Українська > Публікації УПГКЦ

Говори з Богом!

Дата публікації:   2018-12-18
Автор:   ВВП
Необхідно присвячувати час молитві та Божому слову. Там Бог до нас говорить, там дає нам світло. Тому ми повинні говорити з Богом про свої проблеми, свої болі, кожен день дивитися Йому в очі.



Слово Патріарха Іллі на свято святого Миколая

Дата публікації:   2018-12-18
Автор:   ВВП
Святий Миколай народився близько 270 року у приморському містечку Патара (сучасна південна Туреччина) в сім’ї побожних батьків. Він був одинаком. Хоча сім'я мала велике майно, яке б забезпечило йому легке та спокійне життя, хлопчик вже з дитинства проявляв бажання слідувати шляхом християнської досконалості. Цей святий відомий у всьому християнському світі за свої вчинки милосердя, особливо за той, який вчинив трьом дівчатам. Він любив Бога понад усе, тому не залишався байдужим до людської біди і страждань. Його відношення до Бога проявилося і в боротьбі за чистоту віри.



Успіх місії – навернення душ – залежить від мирних жертв

Дата публікації:   2018-11-24
Автор:   ВВП
Як шкода, що тим, які терплять, ніхто не проповідує, щоб жертвували свої страждання, щоб стати мирними жертвами за інших; їм не скажуть, що від них залежить успіх місій, бо йдеться про духовну боротьбу. Навпаки, проповідники покладаються на зовнішній психологічний вплив, який можна легко натренувати.



Що є найбільшим добром?

Дата публікації:   2018-11-21
Автор:   ВВП
Найбільше добро – це коли Бог дасть нам ласку бути за Нього ганьбленими, несправедливо підозрюваними і переслідуваними, бути приниженими за Його Ім’я. Цим всім з любові до нас Господь Ісус пройшов перед нами. Він був абсолютно невинний. Однак Він всім прощав і за всіх молився. Йдеться про одне – витривати з покиненим Ісусом, не залишатися ані в найменшій гіркості щодо будь-якої людини, постійно підбадьорювати один одного та пригадувати: Якого духа ми повинні мати? Так, Духа Христового, який є тихий і покірний.



Слово Патріарха Іллі на празник святого Архангела Михаїла

Дата публікації:   2018-11-21
Автор:   ВВП
Сьогодні празник святого Архангела Михаїла. Його ім'я по-єврейськи означає «Хто як Бог». Цими словами Михаїл закликав добрих ангелів бути вірними Богу і чинити опір Люциферу та всім ангелам, які повстали проти Бога. Диявол робить все для того, щоб якнайбільше душ пішло до погибелі. В нашій боротьбі, тобто в боротьбі за спасіння своєї душі і душ наших близьких, Бог дає нам на поміч Архангела Михаїла та інших ангелів, які мають нас захищати. Наше життя – це дійсно боротьба. Проти кого ми повинні боротися? Найперше – проти демонічних сил, які мають владу над світом, діють в духовній області і підсувають сугестивні думки. В цей час ще більше потрібно, щоб ми зверталися до святого Архангела Михаїла, щоб він допоміг нам. Ми повинні вести боротьбу під його прапором: за Божі справи, за Його Царство. Ми не самі, з нами ангели на чолі з Архангелом Михаїлом.



Мученики ішли на смерть, бо любили Бога

Дата публікації:   2018-11-13
Автор:   ВВП
Іноді Бог робить чуда, а іноді людина опиняється в повній безсильності. В житті святих читаємо про різні чуда, які Господь робив мученикам. Деяких клали на розпечене залізо і їм нічого не сталося. Інших кинули диким звірям, але вони їм не завдали жодної шкоди. Але на кінець їм все ж відрубали голову. Мученики не сумнівалися в тому, що Бог може зробити для них ще більші чуда! Але їм не йшлося про сенсацію. Їх не цікавило, чи Бог врятує їх, чи ні. Вони йшли на смерть, бо любили Ісуса.



Що робити, щоб не йти в чистилище?

Дата публікації:   2018-11-10
Автор:   ВВП
Наше життя повинно бути постійним поверненням до Ісуса. Це не означає, що відвернемося тільки від якогось великого гріха, який тримає нас роками. Ми повинні навертатися навіть в малих речах, робити їх з великою любов'ю, жити з віри. Так входимо до Христової смерті. В нашому серці має горіти цей вогонь. Ми повинні бути жертвою «живою, святою», це наша духовна Богослужба (див. Рим. 12,1). Що це означає? – Не фізично мучитись, але давати Богу те, з чим внутрішньо з’єднуємося своїм серцем і розумом. Саме це маємо кидати до цього вогню, щоб Ісус спалив все, що не Його. Як вогонь відділяє золото від жужелиці, так і цей духовний вогонь має очищувати нас. Тоді матимемо Христове мислення і на нас буде здійснюватися: «Живе в мені Христос».



Що ми повинні вчитися від ворогів?

Дата публікації:   2018-11-06
Автор:   ВВП
Треба вчитися від наших ворогів, як систематично вони діють, бо мають перед очима ціль. Вони вміють лукавити, прикидатися, але тримаються свого. А ми, які повинні служити Богу і бути світлом світу, поводимося як нерозумі. Одразу ж на першому етапі навіть найменший посланець царства темряви здолає нас. Чому? Бо маємо в собі первородний гріх. А тому ми повинні вчитися витривалості − навіть від наших ворогів.



