Українська > Публікації УПГКЦ

Божі правди, необхідні для нашого спасіння

Дата публікації:   2017-08-17
Автор:   ВВП
Є різниця: вірити в Бога і вірити Богу. І диявол вірить в Бога і тремтить. Але це не є спасительна віра. Ми повинні вірити Богу і Його слову. Ми повинні постійно думати про ті правди, які ведуть до нашого спасіння – про останні речі: смерть, суд, вічність. Вони дуже актуальні для всіх. А потім можемо цілу вічність відкривати таїнства, які ми раніше не розуміли.



В пеклі є ті, які відкинули Христа і спасіння

Дата публікації:   2017-08-16
Автор:   ВВП
Ті, які відкинули Ісуса, зустрінуться з Ним в годину смерті як зі суддею. В єдиному погляді побачать, Він не є їхнім приятелем і Спасителем, бо вони знову і знову відкидали Його, убивали свою совість, вірили брехні, систематично воювали проти правди, проти Христа і проти добра, яке пов'язане зі спасінням і з Євангелієм, яке вони перекручували. В цей один момент вони побачать плоди. Прийде смерть, і тоді вже занадто пізно буде щось робити.



Найбільше страждання в пеклі – відділення душі від Бога

Дата публікації:   2017-08-15
Автор:   ВВП
Правда про пекло є дуже важливою правдою, а з нею пов'язане і наше спасіння. Якщо ми рахуємося з вічністю пекла, то усвідомлюємо і серйозність всієї Христової науки про спасіння, що базується на цьому факті. Христос прийшов у світ, Бог став людиною, щоб визволити нас з рабства диявола, врятувати нас з пекла і дати нове життя – вічне життя.



Покора – це правда, самокритика

Дата публікації:   2017-08-11
Автор:   ВВП
Покора – це правда, покора – це самокритика. Бути покірним –  це усвідомлювати реальність своєї слабкості, т.зв. «ахіллесову п'яту», яку маю пильнувати. Там мушу поставити сторожу, бо ворог нападає підступом і я не можу дозволити поневолити себе. Зрештою, ворог навіть не мусить прикладати багато зусиль для нападу. Йому досить зранити це місце. Він рахується з людською глупотою, слабкістю (у когось – це страх, в іншого – амбіції), і слідкує, де на яку людину може напасти.



Коли ворог нападає, треба засурмити до бою

Дата публікації:   2017-08-09
Автор:   ВВП
Є ще й інші слабкості та злі звички. Хтось має, наприклад, схильність до гніву, інший – до наркотиків (як це сьогодні відбувається з молоддю ще в школі). Після того, як людина навернеться, мусить знати, що коли прийде якась криза або період духовної пустелі, сухості, диявол почне нападати, щоб людина повернулася туди, де була раніше. В той момент, коли прийде атака, мусить пустити сигнал надзвичайної тривоги – негайно розбудити ревність і оголосити війну. Коли ворог нападе, треба засурмити до бою. Не спати! Прокинутись! Тут йде боротьба!



Радійте, бо Господь близько!

Дата публікації:   2017-08-07
Автор:   ВВП
Навіть якби нас обмовляли, переслідували, і якщо б ми не мали умов для життя, ми повинні радіти. Найбільша нагорода – це коли можемо терпіти не тільки за свої дурниці і гріхи, але і заради Христа. Боже слово: «Радуйтеся завжди у Господі; знову кажу: Радуйтеся, бо Господь близько» (Фил. 4,4). Він дійсно близько, особливо, коли людина розп'ята разом з Христом. І навіть коли прийдуть випробування, і навіть якщо б ворог їх зінтенсивнював, не дозвольмо себе відвернути від Божої волі.



Щодня ми повинні боротися за Божу любов

Дата публікації:   2017-08-04
Автор:   ВВП
Іноді ми завалені течією всіляких праць і обов'язків. З цим, звичайно ж, пов'язана певна заклопотаність, а іноді й нервовість. Це для нас хрест. Але і в цих ситуаціях треба знайти спосіб, як їх використати. Необхідно намагатися все, що приходить, переживати в співрозп'ятті і терпеливо, ще інтенсивніше особисто пережити цей час в єдності з розіп'ятим Ісусом. Так Бог дає нам можливість вмирати для свого «я» і приносити з вірою малі жертви. Дійсно, найважливішим є жити з віри! Тому необхідно, щоб це було цілковито – коли ми  разом з Ісусом, любимо Його всім серцем, всією душею і всією силою. Це Божа норма, а одночасно перша і найбільша Заповідь.



