що й житимемо з Ним».



Роздуми над Словом Життя Рим. 6,7-8

Дата публікації:   2018-10-20
Автор:   ВВП
Що означає вислів «хто вмер, той від гріха звільнився»? Тут не мається на увазі фізична смерть, але духовне вмирання силі гріха, яка панує над людиною. Тому сказано, що така людина звільнена від гріха. Отож той, хто духовно помер з Христом, є виправданий, але одночасно і звільнений від рабства гріха.



Чому я був обманений?

Дата публікації:   2018-10-12
Автор:   ВВП
Ісус був звинувачений і засуджений несправедливо. А ми? Як часто ми не здатні хоча б перед собою признати свою помилку і сказати: «Так, я був обманений. Хотів добра, але зробив зло». Поставимо собі питання: «Чому я був обманений?». Бо не каявся. Адже коли ми каємося, Бог дає нам світло і благодать, але коли залишаємося в грісі, то в такому стані ми не здатні прийняти необхідну благодать. Що треба робити? Знову і знову усвідомлювати основні правди: хто є Бог, а хто є я, усвідомити свій гріх і його наслідки в моєму житті, а тоді треба віддати всі свої гріхи і проблеми Ісусові.



Слово життя Кол. 3,1-3 (від 07.10 до 21.10.2018)

Дата публікації:   2018-10-06
Автор:   ВВП
«А коли ви з Христом воскресли, то шукайте того, що вгорі, де Христос перебуває, сівши по правиці Бога. Думайте про те, що вгорі, а не про земне. Бо ви померли, і життя ваше поховане з Христом у Бозі»



Роздуми над Словом Життя Кол. 3,1-3

Дата публікації:   2018-10-06
Автор:   ВВП
Далі Боже слово пов’язане з закликом: «Шукайте того, що вгорі, де Христос перебуває, сівши по правиці Бога». Дослівний переклад звучить: «інтенсивно змагайтесь за реальності, які походять згори». А далі сказано, що про них ми повинні думати, а не про обман світу. Очевидно, ми мусимо думати і про земні речі, коли маємо шукати і виконувати Божу волю. Але ми повинні думати про них не в дусі світу, а з перспективи вічності, а це велика різниця. Речі повинні служити нам, а не ми речам. Ми повинні служити Богу, а тому повинні думати про те, що вгорі.



Слово життя Рим. 6,6 (від 23.09 до 07.10.2018)

Дата публікації:   2018-09-22
Автор:   ВВП
«Знаємо, що наш старий чоловік був і є розп'ятий разом з Ним, щоб знищилось оце гріховне тіло, щоб нам гріхові більше не служити».



Роздуми над Словом Життя Рим. 6,6

Дата публікації:   2018-09-22
Автор:   ВВП
Слово Боже говорить, що наш старий чоловік був розп'ятий з Христом, щоб було випорожнене (katargéthé) або паралізоване тіло гріха (soma hamartiás), тобто щоб родовище зла, старий чоловік в нас, був нечинний – розп'ятий, і Писання каже: це тому, щоб ми вже не були рабами (dúleuzin) гріха. Ми навіть не усідомлюємо, що ми раби гріха, що над нами є господар, який називається гріх, і який тримає нас в рабстві. Ми думаємо, що ми вільні, але це не так, ми раби гріха. Вільним є тільки той, хто є в єдності з Христом. Ісус здобув нам справжню свободу саме на хресті. І цю свободу ми можемо пережити, коли ми активно з’єднані з Христом. Якщо ми перебуваємо з Ним в єдності, то вже не діють закони гріха. В єдності з Христом є свобода.