Українська > Публікації УПГКЦ

Роздуми над Словом Життя Кол. 1,27

Дата публікації:   2017-07-16
Автор:   ВВП
Необхідно усвідомлювати таїнство, що Христос є в нас і що Він є нашою силою. З цим маємо практично рахуватися. Ми маємо до Нього звертатися і маліти через зречення своїх планів та своєї волі, шукаючи Божу волю. Таким чином даємо простір Божій всемогутності. Наша боротьба пов'язана з внутрішнім терпінням і приносить благословення також для інших, насамперед для щирих людей, які є в Церкві, в Містичному Тілі Христовому. Отож пам’ятаймо, що Христос є серед нас, бо перебуває і в нас.



Слово життя Кол. 1,27 (від 16.07 до 30.07.2017)

Дата публікації:   2017-07-15
Автор:   ВВП
Слово життя Кол. 1,27 (від 16.07 до 30.07.2017)



Роздуми над Словом Життя Еф 6,11-12

Дата публікації:   2017-07-01
Автор:   ВВП
Сказано, що ми повинні одягнутися в повну Божу зброю. Отож, не лише в деяку, але зброя має бути повною. І сказано, що ця зброя має бути Божою, а не людською. Чому ми повинні її одягнути? Щоб дати відсіч хитрощам диявольським. А до чого зводить диявол, дух брехні? До того, щоб людина чинила зло під прикриттям добра, або щоб пропагувала брехню з допомогою мозаїки, підступно поскладаної з часткових правд. Отож, потребуємо мати Божу зброю, бо ведемо боротьбу не проти людських ворогів, але проти властей, проти духовних сил і всього, що панує в цьому світі темряви, проти духів злоби в піднебесних просторах. Це духовна боротьба.



Слово життя Еф. 6,11-12 (від 02.07 до 16.07.2017)

Дата публікації:   2017-07-01
Автор:   ВВП
Слово життя Еф. 6,11-12 (від 02.07 до 16.07.2017)



Роздуми над Словом Життя Еф 5,15-16

Дата публікації:   2017-06-18
Автор:   ВВП
Ми повинні вважати, і це кожен з нас. На кого? Самі на себе. І на що? На те як поводимося. А чому? Щоб поводитися не як немудрі, а як мудрі. Отож, що маємо робити? Не марнувати цього часу, бо настали лихі дні. Що означає марнувати час? Це коли клопочемося про марноти, які проминають, і коли не намагаємося в часі зібрати собі духовні скарби, які злодії нам не вкрадуть та іржа не зіпсує.



Слово життя Еф. 5,15-16 (від 18.06 до 02.07.2017)

Дата публікації:   2017-06-18
Автор:   ВВП
Слово життя Еф. 5,15-16 (від 18.06 до 02.07.2017)



Роздуми над Словом Життя Еф. 4,11-12

Дата публікації:   2017-06-04
Автор:   ВВП
Ісус будує Церкву, яка є Його – Христовим – тілом. Для її будування використовує по-справжньому навернених християн, не тільки священиків і монахів. Кожен, хто хрещений, хто навернувся і прийняв Христового Духа, мав би прагнути спасіння душ, насамперед, душ найближчих йому людей. Це помилка – вважати, що людей повинні навертати священики, монахи або спеціальні місіонери. Священик має бути пастирем, а овець породжують вівці – не пастир. Отож кожен християнин зобов’язаний проводити місію – бути євангелистом. Має спасати душі в тому середовищі, де перебуває.



Слово Патріарха Іллі на Празник Зіслання Святого Духа

Дата публікації:   2017-06-04
Автор:   ВВП
Перед своїм вознесінням на небо Ісус пообіцяв: «І ви приймете силу Святого Духа, що на вас зійде, і будете Моїми свідками в Єрусалимі, у всій Юдеї та Самарії й аж до краю землі» (Ді. 1,8), «Іван христив водою, ви ж будете хрещені по кількох цих днях Святим Духом» (Ді. 1,5). Апостоли мали залишатись в Єрусалимі, доки на них не зійде Святий Дух. Вони разом з Пресвятою Богородицею молилися і спільно просили, щоб їх наповнив Святий Дух. Що відбулося в день П’ятидесятниці? «Всі вони були вкупі на тім самім місці. Аж ось роздався зненацька з неба шум, неначе подув буйного вітру, і сповнив увесь дім, де вони сиділи. І з’явились їм поділені язики, мов вогонь, і осів на кожному з них. Усі вони сповнились Святим Духом і почали говорити іншими мовами, як Дух давав їм промовляти» (Ді. 2,1-4).