Щодня маємо ходити у святому Дусі

Дата публікації:   2017-07-30
Автор:   ВВП
Ми повинні не тільки прийняти Святого Духа, але маємо в Ньому ходити. І то щодня! Що означає ходити у Святому Дусі? Це означає перебувати в Божому світлі, входити до нього! А також дивитися на своє життя з перспективи смерті і вічності! З перспективи Ісусового слова маємо дивитися на перебіг подій у своєму житті, усвідомлюючи, що все знімають небесні камери.  



Програма духовного росту міститься у Святому Письмі

Дата публікації:   2017-07-27
Автор:   ВВП
Навернення є тільки половинчасте, якщо людина не хоче прийняти Божий погляд на окультизм, і якщо не хоче з живою вірою, в послусі, прийняти основні принципи Євангелія в боротьбі проти «старої людини», а головний з них – «зречись себе» (Мт. 16,24). Без цього навернення не є повним, і в критичний момент така душа зрадить Христа і Його Євангеліє.



Що означає бути убогим духом?

Дата публікації:   2017-07-25
Автор:   ВВП
Перше блаженство звучить: «Блаженні убогі духом, бо їхнє Царство Небесне» (Мт. 5,1-2). Що означає бути убогим духом? В нашій душі є велике багатство різних залежностей: від людей, речей, від своїх думок, почуттів, поглядів, своїх планів... Це багатство перешкоджає нам, щоб на перше місце у своєму житті ми поставили Ісуса Христа, щоб могли ходити в Божій присутності і щоб в нас горів вогонь любові до Бога. Тоді ми вже не йдемо прямою дорогою за Ісусом, але стаємо рабами брехні. Отож, душевне багатство є великою небезпекою. Хто убогий духом, той не зв'язаний різними залежностями, або пастками світу чи диявола.



«Гріх є в тому, що не вірують в Мене ...»

Дата публікації:   2017-07-22
Автор:   ВВП
Можливо, нам здається, що це слово нас не стосується. Але задаймо собі питання: Чи я дійсно вірю Ісусові, коли прийде якась проблема, або чи піддаюся смутку і безнадії? Чи я вірю Ісусовому слову? Чи живу ним і реалізую його? Чи намагаюся щодня ходити у Святому Дусі?



...Він вийшов на гору, щоб молитися на самоті

Дата публікації:   2017-07-18
Автор:   ВВП
Це конкретний приклад для кожного з нас. Сказано, що коли Ісус відпустив народ, ішов на гору молитися. І ми маємо молитися на самоті. Але це не означає, що ми повинні йти молитися на гору. Маємо молитися там, де можливо молитися; де нам не заважає телевізор, інтернет, світська музика чи інші речі. Це має бути місце, де є умови на зустріч з Богом, місце, де наша душа може Йому відкритися і так з’єднатися з Ним. Тоді Бог може давати нам Своє світло, слово і силу.



Де в цей момент є Ісус?

Дата публікації:   2017-07-12
Автор:   ВВП
Щодня ми переживаємо певні труднощі, приходять хрести, навіть малі. Наприклад, зробите малу помилку і хтось на вас насварить. Або хочете добре, а інший цього не зрозуміє і образиться, або підозрює, що ви бажаєте йому зла, хоча ви думаєте щиро. Яка ваша реакція? Себежаль або гнів. Це відбувається автоматично, так діє наша психіка. Що робити? Треба буквально тренуватися в тому, щоб зупинятися, не відкриватися себежалю чи гніву, і найперше запитати себе: «Де є Ісус?» Це першочергове завдання: «Де в цей момент є Ісус?!». Він каже: «Я з тобою по всі дні твого життя» (Мт. 28,20). Він є з нами, але ми не є з Ним. Тому потрібно з’єднатися з Ісусом і віддати Йому свою проблему.



У чому сенс життя?

Дата публікації:   2017-07-11
Автор:   ВВП
Те, що ми здорові, що маємо здорові очі, руки, можемо ходити – це все Божа ласка. Але прийде час, коли Бог покличе нас з цього життя у вічність. Мусимо про це пам'ятати, щоб бути готовими до зустрічі з Богом. Це найголовніше. Тому маємо усвідомити, що сенс нашого життя полягає не в тому, щоб ми їли, пили, спали і працювали. Сенс життя – шукати Бога, любити Його всім серцем, всією душею, і так спасти свою душу та узріти Божу славу.



Як і через що діє дух антихриста

Дата публікації:   2017-07-10
Автор:   ВВП
Дух антихриста діє з великою силою та підступністю і всередині Церкви, найшвидше серед сліпих і літеплих християн, наповнених духом цього світу, так що вони зовсім не розрізняють всіляких пасток і різних «троянських коней», які один за одним проникають всередину Церкви. Ці впливи проникають в т.зв. християнську літературу і в т.зв. християнське мистецтво і, на жаль, також в богословську літературу і на богословські факультети, а звідти інфекція поширюється далі. Через що? Через єретичні твори і конкретні вказівки та фальшиву побожність.