Українська > Публікації УПГКЦ

Роздуми над Словом Життя 2 Кор. 5,14-15

Дата публікації:   2017-03-25
Автор:   ВВП
У час Великого посту ми будемо повторювати це слово з 14-15 вірша: «Бо любов до Христа спонукає в нас цю думку: Коли один умер за всіх, то всі вмерли». Тут говориться про Таїнство Христової смерті, пов’язаної з нашим хрещенням і з нашою вірою в це Таїнство. Поки що ми фізично живемо. Коли Ісус, Єдинородний Син Божий, з любові до нас став людиною і помер за нас, то і ми в Його смерті померли для зла і гріха. Але бачимо, що гріх і далі діє в нашому житті. Однак забуваємо, що він не діє в Христовій смерті, є переможений. Якщо в конкретний момент через віру і відданість з'єднаюся з Христом і Його смертю, сила гріха не діє, є мертвою.



Господи, зроби в нас якісну зміну

Дата публікації:   2017-03-25
Автор:   ВВП
Господи, зроби в нас революцію, якісну зміну, щоб коли прийде спокуса до гріха, ми зуміли сказати: «Ні, я боюся! Бог все бачить». «Нема нічого прихованого, що не стане явним» – каже Боже слово. Якби ж то це слово почало в нас діяти! Але людина собі його навіть не згадає. Коли повинна робити добро, приходять депресії і її треба пхати з усіх сил. Можна перерахувати і позитивні аргументи, вказати, що нічого не втратить, а навпаки – багато здобуде, але людина все одно не рушить з місця.



Ісусе, Ти помер за нас на хресті і дав нам Свого Духа

Дата публікації:   2017-03-19
Автор:   ВВП
Сьогодні доходить до сатанізації, демонізації людини і суспільства. Ці духи маніпулюють людьми, керують ними, немовби посилаючи е-мейли, SMS, чи прямо до них говорять. Люди з ними настільки зв’язані, що навіть не маючи чіпів, стають біо-роботами, ходячими духовними трупами. Господи, що нам робити? Хто може врятувати з цього стану? Власними силами людина не врятує навіть сама себе. Ісусе, але Ти помер за нас на хресті і дав нам Свого Духа. Тільки Божий Дух може зробити зміну.



«Прагну!» і «Елої, Елої, лема савахтані?» (свідоцтво і мотивація до молитви)

Дата публікації:   2017-03-12
Автор:   ВВП
В особистій молитві я переживав Ісусові слова «Прагну!» і «Елої, Елої, лема савахтані?». Спершу я усвідомлював загально, як Ісус на хресті прагне, тужить за здійсненням усієї Божої волі – щоб перемогти корінь рабства темряви, яким є гріх. Ісус цього хоче, Він цього прагне, це воля Небесного Отця. Ісус прагне її здійснення. Але одночасно усвідомлюю, що Ісус тепер прагне в мені здійснення і конкретної волі Небесного Отця в певних проблемах, які на мене тиснуть і за які молюся. Усвідомлюю, що і за це Він на Голгофі терпів. Отож в цьому слові «Елої, Елої, лема савахтані?» переживаю в конкретній проблемі прагнення здійснення Божої волі: «Так мусить бути! Так хоче Отець, так хоче Ісус в мені, так хочу і я, так мусить бути!».



Роздуми над Словом Життя 2 Кор. 4,16-17

Дата публікації:   2017-03-11
Автор:   ВВП
Святий апостол Павло показує коринтянам і нам на прикладі самих апостолів, що якщо любимо Господа Ісуса і намагаємося з усіх сил Йому служити, то треба рахуватися і з хрестом фізичного виснаження. Духовна боротьба і пов'язані з нею молитовні чування, піст і невтомна праця вичерпують наше тіло і душу. Але наш дух обновляється, як сила орла. Внутрішня людина, знову зроджена зі Святого Духа, сповнена внутрішньої Божої сили, дитячої радості і любові до Бога та людей. Наш дух «радіє в Бозі, Спасі моїм», і наче б проти природних законів пізнаємо, що чим ми старші, тим живіші у служінні Богу і повні Божої сили. Якщо це не так, ми повинні каятися, що з нами щось негаразд і що ми витрачаємо своє життя без користі. Ми не боїмося навіть смерті, бо знаємо, що Бог воскресить нас з мертвих і дасть нам нове, перемінене тіло і вічну славу в небі. Внутрішнє відношення і любов до Христа спонукає до того, що ми прагнемо аж до повного вичерпання служити Богу і допомагати Йому спасати душі.