Духу Святий, МУСИШ прийти! (відео)

Дата публікації:   2017-06-03
Автор:   ВВП
Духу Святий, МУСИШ прийти! + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Слово життя Еф. 4,11-12 (від 04.06 до 18.06.2017)

Дата публікації:   2017-06-03
Автор:   ВВП
Слово життя Еф. 4,11-12 (від 04.06 до 18.06.2017)



Лише покора може зірвати маску та викрити відвічного брехуна і вбивцю

Дата публікації:   2017-05-29
Автор:   ВВП
В що сьогодні вірять християни? Євангелію вже не вірять. Тому так потрібно чинити правдиве покаяння! Однак покаяння і віра в Євангеліє – це не паперова справа, не теорії і мрії – але ним треба жити щодня аж до смерті. Тут насправді йдеться про вічність і треба розрізняти конкретні думки, і ті, які здаються добрими, та усвідомлювати, який дух за ними приховується, та слідкувати, які плоди вони приносять і куди ведуть. Диявол масово діє через своїх пророків, т.зв. філософів, і досі впливає через світ та його засади, тероризує, висміює і паразитує на людській гордості. Тому тільки покора зірве з нього маску і викриє цього відвічного брехуна та вбивцю.



Ми повинні намагатися радіти у вірі

Дата публікації:   2017-05-26
Автор:   ВВП
Завжди основний крок полягає в тому, щоб зректися себе. Це крок віри! Ми не повинні залишатися в собі, в своїх настроях, в своєму смутку чи гіркості. За все треба дякувати. Ми повинні буквально змушувати себе радіти, але радіти у вірі з того, що Господь близько. Особливо, коли людину упокорять, коли вона програє, треба знати, що Ісус це бачить, що Йому все можемо жертвувати, і саме так до Нього уподібнюватися і в цьому Його наслідувати!



Христове Вознесіння і наша співучасть у ньому

Дата публікації:   2017-05-25
Автор:   ВВП
На сороковий день після свого воскресіння Ісус возноситься на небо, де резервує нам місце. Треба усвідомити, що небо є нашим домом, нашою Батьківщиною. Ми можемо пережити цю реальність: бачити Христа на Оливній горі, як Він з'являється апостолам. Там є і Пресвята Богородиця. Ісус каже до них: «Дана Мені всяка влада на небі й на землі.  Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа» (Мт. 28,18-19). Потім Він вознісся на небо і з’явилися ангели, які сказали: «Мужі Галилейські, чому стоїте і задивляєтесь на небо? Той Ісус, що вознісся на небо від вас, прийде так, як бачили ви, як ішов Він на небо» (Ді. 1,11).



Ісус чекає на нашу віру

Дата публікації:   2017-05-21
Автор:   ВВП
Як потрібні люди, які будуть молитися, терпіти і жертвуватися. Це все є любов, а що може бути кориснішим в цьому короткому житті, де вирішується про вічність, і не тільки про нашу? Своєю вірою і безкорисливою жертвою ми можемо спасати безсмертні душі. Як прекрасно, що Ісус чекає на нашу віру, через яку хоче давати ласки не тільки для нас, але й для інших, на яких можемо вплинути своєю вірою і молитвами, щоб вони навернулися, відкрилися Богу і вирішили Його наслідувати.



Роздуми над Словом Життя Еф. 2,8-9

Дата публікації:   2017-05-20
Автор:   ВВП
Слід правильно пояснювати собі це Боже слово. Найперше, наше спасіння не є з наших вчинків. Бог дав нам ласку спасіння, це Божий дар, як каже Святе Письмо, так що ніхто не може хвалитися. Але це не означає, що коли ми прийняли порятунок, спасіння в Христі, то вже не маємо робити добрих вчинків. Ми маємо їх робити у співпраці з Божою ласкою і в єдності з Христом. Але ця основа – спасіння, була нам дана даром. Тому також необхідно проводити місію молитвою, випрошувати Божу ласку для навернення конкретних людей, а передусім треба просити, щоб в Україні настало духовне воскресіння.