Навіть маленька дитина відчуває, що помре

Дата публікації:   2018-10-27
Автор:   ВВП
Кожна людина, і навіть маленька дитина відчуває, що прийде смерть. Вона розуміє: «Дідусь і бабуся померли – і я теж помру. А що буде потім?» Відповідь дуже проста: потім буде небо або пекло. Це не є жодна вища теологія. А розумна людина запитує далі: «А що потрібно для того, щоб попасти до неба?». Біблія дає відповідь: «Коли ти твоїми устами визнаватимеш Господа Ісуса і віруватимеш у твоїм серці, що Бог воскресив Його з мертвих, то спасешся» (Рим. 10,9). А тоді треба витривати в істинній вірі, в покаянні і вірності Господу аж до смерті.



Слово Патріарха Іллі на свято Христа Царя

Дата публікації:   2018-10-27
Автор:   ВВП
Ми святкуємо свято Христа Царя. Тепер спільно просімо: «Прийди, Господи, і візьми владу в моїй душі, в моїй родині, в моєму народі. Хай прийде Царство Твоє! Хай буде Твоя свята воля в нашому житті, як молимося в молитві „Отче наш”! Нехай Твоє святе Ім'я, яке сьогодні так зневажене людьми і усіма способами обпльоване, буде прославлене! Амінь».



Чому я був обманений?

Дата публікації:   2018-10-12
Автор:   ВВП
Ісус був звинувачений і засуджений несправедливо. А ми? Як часто ми не здатні хоча б перед собою признати свою помилку і сказати: «Так, я був обманений. Хотів добра, але зробив зло». Поставимо собі питання: «Чому я був обманений?». Бо не каявся. Адже коли ми каємося, Бог дає нам світло і благодать, але коли залишаємося в грісі, то в такому стані ми не здатні прийняти необхідну благодать. Що треба робити? Знову і знову усвідомлювати основні правди: хто є Бог, а хто є я, усвідомити свій гріх і його наслідки в моєму житті, а тоді треба віддати всі свої гріхи і проблеми Ісусові.



Як Марія, ми повинні нести Христа іншим

Дата публікації:   2018-09-20
Автор:   ВВП
Ми всі маємо в собі від першої жінки Єви отруту первородного гріха, яка приносить смерть. Але Ісус на Голготі дав нам свою Матір – нову жінку, як матір нового покоління, і ми духовно приймаємо Її та Її програму. Ісус каже: «Хто слухає Мої слова і виконує їх, той є Моєю Матір’ю, братом і сестрою». Але тут є одна умова: не тільки чути Боже слово, але також його виконувати – як Діва Марія. Тоді це слово Христа також можемо нести іншим.



Чи гіпноз шкідливий?

Дата публікації:   2018-09-20
Автор:   ВВП
У книгах Бретислава Кафки пропагується гіпноз, який особливо шкідливий для людини. Чому? Найкраще це виражає один психіатр у своїй книзі «Визволи нас від лукавого». В ній він пояснює, що навіть якщо гіпноз проводить спеціаліст – лікар, завжди існує небезпека, що це погано закінчиться. Його наслідками можуть бути депресивні стани, неспокій, психічні розлади, безумство та ін., навіть якщо б його проводив спеціаліст з метою допомогти людині. Тут відбувається певне підпорядкування людини людині, що, іншими словами, можна назвати міжособистісною одержимістю.



Кому служать мас-медіа?

Дата публікації:   2018-09-20
Автор:   ВВП
Ми повинні вести духовну боротьбу проти системи світу, який є навколо нас. Це система брехні. Ісус говорить про князя цього світу, якого називає також батьком брехні. Сьогодні він особливо сильно діє через мас-медіа, які є його інструментом. Якби мас-медіа з таким же завзяттям служили для проповідування правди і Євангелія, то на землі настав би рай. На жаль, поки що з допомогою різних методів ними зловживають для служби брехні і дияволу.



«Єретиків навіть не вітайте». Чому?

Дата публікації:   2018-09-20
Автор:   ВВП
Кожен, хто виступить за Ісуса, буде переслідуваний. Це ми повинні усвідомити в боротьбі за спасіння душ. Кожен з нас має бути свідком Ісуса Христа. Це означає, що з єретиками не маємо навіть вітатися. Людина могла б сказати: «Але я не можу так поводитись!». А все ж Боже слово ясно каже: «Навіть їх не вітайте!». Чому? Бо інакше цей дух перейде на вас, особливо коли будете слухати те, що вони кажуть, і читати їхню літературу. Вони не хочуть чути правду. Якщо людина з цим не рахується і через розмови буде цьому відкриватися, то дух брехні встромить їй ніж в серце, похитне віру і знищить відношення до Бога. Проти брехні боротися важко! Чому? Бо людина думає, що кожен знає, якою є правда... Але не знає. І на жаль, часто навіть не хоче знати. Правда сама не проб’ється. За правду треба боротися, а іноді навіть пожертвувати життям.