Покайтеся і вірте в Євангеліє (Мр.1,15). Частина 3: Первородний гріх (в Адамі) і визволення (у Христі)

Дата публікації:   2017-03-02
Автор:   ВВП
Христос на хресті заплатив своєю кров’ю за наші гріхи. Разом з Ним на хресті була розп’ята і наша стара людина (Адам). Христос став винагородженням за наші гріхи, як і за нашу адамівську природу. В той день на хресті були розп’яті не тільки наші гріхи, але і наша людська природа. Коли був розп’ятий Христос, були розп’яті і ми (наша адамівська природа). Якщо зрозуміємо цю одну правду, все інше стане нам зрозумілим: «Разом з Христом я (адамівська природа) розп’ятий, живу вже не я (его), а живе Христос у мені» (Гал. 2,20).



Хотіти втрачати задля Ісуса

Дата публікації:   2017-02-28
Автор:   ВВП
Потрібно зайти на глибину, бути з Ісусом бичованим, вінчаним терням і обпльованим. Йдеться про внутрішнє відношення до Ісуса. Самозречення є не лише фізичним. Передусім йдеться про зречення свого «я», кореня нашого «еґо», «старої людини», яка хоче повністю взяти все в свої руки. Це зречення стосується і області мислення, наших почуттів і нашої внутрішньої та зовнішньої дисципліни. Це також питання цікавості очей, надання переваги різним несуттєвим інформаціям замість виконання Божої волі в даній ситуації. Болісно усвідомлювати це в собі. Коли Бог промовляє до нашого серця і хоче від нас дисципліни в якійсь дрібниці, тоді часто маємо надзвичайний імпульс робити все можливе, тільки щоб не відректися своїх думок та планів і не з’єднатися з Божими думками та Божою присутністю.



Роздуми над Словом Життя 2 Кор. 4,10-11

Дата публікації:   2017-02-25
Автор:   ВВП
Що означає бути відданим до Христової смерті? Приклад: Якщо в певній ситуації ти повинен засвідчити про Христа і знаєш, що є Божа воля,  щоб ти це виконав, то мусиш внутрішньо вже наперед рахуватися з тим, що будеш висміяний чи переслідуваний. А це наче духовне убивання заради Христа. Аналогічна ситуація, коли вирішиш чинити згідно голосу сумління, але це для тебе невигідно. Легше було б обманути чи зрадити. А ти все ж цього не зробиш, але знаючи, що Бог тебе бачить, хочеш в даній ситуації виконати заповідь Христа і задля Нього принести цю жертву. Це подолання страху і рішення прийняти терпіння для тебе є наче з’єднанням з Христовою смертю на хресті. Коли навіть в дрібниці обереш Бога і тобі це коштує жертви, то це те, про що говорить апостол Павло, коли каже: нас віддають до Христової смерті.



Заувага до пророчої молитви на цей і наступний місяць

Дата публікації:   2017-02-21
Автор:   ВВП
Передусім молитовним групам і членам молитовних сторож, особливо під час молитви у Святій годині, в цей історичний час, коли в Америці відбувається духовна боротьба, яка стосується і України, необхідно усвідомити, що кожен з вас: діти, молодь, дорослі або й старші чоловіки та жінки –  всі маємо взяти на себе відповідальність за Христову перемогу над системою брехні і смерті. Це боротьба, в якій вирішується про фізичне буття чи небуття на цій землі, а також про вічне життя та вічне засудження багатьох.



Справжня любов до себе і до ближніх

Дата публікації:   2017-02-19
Автор:   ВВП
Святий Августин каже: «Господи, карай мене тут, на землі, але збережи мене від мук (вогню) у вічності». Господи, я хочу бути святим егоїстом. Хочу по-справжньому себе любити, тобто не хочу ані на хвилину йти в чистилище. Якщо через покарання буду врятований від чистилища, то карай. Але я люблю і своїх ближніх. Хочу, щоб і мій ворог не йшов до пекла чи до чистилища. Якщо хочеш очистити його Твоїм вогнем через терпіння (наприклад, якісь хвороби), хай буде Твоя воля. Я люблю ближнього так, як себе, і вірю, що покарання, яке зішлеш на мене і на нього, нас спасе. Я хочу бути з ним в небі.



Господи, дай нам Своє слово!

Дата публікації:   2017-02-18
Автор:   ВВП
Весь світ переживає кризу віри, настало масове відступництво від християнства. Дякувати Богу, що можемо боротися за чистоту віри. Бог поставив нас до цієї боротьби. Ми боремося не тільки за Україну, але Бог поставив нас до бою, щоб боролися і за Західну Церкву. Коли людина бачить, яка це велика проблема, то в молитві каже: «Боже, що з цим робити? Ми навіть не в тій позиції, як Давид проти Голіафа, але скоріше, наче б стояли з пращею проти атомної бомби. Не маємо жодних шансів. Але віримо, що Ти Всемогутній, що Ти в цій боротьбі переможеш і що настане духовне воскресіння. А як? Ми в темряві. Перед нами є лише проблема, не бачимо рішення, але віримо, що коли Ти даси Своє пророцьке слово, то за ним прийде Дух. А Ти своїм Духом можеш змінити, обновити.



Ми повинні виступати в Божому авторитеті

Дата публікації:   2017-02-16
Автор:   ВВП
Найбільшою силою є Божа всемогутність. Через неї Бог з нічого створив цілий Всесвіт – мільйони зірок, нашу землю... Божою всемогутністю також воскрес Христос. А Він дає нам цю силу, дає нам Свій авторитет, щоб ми діяли в Його імені. Ми не маємо виступати у своєму імені – тоді демони над нами б насміялися. Щоб приймати Божі накази, мусимо мати зв’язок з центром – з Богом, щоб могти передавати Його слово далі. Отож, мусимо мати послух віри!



Мати живе з’єднання з Ісусом

Дата публікації:   2017-02-15
Автор:   ВВП
Живе з’єднання з Ісусом – це таїнство живої Церкви, братньої спільноти, умовою якої є жива віра і здатність постійно чинити правдиве покаяння. Тобто постійно повертатися до правди, до Божої присутності, знову давати Ісусові простір, щоб Він міг взяти в Свої руки те, що я почну робити.



Роздуми над Словом Життя 1 Кор. 15,45

Дата публікації:   2017-02-11
Автор:   ВВП
Перша людина була душею живою, але через гріх втратила це життя, яке отримала від Бога. Але останній Адам, тобто Христос, є дух животворний. Мертва душа не може досягти Небесного Царства, доки її не оживить Ісусів Дух. Він Сам це сказав: «Хто не народиться з води і Духа, не може увійти в Царство Боже». Отож через віру в Христа і через хрещення ми народжуємося для Божого Царства. В цей момент Ісус оживляє нас Своїм Духом. Звичайно, наше завдання – зберегти це життя і в момент своєї фізичної смерті і так увійти до Небесного Царства.



Кожен пророкує на тому рівні, на якому сам стоїть

Дата публікації:   2017-02-09
Автор:   ВВП
Ми дійсно потребуємо Боже слово. Нам не достатньо тільки літери Писання. Потребуємо пророцького слова, яке Бог дає до конкретної ситуації. Тому Боже слово каже: «Бажайте гаряче духовних дарів, особливо ж – дару пророцтва». Отож кожен з нас повинен цього гаряче бажати. Потім кожен пророкує на тому рівні, на якому сам стоїть, тобто залежно від того, який ти маєш досвід з Богом. Якщо стоїш біля воріт Божого храму, то пророкуєш з цього місця. Якщо стоїш у святині, то пророкуєш зі святині. Якщо стоїш у Святая Святих, тоді твоє слово має найбільшу силу.